Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це не погано (для себе) але погано для інших, побічна дія.

2. Filosof

Filosof Well-Known Member

Любити себе, то не дуже добре. Це синдром Нарциса. Потрібно себе поважати.

• Подобається Подобається x 2
  3. Locke

Locke невиправний реаліст

Ну не до такої степені, аж до нарцисизму, а в міру.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

А де вона...міра?

• Подобається Подобається x 1
  5. Locke

А то не математика. Тут конкретно ніхто не скаже. В кожного вона своя. То хіба оточення може оцінити в міру це чи ні. І то далеко не завжди. Питання філософське.

• Подобається Подобається x 1
  6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

7. Romko

Підскакуючи на їдній нозі.
    І викрикаючи:
    - Я такий красііііівий!!!!!!
    - Я такий успішний!!!!!
    - І справи в мене йдуть красіііііво!!!!
    - Я по вуха в чиколяді!!!!

• Подобається Подобається x 3
  8. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

і моя клавіатура за одно зі мною... ;)

9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ви сі смієте, а то, доречі, дуже хороший спосіб не тільки уникати депресії, але і зберігати впевненість в собі, бажання розвиватися і взагалі не стати отою рослиною.

Чи часто вам доводилося чути від інших образи? Чи не намагалися інші переконати вас шо ви нікчема чи ше шось таке? Певно з кожним таке траплялося. А шо є ота "моральна підтримка", яку ми всі так хочемо отримати? Чи то не є слова типу "в тебе все вийде", "ти зможеш", "ти нічом не гірший за інших" :). Деколи замість чекати тих слів від інших можна і самому собі їх сказати. В тім нема нічого поганого. Головне шоб ті слова були не дуже далекі від істини. Не варто казати "я в чоколяді" коли ти по факту по вуха в іншій, теж коричневій субстанції з дещо відмінним запахом. Але можна сказати собі шо "от я звідси вилізу, запхаю сюди того хто мені зробив шось погане, а потім буду в чоколяді" :)

• Подобається Подобається x 5
  10. Locke

:good: :good: :good:

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Нарцис любувався собою. Різницю відчуваєте?..
    От дитиною ви любуєтеся (і вихваляєтеся чи засліплені нею так, що вона вами крутить як хоче, а Ви тільки потураєте бездумно) - чи любите її, відчуваєте її потреби і водночас дбайливо скеровуєте її чи радите - не від злості чи критики того якою вона зараз є - а від бажання її найкращого?.. підтримуєте тими словами, які вище навів Rebbit - після яких хочеться іти і перемагати (а не лягти і вмерти)..
    p.s. правда, приклад про дитину я даремно навела.. адже багато батьків не так розуміють любов до дитини.. яке там "прислухатися" - влупити ременя і все. ..потім не дивно що люди депресують в дорослому віці - і не вміють себе почути, підбадьорити, зрозуміти, повірити у свої сили і в те що вони не нікчеми - а хороші, здібні і все у них вийде.. бо їх не навчили власним прикладом їх же батьки так до себе ставитися..

Ось так і себе можна любити - не критикуючи, не сварячи, ставлячись бережно як до дитини, а можна потурати. Любити = дбати, приділяти увагу, прислухатися до потреб, бути чуйним, розуміти.. Якщо Ви самі себе не розумієте, не прислухаєтеся, не турбуєтеся = не любите - як іншого зрозумієте з його потребами і проблемами?..
    Якщо людина себе любить (а не потурає собі чи красується-любується собою) - у неї не буде депресій, ІМХО. Бо вона буде в мирі і в ладу із собою самою. І зі світом у неї теж будуть нормальні стосунки.
    Це моє відчуття, моя думка. Я не наполягаю на тому що вона для всіх підходить. Але для сенситивних натур, думаю, так.

12. Romko

А треба жити,якось треба жити. Це зветься ДОСВІД.ВИТРИМКА.І ГАРТ. І наперед не треба ворожити.І за минулим плакати не варт. Отак,як Є. А,може бути й ГІРШЕ. А,може бути зовсім-зовсім ЗЛЕ. То,ж поки розум від біди не згірк ще - НЕ БУДЬ РАБОМ. І смійся,як Рабле. Хай буде все небачене - побаченим. Хай буде все пробачене - пробаченим. Єдине,що від нас іще залежить - принаймі ВІК ПРОЖИТИ,ЯК НАЛЕЖИТЬ.(с) Ліна Костенко. Додати нічого...

• Подобається Подобається x 6
  13. Divcha

Divcha Well-Known Member

А мені щодо сензитивних натур видається інакше. Людина з тонкою нервовою організацією швидше відчуватиме і сприйматиме світ як ворожий, тривоги не даватимуть спокою, загострене відчуття страху, передчуття недоброго. Як от емо - емоційні, вразливі, інфантильні нехай. Я от давно не підліток, проте тривожність свою приспати рідко вдається. Чи є тривога і депресія - сторонами однієї медалі, чи є нездатність їх вгамувати потуранням собі, слабкістю? Безперечно. Проте воно якось щоразу накочується саме по собі, незважаючи на всі намагання змінити світосприйняття на позитивне. Мабуть-таки емоційний психотип відіграє тут не останню роль.

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Напевне тривала дія негативного зовнішнього чи внутрішнього чинника теж є однією із причин виникнення депресії..
    Але знову ж таки, якщо людина себе сама розуміє, відчуває і любить (в гарному сенсі, а то чомусь це ставлення у стосунку до інших трактується як добро, а у стосунку до себе трактується як зло, чому? невже наша любов для інших є для них злом - що вона ж у приміненні до нас самих є злом?) - то може прослідкувати джерело тривожності. Або усвідомлювати власну чутливісь чи подекуди схильність робити "з мух слонів" - а це вже в якійсь мірі показує шляхи для виходу з депресії.
    Звичайно, погоджуюся. Депресія меланхоліка (умовно) не буде схожою на депресію сангвініка.

15. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

а це вже справа депресуючого, якщо особа не хоче виходити з того стану і щось змінювати - тоді не треба нічого такого і близько читати, бо нематиме це сенсу.

16. Romko

От,припустим я. Прочитав. Проникся. Наковтався обезболюючих. Загасив малу азалептином. Тиша і благодать. Переконав себе,що субстанція,в котрій я роблю хвилі - тепла чикуляда. Поки мала притлумлена - навіяв собі,що її стан - вияв Божої ласки. Але ж дія таблеток закінчується...і ілюзія розвіюється... Реальність вступає в свої права.

• Подобається Подобається x 4
  17. Chelovechki

Chelovechki Member

мені свого часу розповіла одна вчителька віршика:
    І все на світі треба пережити.
    І кожен фініш- це, по-суті, старт.
    І наперед не треба ворожити.
    І за минулим плакати не варт.
    Це для мене було- як світло в кінці тунелю. У важкі життєві хвилини давало сили подивитись на речі по-іншому.

18. Oresta

Oresta New Member

Депресія- це сипучі піски, як що поруч не знайдеться той який дасть руку допомоги. Мій родич довго боровся з депересією (психотерапевти, психологи, рідня) сьогодні вона його перемогла (закінчив життя суїцидом...)

19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вы нашли человека которому это сказать ... уникать депрессии - ну ну , я думаю депрессия и прочая изнеженная лабуда Ромко волнует в последнюю очередь ...

• Подобається Подобається x 3
  20. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

Для того щоб вилікуватись від депресії, треба починати із зміни свого мислення та відношення до речей та людей....

а де твій аватар? :)