Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

"шукай себе в дзеркалі...."(с)Аліса

• Подобається Подобається x 3
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну так, ще в минулих століттях європейці зачудовано називали це "слов"янська душа" - загадкова, меланхолійна, чутлива.. :)
    Я вірю, що - розбереш.
    Ми часто боїмося правди, боїмося собі самим зізнатися в тому де ми слабкі, що нас вразило, звідки "ростуть ноги" у невпевненості, хто колись скривдив нас і зневажив - після чого ми повірили у сказане і зневірилися, перестали себе схвалювати, почали вважати "недостойними", "незграбними", "нездібними", "неталановитими", "такими яких ніхто не полюбить" і "не.." і "не.."
    Варто прослідкувати історію тої депресії до її витоків, зрозуміти що тоді відбулося, що запустило цей ланцюжок, перебудувати той момент на позитивний - і рухатися по ланцюжку у теперішнє, перший час нагадуючи собі про новий спосіб мислення, про те що старий зв'язок не діє і минуле лишилося в минулому, будуючи життя за новим підходом..
    Можна, можна без 100 гр. і стати самому собі психологом. Просто спробувати бути дуже чесним і не сварити, не критикувати себе ні за що - що б та чесність не розповіла.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Знаю багато таких людей, а не зрозумію цього ніколи. Наскільки людина може бути об'єктивною сама до себе? А якщо не може, то як сама оцінить свої погані і хороші поступки.

• Подобається Подобається x 1
  4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Одна річ - оцінити поганий вчинок, зробити висновки і так більше не робити, а інша річ - невзлюбити себе, зненавидіти - і отримати депресію, бо людина яка себе самого ненавидить, не здатна ні радіти життю, ні любити інших, ні миритися з ними (бо із собою помиритися не може).
    Якщо щодня називати себе дурним і недостойним поваги - точно станеш дурним і ніхто тебе достойним поваги не вважатиме раз сам себе так оцінив.
    Депресію мають якраз найчастіше не самовпевнені нахаби - а невпевнені в собі самоїди. ..ну або ще інфантильні з дитинства особистості, інші випадки - ті хто несе тягар, хто втратив близьких і т.і. - всіх не охопиш звичайно.

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну давайте ще раз - "не сварити, не критикувати себе ні за що", тобто я можу брехати, красти і робити ще багато чого, але при цьому не сварити і не критикувати себе ні за що. Це ж добре для мене, в мене не буде депресії.

6. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

не бачу, не відображаюсь я там.... краса очі засліплює... :)))

• Подобається Подобається x 5
  7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

8. Locke

Locke невиправний реаліст

Кожен з нас час-від-часу дивиться в дзеркало і думає:
    - Всі люди, як люди, але чому я таким гарним народився :)

9. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

І душу сповідую.... обвішана золотом....

10. Romko

Я ше нині не дивився...:sad:
    Хм...цікаво,чо мені студенти(тки!!) нині в маршрутці місце уступили....:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 4
  11. Locke

Я також недавно їду в маршрутці, аж бачу сидить дівчина неземної краси, аж погляд від неї важко відірвати. Я їй моргнув, а вона знітилася, почервоніла і уступила місце. Певно такий самий випадок. :haha: :haha: :haha:

• Подобається Подобається x 6
  12. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Завчасно готувались до своєї зупинки....;)

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Саме так, відсутність внутрішніх протиріч дає відчуття задоволеності і щастя, можливо, божевільні тому і щасливі що люблять себе такими як є - що б не наробили і як би їх інші не оцінили.. :)
    А якщо серйозно, то "можу робити"/не можу робити - це одне, а ненависть до себе - то інше. Хіба зробити щось погане і після цього впасти у депресію на десять років (псуючи життя собі і довколишнім) - це добре, а зробити щось погане, осмислити і простити себе, десять років бути нормальною людиною без депресій для себе і інших - то зло?.. Чому така потреба в людині у відомсті (комусь чи самій собі)?..

Ну не може людина інших любити якщо вона сама себе ненавидить.. ви таке поєднання можете уявити?.. Не буває любові до одного і ненависті до іншого.. якщо так є - то значить достатньо тому кого люблять зробити щось "не так" - і на нього теж виллється ненависть. Любов якщо є - то не стає ненавистю. ..а значить, і ніяких поганих вчинків людина не захоче робити. Я вірю що все пов'язано, і той хто любить (взагалі) - зла не зробить, бажання не виникне.

• Подобається Подобається x 2
  14. Locke

:good: :good: :good:
    Отут якраз доречна біблійна фраза: "Возлюби ближнього, як самого себе" Якщо не вмієш (не можеш, не хочеш) любити себе, то як зможеш любити навколишніх. Або любов, або ненависть. Думаю, що ці дві речі в одній людині одночасно несумісні.

15. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Думаю, і тут є винятки...
    А як же самокритичність, недооцінювання власного Я?...
    А на інших закохано дивишся і дивуєшся їхнім життєвим позиціям....

16. Locke

Ну, в принципі, недооцінювання власного Я так само шкідливе, як і переоцінювання.

• Подобається Подобається x 2
  17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Любити когось - означає не придумувати, а бачити таким яким він є і хотіти для нього добра, бачити в чому для нього добро - без критики, а просто від бажання щоб він виявив все те гарне що може..
    тому коли любиш себе - то значить бачиш яким ти є, без критики, і що найкраще можеш виявити. якось так.
    А коли "переоцінюєш" - значить бачиш не те що є, а те що хочеш бачити. Це вже не любов, а .. закоханість. :) самозакоханість.

18. Romko

Чому любов....чому ненависть?
    Чорно-біле....
    А... "каждый охотник желает знать где сидит фазан"...
    Крім того...є й повна відсутність кольорів....

19. Locke

Малася на увазі справжня, ідеальна, любов і ненависть. Звичайно, що в житті це ідеальне, як і будь-що ідеальне, зустрічається вкрай рідко, тому реально все десь посередині, сіре, а не чорне чи біле. Рідко хто вміє по справжньому любити чи по справжньому когось ненавидіти. (На тещ і свекрух це не поширюється) :)

20. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

веселка в житті - річ рідкісна...
    як там в фізиці... паралельно та поступово... от і в нас... поступово... а іноді ще й як зацикле на одному кольорі....

а де твій аватар? :)