Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ага........

http://www.youtube.com/watch?v=hYpIDjkMKMc

• Подобається Подобається x 4
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Знов ж таки не сумніваюсь.
    зрештою,про це я теж тлумачив.

Жизнь отмеряет каждому своё:
    Кому-то – счастье: щедро, полной мерой.
    Кому-то даст талант, кому-то – веру,
    Ну, а кому – кресты да вороньё...

Судьба слепа, судьбу диктует случай:
    Везёт ли, нет ли, в масть или не в масть,
    Взлететь до неба или в грязь упасть –
    Знать не дано, и ты себя не мучай.

Любовь и ненависть, добро и зло,
    Талант и серость, и цинизм, и жалость –
    Всё так переплелось и так смешалось,
    Убив рациональное зерно!..

И вот мы от бессилия страдаем,
    В сомненье теребя свой белый флаг.
    Но будущее покрывает мрак:
    Пророков нет, а Бог – недосягаем.

Suum cuique

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

А,щодо кліпа...
    На це відповів Смик

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хотів давно висловити думку на рахунок психологів і психотерапевтів. По-перше рахую що вони якраз найменше переймаються душевними картаннями своїх пацієнтів. Це я роблю висновки, перечитавши декілька психологічних форумів. Травматолог приймає по 10 чоловік на день з переломами, для нього складання кісток - механічний процес. Так само психолог слухає щоразу одне й те саме, відповідно рецептів у нього - 2 штуки на всі випадки життя - 1)розберіться в собі 2)змініть своє мислення. Що це означають ці поради психолог толком пояснити не може, тому людина ще крім своїх проблем додає собі нову гризоту - як же мені змінити своє мислення? І якби людина сама могла розібратися в собі, то чого б вона йшла до психолога?

Ще один аспект: не маю поняття куди піти до психолога, навіть якщо вирішив. Знаю тільки що є приватні спеціалісти, але підозрюю вони деруть за годину консультації не менше своїх американських колег. Тільки що різниця в платоспроможності клієнта - у нас часто люди потребують психологічної допомоги якраз через матеріальну скруту, ось таке замкнуте коло - хочеш подолати скруту, то звернись до спеціаліста, хочеш звернутись до спеціаліста,то шукай гроші.

Одним словом не маю ніякої поваги до псевдонауки під назвою психологія, все там абстрактно і суб'єктивно. Приблизна схема консультації: "cпеціаліст" мовчить, поки ти "виливаєш душу", потім питає "а самі ви як думаєте що треба зробити?" і на кінець коронна порада "розібратися в собі і змінити мислення". По-моєму щось зрідні відвідин ворожки.

• Подобається Подобається x 4
  4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

на вихідних мав ото все про шо в заголовку написано.
    Як результат - видалився з вконтакту і перестав бавитися онлайн забавку (бо вона в тому ж таки вконтакті). Виспався. Помогло :)

• Подобається Подобається x 3
  5. ovod

ovod Well-Known Member

якщо немає грошей або недовіряєте, то почитайте самі ту психологію, не така вона вже і важка,
    наприклад на koob.ru є цікаві варіанти...
    п.с. психотерепевт не міняє людину, а допомагає змінитися, якщо людина готова.

• Подобається Подобається x 1
  6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я б навіть сказав шо вона цікава і дуже корисна. Помагає зрозуміти інших. Головне не займатися самоаналізом :)

7. ovod

ovod Well-Known Member

тобто?..........

8. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та в прямому сенсі. Зрозуміти когось не так вже і страшно, а от до того шоб зрозуміти себе не кожен готовий.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Майже вся література по психології закликає до самоаналізу якраз.

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:) Та най буде по вашому. Головне не дуже глибоко :). Бо не лишеться місця для "нэвинных шалостей" і іншого задоволення.

11. ovod

ovod Well-Known Member

так, в гіпноз краще не лізти...

• Подобається Подобається x 2
  12. Romko

Знайшов свій допис в схожій темі....

13. karolina

karolina Member

ну не кожного ж разу з апатією, перевтомою, бігти до лікарів? я наприклад страшенно люблю прибрати в хаті і посидіти хоча б пару годин в чистоті і самоті -нереально, дитина і чоловік це як цунамі))) цен і щастя і мої нерви. а зараз осінь, хочу зайнятися собою, бо волося лізти починає, лице -щось з ним родиться, починаю їсти багато, хочу поприймати щоб виводити шлаки, почистити від токсинів оксилік, хтось приймав таки препарати? бо зелений чай і голодування для мене буде скоро лисою голова і очі як в побитої собаки((

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пропоную доповнити: зрозуміти себе і не впасти в депресію не кожен готовий

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

Є інше тлумачення їх порад. І воно збігається з Вашим улюбленим жанром:

• Подобається Подобається x 6
  15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так, а кого забити? :sad: Ніхто з ворогів не нападає. :dntknw:

:)))

16. ну, піду-но пошукаю цвяхів та молоток. мо' направду полегшає

17. Romko

Хм....
    Сьогодні Зоряна була особливо буйна...
    В лісі...як все....
    Забив...фік з ним...
    До речі...в лісі сиділи якісь дітиска,років по 10...зацікавились дикими криками...йшли за нами з 5 кеме...цікаво їм було...
    І дивились...з такою жадібністю...
    Пекло...але забив на то...що,бити їх чи що...діти ж...
    Потім вже по дорозі до хати збила мене з ніг і кинулась на якусь дитину...йшла з дідом,років 5.
    питаю
    - Що ти хотіла зробити?
    - Забити!
    Я догнав...встиг....
    Забив на то...
    Потім...в хаті...звично...
    Забив на то...
    Священник молився...вона звалила його з ніг...копнувши в причинне місце...
    І крики..вуха болять...а попереду ніч...
    Забивалка втомилась,панімаш...
    А то лиш один день...з багатьох...

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Є такий анекдот.
    Зустрічаються два колишні однокласники - один розбагатів, другий бідний. Бідний каже - "часто буває, що я по три дні не їм". Багатий співчутливо - "у мене теж таке буває, але я розумію, що треба себе примушувати їсти"...

Можливо, поради нижче нагадуватимуть такий анекдот (мені місцями нагадують), але також можливо, що то комусь буде крисне:

19. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

тотальним необгрунтованим оптимізмом )

20. Печериця

Печериця Well-Known Member

Ага. От Ви прийшли до травматолога з яким-небудь відкритим переломом, а він: "ой-йой!" - і пішов перейматися. А Ви думаєте: "Яка хороша людина! Який фахівець! Так про мене (л ю б и м о г о) переживає!" :)

Який Ви підозрілий! Ну, то їдьте в свою Америку, раз там дешевше.
    100 євро - середня ціна в Європі.

Часом бувають клієнти (я думаю, що то в різних професіях таке буває), коли думаєш, що може б то йому заплатити, щоб він більше не приходив.

І зрозуміло, що не хочеться платити, коли потім то нема як з іншими порівняти. Зовсім ніякого сенсу.

а де твій аватар? :)