Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. Печериця

Печериця Well-Known Member

:)
    Слава Богу!

2. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Так, тоді, пропоную стовідсотковий засіб, для тих у кого депресія:

Уважно подумайте: ви цілком здорова людина, не інвалід, маєте зір, слух , та ноги, не прикуті до ліжка, не паралізовані... А скільки тих, хто цього немає?. Хто голодний чи потерпає від холоду. А уявіть через що прийшлося пройти солдатам під час війни? І цей перелік можно подовжити... --- Так що, маєте ще депресію? Чи може думаєте, що помінявшись долею з прикутим до ліжка інвалідом - натомість Ви отримали щастя, а інвалід ВАШУ депресію?

• Подобається Подобається x 2
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

ага. стовідсоткова. аякже. Вже нижче обговорювалось що хтось путає депресію з поганим настроєм. ПРи поганому насстрої можна ще себе якось відволікти, а от при депресії ду-у-уже важко, і якщо глибока депресія то навряд чи без лікаря обійдеться

• Подобається Подобається x 1
  4. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

-- В такому випадку, враховуючи що я висвітив вище- людина не щира, і сама притягує свою депресію.

5. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

як би то сказати?! Розуміння цього питання приходить якщо побувати в психіатра в кабінеті і поспостерігати що і як відбувається зі сторони (мав можливість поспостерігати колись). Я теж думав що депресія то просто поганий настрій. Ан нєтушкі :) Це серйозне питання, а вмовляння і нерозуміння приводить до того що людина закриється в собі ще більше і поглибить депресію. Я тому не ставлю просто наплив поганого настрою і депресію в один ряд.

6. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Якщо депресія не попадає під чинникі описані вище:
    ---- то це не депресія, а просто в 99% якесь незадоволене бажання, а звідси невдоволення оточуючими, Світом, суспільством (що цікаво - не самим собою в більшості випадків) - і така річ, звичайно НАДЗВИЧАЙНО серьозна! :) А насправді - випороти б добряче, і депресія куди б і поділася, а не панькатися у психолога.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Як просто...:good:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Золоті слова.
    Цвєкнути пару раз по їдному місці і депресію як вітром здуло.

9. Romko

запевняю..хм..з досвіду..методом асоціятивного мислення..не поможе ніц...:nea:

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

"Свято место пусто не бывает".
    Краще не боротися з чимось, виганяючи.. а шукати те, чим наповнимо коли виженемо.
    З темрявою не борються.. а просто вносять світло.
    В кожної людини мусить знайтися те, від чого світлішає на душі. Універсальних засобів чи речей немає. І от саме це потрібно шукати, питати себе як маленьку дитину: чоло б тобі хотілося, дорогеньке, ану подумай, що тебе потішить? - і вслухатися дуже поважно, не відмахуючись: а, все одно не скаже..
    А потім (в міру можливостей) вносити у своє життя те, що несміливо попросить душа. В кожного буде щось своє.. треба шукати. Шукати чим наповнити, а не боротися щоб вигнати.
    Ну і правильно хтось тут сказав.. від спілкування з приємними людьми теж з'являється "промінчик світла", але то радше підтримка зі сторони. А треба шукати самому собі те ремесло в житті чи те заняття, яке приносить найбільшу радість: радість пізнання, творчості, перемоги (для когось перемога над японською головоломкою - то ціла купа позитивних емоцій :) ) Я вже не кажу про маленькі радощі життя такі як улюблена страва чи свіжовідтворений затишок на кухні (мені особисто дуже піднімає настрій).

• Подобається Подобається x 8
  11. veronika

veronika New Member

Справа в тому,що тут потрібно ,в першу чергу,розібратися в собі,знайти і зрозуміти причини твоїх переживань.Інколи просто доводиться визнавати певні речі,адже робити помилки природньо і властиво кожному.Побачити їх варто і чим скоріше,тим краще...Допомога психолога
    варта уваги,але,на жаль,як показує практика їх допомога не є настільки актуальною,люди просто звертаються до близьких,людей,яким можна довіритись....

12. Печериця

Яка така, чия практика!?!? З зубами, гемороєм Ви теж йдіть до "близьких" - навіщо нам стоматологи, проктологи, сантехніки, електрики, столяри, айтішники, муляри, пастухи, доярки і т.д. - все до близьких ))
    Я глузую, звичайно ) Ви дуже помиляєтеся.
    Ну, добре, Ви знайшли причини - Вас згвалтували, Вм втратили малу дитину, на Ваших очах загинули Ваші рідні і т.п. - що тепер!? дасьте си раду?

А давайте так: я інвалід, не маю зору/слуху, ноги прикуті до ліжка, я паралізований - але мені теж не хочеться мати депресію. Чим Ви мені можете допомогти? Тільки, цього разу, без звинувачень - бо пошлю нах.

13. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Схоже, я вже припускаюся думки - що людина недаремно отримала те що з нею відбувається, от нехай і лежить та думає щодо культури поведінки; в данному разі допомога утопаючим - справа рук самих утопаючих.

14. Romko

Підіть по лікарнях..скажіть то в лице вмираючим..онкохворим..паралізованим,хворим дітям,їх батькам...
    Не відкладайте,збирайтесь і йдіть вже..нехай

15. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Я вже казав, що не піду до такої людини, котра мені каже:

- Така людина нехай сама собі допамагає, я їй не забов'язаний нічим. Щоб вона мене там послала "нах." - якщо їй там шось не сподобається, незалежно від того здорова та людина чи ні. Тобто к автору цього дописа "Печериця" - не піду, якщо він опиниться в такому стані.

П.С - Вам треба - то йдіть - "Не відкладайте,збирайтесь і йдіть вже..нехай"

16. Печериця

Нічого не можу з собою зробити. Коли до мене лізуть з такими вичурними наїздами, що я мов і сам собі винен, з такими "стовідсотковими" рецептами (подумати, що комусь гірше за мене) чи іншими порадами такого роду, зі звинуваченнями в нещирості - ну, ніякого іншого бажання ніж послати не виникає - цілком щире бажання, кажу як є )

17. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Психолог - не близкий человек. Теоретически - это профессионал в области нарушения психики. Человек, болеющий депрессией, не в состоянии проанализировать свои проблемы. Грубо говоря - центральный процессор - мозг, может понять, в какой части болит нога. Он этой ногой управляет. Но он не может понять, в какой части его самого не хватает электричества. Не уверен, что понятно сказал.

18. Romko

а вас ніхто й не просить..
    Тільки,повірте,що людина,котрій насправді остогид цей світ,життя і люди,буде кидатись на шию...і вмватись сльозами щастя...

19. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Тоді скажіть це Природі, чи Господу Богові (але ні в якому разі не звинувачуйте себе, щодо негараздів у своєму житті) - бо звісно ж, Ви не "що я мов і сам собі винен" - а винний той, хто сторив цей кепський Світ. Цей рецепт Вам 100% спдобається. Тільки не забувайте що тут ніхто ні до кого "не лізе", ніби як волоцюга до хати, та "вичурно не наїджає", ніби братки на розборках - а просто висловлює свій світогляд, щодо тих чи інших думок.

20. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ми - люди, створили цей кепський світ .

а де твій аватар? :)