Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. Печериця

Печериця Well-Known Member

Кльово, Багіра, що даєте собі раду )
    Але нажаль, найчастіше депресія є наслідком, а не першопричиною. А який тоді сенс перемагати наслідки!?

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

От так прочитав...хм...наслідок...
    Згадалися знов мантри психотерапевтів,що закликають азартно б’ючись п’яткою в груди повторювати до...самозабвєнія :чиколяяяяда...
    Не помагає..мені...
    Молюся..безперерви...але це радше розмови..з Ним...
    Послухав поради Степанича..почав ковтати амітріптілін..ослаблює,все,як ватне..а біль не проходить..ні фізичний...ні отой..всередині...
    Пробую загрузити себе роботою...зависаю...
    Як вгамувати отой безконечний біль душі...почуття вини..перед тою дитиною..перед близькими?...Відчуття повного безсилля...неможливості щось змінити...
    Біль..котрий давно вже переріс в фізичний...коли і душа і все кричить криком...поки безмовним...коли не видно виходу з пастки..
    Це вже не депресія...я завжди сміявся з того слова,вважаючи ознакою слабкості...
    Це якась яма...в яку провалюєшся все глибше і глибше...
    І порятунку не видно...хоч..чекаю..чекаю...надіюсь...життя,щастя....воно є..але таке недосяжне...
    Зовні..намагаюсь часом навіть усміхатися..все рідше і рідше...
    Стіна...
    ЗІ..соррі..хтів видалити...але нехай...

вікно
    в якому видно було світ
    прозорість поступово загубило
    на підвіконні темрява стоїть
    cуцільна тиша вуха затулила

і раптом - крик!
    немов удар ножа
    критична маса стумленого болю
    у всесвіті кричить чиясь душа
    душа часом виходить з під контролю

цей голос увірветься через мить
    і знову стане
    як належить
    тихо
    душа тепер надовго замовчить
    спустошена і виснажена
    криком!!!...

Останнє редагування: 15 лип 2009
  3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Щоб спинити падіння треба знайти тверду опору........ мусите знайти....маєте це зробити, постарайтесь........

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мих, дякую! Згадав дєтство золотое і легше стало на душі...!:)

5. Печериця

Romko

Психотерапевти, як стоматологи, кравці чи сантехніки, дуже різними бувають. А якщо ще точніше, то навіть ще більше різними, аж до повної протилежності.
    Таких, як "чеколяда до самозамбвєнія", я щось навіть не пригадую... Де ви цей рарітет викопали?

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну ми не боги.. не всі першопричини нам підвладні... а от ставлення до одної і тої ж ситуації в людей різне...

7. Romko

Як завжди цитатою...."Неси свій хрест...все решта позосталість..." . І решта в моєму підписі...

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ромко...
    Лопату викиньте нарешті, перестаньте копАти.
    Направду! :ireful1:

Моя доня у аналогічній ситуації. Тільки мій "ліс" знаходиться дома, і не шукаю діагностики хвороб, що не лікуються.

Ви чо?
    Їсти дитині нІчого?
    Сиротою стала?
    От і бавтеся!
    Тіштеся тим, що є, раз доля кращго не дала!

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

Все так...продовжуватиму бавитись...в лісі...

цей голос увірветься через мить
    і знову стане
    як належить
    тихо
    душа тепер надовго замовчить
    спустошена і виснажена
    криком!!!...

10. Печериця

Багіра

Звичайно )) Але якщо в мене зуб болить, чи сподні тісні стали, чи каналізацію забило, повертаючись до стоматологів, кравців, сантехніків, )) то ці не-боги можуть для мене зробити те, що мені одному непідвладно. Сам всього на світі я вміти не можу, десь мушу покластися на фахівця.
    Я за цивілізоване вирішення.

Romko

До біса гарний вірш!!!

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    А настрій - нікчорту! :)

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

питання відносне...
    цікаво де в Україні мо бути цивілізоване вирішення..

коли в мене заклинило двері, то я по цілому Львову шукала сантехніка - багато позаписували адрес, казали що приїдуть... до сих пір їх нема:))) напевно я би вже місяць мала жити на вулиці, якби не залучила неспеціаліста)
    стоматолог... мені на протязі останніх півроку багато різних стоматологів сказали, що в мене стільки то дирок - 8, 5, 3... кожен різне число.. а мій знайомий подивився і сказав - завтра прийдеш - натру тобі зуби фтором, а полікувати встигнеш, то неспішно:)

не завжди знаєш, де той вихід з проблеми... і не всюди втиснеш то цивілізоване вирішення...

• Подобається Подобається x 1
  13. Печериця

А в нас між іншим з фахівцями зовсім не зле )) От з організацією гірше.

Якщо це справді серйозно (я про душевний стан), то сам ніколи і не взнаєш. Бо для того, щоб побачити вихід, потрібно нове бачення - вільне від впливу проблеми, грубо кажучи погляд зі сторони ;)

14. hrobak

hrobak Well-Known Member

мда. і на жаль часто оте стороннє бачення видається жорстоким або безглуздим... такова селяві :girl_in_dreams:

15. Печериця

Стоматолог теж може видатися жорстоким і безглуздим - це лише сприйняття.

А рости і розвиватися буває боляче )

Сама по собі депресія (я про глибокий сум, відчай, відчуття горя - думаю тут щось подібне малося на увазі, а не в клінічному сенсі :) чи інший дискомфортий стан - це перехідний етап, без якого в певних ситуаціях не обійтись.
    Тут проблема в іншому: у затримці.
    Як в яму впасти: справді немає сил самостійно вибратися (або власні сили переживаються неадекватно) чи вибравшись скочуємся взад )) або тут же знаходимо іншу яму, яка так загадково чомусь дуже нагадує попердню - типову)))

16. hrobak

hrobak Well-Known Member

інколи рости і розвиватися буває просто впадло :boredom:

а що стосується депресії, то направду, погляд збоку, який би він не був, інколи дуже добре відкриває сильно закриті очі. у випадку, якщо є бажання їх коли-небудь відкрити...

17. І я бачила людей, які "лікували" стрес алкоголем, і я знаю людину, яка лікувала стрес пігулками. І коли я була готова іти до лікаря по припис (бо вже на протязі місяця спала не більш як по дві години на добу), розмова з нею переконала мене, що я мушу вивести себе з цього стану сама. Мабуть усвідомлення того, що ніхто в світі не потурбується про моїх дітей краще за мене, дало мені поштовх до виходу на поверхню. Моє переконання таке: Мозок керує нами, випробовує на нас свої витребені, але силою волі ми можем примусити його працювати так, як ми хочемо. А без нашої волі - всі пігулки в аптеці, вся чоколяда у Львові, вся лаванда у Франції не допоможе. І головне - не замикайтесь у собі: спілкування, усвідомлення того, що ти комусь потрібен (батькам, коту, собаці, хом'яку...) і що світу немає діла до твоєї проблеми... тобто "порятунок потопаючого - справа рук самого потопаючого", як не саркастично це звучить, для мене має зміст. ось!http://www.youtube.com/watch?v=3o0ExGXfs2o&feature=related

18. hrobak

hrobak Well-Known Member

однозначно все змінити можемо тільки ми самі. але ж котрась людина переконала Вас то усвідомити, пра?

19. Romko

Угум...зміним...доженем...і ше раз зміним...разрушим дн основанья,а потом ми наш,ми новий мір построїм...і на Марсі будуть абрикоси....цьвісти...чи то алича... Всі ми кажем,що щось зміним,що все в наших руках....аж поки Бог не покаже свій палець...і не дасть щелбана...

20. А у чому полягає Ваше заперечення тому, що я написала?
    Вона мене з того стану не вивела - вона поділилась своїм досвідом (тому і кажу "спілкування"), а вибір був за мною: сидіти далі, як мушля і скиглити, ковтати пігулки, чи довести собі, що я не просто рот і шлунок. І якби я цього не захотіла, то я б була в тій мушлі й досі. Але не думаю, що стала б перлиною:)))

а де твій аватар? :)