Як би ви хотіли жити після смерті?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем nirvanka, 3 січ 2010.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Щось мені не дуже віриться в життя після сметрі, але вже якщо воно справді існує, то я хотіла б після смерті жити краще , ніж до неї:)

• Подобається Подобається x 2
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я - вірю в те, що "життя після смерті" існує. Якщо брати категорії навіть наукові... Світила собі зірка мільярди років. Потім вибухнула. Вмерла. А світло летить. І летітиме вічно. Тобто, якщо вічність (Бог) існує, то й життя людини має існувати вічно, тільки в іншій формі, не такій, як на Землі.

Чи не помічаєте ви, що в світі все дуже впорядковане? Чи вас ніколи не дивувало, наскільки світ різноманітний? І як в ному існує разом і Гармонія, і "дизгармонія"? Чи можна це пояснити випадковістю!?
    Все в світі дуже логічне. Логічне від слова "ЛОГОС". "Логос" - означає Слово.

3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Погоджуюсь .Все і всі являються закономірністю. А щодо життя після смерті,- я не думаю про це.Бо як на мене про це думати не варто,от коли досягнем життєвого апогею,все відразу стане ясним і наш розум сам збагне,що до чого, а зараз мислити абстрактно немає змісту.

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мислити "неабстрактно" - це "мислити" очима, вухами і тілом взагалі. Тобто, сприймати конкрети і відчувати їх, отже - сприймати навколишній світ.
    А мислити "абстрактно" - це "мислити розумом", мислити "зсередини" себе. Тобто, мислити "про внутрішнє". Мислячи абстрактно, вчені відкрили закони всесвіту, в тому числі закони відносності, закон всесвітнього тяжіння тощо. Цікаво, правда? Вивчали "нутрощі свого мислення", а відкрили всесвітні закони... :)
    Власне, це означає, що і те, і інше, і зовнішній, щодо людини, світ, і сама людина - створені Єдиним Творцем...

• Подобається Подобається x 1
  5. plastic

plastic Well-Known Member

---------------------------------------------------------------------------

6. poetka

Я мала на увазі абстрактно мислити,не узагальнюючи до теорій походження людини,тієї,чи іншої науки, а саме так мислити, щодо своєї смерті,вибачте.якось не хочеться.
    А в цілому ви праві абстракте мислення ,це не конструктивне мислення. а далекоглядне,всебічне,тощо.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Смерть? Які ж тут абстракції? Скажім,я ні секунди не сумніваюсь,що існування ТУТ - лиш короткий мент ЖИТТЯ. Але,помираючи ТУТ,людина не зникає ЗВІДСИ. І це не фантазії....не абстракції. Коли мені особливо важко,я звертаюсь до найдорожчої для мене в житті людини - моєї бабусі і,часом,абсолютно реально відчуваю,що моя бабуся поряд,відчуваю її тепло...розраду... Вона ЖИВА... правда,відчугю так лише її...чомусь...

---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:11 ----------

Хм...можете вважати,що Ромко цілком в лісі звихнувся...але я ще усвідомлюю,в якому я світі. Наразі я ще ТУТ.

• Подобається Подобається x 3
  8. poetka

Та нє, Ромко, то всьо називаєся буйная фантазія....Я в те не вірю,людина помирає і з кінцями, ну може душа витає в стратосфері,незнаю.Тільки Бог знає.А то все сатанинські каверзи.

9. nikolas

nikolas Well-Known Member

Та нє ви не звихнулись,в світі багато є речей які людина не хоче усвідомлювати,їй просто лінка заглиблюватись і стирати свої стереотипи.

10. Romko

Щодо моєї бабусі...всі,хто її памятає,називають її Ангелом...і я не перебільшую.... Але,вважай то фантазією...

11. poetka

Я не заперечую,щодо твоєї бабусі,моя теж була людиною,доброю,душевною, я її згадую і її чисте серце.Але мова не про те, я мала на увазі оті видіння ,привиди померлих,ну вибачай не вірю,що то наші рідні.....

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

Є багато підводних течій в цих питаннях, і дати відповідь може тільки біблія.Тобто,щоб ми не говорили,не аргументували, все таки біблія має набагато цінніші контраргументи.

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Смерть - сумна, бо це розлука з рідними. Іноді - на десятиліття. Але ВСІ маємо можливість зустрітися ТАМ. Головне не забути про це ЗАРАЗ.

13. Romko

Чи я хоч слово сказв за привиди? Я люблю фантастику,але привидів ще не видів,хоч щовечора на цвинтарі. Я зовсім про інше... От...зараз...в даний момент ми з Зорянкою тут...і я її відчуваю...

14. poetka

А як то відбувається?

15. nikolas

nikolas Well-Known Member

Я теж притримуюся думки,що наші померлі рідні за нами приглядають,взагалі цей світ дуже цікава штука.

16. Radistka

Radistka Rändaj

Що спільного між вірою і логікою?

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ----------

Ні, я залишила Бога Свідків Єгови :)

Спеціально провокативно написала що хочу прожити життя цікаво,
    бо кожен трактує ці слова в міру своєї .. (звиняйте) :)
    Мати право самостійно мислити і мати власну думку без цензури "зверху"
    ось що для мене є цікаво

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:) Залежить, у що і як вірити. Для мене віра в існування Бога і вічного життя - логічна, бо я маю достатньо власних доказів того.

18. Radistka

Radistka Rändaj

Боже мій, як все суб'єктивно! :)

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ага. Для кількох мільярдів людей. :)

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:26 ----------

До речі, Радістка - з Днем Радіо! :)))

20. Radistka

Radistka Rändaj

Дякую :girl_tender:

Бог ти мій, знову я в меншості?! :cry: :)))

"А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого".
    Якщо віра сама є доведенням то логіки тут нема.

Я лише стверджую, що ніхто не може сказати з 100% гарантією, що Бог існує. Бо це науково не доведено.

а де твій аватар? :)