Я вмію пробачати...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Mavpysuk, 14 бер 2010.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

от тільки не знаю, що означає то слово - "самодостатні люди".

• Подобається Подобається x 2
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Я з цим згідна.
    А що коли ображають твою дитину,як тоді?

3. Peri

Peri Well-Known Member

ще один парадокс життя - чому про самодостатність так багато говорять власне молоді люди?молодість проагне отої *самодостатності*,приписуючи її і досвіду в т.ч.Чи часто можна почути про самодостатність від старших?та це оффтоп...

не знаю чи вмію прощати...
    вчуся.і кожен раз коли пригадую якусь сильну образу,прощаю знов і знов...ітак,допоки про неї не забуду.
    час - таки цікавий лікар,і гострота ,скажім до прикладу,минулорічної образи,вже не має тої сили,хоча можливий присмак гіркоти...

• Подобається Подобається x 7
  4. poetka

А чому ні?
    Самодостатність далеко не оффтоп................а пізнання самого себе у глибинних аспектах свого існування.............А образи як приклад внутрішнього незадоволення,перебільшення,навіювання,накручування самого себе (особливо чітко виражено у жінок).Щоправда ,коли образи стосуються гідности і дітей,то тут оффтоп................

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще один момент цікавий з досвіду. прощати треба зразу і моментально, поки воно не в"їлося у наше нутро і не почало ятрити рану... швидко, майже автоматично і так само швидко постаратися забути про це. І ще, коли людина чимсь зайнята(хорошими справами), то їй ображатися просто нема часу, вона прощає в автоматичному режимі, не задумуючись над ситуацією, її просто то не зачіпає, їй просто не до інтриг, не до емоцій. Ну а коли людина задумується над образою, зразу починає жаліти себе, породжується обурення, і ті думки дооовго сидять в умі і точать людину.

У мене є знайомий, то він практикує спеціально придуману ним фразу, яка вбиває, на його думку, всякі образи.
    Коли його хтось намагається образити, то він каже: "ну й що? але воно не забере у мене радості життя" і все.

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ----------

От для мене то слово попахує егоїзмом.
    Самодостатній є Бог, а ми завжди когось потребуємо. То чисто моя думка.

• Подобається Подобається x 6
  6. Peri

Peri Well-Known Member

Розумієте,для мене *самодостатність*- це щось таке,чого просто не існує серед людей.це так,як досконалість - до неї можна прагнути,але хто,окрім Бога може бути досконалим?самодостатність - це статика,а життя динамічне.Тому для мене,образа - це питання моралі,а прощення - духовності.

7. poetka

А це і є самодостатність,хіба не так? 100 балів:good:

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

Може й так. Певно,що так.............
    Але я про людську самодостатність,ось Ви наводили вище приклади,...........людині достатньо працювати,чи займатись цікавою справою,аби не зважати на пусті образи,а їх автоматично стирати,хіба ж це не достатність для людини?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

самодостатність, як я то розумію, це стан, коли людині нікого і ніщо не потрібно, що всі її потреби і бажання вона може задовільнити без сторонньої допомоги.
    Можливо у нас різні уявлення про цей термін.

9. poetka

Але ж і я про те .............Сама справиться з образами............сама ж і не буде на них звертати уваги............не буде плакатись у желєтку,просто напросто не буде звертати увагу..............

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Достатність,не є залежність,чи то від роботи,від близьких людей і.т.д. а ІМХО свобода думок,вибору..............

---------- Додано в 00:28 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

А коли людина достатня,вона знайде чим себе зайняти,тільки ,щоб не зациклюватись ................

---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ----------

Але питання стоїть гостріше;

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

От..читаю вас туво...
    А в голові єдна фраза крутицця...
    [MP3]http://www.playcast.ru/uploads3/2010/03/15/1623607.mp3[/MP3]:scratch_one-s_head:
    Самодостатність?
    Шо то таке?
    Миху,як мені нагадує це нашу суперечку в єнчій гілці.....:sorry:
    Кожен з нас є самодостатнім...аж поки...Бог не покаже свій палець...
    і тоді...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зле, пані, поетко, зле.

Християнин не є самодостатньою особою, а залежною від Бога. Досконалість, до якої прагне християнин, полягає у тому, щоб бути не самодостатнім, а залежним від Бога, виконувати Його волю.

12. poetka

У Вас Ромко все ПРОСТО І ГЕНІАЛЬНО.Скажете два,три слова,і на всі на 100 балів.:good:А мені мало не мемуари тре виписувати.
    Як Вам то вдається,прямо в цятку...............:good:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а мені не нагадує.
    То є різні теми і різні поняття.

14. Romko

В мене клава глюкати почала...кнопки западаюцця,але так і не зміг довести нєкім панам,що вибору в них нема....:sorry:

15. poetka

У Вас є чому повчитись:good:
    Я так далеко не заходила:sorry:
    Я тільки порозмислила про гнів і образи..............
    Але ви праві...........на всі 100.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу... і всі як рОботи і всі безгрішні...

17. Romko

Ти сам собі суперечиш....:nea:
    О шо ходит?:scratch_one-s_head:
    "Тут іграєм,а тут нє іграєм,а тут рибу заворачівалі?"(с)Винокур:dntknw:

18. poetka

А чому всі,шось не дорозуміла я чи,шо?
    Як на мене,то всі грішні,хтось менше,хтось більше.............

---------- Додано в 00:56 ---------- Попередній допис був написаний в 00:55 ----------

Нє,Ромко,ну я з тим згідна...........Всі під небом ходимо...............

---------- Додано в 00:59 ---------- Попередній допис був написаний в 00:56 ----------

Ви певно з Михом дриглів не поділили (жартую,не гнівайтесь.):))):blush::dntknw:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко стверджує, що людина як рОбот, від неї нічого не залежить, що людина виконує виключно волю Божу, включаючи вбивства, крадіжки, розбої і т.д.

Тобто... що виходить? А виходить те, що якщо це так, то невідомо для кого Бог дав 10 Заповідей, якщо людина сама по собі нічого не робить. Якщо це так, то всі люди безгрішні, бо роблять не по своїй волі.

Ось такі фантазії у Ромка.

---------- Додано в 01:02 ---------- Попередній допис був написаний в 01:00 ----------

чому всі? Так каже Ромко.

20. Romko

Всі грішні....
    Вогулє...

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:03 ----------

Людина виконує Волю Божу,накреслену для неї Творцем.
    І,якщо для тебе принизливо відчувати себе рабом Божим,то для мене ні.
    І,щоб зовсім тутка не офтопити,завершу думку...
    Всі ми самостатні,допоки Воля Божа благоволить до нас...
    Коли це благовоління закінчиться..."Все так не буде"(с)...всю нашу самодостатність як вітром здуває...

а де твій аватар? :)