Добрый вечер, панове Я бы еще вспомнил Бодуэна де Куртенэ (Baudouin de Courtenay), Ивана (Игнатия-Нецислава) Александровича, - выдающегося российского лингвиста и истинного знатока русского языка.
То може національна приналежність визначається саме приналежністю до культури(мови), а не до генотипа?
Це ознака освітченості, а не національності. Зазвичай людина сама визначається, з якою національністю вона себе ідентифікує. На запитання "Хто Ви?", яке має на увазі національність, ніхто невідповідає "Російсько-українець" чи "Україно-єврей". Обирають щось одне.
- Якої національності дитина, якщо батько турок, а мати (...)? - Затурканий (...). Багато хто тут, на ЛФ, переконував, що Донбасс заселений бикотою і бидлотою. Я довго не вірив. Але факти - річ уперта.
Ще б років 20-ть совєти протрималися в Галичині і щонайменше половина населення мала вже по опредєлєнію ім'я Ганка та Вася
Ці імена є в церковному календарі, тому залишаються популярними (і зараз теж так називають новонароджених). Та не ображайте всіх без винятку Василів, не варто по одному судити, що такі всі. (у мене і чоловік Василь і рідний брат Василь, мамин рідний брат Василь, ще також інші родичі - тому можу Вас запевнити, що це імя не впливає на світосприйняття). Свекруха - Ганна, і я можу сказати, що вона майже ідеальна, наскільки то можливо.
Господа, Василь да Ганна - это не беда! Настоящая-то беда в Великобритании: "Арабское имя Мухаммед и его различные "этнические" производные, распространенные среди мусульман всего мира, в 2009 году стало самым распространенным среди новорожденных в Англии и Уэльсе, опередив такие традиционные британские имена, как Джек и Гарри, сообщает газета Daily Mail. Всего в прошедшем году имя Мухаммед, а также такие его формы, как Мохаммед, Магомет, Мехмет и другие, получили 7 тысяч 549 британских мальчиков. Новорожденные Мухаммеды опередили занявших второе место Оливеров, имя которых было вписано в метрические документы 7 тысяч 364 раза. Имя Джек, которое до этого было самым популярным у родителей малышей 14 лет подряд, в 2009 году расположилось в списке только на третьем месте."(с) Вот тут уже и впрямь "поздно пить "Боржоми"
Хочу объяснить украинские реалии. Автор предыдущего поста имел ввиду эти имена как нарицательные: Ганка от имени Ганны Герман (родилась во Львовской обл., заместителя главы Администрации Президента Януковича). умеет прекрасной мовою оправдать любые действия своего шефа
TesTanya, спасибо... мы тут далеко не всегда понимаем всех тонкостей украинской политики, хотя "95-й Квартал" мне в Москву присылают регулярно! Смотрю с удовольствием и искренне вам завидую... у нас, к сожалению, в допуске только шутки в стиле Петросяна...в лучшем случае Задорнова
Може не зовсім до цієї теми (перепрошую, коли вже таке тут було) http://www.youtube.com/watch?v=AFlAzB0uCiA&feature=player_embedded#
- а для "интеллектуалов" - шутки про Петросяна и Задорнова. Московские гастроли "95-го квартала" меня, честно говоря, не впечатлили. Без политики у них, как высняется, вдохновение не очень. Порадовал вчерашний выпуск "Yesterday Live", хорошая тенденция
Маячня якась. Японець не любить суші, в побуті говорить на китайській мові і ніколи не носив кімоно. Чи він японець? І чи потрібна буде комусь Японія, заселена такими "японцями"? Я так зрозумів, що єдина його заслуга в тому що він не звалив нікуди (я про автора статті), то хай би вже звалював куди завгодно - їв би там шашлики по вихідним, слухав би Кіркорова і по цьому його сусіди розуміли б що він українець.