"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Formicus

Formicus Active Member

Добрый вечер, панове :)
    Я бы еще вспомнил Бодуэна де Куртенэ (Baudouin de Courtenay), Ивана (Игнатия-Нецислава) Александровича, - выдающегося российского лингвиста и истинного знатока русского языка.

2. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

То може національна приналежність визначається саме приналежністю до культури(мови), а не до генотипа?

Останнє редагування: 11 лис 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А якщо декількома вільно?
    А якщо дві рідні?

4. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Це ознака освітченості, а не національності.
    Зазвичай людина сама визначається, з якою національністю вона себе ідентифікує. На запитання "Хто Ви?", яке має на увазі національність, ніхто невідповідає "Російсько-українець" чи "Україно-єврей". Обирають щось одне.

• Подобається Подобається x 2
  5. Мікі

Мікі Well-Known Member

Вася в своїй тарєлкі. І як губи від поцілуїв в ж. до цього часу не опухли?

6. VasMT

- Якої національності дитина, якщо батько турок, а мати (...)?
    - Затурканий (...).

• Подобається Подобається x 4
  7. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ще б років 20-ть совєти протрималися в Галичині і щонайменше половина населення мала вже по опредєлєнію ім'я Ганка та Васяо_О

8. VasMT

9. Мікі

Мікі Well-Known Member

10. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

11. Formicus

Formicus Active Member

Господа, Василь да Ганна - это не беда!
    Настоящая-то беда в Великобритании:

"Арабское имя Мухаммед и его различные "этнические" производные, распространенные среди мусульман всего мира, в 2009 году стало самым распространенным среди новорожденных в Англии и Уэльсе, опередив такие традиционные британские имена, как Джек и Гарри, сообщает газета Daily Mail.

Всего в прошедшем году имя Мухаммед, а также такие его формы, как Мохаммед, Магомет, Мехмет и другие, получили 7 тысяч 549 британских мальчиков. Новорожденные Мухаммеды опередили занявших второе место Оливеров, имя которых было вписано в метрические документы 7 тысяч 364 раза.

Имя Джек, которое до этого было самым популярным у родителей малышей 14 лет подряд, в 2009 году расположилось в списке только на третьем месте."(с)

Вот тут уже и впрямь "поздно пить "Боржоми" :cry:

12. dark

dark Member

ДО УКРАЇНЦЯ тобі як мені до неба..... для початку не Укринец а Українець!!

13. TesTanya

14. Formicus

Formicus Active Member

TesTanya, спасибо... мы тут далеко не всегда понимаем всех тонкостей украинской политики, хотя "95-й Квартал" мне в Москву присылают регулярно!
    Смотрю с удовольствием и искренне вам завидую... у нас, к сожалению, в допуске только шутки в стиле Петросяна...в лучшем случае Задорнова :sad:

• Подобається Подобається x 3
  15. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

За все доведеться платити, рано чи пізно...І за колоніалізм також:sad:.

• Подобається Подобається x 3
  16. TesTanya

17. - а для "интеллектуалов" - шутки про Петросяна и Задорнова. Московские гастроли "95-го квартала" меня, честно говоря, не впечатлили. Без политики у них, как высняется, вдохновение не очень. Порадовал вчерашний выпуск "Yesterday Live", хорошая тенденция :)

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Маячня якась. Японець не любить суші, в побуті говорить на китайській мові і ніколи не носив кімоно. Чи він японець? І чи потрібна буде комусь Японія, заселена такими "японцями"? Я так зрозумів, що єдина його заслуга в тому що він не звалив нікуди (я про автора статті), то хай би вже звалював куди завгодно - їв би там шашлики по вихідним, слухав би Кіркорова і по цьому його сусіди розуміли б що він українець.

а де твій аватар? :)