Вообще-то достаточно просто включить мозг - а не повторять как пономарь глупости из "новоязных" учебников истории о 140 тысячах лет истории укринцев. А если включить мозг - то станет ясно - между крещением Руси - и первым упоминанием о Москве прошли столетия.
Але, я думаю, пан погодиться з тим, що українці є ПРЯМИМИ нащадками слов"янських племен, що входили до складу Київської Русі. І мовно - у тому числі. В той час, як росіяни є нащадками асимільованих з місцевими (не слав"янськими) племенами переселенців. І мовно - у тому числі. Між російською і іншими сучасними слав"янськими мовами набагато більше розбіжностей, ніж між українською з іншими. ---------- Додано в 09:50 ---------- Попередній допис був написаний в 09:35 ---------- Російська імперія визнавала наявність україни лише забороняючи її мову. А-ні імперія, а-ні срср про Україну не думали. Вони думали лише про збільшення ВЛАСНОЇ території. А хто проживає на цих землях їм було до лампади...
Я думаю, пан согласиться, что для подобных допущений надо, скажем, доказать неславянскость Великого Новгорода (второго по значению города Киевской Руси). Утвердить, что новгородцы - это ассимилянты, а их язык - не наследник древнерусского языка. Или вот - об основателе Москвы: Північно-Східна Русь завжди була далекою окраїною східнослов'янських земель. До ЇХ ст. тут жили фіно-угорські та балтські племена. Лише на зламі ІХ-Х ст. з новгородської землі почали переселятися сюди ільменські слов'яни, з південного заходу—в'ятичі. Від іншої частини Київської Русі ці землі відокремлювали густі й важкопрохідні ліси, тому цей край часто називали Заліссям. В ХІ-ХII ст., коли почалося найактивніше заселення цих земель, тут, поряд зі старими містами (Ростов, Муром, Рязань), виникли нові — Ярославль, Суздаль, Володимир-на-Клязьмі, Переяславль-Залеський та ін. Підноситься і Володимиро-Суздальське князівство. Князь Юрій Долгорукий (1125-1157) залучав до переселення на свої землі селян з інших князівств, надаючи їм на перших порах різноманітні пільги, сприяв господарському освоєнню нових земель. Він був одним з перших державних діячів Північно-Східної Русі, за якого ці землі перетворились у молоде і могутнє Ростово-Суздальське князівство. Коли Юрій Долгорукий після тривалої боротьби завоював Київ і осів там, він переселив сюди і свого сина Андрія. Однак Андрій, усупереч волі батька, повернувся в Ростово-Суздальську землю. Я думаю - пан понимает, что крестьяне-переселенцы, поддерживаемые Юрием Долгоруким - это не местные племена.
А хто Вас примушує повторювати дурості з москальських підручників про 140-тисячну історію? ---------- Додано в 08:26 ---------- Попередній допис був написаний в 08:22 ---------- А ніхто і не заперечує, що новгородці були далеким північним відгалуженням русів, тільки от не зберегли новгородці своєї самобутності, своєї мови, бо були підкорені москвою і асимільовані. ---------- Додано в 08:31 ---------- Попередній допис був написаний в 08:26 ---------- Так за останнє століття в Москву також переселились сотні тисяч українців, але від цього москва не стала Україною. В 12 ст. було те ж саме - переселенці були, але місцевого населення завжди було більше, взаємна асиміляція привели до виникнення третього народу, не русів, не угро-фіно-татар, а русскіх - суржику цих всіх народів. ---------- Додано в 08:33 ---------- Попередній допис був написаний в 08:31 ---------- по факту
Каких? Москальских??? Да Вы их листали недавно.... Специально для Вас - с форзацем. Наслаждайтесь. Особенно + за бритых мужчин. С бородами ведь могут сойти за "москалей". А ТАК - явно не они. 140 тысяч лет назад в Украине уже был "жиллет - лучше для украинца нет" Домыслы (ассимилированы) - не пойдут. С ТАКим-же успехом я могу заявлять, что Галиция - это далекие западные остатки русичей - ассимилированные поляками и австрияками с венграми. Без доказательств - просто потому, что мне ТАК хочеться.
Доречі, поляки взагалі то теж слов"яни, тому і в мові багато спільного... ---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:50 ---------- Ну дуже слав"янські назви...
Да, безбородые, ну это воощще.... А может украинцы от индейцев произошли, и все в Америку утекли потом через Сибирь ? и есть настоящие....Правда они они не только безбородые, но и краснокожие...Кстати сзади похоже вигвам....А на ногах мокасины....И на женщине ткань, а не шкуры... Wow !!! сплендид, манифиг, виват, браво... Я выпадаю в осадок . Древние украинцы в учебнике бритые.. Не, свидомиты народ все таки неподражаемый ! Ведь комиссия наверное учебник принимала, не один свидомит смотрел, и все таки впарили в учебник.... Хотя, может это диверсия небритых москалей ? Так все равно они тогда умнее....Столько свидомитов смотрело и не заметили...
Дуже цікава теза: повна вітсутність місцевого населення...Це мені нагадує інтерв"ю з одним із вояків т.з. "казачих" формувань під час чеченської війни:"Это наша земля, мы здесь всегда жили и никуда не уйдем!"
Лиш би у вас не було від цього якоїсь інфекції, а то вам щось неподобається ... ---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ---------- Так, колоній колись було багато... Я бачу вони вам до сих пір подобаються.
Сакральні знання з новий російських новоязів про велакага менеджера всея_русі. Та хто вам боронить якщо ви українець і живите в Україні. Чи нє ? Я взагалі-то про Грузію та її внутрішні етнічні конфлікти.
Ну на рахунок цього то я вже кілька разів тут розповідав випадок з мого життя. Збирався емігрувати. Одна росіянка почала мене вмовляти не робити цього. Мов, як ти будеш жити на чужині. Я їй на те, мов подивіться, росіяни емігрували в Львів, Прибалтику... Вона мені, "ти єта нє путай, єта всьо нашє!"
А як треба вести дискусію? Викладати цитати виключно з маразматично-імперських джерел? Ну добре, доведеться заперечувати мараз, раз інших аргументів нема. Православні храми Львова, без розкольницьких МП: Собор святого Юра, 1363 рік Вірменський катедральний собор, 1363 рік Церква Пресвятої Євхаристії, келії 1556 року Храм Св. Андрія, 1600 рік Собор Успення Пресвятої Богородиці, 1572 рік Церква Св. Миколая, 13ст. Крім цих храмів у Львові є ще 44, які належать православним, переважно УГКЦ. І не треба мені тут доказувати, що УГКЦ не є православною. Обряд православний, підпорядкування римське, згідно Флорентійської унії.
Як на мене все там з'ясовано. Серед чудського місцевого населення поселився невеликий словенський рід. Порядку в них не було - запросили варягів. Варяги влаштували їм вирвані роки, але збудували Новгород і державу. 600 років Новгород чудово розвивався, як далекий анклав Русі, аж поки в 15 ст. їх не знищила москва. ---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ---------- Роман Лях. Надія Темірова. Вибачайте, ляхо-москальських. ---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:39 ---------- Та асимільовані. Як і чудь, весь і всяка меря. Ну нема зараз вже Новгородського діалекту з українізмами, як це було до 15ст. Всі "па мааскофскі расгаварівают". А Галичина на польську не перейшла, на австрійську не перейшла, на угорську не перейшла, а зберегла свою самобутність (мову, звичаї і віру). От вам і докази.
- что казаки "всегда" жили в равнинной части нынешней Чечни это казачок, конечно, погорячился. Но осели они там, как ни странно, не позже (а за Тереком - точно раньше) чеченцев. В силу некоторых особенностей практиковавшихся у последних форм "хозяйствования" им самим равнины не очень нужны были, а поселиться рядом с ними, прямо по соседству, не по другую сторону Кавказского хребта, из земледельцев смогли только казаки и то, под прикрытием штыков регулярных войск. Так что имеют полное право казаки считать эту землю своей. Распаханной именно ими и щедро политой кровью предков. Перспектив только не имеют, чтобы она осталась их. Никаких. Не стану упрекать Вас в плохом знании истории Кавказа, т.к. это один из наиболее сложных районов мира с точки зрения соответствия этнических, языковых и фактических границ - они ВООБЩЕ не совпадают, только на время в местах горячих конфликтов (например, осетино-ингушского), административные кроились десятки (!!!) раз и не совпадали при этом опять же, никогда ни с этническими, ни с лингвистическими. На Кавказе всегда было "кластерное" расселение. ---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ---------- украинизм - это слово, заимствованное уже после становления украинского языка как обособленного в русский язык. Оба сформировались позже. В древнем Новгороде никаких "украинизмов" быть не могло Могли быть общие слова, и были. Их и у русского с украинским полно
Как бы это помягче.... Может не я - а Ваши побратимы пояснят разницу между православием - и греко-католицизмом? Или - почитайте сами. Даже горячо любимые Вами раскольники из самозванного киевского патриархата - и те не отождествляют себя с УГКЦ... А что до обрядов - хитромудрыми папами был сделан воистину шулерский ход - обмануть православных "сходными" обрядами - и под ТАКим подлогом переманить под руку папы православных - окатоличить их. И в этом случае Галиция показала себя - отреклась от веры, которую продолжает исповедовать большая Украина.... Ну - слава Йсу - хоть одному все ясно. К 140 тысячам лет - уже претензий нет? Позабыли еще министра Вакарчука - по Вашей терминологии - галицо-москаля... Феерические дурости Вакарчука...
Термін дійсно пізній, але я маю на увазі саме поняття, тобто запозичення новгородцями київських, тобто українських, слів і вимоги. ---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:00 ---------- 140 тис. - це ваша особиста заморочка, мені не цікаво. ---------- Додано в 11:05 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ---------- А Ви спочатку докажіть, що до цього причетний молдаванин Вакарчук. Інакше дурістю попахує від когось іншого. ---------- Додано в 11:17 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ---------- Шулерський хід - це коли московський ізверг став богом, ще один шулерський хід - утворення нової ортодоксальної османо-ординської церкви, основна мета якої - упокорення підкорених православних народів. Ви ж не заперечите той факт, що православними є виключно ті народи, які були під османським і ординським ігом. Рим - єдина столиця Церкви. Візантія, Московія - всього лише розкольники.
Это Ваш учебник - издан при Ющенке. Смотрим форзац - там есть исходные данные. Да понятно. Кому интересно, когда привселюдно вытаскивается на свет Божий мозгопромывалка для детей - пособие для создания из них дубоголовой биомассы под знаменами "свободы" Ах, вот даже как....Молдованин? Вот почему "свобода" ТАК сильна в Тернополе... Домыли мозги молодежи. До полного блеска. РАскольники - не раскольники - а головы стронникам Рима запорожцы рубали с удовольствием.... И уж точно галичане НИКОГДА не попали бы в запорожские казаки Приём беспрерывно приходивших в Запорожскую Сечь осуществлялся, по данным Д. И. Яворницкого, после выполнения условий: * статус вольного и неженатого человека * хорошее знание русского языка * принадлежность к православной вере * наличие специальной подготовки: Вновь принятым казакам давались новые фамилии на казацкий манер : Не-Ридай-мене-мати, Шмат, Лисиця, Не-пий-пиво, Не-пий-вода и т. д.
Насправді було зовсім інакше. Патріарх константинопольський і митрополит київський визнали вищість папи, прийняли догми католицького віровчення із збереженням обрядів східної християнської церкви. А примирення і б'єднання церков є богоугодною справою. А що там собі в Орді і Стамбулі понастворювали хани і османи - це вже ніякого відношення до християнства і православ'я не має. ---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ---------- Там тільки дата друку, а затверджувати міг ще фашист табачник в 2004 році, в своєму дусі провокацій. ---------- Додано в 12:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:59 ---------- уточняйте, що це мізкопромивання і провокація з вашого боку, самі себе привселюдно і висміяли ---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ---------- уточняйте, що це мізкопромивання і провокація з вашого боку, самі себе привселюдно і висміяли ---------- Додано в 12:05 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ---------- Невже важко поцікавитись де народився Вакарчук? Невже важко подивитись коли він був міністром? Не дискусія, а балаболство з вашого боку. До чого тут Свобода. До чого Тернопіль. :rus: ---------- Додано в 12:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ---------- Так недавно Ви стверджували, що Запорожці були звичайними грабіжниками. Тепер вже захисники віри? ---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ---------- Якого-якого язика? Невже кацапського? Станом на 17 ст. запорожці мали підстави ненавидіти уніатів, як і уніати православних, тому було це нічим іншим, як громадянською війною. Але історія показала, що уніати зберегли свою віру, свою церкву, свої звичаї, а запорожці все втратили та щей були депортовані і виморені голодом.
абсолютно верно, на тот момент Московии и не было ... ну вы то накой сию ересь проповедуете? какая в пень Золотая орда? откройте книжку по историю и посмотрите - государственное устройство Золотой орды (национальность, вера, управленческая система и т.д ) потом посмотрите Российскую ну или московскую раз уж так неймется, как гриться - найди 100 отличий ... КАК??? Украинский князь Владимир ??? (на этом месте он делает пять оборотов вокруг своей оси в гробу) и не крестил Украину ??? все все свидомитские надежды рухнули ... ) тю та легко, Хан (как оказалось) Долгорукий водил свои тумены по дикому полю, потом малехо свернул - хрясь! и основал Ханство Московское ... (историус свидомитиус) ужос .... ) клиника блин ... ---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ---------- о как! не потрудитесь привести примеры "объединения церквей" как папа вдруг объединился с "византийской ересью", а Константинополь вдруг - хрясь и признал между богом и людьми Папу , ну ооочень интересно, правда мировоззрение рушится в хлам ...