к своему ужасу мне кажется что нет ..... я человек интеллигентный ...я и убить могу ..(с) мифическая тарелка .... в 90м осбо резвые Руховцы лозунгировали, что Украина кормит все СССР, при этом немного опуская что в основном кормят те области где автобусы с агит-бригадами заворачивали еще на въезде ... и по странному стечению обстоятельств после пабеды кормильцам стало очень напряжно себя прокормить, хотя раньше со всем союзом получалось .... так где эта тарелка??? перевертни? та не, то мабуть галичанськи чупакабри ... "українськість" так она разная бывает, ДнепроГЭС, оборона Севастополя, Донбас, Баштанская республика, колхозы милионеры и т.д. это тоже Украина, и по моему мнению гораздо украинестей кучки горлопанов в виштванках который сами особо ничего не делают а только вопят "Ганьба" та про "москальску агресію" ...
Якби не ця "кучка горлапанів", як Ви називаєте, то всі вищеперечислені Вами навіть поняття б не мали ан чиїй території вони живуть і до якої країни вони належать.
За математикою: Всі мінус Кращі дорівнюе ... Чомусь до 1991 року я точно знав що таке Україна. Зараз ця "кучка горлапанів" хоче змінити географію і написати "свою" історію по-галицьки!
гм ... то есть кращих згноили, осталось те що маємо? ну вообщето ДнепроГЭС одно из достижений в том числе и украинского народа ... не согласен, еще до победы демократии в школе преподавался украинский язык и литература, посмотрите хроники 20-х, 30-х и т.д. годов, советские хроники на украинском языке и что не фраза то украинские рабочие, селяне, Украина, так что от "горлопанов" лично я никакой пользы не вижу, независимость получили без их участия, территории современные опять же получены как ни странно благодаря коммунистам ... так в чем заслуга "горлопанов" ?
В тому, що маємо Державний Гімн "Ще не вмерла Україна", жовто-блакитний прапор з тризубом, збережено українську культуру та традиції, замість водки та огурца в нас є "Кобзар", українська мова та пісня, вишита сорочка і сама Україна.
ну по порядку ... Гимн свой Украина имела и при СССР, жовто-блакитний прапор? Левандивка утверждал что он синьо-жовтий, ну если это как и тризуб великая ценность, то простите каким боком Жителю Юга , Центра и востока радоваться что в его стране флаг содержит исторические цвета Львова? ну положим огорчатся тоже не резон но и восхищаться этим как-то .... Кобзар есть во всех школьных программах Украинской РСР и без "горлопанов" , песни у всех разные, в Донецке и во Львове народные песни отличаются, чья украинистей ?
Якщо про авторів, то музика ваша, галицька, а слова наші - Українські! Якщо Ви про прийняття Гімну, то Закон України «Про Державний Гімн України» підписаний аж в 2003 році так ненависним Вам Президентом Л.Кучмою. До Державного Прапора України "горлопани" так само мають досить віддалене відношення, як і до гімну! І Закон про Прапор теж підписаний Президентом Кучмою. "... до стрімкого зростання в Україні кількості алкоголіків - цифра зросла в 10 разів за останні 10 років... Львів— чи не єдине місто у світі, де під носом у міської влади щодня спивається молодь!" Про мову вже говорено переговорено. Я в 1970 році почав читати "Перець" українською в Караганді. Про пісню... Проженіть приймач ФМ. Ну а про вишиванку - повний абзац. Хрущов М.С. ще в ті часи полюбляв носити вишиванку, будучи членом КПРС. Мдааа!
VasMT, я так і не зрозумів ким Ви себе вважаєте, хоч починаю здогадуватись...Судячи по Ваших дописах Ви маєте таке відношення до Стрия, як я до Парижу. Крім історичних кольорів Львова жовтим кольором він символізує хлібні поля України, східної та південної зокрема - це символ достатку. Голубим колором - колір неба, як симоволу волі. Ви хоч іноді виходьте в поле і співставте те. що я Вам написав, тоді не задаватимете наїних питань...
Кольори Львова? А які там кольори історичного герба Києва? А які кольори на картині Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану"? І за які там кольори проголосувала Центральна Рада?
То не так ((( Наш прапор не правильний ... був і мав би бути жовто-блакитний: ясні зорі(золото-колір королівств) та тиха вода. Прапор УНР від 22 березня 1918 року http://www.ukrcenter.com/gallery/ShowImage.asp?ImagePidrozdilID=18&ImageNumber=3
Тут повніше:http://arch.rbone.ci.net.ua/expos/temat/flags.htm 22 листопада 1917 р. Центральна Рада проголосила створення Української Народної Республіки (УНР) в складі Російської Федерації. Утвердження основної державної символіки – герба і прапора – було нелегкою справою. 14 січня 1918 р. Центральна Рада видала закон про прапори флоту. Прапором військового флоту став синьо-жовтий двоколір, в кантоні на синьому полі зображувався золотий тризуб з білим внутрішнім полем. 22 березня цього ж року ЦР в Києві затвердила державний прапор УНР – жовто-синє полотнище. Таке розташування кольорів було прийнято за наполяганням М.Грушевського, прихильника німецької геральдики (згідно з якою на прапорі зверху розташовували колір гербової фігури, а знизу – колір поля). 2 травня 1918 р., розігнавши ЦР, до влади прийшов уряд гетьмана П.Скоропадського. При ньому був змінений порядок смуг на державному прапорі: зверху стали розташовувати синю. У грудні 1918 р. Гетьманат П.Скоропадського змінила Директорія (1918-1920), за якої збереглись герб-тризуб і синьо-жовтий прапор. 22 січня 1919 р. в Києві був проголошений Акт соборності України, тобто об’єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки. В проекті Конституції УНР, розробленої всеукраїнською національною радою в Кам’янці-Подільському у 1920 р., відзначалось, що державними кольорами Української Держави є синій і жовтий.
Так і ми про те. Совдепія підтримувала українську мову, бо не хотіла - мусила. Інакше нічим іншим було втримати Україну в своїй орбіті... Підтримувала про людське око, але насправді все робилося для "сліянія наций". Тому й маємо на сьогодні такий результат... Особливо на Донбасі результат "насільствєнной українізациі" комуністами "наліцо"...
Совдепия чего-то кому-то была должна или кого-то боялась? оочень сомневаюсь в политике "заигрывания" СССР с Украиной .... что делалось для слияния наций? то что твердилось Мы советский народ? та а как Вы хотели от Империи? но и каких то репрессивных мер против языка-культуры тоже не прослеживается ...
Знакомы Вам слова "Не сотвори себе кумира и никакого изображения, не поклоняйся им, и не служи им" - откуда это? У меня есть стойкое убеждение, что в советской Украине украинская культура была и развивалась на несколько порядков выше и качественней, чем сейчас. Сейчас деньги на культур практически не выделяются, везде царит попса, таких духовных и глубоких песен, которые писались в прошлые годы, сейчас уже никто не пишет. Те же "Чорнобривці", "Два кольори", "Ой ти, дівчино, з горіха зерня...", "Рідна мати моя..." и так далее, восхитительные песни Ивасюка - отдельная тема. Почему? Кто мешает? Я, кстати, с удовольствием носила вышиванку, она у меня и сейчас бережно хранится.
Чияби корова... А як Ви зможете пояснити Вакарчукацію України зараз? Це не насилля над здоровим глуздом? Такої кількості гуртків дитячої творчості, як в роки мого "совєцького" дитинства, я більше не бачив. І всі вони (крім, звісно, технічних, наукових, спортивних) чомусь базувались на національних традиціях. І велись українською. І всю Україну я проїздив до 1991 року. І всюди чув українську. І всі вважали себе українцями, а не уесесеровцями. І всі з гордістю називали себе - подоляни, галичани, слобожани, поліщуки ... Прийшов час єднатись під однією ідеєю. А ви все ділете.
VasMT А я-я-й, а ще зі Стрия, такого патріотичного, негарно.... такі речі писати! Вставлю свої 5 копійок. Перебуваючи на славнозвісній "помаранчевій революції" (люди тепер часто встидаються признаватися що туди їздили, але тим не менше) я зрозумів, що Україна - таки єдина, і не тільки Захід є національно свдомий, а навпаки! Київ, Черкаси, Чернігів, Суми, ба, навіть Дніпропетровськ зараз переживають національне піднесення! І то не важливо, що більшість російськомовні "Я нє разгаваріваю на украінском, патамушта нє хачю калєчіть наш родной язик", я чув дуже від багатьох, особливо киян! І взагалі, я би сказав, що та "москальщина" їх задрала набагато більше ніж нас тут на Заході, бо вони ж там "під боком" з тими всіма "путінськими маразмами", а про вітренко-симоненків, я взагалі мовчу! Сумчани казали, що ладні її на шматки роздерти! Ну звичайно, я завжди казав, що "радной язик" треба таки вивчити, на що багато хто погоджуючись казав " знаю, обязательно виучу, просто нікак врємєні нє хватаєт, а на работє, в городе, сам панімаєш, всьо "на маскальском!" Звичайно, така свідомість не може не тішити жителя Галичини! Я би сказав, навіть, національна свідомість Центру зараз знаходиться на такому рівні, як була в нас в 1989-1991 роках. Популярність національної символіки, гімну і так дальше, просто вони, як то сказати, якісь тяжкі на підйом, чи що? Ну, звичайно і там люди різні бувають... І ще один висновок, до якого я дійшов, що найгірші москалі - в нас у Львов, на Заході, та "П"ята колона", "патомкі асвабадітєлєй", які живучи тут в найкращих квартирах в центрі галицьких міст, та ще і поносять нашу державність, нашу землі на чому світ стоїть! Я би казав - депортувати до Росії, за антидержавні настрої! От цікаво як би заспівали в своїй Тамбовскій області, чи в Урюпінську. Нажаль теперішній Президент, на та людина, що наведе порядок, а надмірна демократія тут неумісна!
это они для вас 5-я колонна и т.д. во всем мире это называется иметь свое мнение, по тому то и не будет единения, ибо Вы не признаете права существования не "Галицкого" восприятия той самой Государственность, бросаетесь словами в "асвабадителей" наплевав на то что для остальной Украины они и есть освободители, именно они ваши земли ввели в состав Украины ... да Вы что? а кто цар фсея Украины который делает выводы о державности или не державности, простите с каких обам Вы решили стать судьей? Живите как Вам нравится, но не нужно указывать другим а тем более обвинять в антигосударственности, Бандера с Шухевичем не единственные символы Украины и уж тем более не главные ....