"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А поговоріть..? (с) :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Веда

Веда Well-Known Member

+ 100! Дуже слушне зауваження.

Натрапила на таку таблицю

Національний перепис робітників та службовців України
    (жовтень-листопад 1929 р.). – Харків, 1936. – С. XIII.

Це показники без західної Украиїни.
    Я бачила багато документів, які свідчать, що переважну більшість населення Донбасу до кінці 30-х складали українці, але їх поки що в інеті немає... Та й на початок війни українці зберегли більшість..
    Цікав ще й такі данні:
    Показові данні відношення влади СРСР до національного питання тут:
    http://www.demoscope.ru/weekly/knigi/polian/polian_3.pdf
    Принудительные миграции 1939-1953

• Подобається Подобається x 8
  3. OldMan

OldMan Well-Known Member

А о чём? Впрочем, вот свежий оригинальный мэсидж:
    Вы начните говорить, а я по ходу может и подключусь.
    :)

4. Змейка

Змейка Well-Known Member

На этом форуме уже сложилась традиция приписывать мне слова и мысли, которых я и не писала и не думала. Может, уже достаточно?
    Пожалуйста, постарайтесь не перекручивать моих слов.

• Подобається Подобається x 2
  5. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пані Змейка, Ви завжди не договорюєте. Тож постарайтеся логічно викладати свої думки. Кажу Вам, як математик.

Ви сказали, що учням з російськомовних шкіл складно поступати в українські ВНЗ, отже за логікою Ви сказали, що в Україні не має бути таких шкіл.

6. А в чому проблема? В Україні є російські ВУЗи. До речі, Змейка забула сказати, чи важко вступати учням, які вчилися в польських, татарських, єврейських, грецьких школах. Такі ж теж є.

• Подобається Подобається x 4
  7. Змейка

Змейка Well-Known Member

Я поняла, что Вам по приколу перевирать мои слова. Если пойти дальше, - то Ваша логическая цепочка доведёт Вас до того, что вы припишете мне слова об отмене образования в Украине взагали.
    Дерзайте.
    [QUOTE='Бойцовая рыбка]А в чому проблема? В Україні є російські ВУЗи. До речі, Змейка забула сказати, чи важко вступати учням, які вчилися в польських, татарських, єврейських, грецьких школах. Такі ж теж є.[/QUOTE]
    А в Украине когда-то существовали ВУЗы с польским, татарским, еврейским или греческим языком преподавания?
    Вы лично считаете целесообразным их открытие?

8. Я особисто не вважаю, але питання в тому, що не тільки учням РОСІЙСЬКИХ шкіл важко вчитися в українських ВУЗах. Але у них ситуація набагато краща - вони можуть обрати російський ВУЗ.
    До речі, при СРСР було з точністю до навпаки: більшість ВУЗів, особливо технічних, були російські. І нікого не хвилювало, якою мовою ти вчився у школі.

• Подобається Подобається x 7
  9. Vetta

Vetta Well-Known Member

Але прикіл у тому що мамочки стараються щоб дитина з першого класу обовязково в школі мала якусь з іноземних мов на вивченні.
    Репетиторів наймають за дикі гроші...
    А як з рідною мовою.... то проблема. То ж треба 70 сторінок мусолити те що має бути як Отче наш...
    Головне як до когось амереканці приїжають то тих аж просять шоб з дітьми тільки на англ мові аби піднягнути дітей у вимові і вивченні ... а тут......не так переклали, не те подали, тяжко, важко...
    Співчуваю. ))

• Подобається Подобається x 4
  10. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пані Vetta ми тут на одній гілці 100 сторінок балакали з людиною, яка бажала "потрепатися". Не все тут так страшно.

• Подобається Подобається x 2
  11. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Аж скупа сльоза виникла ...

http://www.youtube.com/watch?v=Tj8t8CGFZ0o

P.S.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Хм.
    Впервые слышу.
    Напевно маете рацiю.
    Помню, что в 1979 году мой братишка весьма мучился во Львовском политехе, грызя гранит науки на украинском языке.
    Потом обвыкся.

13. А мій тато вчився в КПІ виключно російською.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Из ЭТОГО можно делать вывод об обучении во всех технических ВУЗах во времена Советской Власти?

15. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F

16. Полковник

Полковник миється в бані

Красиво звучит!

17. Дуже! Цікаво, як би ви реагували на те, що у вашому місті, країні навчання ведеться переважно не вашою мовою? Красиво було б?

18. Полковник

Полковник миється в бані

Вы ставите неотвечаемые вопросы.
    С какого века я должен был бы начать свой рассказ?

19. Давайте з сучасності. Уявіть, що в Росії запровадили навчання виключно англійською - майже усі її знають, то нащо російська? Ваша реакція.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Реакция однозначная:
    Вам следует ещё очень много учиться и больше читать!

а де твій аватар? :)