"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А ми з Дальнєвосточніком, (та й, підозрюю, решта) не розуміємо Ваших останніх дописів у цій темі (з №1330). о_О
    Або з мобільним інтернетом недодивляєтеся, або з танковим - недочуваєте.

То навіщо "Тягнибоком" розмахуєте? Оно ж для них, для "фпєрєді планєти фсєй, і дарог" страшилка. :))):))):)))
    Ми ж знаємо, що Тягнибок - норматільний, наш, українець, а не "украинец"!

І врахувати, що говорить він це ветеранам УПА. А вони: (старий-шо малий) без театральної вистави не сприймуть.

• Подобається Подобається x 2
  2. Фесько

Фесько Well-Known Member

Так, він говорить по-українськи,тому що він українець. Це для Вас новина?

3. levandivka

Фесько!
    Кіко нині алкоголю вдули-сти?! :ireful1::)))

4. Фесько

Фесько Well-Known Member

Levandivka, що Ви від мене хочете?

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК ведь марьяж - когда "король" - и "дама"...:preved:
    "Даму" - Вы показали, я - добавил "короля"... :mocking:

6. levandivka

Або внятних дописів, або...:hi:

Ще ні, ще навіть не гетьман...
    Але... ;)

ЗІ: Джокер? (в чиїйсь колоді)

• Подобається Подобається x 1
  7. Фесько

Фесько Well-Known Member

І що вам не зрозуміло...
    Я хіба натякав на те, що Україна ассоціюється з тим що говорить Тягнибок? Я відповідаю ще раз.

І українські канали - теж.

8. levandivka

Йой!
    Читати тут всі вміють. От ДО ЧОГО ОНО!? :pardon:
    ЗІ: спробуйте змінити частотний канал.

9. ivanko

ivanko Member

Джокер під наступні вибори.
    Трошки не в тему ( а може і у тему) До колоди ще не вистачає східного джокера ( знову буде Вітренко?) І усі дружно кинемось голосувати за "проміркованого" тільки б Україну не розірвали. Хто буде у ролі найменшого лиха? (Яценюк?)
    Раз вже голосували - Щоб тільки не Симоненко, за Кучму. Дістав цей пасьянс.
    Як би ту тему з "Ущемленієм національних прав" трохи приглушити? Бо біда буде. Товариші типу SFO недарма стільки часу витрачають на форумах.
    Справді, є набагато важливіші питання, спільні для всіх. І це не питання мовної політики, або визнання УПА.

Красиво вивернулись. А про "двуязичіє" забули. Вам з ввічливості відповідають російською, щоб ви зрозуміли не лише суть, а ви людей у лицеміри пошили.
    Ай-я-яй негарно.:nea:
    Рибка права, українську можна (потрібно) захищати всіма мовами.
    А мене ви таки сильно образили. за вашою логікою я подвійний лицемір і російську іноді захищаю українською, щоб співрозмовник зрозумів, і українську буває доводиться захищати російськими словами.:)))
    Але плюсик я вам поставлю, за винахідливість.:haha:

Останнє редагування модератором: 3 кві 2009
    • Подобається Подобається x 6
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Угу.
    Точно сказано!

Классно, мне понравилось. Особенно про жидов!

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

Це проблема ваших вчителів, вони не професійні. У мене навпаки наголошували, що вчити саме на російській, тобто за бажанням, я вчив на українській. ТОМУ ЩО САМ ЗАХОТІВ.

А вчать в основному мовою оригіналу, російською. А підручник має бути на українській, тому що він українських підручник для українських класів.

• Подобається Подобається x 4
  12. OldMan

OldMan Well-Known Member

С чего Вы взяли? В другой теме я и про двуязычие говорил.
    ivanko, Вы со мной разговариваете или с мишенью "моськовськый запроданэць в повный зрист"?
    Я с 2005 года на этом форуме и не припомнится мне, чтоб я жаловался на то, что не понимаю по-украински.
    Так что Ваша сервильность излишня, поверьте.
    Это Ваша логика. Я не высказывал своего отношения к защите русского языка на украинском.
    А то, что на украинском форуме в теме, где все собеседники украинцы, кто-то защищает украинский на русском - меня, скажем так, удивляет.
    Может вот это уточнение надо было мне сделать?
    Не догадался, извините.
    А я думал Вы поняли.
    Я успел прочесть первый вариант Вашего поста.

13. Змейка

Змейка Well-Known Member

Учителя хорошие и профессиональные. Доказательство тому - последняя передача "Самый умный". В ней была финалистка Екатерина Забарина, как раз ученица этой школы и заодно дочь моего одноклассника. Кстати, в финал вышли сразу двое дончан. А, кстати, я не замечаю, что бы в этой передаче когда-нибудь светились школьники из ЗУ.
    Проблема в другом. Наша школа курируется известной организацией "Просвита", которая поставляет для неё эти уникальные учебники и диктует правила обучения.

14. levandivka

Кривавий терор? ;)

15. Мабуть, справа в тому, що передача російськомовна, а школярі із ЗУ краще володіють матеріалом на українській.
    А з ПУ і ЦУ світилися?

І в чому ж проблема? Ви ж самі обрали цю школу. Ніхто вас силою туди не гнав. Тому й маєте дотримуватися цих правил.

• Подобається Подобається x 4
  16. Змейка

Змейка Well-Known Member

Естественно. А Вы её не смотрите? Там участвуют украинские и российские ребята. Она транслируется и в России по центральным российским каналам. Было приятно, когда мне позвонили мои одноклассники из Иерусалима и рассказали, что они тоже смотрели эту передачу и болели за Катюшу.

17. levandivka

Проблема в тому, що Просвіта туди повернулася нещодавно.
    Нє фсьо кату Маслєніца! (с) :)))

О!
    Самиє умниє - давно там! :)))
    А передача - кастінг!

• Подобається Подобається x 3
  18. Max_

Max_ кл. москаль

А в бумажном виде или электронном ? Если в электронном - скинете на мейл ?

19. Bogun

Bogun Well-Known Member

Книга, якщо треба пошукаю в інеті, але не гарантую знайти його та й в тому ж перекладі, переклад вдалий.

До речі львівське видавництво і львівський перекладач: http://uk.wikipedia.org/wiki/Майстер_і_Маргарита

Їздив у 10 класі на кастинг. Відповідав на питання у ньому правильно, але українською. А мені сказали: "Або перекладай в думках або тобі нічого не світить".

Не дискримінація, га. А потім кажуть, що не притісняють за мовною ознакою.

Там була дівчина з Вінницької області, то вона соромилася спілкуватися, навіть зі мною, українською.

Я навіть питання з історії Росії та географії відповідав українською. Перше, що в тобі приходить в голову, українською.

Дуже часто бачу, що наші діти "тормозять", навіть зі Сходу та Півдня.

• Подобається Подобається x 5
  20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

так зворушливо :cry:

а де твій аватар? :)