"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Фесько

Фесько Well-Known Member

Хочете, можете до мене звертатись:)

Ось Вам дав би право розмовляти тілько в Росії, тому що її інтереси до вас ближчі. І чобот Путіна рідніш. А от Веді, наприклад, можна тому, що вона всеодно захищає українську мову і прагне її однієї державної, вона захищає інтереси українців.

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А, так там ещё и на право обращаться кастинг?:sad:

• Подобається Подобається x 1
  3. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Разумеется, дикость. Интересно, Обама собирается бороться с засилием чужого языка, вводить преподавание в колледжах на языке чироки? А нацсовет Мексики собирается переводить прессу на язык ацтеков, нэ?:scratch_one-s_head:

4. Степаныч

Ви ще й телепат?:eek:

5. Фесько

Фесько Well-Known Member

Не треба бути телепатом, що б здогадатися чого вам треба. Це я ще жартую, а москалі так роблять. Спробуйте заговорити в Росії на українській, вас швидно запнуть. Це ми милостеві дуже, в порівнянні з ними.

6. Степаныч

Просто цікаво: чого ж, на Вашу думку, мені треба?
    У Вас є особистий досвід?
    ЗІ: модераторам: це не оффтоп, в тему.

7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ото ж бо. Там місцеві мови в занепаді, а які дежавні, мови таких країн, як Англія, Франція, Іспанія, Португалія.

Ви бажаєте, щоб в Україні так само було.

Українська в повному занепаді, а російська державна.

8. Фесько

Фесько Well-Known Member

Оооо, а Вам треба, роз'эднання України навпіл, де Східна частина відходить до плану Путіна, у рабство, зрусифіковується і зникає як нація. Зате Путін поповнює та завойовує нові землі. Це ж Росія, земельний вампір. Що підтримувати своє життя, їй треба загарбувати чужі землі, нападати, як це було недавно з Грузією. Он яка велика, насосалася людьскої крові. А Ви, Степаничу, прагнете стати одним з цих вампіряток, щоб смоктаті від всієї кучі загарбованих Росією. І Україну туди тягните. А ми її не отдамо. Без бою, так це точно.

9. Степаныч

У корні не вірно. Навіть близько не вірно.

ЗІ: некоректні вислови не красять Вас.

10. Полковник

Полковник миється в бані

Что за ПЛАН такой?
    Никогда не слыхАл......

11. Salata

Salata Well-Known Member

Щас он Вам расскажет :) Самому, небось, мало :)

• Подобається Подобається x 2
  12. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Уверяю Вас, по большому счёту, мне всё равно, какой язык на Украине государственный, главное, чтобы это отражало желания и чаяния граждан. Государство должно быть для всех граждан любимой Родиной (Батькiвщиной). А получается, для многих граждан оно становится суровой мачехой. Да всё это говорено-переговорено...:sad:

• Подобається Подобається x 3
  13. Змейка

Змейка Well-Known Member

Будьте добры, почитайте ветку ещё раз и покажите мне мои слова, из которых Вы решили, что меня возмущает факт обучения детей на русском языке.
    Меня очень удивляет то, что многие здешние форумчане вдруг сделали вывод что я выступаю против изучения украинского языка.
    Если кто-нибудь потрудится предоставить цитату, из которой сделан этот вывод, - я буду очень благодарна.

Я на этом форуме уже несколько раз объясняла, что я ЗА изучения языка, я против притеснения русского языка и против преподавания русской литературы в украинском переводе.. Как уже проще объяснить эту, по моему мнению, очень простую позицию - уже не знаю. Об этом, собственно, было одно из первых моих сообщений, но время от времени мне выставляются одни и те же претензии и мне приходится заново всё объяснять.
    Просто какое-то дежа вю.о_О
    Я понимаю, что моя точка зрения некоторым не по душе. Но я очень попросила бы хотя бы не перевирать мои слова.

Останнє редагування модератором: 2 кві 2009
  14. Полковник

Полковник миється в бані

Стоило отдучиться на 5 дней, как появилась КРАСАВИЦА из города Донецка.

15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Боже, как страшно Вам жить в 40 километрах от России. Это ж ужас. Страшно даже подумать.
    Таблеточки какие пьёте, для успокоения?

• Подобається Подобається x 5
  16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Немає жодної держави, яка би була люблячою матусею для 100% населення, сучасна політична карта світу відображає в основному геополітичні наслідки переділу сфер впливу кінця 19 початку 20 сторіччя, і інтереси купи народів та народностей не враховані, і багато людей живе з юридичною батьківщиною як з мачухою, ті ж курди до прикладу. Але в основному то є моноетнічні угруповання які боряться за визнання їх незалежності аргументуючи то відмінною культурою та певними історичними фактами для створення державності.

17. ivanko

ivanko Member

гадаю до цього пана:

Пояснюю "цінність мислі":
    1 - ні вам ні вашим дітям ніхто не заважає спілкуватися, отримувати освіту, отримувати інформацію на рос. мові.
    2 - весь плач стосовно тотальної українізації блюзнірство. Бажаючому навчатися українською на Донбасі складніше знайти школу, аніж бажаючому отримувати освіту на рос. мові.
    3 - підходимо до будь якої розкладки з газетами та книжками - якою мовою там вся література ? Ті кілька поличок з українськими книжками, які з'явились протягом останніх кількох років погоди не роблять, література там переважно учбова, та і мало її.
    4 - приклад з двомовними телепрограмами SFO вже наводив, ніхто вас і тут не кривдить, якою хочете такою і спілкуєтесь.
    І хто з нас нещирий?
    Я, коли замовляю необхідні мені книжки через інет, чи ви, вільно купуючи їх.
    Я, у марних пошуках пристойного рівня викладання предметів українською, чи ви, без таких проблем.:scratch_one-s_head:
    Я не упереджений, свого часу не знайшов для дитини гарних україномовних викладачів - віддав до російськомовного класу. Мені головне якість освіти.
    Але з ваших слів витікає, що коли моя дитина російською мовою захищатиме своє право на українську - вона брехатиме, чи як ви зволили висловитися "будєт нє іскрєнна" ?:shutup:
    Зізнайтесь у власній нетирпимості до всього українського.:suicide:
    Саме такі як ви є найкращим доказом необхідності ОДНІЄЇ державної мови - Української.:yes:
    А російську ми вже якось самі не дамо скривдити. Без ваших медвежих послуг.:rus:

Будьласка приклади "прітєснєнія", тільки такі, щоб мені не доводилось цитувати себе.
    1 - ви не можете купувати російськомовні періодичні видання?
    2 - ви не маєте можливості віддати дітей до школи з рос. мовою навчання?
    3 - ви не маєте абсолютно ніякої можливості дивитися телепрограми, новини, фільми російською?
    Чи вас бісить, що у українських класах, україномовним учням, російську літературу викладають українською мовою?
    Що, в принципі, існують фільми дубльовані українською , а в Україні за законом фільми або не дублюють, або дублюють тільки українською? То після цього ви вже не можете ніде знайти фільму дубльованого російською?
    Який реально дискомфорт у мовному плані ви відчуваєте?

• Подобається Подобається x 5
  18. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Їдьте до нашого молодшого брата - Росії там це все доступно.
    Але не доступно для українця всі ці речі у Росії теж. Якщо ви хочете русского, то щасливої дороги

19. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Как бы вы не делили украинский народ из-за своего чрезмерного национального фанатизма, на своих-чужих, бандеровцев-москалей и т.п. никому от этого легче не станет. Украинцы (к вашему сожалению) есть и русскоязычные. И их интересы нужно защищать на том же уровне, что и украиноязычных.

А скажите, почему тогда "самые настоящие патрийоты Украины" узжают за кордон и "не патрийотам" советуют тоже мотать в Россию? Кто ж тогда в Украине останется? :)))

• Подобається Подобається x 3
  20. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Залишаться ті, які мають залишитися. А хто хоче до Раши, то нехай їде, а не робить рашу тут

а де твій аватар? :)