"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

На госслужбе, чиновники - ДОЛЖНЫ! Работа у них такая:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Хотя вопрос и не о госслужбе, но все-же: не так давно не прошли поправки в закон о госслужбе, по которому чиновнику вменялось в обязанность и знание русского.Это означает, что хоть гражданин - не обязан, но понимать его - и адекватно отвечать ему власть не будет. И это при том, что только русских около трети населения страны.Повторяем "славный путь" эсэсэсэрии - государство наше все, на людей наплевать...:bad:

3. OrangeSpring

А граждане должны владеть украинским языком.

4. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Відповідно до тези "Російська - мова міжнародного спілкування" ВСЯ вища освіта (крім національних філологій) велася російською мовою.У Києві більшість шкіл було російськомовні.І це можна назвати природнім?!

І всі вони приїхали до України тільки-но...І ніколи у школі не чули, і до села не їздили...До речі, є ще румунська, молдавська ,польська, татарська...Чиновники відпочиватимуть у одній палаті...

Останнє редагування модератором: 1 гру 2008
  5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

согласен, но почему тогда половина нации формирующейся затачивает другую половину под себя?? у канадцев получилось и с двуязычием нацией стать а тут никак ....

6. OrangeSpring

Ой не надо только некорректными сравнениями
    Канада - это нация, состоящая ихз эммигрантов. Из Эммигрантов из разных стран.
    Плюс Квебек.

И у франковговорящмх и у англоговорящих есть прародина, национальное государство, где их национальность титульная

У Украинцев, в отличие от русских, Украина - это единственная страна. Это страна. где они титульная народность.
    Франция же несмотря на многонациональность с одним госязыком

Вот если бы Брянская. Черниговская и Гомельская области отделились бы в отдельного государство = там корректно было бы 3 государственных языка (это как в Швейцарии, Бельгии)

7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Простите - на каком таком основании? Я уже привел Декларациию о государственном суверенитете Украины. Прочтите, пожалуйста ее. Для ососзнания - кто и что должен. :give_rose:
    Наше государство возникло не на пустом месте. Как можно это игнорировать? Украина создана разными национальностями.Согласитесь - это более чем подло - использовать их для подтверждения Декларации о независимости - а потом указывать на дверь...
    Тем более - совершенно не корректно рассуждат, что у канадцев - Канада не единственная страна...Может они могут вернуться во Францию, Великобританию или Ирландию?!? Их там что - ждут? Так и у меня - нет другой Родины. Хоть я - и русский.

Останнє редагування: 1 гру 2008
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Даруйте, напрошуєцця: заточують тупе.:)

9. OrangeSpring

ну дело ж не вернуться - не вернуться. Вы же понимаете.Или только притворяетесь, что не понимаете. Потому как сейчас формируется нАЦИОНАЛЬНОЕ государство Украина. Канада - не есть национальным государством

Я вообще не могу понять, как может человек быть гражданином страны и не владеть ее государственным языком?

Это не значит, что этот гражданин ОБЯЗАН на нем везде говорить.

Вы считаете, каждый россиянин не должен владеть русским?

Попробуйте получить в люой Европейской и не только стране гражданство не сдав экзамена по языку

Кроме Декларации о Суверенитете у нас более 10 лет есть Конституция
    И там написано, что есть госудасртвенный язык - украинский

Понимаете ли всем поборникам двуязычия хочу написать: 2 государственных языка не избавят Вас от необходимости учить украинский язык

А большинство устраивает такие истерики о втором государственном только из-за нежелания учить язык

Останнє редагування: 1 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  10. Фесько

Фесько Well-Known Member

А я от не розумію, як це мислити російскою чи українською ? Адже людина завжди мислила образами, абстрактними уявами, а ні буквами чи літерами :) У вас, що, при слові "лимон" у голові з'являються літери "Л","И","М","О","Н", а ні кругле за формою, жовте за кольором, кислим на смак ? Ви що, бот? :mocking:

• Подобається Подобається x 2
  11. І.Павлович

Я, як російськомовний громадянин України, неможу зрозуміти: чому росіяни, що проживають в Україні не хочуть погодитися з тим, що вони є національною меншиною? Як татари,поляки,румуни, німці? Що в цьому такого принизливого? Адже в нашій країні відсутнє будь-яке знецінення людини за національною ознакою. Чому проблеми саме з російськомовними? Чому саме у російськомовних такий гонор, якому позаздрить будь-який поляк?Чому у великої кількості українських росіян позиція така:Чего это я должен?! Да мы, русские...і далі іде перелік...

Саме в цьому різниця між громадянином і негромадянином України: можна мислити російською, але по-українськи, а можна українською, але по-... неукраїнськи.

• Подобається Подобається x 5
  12. Фесько

Фесько Well-Known Member

Наприклад?

13. І.Павлович

Вам сучасний чи з більш давньої історії?

14. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ми про що? Про громадян? Тоді так. Чи про тих, хто себе називає украінцем як частиною народа? Тоді дивно....

15. Фесько

Фесько Well-Known Member

Обидва, якщо можна :)

16. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

17. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Не "дивно", а "неполіткорректно". Хоча як воно там собі не гучало, але ж факт є фактом: всі народи мають своі мови. "Я француз, але на французькоі ні бум-бум".... :)

А полукровки і інші "-кровки" най самі собі вибирають. Чи вони вважають себе татовоі, чи маминоі, чи обох національностей (в такому чині вони двомовні).

Еге... А як подумати про вплив украінців я російську мову (де б вона була, сучасна російська, без того впливу?), культуру, то, може, тоже треба "права качати"?

Не, ну з квітами Саркозі, може, і не вийде до літака, але ж ніхто і не подумає сказати, що франкомовній канадець раптом совсім чужа для Франції людина...

18. Фесько

Фесько Well-Known Member

А людей скільки загинуло через це ? А на чиї ресурси відбувалася відбудова? Чи повернуть ці всі будови наших загиблих батьків та родичів ? А не через совок всі колишні страни СРСР сидять у глибокім дубі ?

Це якось дуже радикально. Насамперед, якщо ти поважаєш погляди етнічної нації, вчиш мову цієї країни, вмієш писати, балакати... то хто тобі що скаже?

19. І.Павлович

Завтра відповім (перепрошую, робота)

20. Ребяты, чего же вы тогда обижаетесь, когда вас оккупантами величают?..

а де твій аватар? :)