"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

2. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Однозначно не така як зараз. Можливо вам з Заходу просто цього невидно, але те що відбуваєтся насправді жахливо. Під гучні гасла українізації насправді продовжуєтся тотальна русифікація, більш ефективна навіть ніж при совєтах чи царизмі. Така "українізація" лише викликає українофобські настрої, налаштовує людей вороже до України. Ті хто все житя говорив російською ( а в східних містах таких абсолютна більшість) позбавлені можливості, наприклад, дивитись місцеве телебачення цією мовою, ви думаєте вони будуть дивитись його українською? Навряд, до того ж з такою якість програм та невдалим українським перекладом. Тобто "українізатори" свідомо штовхають до перегляду російських каналів, читання російської преси, а тав відомо як вміють прищеплювати ненависть до України і всього українського. Що дає субтитрування та переклади українською мовою тупих серіалів- крім роздратування певної частини глядачів та фінансових витрат. Краще б на ті гроші український серіал зняли, і не про УПА чи голодомор, а про звичайні житейські речі, і лише на рівні другого плану маєбути зрозуміло що це Україна і Україна це круто. Якомога більше треба українських патріотичних за змістом програм, але російськомовних за формою. Тоді ефект буде.

• Подобається Подобається x 3
  3. artobstrel

прав, когда Руслана на Евровиденье первое место взяла все ура кричали от карпат до терриконов, Клички, и т.д. - "Украина - круто", ... а когда скорбное лицо ВА уууууууууууууууууууууууууууу .................................. выть хоцца

• Подобається Подобається x 1
  4. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

САме так. КУдит кращім була б наявність 2-3 ( з 10!) російськомовних телевізійних каналів з про-українськими (про-держава Україна) - програмами

5. Веда

Веда Well-Known Member

У вас что, действительно, проблема с российскими каналами? У нас по кабельному их транслировать не перестпвали, только разговоры ходили, да в прессе истерика была... Кстати, а какие нормальные передачи сейчас транслируют российские каналы? Конечно, на вкус и цвет... Я ТВ смотрю не очень часто, в отновном новости и иногда политические посиделки. Фильмы с вечной рекламой смотреть невозможно...Сегодня муж на работе, на улице туман, думала побездельничать, посмотреть ТВ с чашечкой кофе... Смотреть НЕЧЕГО. Зависла на форуме.

Stanley, а сколько неудачных переводов иностранных фильмов на русский?
    Кстати, достаточно много и удачных украинский переводов. Например, если по-русски "Тачки" довольно вульгарно перевели, то в украинсков варианте - просто класс(В Донецке на украиноязычные "Тачки" очереди были в кинотеатры). Романы Ежи Спаковского в русском переводе тоже слегка опошлили...И таких примеров масса.

Останнє редагування: 30 лис 2008
  6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Мораль: врєдітєлі\ідійоти?

7. OrangeSpring

ІДІЙОТИ

Да масса. Но надо побеждать через конкуренцию, а не против запрет или ограничение. Это более эффективно. Хотя и намного труднее.

8. Stanley

Вимикали, потім повернули, а от істерика в пресі та на місцевих форумах додала очок українофобам, коли повернули скільки пафосу було "кляті бандерівці нам канали вимкнули, але ми перемогли!". До того ж це російські канали, з відповідною пропагандою. На жаль немає місцевих, українських за змістом, але при цьому російськомовних. А щодо передач, то я телевізор не дивлюсь, але більшість з тих хто потім іде на вибори і голосує за Регіони дивлятся.

9. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Русофобство и украинизация разные вещи. Украинизация в меру нужна, для воспитания грядущего поколения, как поколения украинцев.
    Но это не значит что они должны разговаривать по украински, не любить Россию, москалей и т.п.
    И проводить украинизацию эту нужно не радикально и не националистическими методами, не плакать о репресиях, голодоморе и злой Росии, это все в прошлом и не нужно делать на этом политику и тратить на памятники миллионы, когда страна в бедности и кризисе. Шумиха с закрытием каналов тоже ничего хорошего для народа не принесла, только внесла раздор.
    Грамотный лидер проводил бы эту украинизацию грамотно, думая о всей Украине, а не о ее части. Но у нас сейчас с этим напряг.

• Подобається Подобається x 2
  10. Веда

Веда Well-Known Member

Я ніяк не можу зрозуміти чому у нас все пов’язане з українським ототожнюють з західними областями. Про те що є центральна, північна Україна, де люди спілкуються українською мовою, що на сході проживає багато українців навіть не згадують...

• Подобається Подобається x 4
  11. OrangeSpring

Угу. Навіть у Белгородський області є українськи села, де розмовляють українською:)
    Никак не спорю, что нужна. Но методы должны бть другие

12. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Зі всім остатьнім згідна. Але це... А на якої? о_О

13. artobstrel

на русском- том на котором всю жизнь разговаривали, знать украинский я считаю все должны, а общаться на каком угодно, так например в Черновицкой области а именно с. Костичаны, и еще куча соседних разговаривают на молдавском, имеют право ... у них даже школа - Румынская в селе ....

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та дуже просто. Українці ЦУ, ПівнУ, СУ, ПівдУ є українцями СПРАВЖНІМИ. Вони розмовляють як вміють, святкують як вміють... але не ненавидять Росію і не прагнуть будь-що заставити УСІХ робити як вони. На відміну від західноукраїнців, які вважають себе єдино правильними і намагаються УСІХ заставити жити і думати як живуть і думають вони.

15. Веда

Веда Well-Known Member

Не можу погодитись з цим тверженням. Люди, які вважають себе українцями всюди справжні, навідь у Канаді чи Аргентині. І не дуже виважену політику національну на державному рівні проводять вихідці не з заходу. Презетент, наприклад, з Сумської області...
    І коли східні українці читають коменти на наших форумах, де про все українське пишуть просто брутально, їм теж боляче. І коли хтось пояснює, що то не на вас, а на західних, їх це не дуже тішить...
    Так, ненависті до громодян Россії у них немає, але я думаю, що і у західняків її теж немає. До комуністичної політики є. До тих, хто, як Лужков, Затулін, Жириновський, себе поводять - є (так до них і у мене є велика нелюбов)...

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гаразд, давайте по-черзі... :)
    росія нав’язує свою мову і культуру за допомогою телебачення, кінематографу, літератури, проплачених політичних партійок, "звйозд" естради тощо...
    хіба ні, пан степанич?

а недолугі потуги сучасної укрвлади викликають крики і воплі...

тим не менше, ви пропонуєте "не нав’язувати"...
    гмммм, цікаво.
    історія.
    моя улюблена наука.
    наука, яка дозволяє (за бажанням), робити висновки і отримувати власну позицію.
    саме, досліджуючи історію, можна робити висновки, а не слухаючи російське радіо, чи бабок-вітренківців на базарі.

"традиції ЗУ" -- це не традиції суто ЗУ...
    росія довгі роки намагалася перемішати Україну і росію, щоб утворити "один рускій народ", тільки досі не вдалося, оскільки між українцями сходу та українцями заходу є неприривний звязок: ліпші представники України переїжджали на схід зі заходу, зі сходу -- на захід, і це було постійно...
    (про російський вклад українців я зара не буду)
    пан степанич, ви не нагадаєте про українську гельсінську спілку, про українських літераторів, про українців-дисидентів?
    я маю на увазі тих, з кого ця незалежність почалася...
    маю на увазі тих, чия заслуга.

ненависть до росії? о_О о_О о_О
    о_О а до чого тут "українізація"?

17. artobstrel

Жириновский не простой тип .... его слушать надо, он за потоком эмоций иногда выдает интересные вещи ... и запрещать его не стоило, наоборот - приглашать, а так он вроде борец за идею получился ....

18. Stanley

Так, повністю з Вами згоден. Більше того, останнім часом ведется активне нагнітання цих настроїв. Так доводится читати що "бандерівці привезли і встановили пам"тник воякам УПА", хоч насправді його встановлювали місцевий Рух,Просвіта, Молодіжна ліга при активному сприянні Кушнарьова. Або коли українську мову, навіть наддніпрянський діалект ототожнюють з західняками.

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Действительно цікаво? Тогда представьте себе,что ведь Россия не может меня - гражданина Украины ЗАСТАВИТЬ смотреть ее телевидение, слушать ее радио, читать русские книги...Или это не так? И на ЗУ есть обратная информация? Так тогда почему считается приемлемым ЗАСТАВЛЯТЬ меня смотреть, слушать, читать что-то? И называть сие действо - "торжеством толерантности" и "возрождением национального самосознания"...Путем запретов...Интересно, запрет царя писать стихи Кобзарю - тоже будем считать "прогрессивным" ? :crazy:
    Уж если так любить историю, то странно, что не задается такой - простой по сути - вопрос:
    - если большевички так желали "растворить" нации - чего же онм не нарезали страну - по параллелям и меридианам на ровные квадратики - и раз и навсегда решили проблему национальных корней...Ни тебе Украины, ни Прибалтики, ни Туркмении...Видимо - не тот был у них промысел, и не столь однозначен, как хочеться его представить.
    Принуждение (на манер сталинско\брежневских - мы вам расскажем, что вы имеете право видеть\слышать - а что нет) - и комфортные условия для каждого жителя страны - вещи, мягко говоря, не совместимые. :dntknw:

20. jokers-449

jokers-449 New Member

Не ті в них були можливості а потім Україна стала одним із засновувачів ООН - нащо її розрізати, так на голос більше...

а де твій аватар? :)