"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Мое мнение, что все дети в Украине должны учиться по украински. А уж какие другие языки изучать это их право выбора.
    Другое дело что языковой вопрос, раздутый политиками, поддерживается также и населением. Потому что на западе русский ассоциируют с "москалями", на востоке украинский - с "селюками". А грамотная политика по примирению не проводится. И многие радикально настроенные личности поддерживают эту вражду.

• Подобається Подобається x 4
  2. скрудж

скрудж Well-Known Member

У нашому містечку україномовна школа з 40-х років,але українською ніхто не розмовляє. Але катастрофічного в цьому нічого не має- просто виживає сильніший(конкуренція і таке інше),а російська мова-сильніша як би хто не казав. Між іншим школи це ще не все-є ще інформаційний простір в якому укр.мова ледь помітна. Необхідно сприймати світ таким як він є.

3. Веда

Веда Well-Known Member

Катастрофа не в мовному питанні, а в вопросе единства страны, в восприятии Украины, как РОДИНЫ всеми без исключения гражданами Украины. А языковый вопрос используют для разжигания вражды.
    А насчет російська мова-сильніша ... Только в том, что в течение 70 лет русский язык вытеснил все другие языки. И это была национальная политика СССР.

• Подобається Подобається x 2
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Не "бабусей", а бабусь. ;) Бабусь не треба нікуди пхати. За 70 років проживання в Україні всі вони добре розуміють українську. От би ще не були такими російськими націоналістками, то би і проблеми з українською б ніякої не було. І цієї дискусії.

От хоч один представник Сходу розуміє мовну проблему правильно. Надіюся, що з часом таких людей на Сході буде все більше і більше.

Останнє редагування модератором: 27 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  5. скрудж

скрудж Well-Known Member

QUOTE=[Lika20;413755]я за НАТО!,, Необхідно сприймати світ таким як він є."[/QUOTE]Ми як нi як европейська держава!Що Чехii чи Нiмеччинi погано живеться,хоча в них також е вiйськовi американськi бази.[/QUOTE]

До чого тут НАТО? Ми за мову розмовляємо. А європеска держава ми тільки географічно,за винятком Західної України,де ще збереглась європейська ментальність. А на Сході не тільки 70 а й сотні років укр.мова не була в шані. Але раз так сталося то,можливо, нехай так і буде .

Останнє редагування: 27 лис 2008
  6. Марусино

Марусино Well-Known Member

що за...ви про що і дуже по темі.

а хто був у влади в СРСР? ті самі походженням українці та євреї.
    щодо "русский вытеснил" - так вам про те і говорять, що "выживает сильнейший";)

а якщо не проживають 70 років? що тоді?

7. coolzak

coolzak Well-Known Member

ну то чого ви так за російську переживаєте-як не виживе то туда їй і дорога-"виживаєт сильнейший"

• Подобається Подобається x 1
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

Буде нехай що? Раз Ви дозволяли і плювали самі 70 років на українську мову при совку, то і далі хочете то робити коли Україна стала самостійною державою? Перепрошую, таваріщ, але це ще раз підтверджує, що деколи краще жувати, ніж говорити.

9. Марусино

я зоооовсім не переймаюся за російську:)

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Марусино, а Ви хто за походженням?

11. Веда

Веда Well-Known Member

Олю, у нас досить багато людей цю проблему розуміє. І нас такий стан речей дуже хвилює. Ми тут заручники політики ПР. Була надія, що у 2004 будуть зміни, та Ющенко вирішив інакше...

І ще в мене є таке прохання: у нас єдина країна, тому давайте писати схід і захід с малої літері. Є східне Україна, є західна Украіна. Це ж не історичні назви, не имена собственные, а просто частини нашоі країни. :)

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Ми ж на політичні теми розмовляємо, а не географічні. :) І мене не образить, якщо Ви напишете Захід, маючи на увазі західну Україну. :)

13. скрудж

скрудж Well-Known Member

От всі бідкаються,що російська більш поширена ніж українська,а стільи для цього було потрачено російських грошей? А скільки потрачено на розвиток української? Але ж відомо хто платить-той замовляє музику.
    Відносно єдностідержави-єдина мова в цьому не запорука. А Канада живе собі з франкомовним Квебеком і нічого.

До речі,раз ви так переймаєтеся станом укр.мови на Сході то надайте мені будь ласка стільки інформації українською стільки я можу отримати її російською. Між іншим і у Львові книг російськомовних більше ніж україномовних,а кросвордів взагалі не знайшов українською.

На Сході українською не розмовляють-тільки суржик та й то в невеличких містечках та селах,а це 20-25% області. А те що українців до революції на Сході було 80%-не правда- у моєї прабабці у паспорті було записано"гражданин рассийской империи" і жодної згадки про національність.

14. Веда

Веда Well-Known Member

Откуда такие познания?

...Тут в окопі, в землянці сирій,
    Де ми ділимо радість і горе,
    Повсякчасно в уяві моїй
    Чебрецеві донецькі простори.
    І хоч зараз за Віслою я,
    Хоч кругом незнайома країна,
    Ти зі мною, Вітчизна моя!
    Ти зі мною, моя Україна!

Это стихотворение написано на фронте в 1945 году донецким писателем и журналистом Г.Ф. Бойко, который родился в Еленовке, Донецкой области . Из Еленовки он ушел на фронт.
    До революции более 80% жителей Донбасса - украинцы. Инженеры, приезжавшие из Петербурга на строительство шахт и железных дорог плохо понимали местный говор, похожий на песню соловья, о чем и писали своим родным. даже до Великой Отечественной войны украинцев на Донбассе проживало значительно больше русских. До сих пор в наших селах многие говорят по-украински или на "суржике". А на свадьбах и гуляньях поют украинские песни (и раньше их пели).

Даже в том районе Енакиево, где вырос Янукович, многие жители говорят по-украински, а в 50-х годах тем более. Именно поэтому В.Ф. относительно неплохо говорит по-украински.
    А вот Азаров в юности жил в русскоязычной среде, поэтому и не может осилить украинский. Да и возраст сказывается...

У тому контексті, у якому ми вживаємо ці словосполучення правильно (граматично) писати схід і захід з малої літери. І тут діло не в географіі, а в психології.
    Это как сочетания " на Украину" и "в Украину". Здесь есть разница. И существенная...

• Подобається Подобається x 3
  15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Сильніша?
    Тоді пора силу української мови застосувати...
    Москалики он як завили у один голос (хоч ніц реально і не зроблено).

16. скрудж

скрудж Well-Known Member

17. Веда

Веда Well-Known Member

Сначало была мова, потом суржик...

18. скрудж

скрудж Well-Known Member

А ну ж застосуйте,шановний,дуже вас благаю,а то вже терпець урвався чекати-17 років чекаю ніяк не дочекаюсь щоб хоч одним оком побачити ту "силу".

Та хто тоді знав про існування мови хто як вмів так і розмовляв ,а більшість населення було неписьменним.

19. Марусино

українці та "русские" то мій рід)
    чому питаєте? або ж українською буде ще хтось розмовляти?:)

20. скрудж

скрудж Well-Known Member

От західняки звинувачують нас східняків у тому,що ми не шануємо українську мову,а ви не звинувачуйте а допоможіть-збудуйте у Львові потужний телеканал сучасний і транслюйте високоякісний україномовний продукт на всю Україну,або хоч одну повністю україномовну радіохвилю,розповсюджуйте безкоштовно через інтернет україномовні пісні,заваліть нас східняків україномовними глянцевими модними журналами,газетами,книгами. Давайте до праці-як казав один чоловік-"не словом, а ділом"-а то ля-ля всі вміють.

а де твій аватар? :)