"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Марусино

Марусино Well-Known Member

в мільйярдний раз перепрошую: бабусей 70-річних куди подінете? до школи їх запхнути на уроки української? тут треба роздивлятись ретельніше, ніж що б то не було.

• Подобається Подобається x 2
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

скажіть, панно, якщо українець розмовляє російською (не носить вишиванку, не їсть сало, не відрощує чуб), то чим він відрізняється від росіянина?.. ;)

3. Iolup

Iolup Well-Known Member

Тілько тим же він москаль.

• Подобається Подобається x 1
  4. Марусино

Марусино Well-Known Member

до чого тут росіяни взагалі? навіщо їх завжди приплутувати сюди... Мені байдуже, чи він відрізняється від росіянина. Він - українець. Такий, як ви і я.

• Подобається Подобається x 2
  5. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Он видимо хочет, чтоб как при Сталине, насильственно учили :)
    На мой взгляд слово "повинні" звучит как-то неестественно для демократической страны, которую мы строим и в которой хотим жить и растить детей.

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Треба використовувати світовий досвід. В нас в Австралії з цією метою створена так звана Telephone Interpreter Service або інші подібні перекладацькі служби за державний кошт. Це для іммігрантів які прибули в старшому віці і вже не в стані вивчити англійської. Або для розумово відсталих...

• Подобається Подобається x 3
  7. duncan

тобто він нічим не відрізняється, але ви просто називаєте його українцем... :mocking:
    зрозуміло... :)

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

По селах бабусі говорять українською. Або суржиком.
    По містах - тяжка справа.

Ви демократію ні з чим не плутаєте?
    Свобода це не свавілля. ;)

9. Iolup

Iolup Well-Known Member

То тому шо міста більше загазовані, а воно троха дає на мозги.

• Подобається Подобається x 4
  10. Liliyah Romanova

Оригінальна версія.
    Нас в універі вчили інакше.
    Чим більше місто, тим менше українців.

11. Pedro

Ну чому ж, ось Львів, наприклад, щасливий виняток. Хоча так само асфабадітєлі після асфабаждєнія нахлинули як по свячену воду.

12. андрей-25

Скажите, Пупер, а если украинец, ( :)простите - человек, родившийся в Украине) выехал на ПМЖ, допустим в США, Канаду, Австралию и т.п., и стал соответственно разговаривать по английски, но у него есть родственники в Украине, он относится к украинской диаспоре той страны и т.п., в этом случае он будет считаться украинцем или нет?
    Я так понял, что для вас главный критерий деления на национальности - разговорный язык индивидуума :). Иван Франко, например, долгое время говорил и писал по польски. Он тоже не украинец :)?

13. Liliyah Romanova

Про Західну Україну не йшлося. Ішлося про заселення східних територій представниками пролетаріяту.

14. Iolup

Iolup Well-Known Member

Виджу, Андрію, шо ви багато не розумієте. Всьо залежит від того, де людина жиє і на якій мові говорит. Якшо він українец і в Україні говорит на українській мові, то нормально, а якшо він говорит по українськи в Росії, то не нормально і хтось з людей може подумати шо та людина є ненормальна. Українці того в Росії не роблят, хоть багато там і вродилось українців, зато рускі то роблят в Україні. То шо я маю думати про них, скажіт мені, прошу пана?

• Подобається Подобається x 4
  15. андрей-25

Согласен, свобода не должна перерасти в анархию:)
    Но демократия и есть свобода. Свобода слова, свобода выбора. И выбор языка общения, я считаю, должен быть реализован в демократической стране на равных, допустим, с выбором места работы или учебы.

16. duncan

іван франко часом жив не у польщі?..
    а шевченко?..
    він часом мешкав не в російській імперії?
    (це я до того, що шевченко інколи й російською писав)

17. андрей-25

Iolup, так что ж половина населения Украины теперь не украинцы, по-вашему? Даже если родились здесь и много поколений их предков жили здесь, но говорят по русски, с детства привыкли так говорить. У нас многонациональная страна, многие говорят не по украински, но считают Украину родиной и являются ее патриотами. Вы же "обзываете" их неукраинцами, ставя себя на ступень выше, только потому что говорите по украински. Вам это не напоминает нацизм или большевизм?

Вот и я о том. Франко жил в Польше, писал по польски, но все равно остается украинцем, великим украинцем. А вы тех кто говорит не по украински, но живет в Украине, не считаете украинцами.

Останнє редагування модератором: 22 лис 2008
  18. Pedro

А Ви не задумувались ЩО їх примушує говорити на цій мові - много поколєній, як Ви пишете? Навіть коли вони є в абсолютній меншості ( я працював в містечку на Волині, де був тільки один російськомовний який вперто не хотів розмовляти українською).
    І чому коли українець чи людина іншої національності починають розмовляти російською заледве перетнувши кордон цієї країни?
    Де розгадка цієї таємниці???

19. Полковник

Полковник миється в бані

Завалили подлеца?
    Кто-то сел?
    Не?

Кстати.
    Уважаемый, а Вы про Смоленское кладбище в Питере знаете что-либо?

Останнє редагування модератором: 22 лис 2008
  20. duncan

ось і я про те, що мешкають зара в Україні, а поводяться, немов досі -- в російській імперії...

ні, шановний, ніц не знаю...

Останнє редагування: 22 лис 2008
а де твій аватар? :)