"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:))) пан степанич, звідки такі наївні висновки?
    два простих питання, дайте, будь-ласка, на них відповідь:
    - ви громадянин України?
    - в росію будете мігрувати найближчими роками?

пс. питання без традиційних підколок.... :blush:

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну вот - несколько дней тому...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=406755&postcount=192
    P.S. Если бы у нас в стране был достойный модератор - как, к примеру, на форуме - возможно удалось избегать "перегибов"...И не было бы потом "головокружения от успехов"... :pardon:
    т.е. - надо понитмать, что за указ государя-императора 1876 года (почти полтора столетия!!!!) внесудебным решением (на мнер сталинской тройки) признаны виновными российские телеканалы.....
    За этот указ они лишены прав состояния и высланы навечно....:scratch_one-s_head:
    На меня обижаются, что я часто сравниваю действия националиситчески настроенной части власти со сталинизмом...Так ведь - только слепой не видит, что это - плоть от плоти сталинизм...Просто - нарядился в вышиванку и отрастил оселедец...:bad:
    1. да
    2. нет
    А выводы - из действий.Из действий власти.

Останнє редагування: 18 лис 2008
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Навпаки. По-моєму, дуже просто. Надзвичайно просто. Просто почати їх поважати. Не вважати їх людьми другого сорту, які "понаєхалі тут", не попрікати їх зросійщенням, не намагатися законодавчо "повернути до своєї національності"... Що може бути простіше?

Так.
    Ні. Ні в Росію, ні будь куди.

Останнє редагування модератором: 19 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  4. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Мені здається, що таке незавжди спрацює.
    Знаєте, чому я опинилася на цьому форумі? Тому що на Харківському стільки агресії - може й тому що там сидить багато російських провокаторов. Пишуть таке, що у мене, жінки іноді з'являється бажання дати їм В МОРДУ

Також можу відповісти
    1) Так
    2) Ніколи

5. bayard

bayard Дуже важлива персона

Эт точно. Как пацифисту в душе все-таки иногда хочется думать что в Россия осталась часть некогда братского народа...........

6. Степаныч

Раніше заходив на Харківський, Одеський, потім практично перестав. Але ж форумчан у сіспільстві ну нехай 1%. А для більшості, переконаний, спрацює.

7. duncan

чудово!..
    тепер просто порахуємо.... :)
    1. поліграфічна галузь -- четверта-п’ята в економіці нормальних держав...
    (тому такі високі податки)

2. росія вкладає гроші у розвиток свого кінематографу, купа фільмів по нашому телебаченню -- російські, тобто куплені закордоном...
    (про російські цінності, які там пропагуються -- я навіть не починаю мову)

3. гроші за рекламу (віднещодавна ще й за трансляцію) каналів потрапляють до росії...

4. реклама російських виконавців, які потім приїжджають до нас і знову ж таки вивозять гроші до росії...
    (як приклад: чому коли піарили праффєсора, то переважно це були російські виконавці, може тому, що їй "видно" і "чути" всюди?)

а тепер подумайте: чого більше від російської продукції -- користі Україні, чи шкоди?

8. Степаныч

Давайте подумаємо. Над двома основними питаннями:
    1. Що заважає Україні як державі, українським митцям як патріотам українства вчиняти так, як вчиняє Росія і її митці? Де конкурентноздатна продукція українською? Хто заважає її створювати? Невже Росія?
    2. У даному випадку кожний грромадянин України є споживачем тієї чи іншої продукції. Якщо немає взагалі, або мало, або неякісна українська продукція, то що робити громадянину? Грубо кажучи, держава має заборонити купляти іномарки і дозволити лише "Таврії"? І все це заради чого, якої такої високої мети?

• Подобається Подобається x 2
  9. duncan

а хто сказав, що суто українською?..
    якщо вони хочуть тут продавати свої твори -- нехай сплатять високий податок, або друкують тут!..
    і відповідь на питання "хто заважає", -- так, саме росія!
    90-і роки, коли закрили російські канали, тоді виникли майже усі сучасні українські, плюс з’явилася сучасна українська музика, до цього часу її просто не існувало.
    щодо іномарок...
    хіба в Україні тільки таврії виготовляють? о_О

10. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Одна деталь. Тоді мало хто міг дозволити собі супутникову тарілку. Зараз - дуже багато людей. Закінчиться тим, що багато людей (не я) перейдть на тарілку та взагалі на бачитумуть українських каналів :sad:

Вважаю,що треба конкурентносдатною продукцією видавлювати ії з ринку. Нехай вчаться. Нехай вчаться контрпропаганді - тільки якісної, ане в стилі тарасюка.
    Нехай буде 1 -2 російськомовних (з власними якісними новинами!!!!! які якісно боротимуться проти Мелведо-путінської пропаганди) але проукраїнських по змісту телеканала.

А потім можна буде вже потрохи російськи канали відключати, чи вимагати. щоб платили за ретрансляцію по повній.

• Подобається Подобається x 3
  11. Степаныч

А, так Ви виключно про економічний аспект. Пробачте, не зрозумів.
    Я б сказав, не ЇХ заставляти платити ВИСОКІ податки, а давати преференції вітчизняному товаровиробнику. У такому разі я згоден.
    Яким чином?
    А які ще?:scratch_one-s_head:

12. duncan

а давайте закладемося, що "багато хто" не перейде на супутникову тарілку?
    о_О ну та звичайно!..
    я ж і написав "давайте порахуємо"!..
    уся політика прив’язується до економіки, усі політичні ідеї -- тільки до неї...
    тим, що має економічний вплив на Україну завдяки своїм змі.

13. Не понял... Я хотел узнать примеры

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я уже 15 лет абонент Луганского кабельного...Никто российские каналы - не выключал...Впрочем - и сейчас они работают...По крайней мере - через ЛКТ ;)
    т.е. Вы считаете, что написать - ты вот живешь в Украине, а украинский не выучил (т.е. - это обязательно!) - нормально.И вопросов не вызывает.
    Ну тогда - еще
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=401685&postcount=2604
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=401747&postcount=2609
    тоже свежее...
    Вообще - у форума мощная поисковая система - милости прошу :preved:

15. duncan

не буду іронізувати, щодо "помітно, що ви абонент кабельного з російськими каналами".

кабельне телебачення доступне далеко не всім...

16. Полковник

Полковник миється в бані

А разрешите мне?
    Спасибо!
    Вот.
    Одно из самых последних:

До речі, зі слів пана Полковника, він колись дуже добре знав українську. Але теж забув. І попри те, що вже 4 роки майже щоденно на ЛФ, щось ніяк її не може згадати...

17. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

:) Вставлю свои 5 копеек :)
    Мне недавно один форумчанин "намекнул", что я не могу считаться украинцем, потому что говорю по-русски. Но я на него не обижаюсь ;):):)

18. Полковник

Полковник миється в бані

И ЭТО ОЧЕНЬ ПРАВИЛЬНО!!!!!!!

19. Тю! А я то думал! :haha: Я ж говорю, я не понял даже сначала. Я подумал Вас заставляют говорить на украинском чуть ли не в административном порядке... Нет, я действительно не понимаю Ваших проблем. Те люди высказывали своё личное мнение и они имеют на него право и во многом я с ними даже согласен. Но это их Частное Мнение. И Вы не должны ему следовать. Мне на одном из форумов нагрубили чуть ли не матом, что я пишу на украинском! Ну и что? А Вам ещё доводы приводят - всё чинно благородно. Не вижу проблемы и близко!

• Подобається Подобається x 2
  20. пан нiхто

пан нiхто Well-Known Member

А, дрiбницi це все. :) Зато москалi не отримають лiтак Ан-70. I пусте, що власне авiабудiвництво гигнеться. :)

а де твій аватар? :)