Знаете, все-таки если изучать язык в школе, даже не говоря на нем постоянно все равно чему-то да научишься. Я, приехав во Львов, решила не рисковать и говорить на украинском. Меня понимали. Единственное, чем ваша речь для меня была непривычна, так это расстановкой ударения. А вообще город действительно оказался очень красивым, люди вполне нормальные, атмосфера восхитительная!
Надибав статтю: Соборна Україна: корінні народи і національні меншини/Анатолій ПАНЬКОВ,проректор, професор Одеської національної юридичної академії/ Не дуже багато букв, можна прочитати. Сюди цитую кінцівку: Список доступний усім: читайте назви тем. ЗІ: Полковнику, Ви давно "украінєц"?
А тепер спробуйте зрозуміти:чому,на яких підставах,з чиєї інформації,ви не бувши у Львові склали враження про ненормальність тутешніх?)))
Ну нету, нету таких документов! Ни в ООН, ни в ЮНЕСКО. Ну скіко можна-то, а? Я ж говорю - понеслась! Один из пальца высосал, другие разносят, блин!!! Паньков ссылается на книгу Истархова "Удар русских богов". Вы её читали? Это пипец просто!
Рад за Вас. Я тоже пытался ЭТО прочесть. Ниасилил. Поясню мысль: Паньков ссылается на Истархова, Истархов не ссылается ни на что. Прохффессора, млин! http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=391230&postcount=2451
Почему? Хм... В частности потому: В. Истархов "Удар русских богов" Нет уж. Такую хрень мне точно не осилить. до цього: Немає таких документів. Не існує. Взагалі. А піпл продовжує хавати цей міф і копіпейстити.
Сей призыв прямо противоречит ратифицированной Украиной Европейской хартии -т.е. прямо нарушает Законы Украины.И обсуждать всерьез нарушение Законов - совершенно бесполезное, более того - вредное для здоровья занятие - многие форумляне любят ссылки на УК в таких случаях... P.S. Конечно, очень интересно - "как это делается в Израиле". Однако тогда не надо строить удивленные глаза, если бездумное повторение чужих (и чуждых!) приемов решения национального вопроса приведет к интифадам, терроризму - и постановке под вопрос самого существования государства...
чому ви здивовані,що у Львові "нормальниє"люди?це для вас відкриття?ви думали тут з автоматами полюють на русскоязичних?
Ну знаете, не то, чтобы с автоматами, но я не знаю, как бы вы среагировали, если б я на русском говорила.. Ответили бы мне?
Чого Ви на дівчину напали.Так нажаль стараннями багатьох засобів інформації зі львів"ян зробили якихось монстрів.І російські ЗМІ підігрівають ситуацію.В четвер сидів на Львівському залізничному вокзалі-чекав поїзд.Навколо бігало багато дітей-говорили російською.Коло мене сиділи їхні вчителі.Я запитав звідки вони.Вчителька сказала що з Краснодарського краю з Росії.Я спитав чи не боялись їхати сюди, в Західну Україну,адже російські ЗМІ показують западенців мало не варварами.Вона засміялась і сказала що вона такі дурниці не слухає, і взагалі це неправда і в нас такого не говорять.Я бачив що вона лукавила,і запитав дітей чи їм сподобалось.Діти від поїздки були у захваті.Так що тільки такими методами можна розвіювати міфи створені недругами.
от мене власне і цікавить:чому виникають такі питання,із власного досвіду-вам не відповіли коли ви розмовляли російською,чи із переконання що тут живуть тільки русофоби і т.д. і порівняйте, як тут вже пропонували, ставлення до україномовних на сході і півдні України. І відповідь на ваше питання-обов"язково би відповів,навіть не замислюючись над тим ,що ви говорите іншою мовою,і думаю так роблять майже всі.
Ні. ТАКими методами (приставанням до дітей) нові міфи наплодите... ЗІ: Ви їм прапорці БЮТівські видали?
В Львові не полюють ні на кого. Жителі Львова одні з найтолерантніших із всіх місць де я побував в своєму житті. Але Ви задумайтесь над іншим - що перешкоджає молодим жителям Сходу України вивчити ази української мови? Хоч на тому рівні що я знаю французську і італійську. Тобто на дуже базисно-побутовому рівні. Бо ж це ознака доброго тону в усьому світі - коли ти їдеш в якусь країну, вивчи бодай кілька фраз на мові цієї країни.