"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Даже без примеров. не читал!
    И, скорее всего, в ЭТОЙ жизни не прочитаю.

2. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Знаете, все-таки если изучать язык в школе, даже не говоря на нем постоянно все равно чему-то да научишься. Я, приехав во Львов, решила не рисковать и говорить на украинском. Меня понимали. Единственное, чем ваша речь для меня была непривычна, так это расстановкой ударения. А вообще город действительно оказался очень красивым, люди вполне нормальные, атмосфера восхитительная! :)

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Надибав статтю:
    Соборна Україна: корінні народи і національні меншини/Анатолій ПАНЬКОВ,проректор, професор Одеської національної юридичної академії/
    Не дуже багато букв, можна прочитати. Сюди цитую кінцівку:
    Список доступний усім: читайте назви тем.
    ЗІ: Полковнику, Ви давно "украінєц"?

Останнє редагування: 2 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А тепер спробуйте зрозуміти:чому,на яких підставах,з чиєї інформації,ви не бувши у Львові склали враження про ненормальність тутешніх?)))

• Подобається Подобається x 2
  5. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Ну нету, нету таких документов! Ни в ООН, ни в ЮНЕСКО. Ну скіко можна-то, а? Я ж говорю - понеслась! Один из пальца высосал, другие разносят, блин!!!
    Паньков ссылается на книгу Истархова "Удар русских богов". Вы её читали? Это пипец просто!

6. Я читала...

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

в чём заключается "пипец"?... :)

8. Mattilainen

Рад за Вас. Я тоже пытался ЭТО прочесть. Ниасилил. :)
    Поясню мысль: Паньков ссылается на Истархова, Истархов не ссылается ни на что.
    Прохффессора, млин!

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=391230&postcount=2451

Останнє редагування модератором: 2 лис 2008
  9. Почему же?

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

11. Mattilainen

Почему? Хм... В частности потому:
    В. Истархов "Удар русских богов"

Нет уж. Такую хрень мне точно не осилить. :)

до цього:
    Немає таких документів. Не існує. Взагалі. А піпл продовжує хавати цей міф і копіпейстити.

Останнє редагування модератором: 2 лис 2008
  12. Re:Story

Я чего-то не поняла..:scratch_one-s_head: Я была во Львове. Или этот вопрос был не ко мне?

13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Сей призыв прямо противоречит ратифицированной Украиной Европейской хартии -т.е. прямо нарушает Законы Украины.И обсуждать всерьез нарушение Законов - совершенно бесполезное, более того - вредное для здоровья занятие - многие форумляне любят ссылки на УК в таких случаях...
    P.S. Конечно, очень интересно - "как это делается в Израиле". Однако тогда не надо строить удивленные глаза, если бездумное повторение чужих (и чуждых!) приемов решения национального вопроса приведет к интифадам, терроризму - и постановке под вопрос самого существования государства...

• Подобається Подобається x 1
  14. франц-йосип

чому ви здивовані,що у Львові "нормальниє"люди?це для вас відкриття?ви думали тут з автоматами полюють на русскоязичних?

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Какой бред!!!

16. Re:Story

Ну знаете, не то, чтобы с автоматами, но я не знаю, как бы вы среагировали, если б я на русском говорила.. Ответили бы мне?

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Чого Ви на дівчину напали.Так нажаль стараннями багатьох засобів інформації зі львів"ян зробили якихось монстрів.І російські ЗМІ підігрівають ситуацію.В четвер сидів на Львівському залізничному вокзалі-чекав поїзд.Навколо бігало багато дітей-говорили російською.Коло мене сиділи їхні вчителі.Я запитав звідки вони.Вчителька сказала що з Краснодарського краю з Росії.Я спитав чи не боялись їхати сюди, в Західну Україну,адже російські ЗМІ показують западенців мало не варварами.Вона засміялась і сказала що вона такі дурниці не слухає, і взагалі це неправда і в нас такого не говорять.Я бачив що вона лукавила,і запитав дітей чи їм сподобалось.Діти від поїздки були у захваті.Так що тільки такими методами можна розвіювати міфи створені недругами.

Останнє редагування модератором: 3 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  18. франц-йосип

от мене власне і цікавить:чому виникають такі питання,із власного досвіду-вам не відповіли коли ви розмовляли російською,чи із переконання що тут живуть тільки русофоби і т.д.
    і порівняйте, як тут вже пропонували, ставлення до україномовних на сході і півдні України.
    І відповідь на ваше питання-обов"язково би відповів,навіть не замислюючись над тим ,що ви говорите іншою мовою,і думаю так роблять майже всі.

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ні. ТАКими методами (приставанням до дітей) нові міфи наплодите...

ЗІ: Ви їм прапорці БЮТівські видали? :mocking:

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В Львові не полюють ні на кого. Жителі Львова одні з найтолерантніших із всіх місць де я побував в своєму житті.
    Але Ви задумайтесь над іншим - що перешкоджає молодим жителям Сходу України вивчити ази української мови? Хоч на тому рівні що я знаю французську і італійську. Тобто на дуже базисно-побутовому рівні.
    Бо ж це ознака доброго тону в усьому світі - коли ти їдеш в якусь країну, вивчи бодай кілька фраз на мові цієї країни.

а де твій аватар? :)