"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. ber-kut

ber-kut Active Member

Та я ж вже казав, ви всіх російськомовних і тих хто не з західної України не вважаете українцями:smile:. А я народився і все життя прожив на території України, то поміркуйте хто я, і ким себе вважаю.

2. Максим

Максим Well-Known Member

:scratch_one-s_head:
    І хто ж?
    І ким?

Просто кієвлянін? :pardon:

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ггг...:crazy:
    Навіяло:

• Подобається Подобається x 1
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

і все інше, не буду копіювати.
    ================================================================
    Левандівко,
    я думаю, Ви прекрасно розумієте, про що я!;) Але про всяк випадок:

Були жорстокі сталінські репресії, потім набагато більш м"якші брежневські. І це все злочини. АЛЕ! Людей піддавали репресіям не за національною ознакою! "Был бы человек, статья найдется"(С). Невже Ви не знаєте, скільки у ті роки було репресовано росіян, білорусів, молдаван, евреїв..., тобто представників УСІХ національностей. Не за національность, а за те, що з точки зору тієї влади вони загрожували існуванню СРСР, соціалістичного ладу. В усякому разі такими були офіційні звинувачення, хоча за цим крилися і особисті мотиви часто. Тобто, навіщо робити вигляд, що гнобилися тільки і виключно українці за те, що вони українці?

З приводу письменників можна ж згадати трагічні долі російських письменників від Гумільова до Пастернака, єврея Мандельштама, поляка Олешу и пр. и пр.

До речі, прочитав сьогодні в УНІАН про боротьбу наших за визнання Голодомору в ООН. Що цікаво: ніде не згадується про геноцид!!! Виходить, доказів таки немає!

Так от, яка мета отакого бажання створити міф про те, що цілеспрямовано і найбільш жорстоко гнобилися саме українці? Для чого це робиться, як Ви думаєте?

5. levandivka

Е-е-е ні!
    Не зовсім ТАК (себто, зовсім не ТАК).
    У 2-й половині 30-х був зроблений непоправний удар по НАЦІОНАЛЬНИМ ГРОМАДАМ. ТАК, не лише українським. Викосили все несовєцьке, неросійське.
    А нам болить за НАШЕ.
    Грекам - за грецьке.

• Подобається Подобається x 4
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, дивна Ви людина! Весь час требуєте якихось фактів. Яких? Вам вже тут(як і масово в ЗМІ) навели тисячі тих фактів.
    Але Ви требуєте ще щось. Ви ж чудово знаєте характер ленінізму-сталінізму.
    Там не могло б буди щось на кшталт засідання політбюро, де Сталін виступає з подібною заявою -
    Мі здєсь пасавєтавалісь с таваріщямі і прінялі рєшєніє унічтожіть украінцев голодом. Шьто думаєт па єтаму поводу таваріщь Жюкав?
    Так само коли попробували винищувати євреїв по звинуваченню в космополітизмі. Там не було пукту проти євреїв. Але...
    Чи ж не є найбільший факт, що загинуло 10000000 людей від голоду?
    А те що там загинув 1 росіянин чи один молдаванин. Сталін казав - лєс рубят...
    А почалося? Памятаєте Леніна "про злиття націй"? Звичайно, це злиття мало бути в савєтскій = російський народ.
    Ось тому присилали до вас в Олександрію людей з Рязані а стоматологів зі Львова посилали в Таджикистан. Тому і Ви мали право живучи в Україні не знати української, але права не знати російської в тій же Україні не мав
    ніхто.
    І як результат Щербицький перетворив Україну в практично російськомовну республіку де де-факто офіційна і державна мова була російська. І поки що реверс ніяк не вдається.

• Подобається Подобається x 2
  7. Степаныч

Тобто, РОСІЙСЬКУ НАЦІОНАЛЬНУ ГРОМАДУ не чіпали? РОСІЯН репресіям не піддавали? Ну, якщо Ви так вважаєте всупереч фактам, то продовжувати на цю тему дискутувати немає сенсу.

Педро, дивна Ви людина!:) Як можна робити якісь висновки, не маючи фактів?
    З приводу Голодомору. Скажіть, а якщо не буде визнано Голодомор геноцидом українців (тому, що немає фактів) , а буде визнано очевидне (тому, що є факти): Голодомор "є злодіянням сталінського режиму проти людства, національною трагедією українського народу" (саме так пропонувала ПР), то що? Я про це вже писав: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=984&page=4. Це буде історично правильно. Що, від цього трагедія стане менш трагічною, а при визнанні геноцидом - більш трагічною? До речі, міжнародні організації саме так трактують Голодомор і навіть наша делегація в ООН зараз розповсюдила заяву, яка фактично підтверджує, що так і було. Тому і виникає закономірне питання: яка мета переслідується, коли всупереч історичним фактам Голодомор намагаються видати за геноцид українського народу?

Останнє редагування модератором: 1 лис 2008
  8. levandivka

За методом Івасика-Телесика (задовбав Бабу Ягу питаннями "як це?", і в пічку запхав) - немає сенсу. Згоден.
    Росіян - піддавали.
    Але не тих, що сюди засилали .

9. Степаныч

Погоджуюсь частково. До речі, дивно, що "зливали" в російський народ через Таджикистан.

Неправда. І в російських школах в Україні викладали українську мову і літературу.
    До речі, Ви ще раз підтверджуєте, що "точка зрения зависит от места сидения". Тобто, Ви вважаєте, що живучи в багатонаціональній державі - СРСР - громадянин міг не володіти державною мовою (російською), а от живучи в багатонаціональній державі - Україні - громадянин зобов"язаний володіти державною моввою (українською). Упереджена Ви людина, одначе.

10. levandivka

Агов!
    Особисті дивацтва форумлян тут не обговорюються!:ireful:

• Подобається Подобається x 2
  11. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Пане Степаныч, а хто стверджує що гнобилися тільки і виключно українці, будь-ласка посилання в студію. Давайте офіційні документи, заяви. Якщо ви хочите написати про репресії проти росіян, білорусів, молдаван, евреїв..., можите створити окрему тему.

Голодомор кримінальний злочин вім має національний маштаб, отже є геноцидом.Незалежно від мотивів злочину.

А от тут вже зовсім інша річ. Чи українці, зазнали найбільше репресій? Це перше запитання. А якщо скласти список всіх репресованих, страченних за національною ознакою і українці наприклад будуть другими чи третіми, що це змінює. Відповідальність залишається.

12. Solomon

Solomon Well-Known Member

відразу видно патрійота..... Вам друже навіть тризуб не допоможе, а хороші вила....

13. Полковник

Полковник миється в бані

Блин, ЧТО ЖЕ ВООБЩЕ ТУТ МОЖНО ОБСУЖДАТЬ????
    Огласите ВЕСЬ список, пожалуйста! (С)

Я правильно понимаю, что Громадянин Украины ГОТОВ всадить вилу Громадянину Украины за то , что тот с ним не согласен идеологически?
    Или ошибаюсь по-москальскому своему уму? :russian_ru:

Останнє редагування модератором: 2 лис 2008
  14. Solomon

Нє, ця так жартую по-галицьки.....;)

15. Полковник

Полковник миється в бані

Вы, вельмошановный Пан и Добродию, извините...
    Т.Е пи..ите? (Это русское слово, ещё раз ИЗВИНИТЕ!)
    Если ТАК, то ЗАЧЕМ??????

16. Володимир Вишня

Полковнік а ви теж дурні книжки читаєте? :)

17. Solomon

Сьогодні я водив по-місту дві подружні пари з дітьми- З Києва і Коктебеля. Запитав на якій мові хочуть екскурсію. Києвляни відповіли на якій хочете, нам буде приємно послухати на укр.(З клієнтами з України спілкуюся виключно класичною, хіба винятки попадаються, що хочуть з галицизмами..) Коктебель(людт працюють в сфері культури) попросили на російській для своїх дітей. В результаті вів і по укр. і по російки.
    Мені батьки вчили- синку вчи мови буде тобі у пригоді. В мене знайомий австріяк вивчив сам укр, рос, пол я же не кажу про англ. і тд. Очевидно йому приємно в любому середовищі поспілкуватися чи не так? Панове, я не хочу примушувати вчити укр. мову людей поза 50-60 рр., але повірте зло бере мене, коли 25-й дилда який є громадянином України і говорить, що йому важко вивчити укр. мову, хоча він і перебуває в середовищі російськомовному, китайськомовному іт. д. Мені шкода батьків які принципово віддають дітей виключно в російськомовні школи де навіть укрмовним курсом і не пахне, бо "відітілі єто єму нєнужно"..... І ви важаєте, що це правильно? Шкода дивитись на клієнта,який приїздить до Львова і намагається говорити укр. а в нього нічого не виходить, а чи комфортно йому при цьому? Мені це байдуже,мені основне щоб йому сподобалось місто і поїхав він від нас з думкою , що тут нормальні і культурні люди які не бігають по вулицях з "шмайсерами і мочать всіх інакомислячих і русскоязичних"......

18. Solomon

Я бачу Ви також і "латинською"о_О непогано володієте......

19. Полковник

Полковник миється в бані

Приехал во Львов с женой-красавицей.
    Пошли в Галерею.
    Заказали экскурсовода.
    По-русски что бы рассказал.
    Заплатили.
    Немного дороже, чем за украинского.
    Приходит украинский.
    Звиняйте. говорит, нема русского экскурсовода.
    Заболел, бедолага.
    Ладно, говорю. лично мне по фиг, а жене (москальке чистой с примесью мордовской) прикольно будет...
    Посмотрели все залы.
    Дали на чай девушке (просто молодец!!! и Мовой в совершенстве владеет и рассказчик отменный!!!
    Дай Бог ей Здоровья!)
    На улице спрашиваю супругу: "Хоть что-то поняла?"
    "Да ВСЁ я поняла" - отвечает.
    3-4 минуты не понимала, а потом ПОЛИЛАСЬ РЕЧЬ!!!!!
    Дура, наверное, моя жена?
    Не (с)?

Какие-такие книжки?
    Я кроме Устава и Форума никогда и ничего не читаю!
    Так ТОЧНО!!!!

Останнє редагування модератором: 2 лис 2008
  20. Володимир Вишня

Наприклад Гліба Боброва "Епоха мертвонароджених"
    А то ви так все занадто серьозно сприймаєте.

Останнє редагування: 1 лис 2008
а де твій аватар? :)