"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. ber-kut

ber-kut Active Member

Ну а Россия чем вам не угодила? Это ж уже не СССР и не коммунизм. Российская политика относительно нас мне тоже не очень нравится, особенно путинское президентство.
    И еще мне интересно и как-то необычно: почему здесь у многих на аватарах грузинские флаги? Из-за того, что президент Грузии кум нашего (нехочу говорить кого:)) или просто чтобы показать что "я против России"?

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

ber-kut,
    Люди відпочивають, п'ють хто чай, хто коньяк, слухають музику - а Ви тут про лайно. Вам краще завести блог, а не намагатися найти співбесідників на цьому форумі.

Особисто мені з Вами не цікаво.

• Подобається Подобається x 4
  3. ber-kut

ber-kut Active Member

Я кстати тоже пью чай:)
    И мне тоже становится неинтересными дискуссии с односторонне настроенными собеседниками. Этот ультра-правый радикализм как то черезчур агрессивно проявляется. Я раньше удивлялся как это на Западе уважают Бандеру, не любят русскую культуру, Россию. Я думал, что это один параноик у нас все это прославляет. А здесь на форуме почти все как-то недружелюбно настроены против тех кто считает бандеровцев бандитами и предателями. Получается, что жители западной Украины считают Украиной только свою небольшую территорию, а всех остальных "несправжніми українцями", другосортними, чи москалями. Обидно, что страна у нас разделена, одни настроены против других и не понимают друг-друга. Так же и в Крыму. Был там в командировке, все с кем общался поддерживают идею отделения к России, во всех маршрутках Севастополя российские флажки. Пипец, куда страна катится.

4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ну , так , звичайно...від мирних бджіл і зберігання людської памяті є куда більш "цікавіші" заняття.
    Це такі як: замачіваніє в сартірє , цілування дітей в живіт, приготування "зеленого чаю" (для Литвиненка), провокації на грузинській границі .....Список можна продовжити.
    Навіть не має що порівнювати -Ух ти , аж дух захоплює...

• Подобається Подобається x 1
  5. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Зараз заплачу. :cry:

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бо совок нікуди не дівся...
    Він всюди.
    В установах в методах роботи,керування,в ставленні до людей...як до бидла...
    Всюди...

• Подобається Подобається x 3
  7. Максим

Максим Well-Known Member

Ви, шановний, вирішили б нарешті, ким ви себе все-таки вважаєте, росіянином чи совком. :scratch_one-s_head:

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Взагалі я проти терміну "совок". Як проти поділу людей на москалів-бандерівців, східняків-західняків, корінних- некорінних... Звісно, якщо у ці терміни вкладається негативний зміст (крім корінні-некорінні, тут однозначно зміст тільки негативний). Але якщо вже вживати термін "совок" у тому розумінні, у якому (на мій погляд) вживаєте Ви, то "совок" - це люди, які дозволяють ставитися до себе як до бидла. І це не залежить від того, жили вони в СРСР, чи Польщі, чи Австрії.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Malchik не хоче читати старі гілки, де все про це сказано.
    "Прилетела, в гости села, соловью плясать велела".
    Візьміть, Патрику, відпустку за свій рахунок і займіться просвітницькою діяльністю! :)

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Странный у нас разговор...Я - утверждал, что земли Луганщины освоили скифы - чему свидетельство - множество их курганов...И у меня нет даже мысли - смеяться по этому поводу...А сокрушенные вздохи - по поводу моего "совкового" образования (школу я окончил в 75) - я отношу к нежеланию признавать новомодные теории - как например: "адам и ева были украинцами"... :)
    Повторюсь - прекрасный прием сделать сослагательное наклоненение "как бы реально имеющим место". "Вот если бы они правили еще сто лет, то тогда бы все умерли" - из на основании таких посылов - сейчас делают конкретные дела.С таким подходом - Раскольникова оправдали бы, поскольку "старуха могла бы купить револьвер - и застрелить его, а он в порядке самообороны ее зарубил"...

11. Степаныч

А що, інтелігенції інших національностей вони не чіпали??? От тільки українську гнобили. "Мы их душили, душили, душили, душили..."(с, Булгаков устами Шарикова).

12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

стоп, стоп....
    пан степанич, з усією повагою, що ви робите?.. о_О
    до чого тут "інших"?..
    ви цікавилися українською літературою?..
    звернули увагу, що після масового вбивства в середині 30-их, українська література зникла, і почала відроджуватися вже після другої світової, кволо-кволо?...
    а російська?.
    з нею все гаразд...

13. Степаныч

Ні, не з російською гаразд, а з радянською як у письменників-росіян, так і у письменників-українців (та й інших: білорусів, молдаван, казахів...).

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви можете мені назвати письменника-українця, який писав у кінці 30-их -- середині 40-их?...

15. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Я про своє,я ж вам про реальні події-зникнення науково-технічної літ-ри українською.Аргумент-а как вас паймут в Азербайджанє?а на русскам-паймут.
    Так що старуха "нє могла купіть рєвольвєр"

16. Степаныч

Я взагалі не знавець радянської літератури, а гуглити ліньки, якщо є бажання, прогугліть. Навскидку по пам"яті: Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Гончар, якщо 40-ві - Галан.

Зустрічне питання: Ви можете назвати письменників-українців, які були в ті часи репресовані саме за те, що вони українці?

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ги...
    А куди запроторили того ж, з Вашої вскидки, Остапа Вишню? ;)
    Та отож...

Сосюра?..
    /http://lib.misto.kiev.ua/UKR/BIOGRAPHY/sosyura2.txt/

Олесь Гончар?
    /http://orthodoxy.org.ua/uk/node/2806/

Степаничу, Ви бачили серіал "Червоний ренессанс"? ;)

Цитата по пам'яті з "ЧР": з 2ХХ українських митців 2ХХ було репресовано у 30-х роках.

Останнє редагування: 31 жов 2008
  18. Степаныч

Упссс! А шо не так? Прогуглив:

"ОСТАП ВИШНЯ, (1889 — 1956)
    Видатний український радянський письменник Остап Вишня широко знаний на Україні, в Радянському Союзі і за рубежем. Протягом усього свого творчого шляху Остап Вишня виступав як талановитий і неповторний митець, слово якого глибоко проникало в пласти народного життя й успішно слугувало його безупинному поступові.
    ...
    з квітня 1921p., коли він став працівником республіканської газети “Вісті ВУЦВК”, розпочинається період його активної творчості і систематичних виступів у радянській пресі (псевдонім Остап Вишня вперше з'явився 22 липня 1921р. в “Селянській правді” під фейлетоном “Чудака, їй-богу!”)".

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Широко-широко...
    ЗІ: Вам дати лінки на "ЧР"? Щоб Ви нарешті зрозуміли, куди поділася українська культура... ;)

Останнє редагування: 31 жов 2008
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні...
    Совок - це система,світогляд.
    На викорінення якого потрібно дуже багато часу...

а де твій аватар? :)