"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Если бы так - признал ЮО "впереди дыма паровоза"... :)
    Или несерьезный крючок, или - одно из двух... :shy:

2. Городецький

Городецький Well-Known Member

Зате федералізація - перший крок у справі сепаратизму!
    І ше я не второпав, як то єдиний для всіх громадян життєвий простір (держава) сприяє русифікації?

3. Дальневосточник

В подтверждение сего тезиса возьмем гамерику...Не - гамерику брать не будем - достала...Возьмем - Германию...Тоже на "Г"... :)
    Ну - чем не пример сепаратизма? :))
    Проведут референдум по языку - и готово! Посмотрите, кто резко против референдума? Те, кто знает, какой будет результат. Вот они и "ложаться костьми", чтобы его не допустить...

• Подобається Подобається x 1
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чому? І потім, як бути з існуванням АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ Крим???
    На мою думку, коли держава намагається українізувати російськомовних, вони природньо пручаються, а то й переходять у контрнаступ. А хто виграє - питання. До речі, загроза сепаратизму не в федералізації, ІМХО, а в тій недолугій внутрішній політиці, яку проводить влада на вимогу націонал-радикалам.

5. Городецький

Т-т-т-т ... Не рівняйте рябе і тверде. Ті держави вже утворилися як федерації, а Україна врешті-решт має державність унітарно. Приклади штучних федерацій? Югославія, Британська Індія, Росія ...

Хто? Хто знає?!!! Я йому грошей дам щоб сказав мені!

Зараз про це вже й в школі дітям розказують. :) Кримська АР не є державним утворенням, бо не має конституції, уряду, судової влади і ще купи державних ознак. Має спеціальний територіальний статус - і всьо!

Якби ж то "націонал-радикалам", а то "націонал-ганчіркам" ...

Останнє редагування: 22 вер 2008
  6. Дальневосточник

Чего так скромно? Вся Великобритания... Или - о желании Шотландии к "незалежностi" не знаете? А уж о Северо-Ирландском конфликте - забыли? Вообще - когда я слышу разные "воспоминания о будущем Крыма" - я вспоминаю Ольстер или Белфаст... Оно того стоило? Страх, кровь...Террор...Они что - отплывали кудато? Улетали на Марс? Ах, да...Чиновников назначть стали бы в Белфасте а не в Лондоне...Вот в чем первопричина...

• Подобається Подобається x 2
  7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Чесно сказати Крим ніколи не був на 100 % російський. Навіть у 1918 році, коли була Кримська автономія у складі Росії титульную нацією у ній були кримські-татари, крім них проживали росіяни і українці. Фактично Крим став російським, коли виселили татар у 1945 році, а у 1954 році до УРСР. До кінця 18 століття було Кримське ханство. У складі Російської імперії, він був російський, як Польща і Фінляндія.

У Росії також безліч регіонів, які прагнуть незалежності, навіть тих, де російське населення було не проти відійти до іншої держави. Наприклад: Курильські острови, Карелія, Татарстан, Бурятія, а найбільше Чечня.

8. Степаныч

Та я вже того... в школі не вчуся...:redface:
    Я не правник, тому прогуглив. Ось що знайшов:

"КОНСТИТУЦИЯ ВЕРХОВНОЙ РАДЫ АВТОНОМНОЙ РЕСПУБЛИКИ КРЫМ
    Принята на второй сессии Верховной Рады
    Автономной Республики Крым
    21 октября 1998 года

Верховная Рада Автономной Республики Крым
    в соответствии с Конституцией Украины,
    Законом Украины от 10 февраля 1998 года
    "О Верховной Раде Автономной Республики Крым"
    и руководствуясь интересами крымчан

ПРИНИМАЕТ

настоящую
    КОНСТИТУЦИЮ
    АВТОНОМНОЙ
    РЕСПУБЛИКИ
    КРЫМ
    РАЗДЕЛ I. ОБЩИЕ ПОЛОЖЕНИЯ
    ГЛАВА 1. Конституционные основы статуса и полномочий Автономной Республики Крым, принципы и гарантии Автономной Республики Крым.
    ...
    2. Полномочия, порядок формирования и деятельности Верховной Рады Автономной Республики Крым и Совета министров Автономной Республики Крым определяются Конституцией Украины и законами Украины, Конституцией Автономной Республики Крым и нормативно-правовыми актами Верховной Рады Автономной Республики Крым по вопросам, отнесенным к ее компетенции.
    ...
    Статья 2. Правовые основы и гарантии статуса и полномочий Автономной Республики Крым, Верховной Рады Автономной Республики Крым и Совета министров Автономной Республики Крым
    ...
    1. Правовой основой статуса и полномочий Автономной Республики Крым, Верховной Рады Автономной Республики Крым и Совета министров Автономной Республики Крым являются Конституция Украины, законы Украины, Конституция Автономной Республики Крым.
    2. В случае противоречия положений нормативно-правовых актов Верховной Рады Автономной Республики Крым и актов Совета министров Автономной Республики Крым Конституции Украины, законам Украины действуют положения Конституции Украины,
    законов Украины.
    ..."

http://www.rada.crimea.ua/constitution/soder_constit.html

Так шо шось не теє... не того у школі вчать...:aggressive:

Я б сказав націонал-радікали вимагають, а втілюють в життя націонал-ганчірки.

9. Городецький

Це ми, панове, у офф-топ залізли. Зара' прийде Левандівка і ...

Повертаючись до Ольстера, ірландська мова - вже фактично історія, не зважаючи на те, що є офіційною. Але, двомовність і її наслідки - ось чудовий приклад. Проте, рух до національної єдності, яким би він не був недолугим і безглуздо-кривавим, не вщухає. Що це? Мо' хто знає?

Та я й сам ... чув лише :redface:

"Конституцію" УРСР не нагадує? Отож, не самовизначення, але лише делеговані повноваження ... Дніпропетровська область теж може прийняти "конституцію", але, схоже, ми значно ледачіші за кримчан :) Отже, в Кримській АР не Конституція, а "конституція", перепрошую за каламбур ... Ну, не мені Вам розказувати ...

Останнє редагування модератором: 22 вер 2008
  10. Bogun

Bogun Well-Known Member

В Ірландії відновлюють мову майже 80 років, але для майже всіх ірландців вивчається, як іноземна. Ірландська мова - одна з найдавніших та найскладніших мов.

В Ольстері ірландська пішла в історію, відновити її навіть на рівні Ірландії не можливо.

11. Степаничу, якщо для Вас історія Вашого народу і мова Ваших предків не має значення, то у Вас такі горе. Дозвольте висловити Вам своє співчуття.

12. Степаныч

У мене мати росіянка, із центральної Росії, батько - із ЗУ (Рівненська область). Який народ мені вважати СВОЇМ? Яку мову мені вважати мовою МОЇХ ПРЕДКІВ??? Для мене обидва народи рідні, обидві мови рідні. Так що горя у мене немає і співчуття я не потребую.

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А "перебували на окупованій території"?.. [​IMG]

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я би інакше поставив акценти у цьому реченні....
    "недолуга українізація", "контрнаступ до націонал-демократів"...
    гммммм....
    а в мене проблем зі самоідентифікацією не виникає...
    мої предки -- переважно росіяни (трохи українці, юдеїв не було -- хоч чомусь і кажуть, що були :biggrin: :bor:), батьківщина -- Україна...
    культура російська та українська... :pardon:
    але мені в голову не приходить вважати москву і росію батьківщиною...
    по-перше, я там ніколи не був, по-друге, мене мало, що з росією пов’язує взагалі, хіба родичі далекі....
    до речі, звертаюся до всіх емігрантів: ваші діти скоріше за все будуть мислити саме так, Україна для них буде щось типу "о, прикольно, я звідти родом"....

15. Чудово! Для Вас обидві мови рідні. Звідки тоді таке неприйняття тезісу щодо того, що людина повинна знати свою рідну мову, тобто мову предків? Схоже на те, що у Вас бажання вступити в суперечку заради суперечки.

16. Степаныч

Нє!
    ЗІ: Випереджаючі наступні питання:
    - в ніч з 18 на 19 серпня 1991 року знаходився у тарифній відпусці, відпочивав на базі відпочинку з сім"єю неподалік від Одеси;
    - восени 2004 року на "майданах" не тусувався.:hi:

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Добре вам, а я у 1991 році, під стіл пішки ходив. А 2004 році втікав з уроків на майдан у Хмельницькому. Ми ще там від заучки ховалися, гарні спогади :), потім це на випуску згадували з посмішкою.

18. Степаныч

Да, так буде точніше.:drinks:
    Тут я радикальніший. У мене взагалі не виникає ПРОБЛЕМИ САМОІДЕНТИФІКАЦІЇ.:)
    А я й не вважаю Росію своєю Батьківщиною. Не маю для цього ні формальних, ні будь-яких інших підстав. Але не вважаю її (Росію) і ворогом.
    Неприйняття "повинна". У даному випадку доцільно згадати про право людини бути свободною. "Моя свобода закінчується там, де, її реалізуючи, я обмежую твою свободу"(с, не дослівно, але суть така). Якщо російськомовний не володіє українською, яким чином він обмежує права україномовних??? Він обмежує тільки свої права (якщо проживає в Україні, звісно).
    Це само собою!;) Левандівка знає!:)

Ех, Богуне! Це ВАМ добре! Я б теж не проти, щоб у 1991 "під стіл пішки ходив"!;)

Останнє редагування модератором: 22 вер 2008
  19. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ну з розповідей батьків знаю, що дуже важко було, але пригадую "дикі 90" з великою радістю, дитинство. Ще чисто хмельницька асоціація - базар на якому все є. Мабуть через це, вважаю їх найкращими роками свого життя....

20. Городецький

Абсолютно вірно, але лише до тих пір, доки він своє небажання і самообмеження не намагається встановити законодавчо обов'язковим для усіх :)
    То й зробили б собі двометровий стіл ... от іще проблєма :)

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)