"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

А я ось уявіть майже не цікавлюсь, хоч і Киянин у надцятому коліні.
    Вважаю що у цієї команди все давно у минулому, котре я пам'ятаю доречи. Марна трата часу.

Ромко, най розповість, гадаю цікаво буде.

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

не просто можна - а треба!
    важливо, щоб обов'язок мешканців України бути громадянином України - правильно розуміли громадяни України!

3. Галина

Галина New Member

Надеюсь, Данило, что Вы пошутили...Потому как глупо отвечать на такой детский вопрос про вышиванки и сало.

Простите, а что вы хотите от меня услышать? Расписать вам свои политические взгляды и ориентиры? Или рассказать была ли я участником помаранчевой революции?
    По-моему Вы просто придираетесь. Я ж не на экзамене.

А что, по-Вашему, ответить на все эти вопросы - любить страну? Я так не думаю. Я думаю, что прежде всего честно РАБОТАТЬ, воспитать хорошего ребенка в любви к стране, в уважении к народу...
    И добрее надо быть и терпимее...

Додано через 3 хвилини
    Не могу понять причины Вашего сарказма. Ну, болею, и что? Это плохо по-Вашему?

• Подобається Подобається x 3
  4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Шановна, Ви прийшли на форум з питанням, я розумію, отже ніхто не чекає від Вас нічого особливого, ніяких іспитів, просто цікаво було як Ви відреагуєте, які будуть відповіді. Почекаємо коли Ви визначитесь.Бажаю Вашим дітям, щоб українська мова стала РІДНОЮ. А інакше, ця любов, як кажуть росіяни: "люблю, но странною любовью".
    Я не добрий?:D

Інакше гадаю Ваши діти з часом будуть голодні,бідні, та озлоблені.

5. Галина

Галина New Member

С ума сойти, как Вы быстро ответили...Ждали что-ли?:)
    А чего ждать-то? Не надо ждать...:)
    Родной язык для моего ребенка останется русский. Но она абсолютно свободно владеет украинским. ;) .
    А про странную любовь-то преврали ;)

Додано через 45 секунд
    Да, добрый, добрый...:)

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

На відміну від Вас?:) Я не чергую тут, просто натрапив, не ображайтесь, ми з Вами надіюсь порозуміємось, навіть якщо Ви не хочете відповідати на прямі запитання у гілці "Я українець".;) Отже чому Ви вважаєте себе українкою, лише через те що маєте паспорт громадянки? А що як дійсно з часом треба буде іспит здавати, на підтвердження паспорту? У Прибалтиці теж багато пихатих російськомовних так само от як Ви себе вперто поводили, до часу.

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Данило, Ви чо'? :shutup:

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Та я нічо, просто відчуваю що людина прийшла напевно посміятися над нами, ось і все. Далі буде, лише почекайте, переконаєтесь що я правий.

9. Галина

Галина New Member

Я вмію розмовляти українською мовою, просто для мене російська - рідна. Якщо треба буде - здам іспит.
    За пихатих дуже "дякую" Вам. Ви маєте рацію - не треба ображатись...
    Безумовно...
    Здається, я даремно поставила своє запитання... Хіба отут ураховується тільки одна думка? Ваша?

Додано через 8 хвилин
    Зачем же так? Свой первый пост я искренне написала. Почему надо обязательно видеть в этом провокацию? Не понимаю.
    Пожалуй, и закрою дискуссию с вами.

Romko, дуже дякую Вам за підтримку.

• Подобається Подобається x 7
  10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Краще: "складу іспит".:)

Додано через 2 хвилини
    Будь ласка, приходьте ще.:)

Додав карми. Від Миколи.;)

• Подобається Подобається x 1
  11. demetris

demetris Well-Known Member

Для мене громадянство і національність - це суттєво відмінні речі. Для багатьох гадаю теж. От Галина - громадянка України, росіянка (за національністю). І її навіть тільки за це можна поважати. Danilo (якщо вже придиратися до слів - то чому латинкою і через "і"? :)) - громадянин України, українець. І його можна за це теж любити. Чи поважати - це вже як кому на серці лягає. Національність - це предки, кров... її не можна отримати через штамп в паспорті. А громадянство - будь ласка. І якщо ми говоримо, що любити Україну - це бути українцем. То не зовсім так. Я крім всього люблю й польщу. ( до слова поляки вбили двох сестер моєї бабусі у 40-х...) але справа не в цьому. Громадянин це той хто поважає і любить країну в якій живе. А національність - це те, ким я є. не залежно від того хочу цього чи ні. Отак собі думаю.

• Подобається Подобається x 5
  12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Друже, просто тому що мене звати не ДанИло, а це я вже не раз тут писав, скорочення від прізвища, й до того ж яка Ваша справа до мого ніка?:) А взагалі згоден з Вами.

Додано через 4 хвилини
    Я теж про це. Так от як ГалІна любить гори та все таке, так взагалі просто любити, не навантажуючись. Дійсно чому ж не любити, це ж не Пєрмь, чи ще якась болотна московія?:) Так само у Криму москалі живуть, і їм подобається, і в Одесі, і пам'ятники повіям там втикають.:ireful1: І при тому ненавидять все українське, "патамушта, русскій -радной!" Будеш з ними добрим...:agree:

• Подобається Подобається x 2
  13. demetris

а пагаваріть? ;)

Для себе просто їх розділяю, на чорних-білих-кольорових... так легше живеться.

14. Bear

Bear Well-Known Member

Я вважаю, що ви правий, але ще добавив би поняття "етносу". І ваші наступні слова...
    ...будуть точнішими, якщо їх викласти так:
    Громадянство - визначається тільки паспортом (людина-громаданин не обов'язково любить і поважає країну, паспорт якої має).
    Етнос - це те до чого людина відноситься за походженням (етнічні признаки, можливо, мова, менталітет, колір шкіри, волосся та т.ін.)
    Національність - а от тут дійсно, це те що ми любимо і поважаємо. Якщо етнічний сибіряк/ефіоп/китаєць поважає і любить Україну як свою державу, то його національність - українець. Навіть якщо крім українського має з десяток паспортів інших держав... або взагалі не має українського паспорту.

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пояснюю. Футбол та пиво, як такі не в змозі бути об'єднуючим початком для нації. Все це штучно нав'язується такими як Ахметов. Вони міряють світ своїми недолугими мозками, вважають що бидлу, аби хліба(лише стільки аби не вимерли геть), та видовищ, бажано таких, де ВОНИ будуть у центрі уваги і звісно на кращих місцях буцімто лідери нації (Плющ доречи теж туди ж з ними). Такі думки...;)

16. Городецький

Городецький Well-Known Member

Не з усіма Вашими визначенямми згоден. Але, байдуже, бо справа не в тому. А в тому що є українці, "украінци", навіть "укрáінци" і, зрештою, "хохли". Національний світогляд людини саме і визначає чи помічає вона різницю між чотирма вищеперерахованими. А вже такі тонкощі як етнічність, громадянство і решта - додаткова інформація.

Я гадаю що тільки українці є справжні, решта три - ні. А Ви?

17. Полковник

Полковник миється в бані

Нет, конечно! :moskali:

А ОН не признается более????? ::):):)
    ух, Котяра....:ireful1:

Додано через 12 хвилин
    Не!
    Свои не расписывайте...бесполезняк.

Даниле и К нужно совсем немного.
    Даже не "расписать", а доложить:
    1- от псячей мовы отказываюсь и детей отучу.
    2- ни я, ни мои родственники никогда на руководящие и политические должности претендовать не будем, ибо мы не свидомые.
    3- УПА - герои.
    и последнее, 4-е - москали - АкупАнты и виновники Голодомора.

ВСЁ!

Более ничего не надо.

Сразу выскажут уважуху и респект!

НО!
    За СВОЙ стол все-равно не усадят, ибо нетитульная, едрысь.
    Такие вот дела. :cowboy:

• Подобається Подобається x 2
  18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Та справді. Ми же не примушуємо українських вірменів, гагаузів, євреїв, азербайджанців влаштовувати в домівках "музей українського побуту" ?
    Аби жили одним життям з Україною і відчували своє громадянство.
    Даниле, невже Ви не зустрічали російськомовних патріотів України, які віддають дітей до російських шкіл та цілком обходяться working knowledge української мови ?

19. Bear

Bear Well-Known Member

"Українці", "укрАінци", "украінци", "хохли", та навіть "юкрейніан"... це питання мовне та, мабудь, й сленгове. Я вже приводив: якщо людина дійсно поважає і любить Україну як свою державу - то вона є за національністю - українець. А коли ти за національністю є українець (отже й любиш і поважаєш Україну як свою державу), то маєш знати й удосконалювати свою українську мову - мову держави яку любиш. До того ж самому не називати та не допускати називати себе всілякими "хохлами" та "укрАінцами". (RE:Звичайно обов'язки та признаки українця не обмежуються тільки мовою... але поки ми говоримо тільки про мову).
    Але! як освічена людина українець має називати себе коли говорить в даний момент на англійській мові - "юкрейніан", або якщо говорить в даний момент на російській (як не прикро, комусь може здастися) - "украінец".

20. demetris

Я насмілюся себе віднести до "К" п. Danilo, а отже мушу дещо уточнити. Ви, Полковнику справді праві, але торхи уточнень:
    не
    а
    1. Не кичитимусь своєю російськомовністю на українській землі та не вдаватиму, що не розумію україномовних громадян (бачите, я ж визнаю існування російськомовних ;)). Також не звинувачуватиму Україну у ущемленні російської громади через вимогу заповнювати бланки в банку українською, складати іспити з державної мови при вступі у вуз тощо.
    не
    а, У разі коли я (родичі нехай самі за себе вирішують) претендуватиму на керівні і політичні посади, вивчу державну мову (я маю на увазі українську ;))
    не
    а
    Воїни Української Повстанської Армії відстоювали незалежність України і заслуговують вшанування як герої свого народу (не російського).
    не
    , а
    Рядянський режим був проявом насильницького імперіалістичного загарбання України. Не всі москалі в тому винні, особливо враховуючи той факт, що не всі росіяни москалі. А голодомор - справді геноцид українського народу, штучно створений комуністичним режимом (як і в 20-х рр., 47-му, як і в вірменії, грузії тощо)

от тепер справді все, хоча ні,
    справді вистарчить просто висловити думку, Ви ж не в армії, щоб доповідати... хоча при бажанні (якщо мову вивчите ;))

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)