"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

шось я не можу зрозуміти Вашої позиції з цього питання: Ви вважаєте що крім Вас ніхто з українців не зробив в подібного вкладу в здобуття/розбудову України?
    інша частина народу України не голосувала за Незалежність?
    чи чому Ви зробили народу України такий закид про "поімєніє/здобуття" нахаляву?

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

zenyk-у, Ви мене, ОСОБИСТО мене запитали, я відповів.

І знову ж таки пересмикуєте! НАРОДУ я ніяких закидів не робив. Але фактом є те, що ні УПА, ні "лісові брати", ні "басмачі"... ніякої ролі у здобуття незалежності своїх країн не зіграли. Усі вони програли свої війни! При усій моїй повазі до людей, які боролися з радянською владою. Але радянська влада їх перемогла. Це факт, повторюю. Україна як держава відбулася тому, що штучно впроваджений більшовиками суспільний устрій виявився нежиттєздатним.

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

а це що таке:

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ви ж дивилися кінострічку "Нескорений". Совєти вбивали, висилали, залякували але не перемогали. То була лише тимчасова "перемога" перед поразкою.

• Подобається Подобається x 1
  5. Степаныч

А це закид не НАРОДУ, а ЧАСТИНІ народу, точніше її (частини) ОКРЕМИМИ ПРЕДСТАВНИКАМ! А що, не можна? Чому?

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Беріть вище, від Переясловської угоди у 1654 році, нежиттєздатним.

7. Степаныч

У історичній перспективі - так, не перемогли. Але не завдяки спротиву, а із-за нежиттєздатності суспільного устрою, який вигадали більшовики.

Додано через 52 секунди
    Не буду сперечатися, тому що не впевнений.;)

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

тому що несправедливий закид, оскільки майже кожен має такі ж заслуги при здобутті Україною Незалежності! хтось більше, хтось менше.....

....але дійсно є певні індивідууми, які намагаються знівелювати такі вклади народу України і видати їх за марні старання з метою зневажити Акт проголошення Незалежності України, мотивуючи тим, що народ України "поімєл на шару...." незалежність країни.....

9. Степаныч

Згоден повністю! Але є але. Чому ті, хто "менше" зараз намагаються диктувати УСІМ?
    В залежності від того, кого Ви вважаєте "народом України".

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

з чого Ви зробили такий висновок?
    і найбільше цікавить: як Ви визначаєте розмір внеску людини в здобуття Україною Незалежності?

народом України я називаю - громадян України, та інших осіб які постійно живуть на Україні та вважають себе патріотом України.
    а Ви яке б визначення пропонували?

11. Степаныч

Не маю часу, пробачте. Ввечері відповім!

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

ок....

...але, нажаль, на форум я прийду тільки в понеділок....

тож: до понеділка! :)

13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да все предельно ясно, если только оставить факты - а не рассматривать "толкования" - "...ненавистное каждому честному человеку значение...."
    А факты - если вспомнить - испанцы, сторонники одной политической идеи победили испанцев - сторонников другой политической идеи.При этом у сторонников первой идеи в тылу вторых были сочувствующие - и даже открыто поддерживающие их....
    Пане zenyk! Так тогда сюда забросили еще мою бабцю - Вы не забыли про нее? :)

Додано через 5 хвилин
    Я уже спрашивал - но ответв не получил...Так готовиться признание Богдана Хмельницкого "москальским запроданцем" - или нет?

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну, щоб забути, треба б було щонайменше її знати...

а з приводу 5-ї колони - то вона не має якоїсь характерної етнічної ознаки....хоча....

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

"Язик твой - враг твой!?":D "Язик" -у значенні мови спілкування, яка викриває ту колону. У росіян одне слово на всі випадки життя, добре що не матюк.:) А Ви думали чого вони здимають гвалт у мовному питанні? Бояться що всіх остаточно, усю ту 5 колону розшифрують.:D

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

"Шэф!Усё пагибло!!!!Гыпс сымают, клиент уезжает....Danilo раскрыл заговор.... :D

Додано через 1 хвилину
    Мне - 50....Тут видимо одни деды скубутся.... :)

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

А що у Ченобилі рік за два чи за три?:) Щось переплутали докторе, або нашу пильність перевіряємо?;)

18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

то ви певно "автохтонні галичани" (взято з "Галицького синопсису":
    стосовно Хмельницького - до цього часу (наскільки я чував) - його роль суперечлива ;)
    Безсумнівною заслугою вважається - створення української держави - хоч і на короткий термін.
    Критиці піддається Переяславська Рада - причому критикували ту Раду ще кілька століть тому ;)
    Навіть Шевченко присвятив короткого вірша цій знаменній події:
    "Якби то ти, Богдане п'яний, тепер на Переяслав глянув..."
    --
    Але безумовно слід пошкодувати чоловіка.... Розповідають, що за легендою, Хмельницький6 розбивши поляків, приїхав до Києва, і вигукнув: "Панове, я розбив поляків! я здобув вам незалежну Україну!"
    І почув у відповідь - "Спасіба, таваріщ Багдан!" - і так і закам'янів... До цього часу там стоїть....

• Подобається Подобається x 6
  19. zenyk

zenyk Well-Known Member

:y: :D

20. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Не надо! Я сосунок еще! Мне только 46!

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)