"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

і при кожній нагоді - агресивно лає/потішається. І заперечує право на існування "мови та культури титульної нації" - наприклад:
    - "потім якогось дива частина з них самоназвалася українцями"

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тоді є варіант "ввіду сложившихся обстоятєльств, прошу зачісліть на курси родново украінсково язика..."
    Нє?

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповів вже Zenik, я згоджуюсь з ним. Порівняння некоректне.
    До того ж ця двомовність ще невідомо до чого призведе у Канаді, може й до розколу? Це ж молода держава, дитина у порівнянні з Україною.

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я Вас понимаю - сравнение - как отпечатки пальцев на месте преступления...Вы предлагаете - давайте их не учитывать, давайте другие доказательства....А то ведь - нечего внятного не противопоставить :)
    К , скажем так, неприятностям может привести только полное игнорирование интересов меньшинства. То, от чего Канада и излечилась - благодаря толерантному отношениию к языковрму меньшинству.
    Адам и Ева - украинцы! :D
    А если без шуток - то что-то истороические корни нашей страны не опускаются - по крайней мере в изложении правящей элиты - далее УНР ...Так что Канада - древнее :)
    Может потому, что прийдется признавать родственность современных украинских и российских этносов?

5. afterstep

теж старий анекдот... правда, польський і про радянський союз...
    "Тату, СРСР - брати чи друзі?"
    "Брати, синку. Бо друзів можеш обирати, а з братами - мусіш жити з такими, які є"

• Подобається Подобається x 2
  6. Дальневосточник

ну вот - и можно подводить черту - как говорили на собраниях.... :)

• Подобається Подобається x 1
  7. afterstep

ага - "принципово - вирішили - а технічні деталі - в робочому порядку..."
    --
    Миші на загальних зборах радилися - як кота знешкодити...
    Хтось пропозицію видає - повісити дзвіночок на шию - не зможе безшумно підкрадатися - а вже втекти/сховатися - не проблема...
    За рішення всі збори проголосували одноголосно...
    --
    І тут якась стара миша питає - "а хто ж дзвіночок вішати буде?" - "А, то деталі! А деталі - в робочому порядку..."

8. Дальневосточник

А яка цьому розумна альтернатива - жити разом?

9. afterstep

та я би сказав іначей - не про проблеми співжиття йдеться....
    Он, у Львові - жодних проблем немає.
    ==
    Але, наприклад, деякі дописувачі цього форуму - стверджують, що проблема грандіозна та масштабна.... що ми просто її не бачимо, така вона масштабна...
    --
    Велике краще бачиться здаля....
    ==
    Якщо перестати слухати сторонніх порадників і почати жити своїм розумом - то може й дійсно жодних проблем нема....

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

так як в них ставлення до української меншини (5 млн осіб)?

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

А тут вже якось жіночка, така приємна:p відповідала. Без знання англійської або французської роботу знайти можливо, але достойну зарплатню, категорично неможливо. Є магазини де без зняння французської не продадуть товару. :beee:Вона вимушена весь час нагадувати, що Вона з України, тоді її досконала англійська ще проканує.

Додано через 1 хвилину
    Не робити з того проблему. А по-друге вчити державну.

12. Дальневосточник

Наша песня хороша - начинай сначала..... :)
    Цитата:
    Допис від Danilo
    .... НЕдержавній мові. Це суперечить принципам державотворення. Ви кажете нотар у Вас український. А яким він повинен бути? Раптом виникнуть проблеми, наприклад з нерухомістю, позив до суду, де мова державна. ..

Прекрасный спич!!! А теперь изложим его для более демократичной страны, чем Укрина - для Канады....С точки зрения большинства проживающих там англофоноф - для меньшинства - франкофонов...
    Или - есть другой вариант - такой, как принят в Канаде - а, Danilo?

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Дві державні мови? Статут для російськоі, чи що?:) Я проти.:D

14. Дальневосточник

:D
    Может мы с Вами будем указывать №№ постов - чтоб не переписывать снова.... :)
    Ща поищем, где там я писал о региональном языке....потом - о Хартии... потом - о Канаде... потом - снова о региональном.... :D

15. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Это просто какой-то "как об стену горох". Талдычишь людям, что мы знаем державную, --------- не понимают.
    Данило, еще разок - "Мы русскоязычные родившиеся на Украине - знаем украинский язык"
    Какого Вам, черта лысого, еще надо?
    Наши пожелания не учитываются (о них я писал). Что делать? Учится у вас нахабству.
    ===
    Просто остается настаивать на введении второго языка всеми возможными способами.
    -------
    Не для того половина русскоговорящего народа платит налоги, что бы их не слышали.

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Полегше, шановний! Треба - поваги до мови історії, як у США та інших країнах треба іспити складати, всім без винятку, при отриманні паспортів, а тим хто має, повторний коли фотокартку мінятимуть. Склав - отримай паспорт, не здав- іди повчи, приходь іншим разом. Що до податків, то складається враження що як би була можливість то й не платили цім "проклятим націоналістам - бЕндеравцам":D Таке враження що знов "за рибу гроші", типу "Ми Вас кормім" і тому подібна бздура.

А що робить друга половина?:D

17. Городецький

Городецький Well-Known Member

Укі ж тоді ускладнення виникають наприклад при читанні інструкції до ліків?

18. Шинкарь

Ошибочное впечатление.
    Читайте так: "Мы такие-же граждане как и Вы, и имеем право чувствовать в своей стране комфортно, например как словаки в Чехии, где без второго государственного словацкий язык обслуживается в полном объёме".

Уважаем. А если Вы станете добрее, и более уважительнее к согражданам, которые в силу исторических причин разговаривают на Русском языке, но знают и уважают Украинский, то еще будем больше уважать.

19. Дальневосточник

Это возможно только там, где историю не переписывают под каждого нового правителя....
    Та тоже самое. Только с ней не проделуют то, что говорил бравый солдат Швейк - "...коровы и быки счастливее, их перед убоем не гоняют на полевые учения...." (по памяти - но смысл верен)

20. Шинкарь

Да возникают, и Вы не развалитесь если в лекарствах будет две аннотации.
    Ну скажите, Вам жалко? Или вы имеете счастье от того, что кому-то незручно?

а де твій аватар? :)