"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

Повторюю запитання. Як повинні називати себе громадяни України, які не є етнічними, рафінованими, стовідсотковими, єдино правильними і т.д. і т.п. українцями?

2. Войцек

Войцек Well-Known Member

Та не треба перебільшувати. Москвофобії та рафінації... Все можна скинути до купи. Я не закликаю носити вишиванку та натерти носа салом, знищити всіх росомовних і настане щасливе майбутнє. Таке ми вже бачили, тільки з іншого боку. Але коли мова йде про українське, про мову, історію, все ти вже є націоналіст, "рафінований москвофоб і галичинофіл".
    Добре, нехай. То будемо вже хахламі.
    Галімимі.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а невже питання стоїть у тому, як себе називати? Адже їм глибоко на все начхати - то най си називають себе як хочуть! є лише одне застереження - знати українську мову на рівні заповнювання офіційних документів, слова гімну своєї держави, і не плюватися від української назви "пошта" - і тоді можуть себе називати навіть українцями *)

4. Войцек

Войцек Well-Known Member

А ще є дуже смішне "дітлахи". То такі самі діти, тільки лохи.

• Подобається Подобається x 2
  5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не плутати з галицькими - здичавілий варіант хахла ;) замість підлабузливо посміхатися - норовить москаля кацапом обізвати....

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Згоден. Але на такій підставі (якщо людина носить вишиванку, натирає салом носа) обзивати когось націоналістом (до речі, це слово, яке по різному трактують, у нас нажаль частіше у негативному значенні) можуть тільки маргінальні елементи. А от ті, хто закликає "знищити всіх росомовних і настане щасливе майбутнє" то це і є маргінали, правда з іншої сторони.

7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Та не знищити російськомовних, правда я гадаю так. Що на Сході і Півдні і взагалі по всій Україні відкрити центри, де безкоштовно викладали українську мову і літературу для всіх охочих. У мене є знайомі, які вдома спілкуються російської, а при необхідності переходять на українську.
    Потрібно знищити суржик і обіднілість мови.
    Двомовність - це коли всі громадяни повині бездогано знати відразу дві мови. Але коли буде друга державна російська, коли на Заході і в Центрі буде проводитися викорінювання російської на захист української, а на Сході і Півдні зворотній процес до цього (про українську навіть не згадають). Це навпаки поділить Україну на два табори і законсервує двомовність.

8. Войцек

Войцек Well-Known Member

Згоден. Але це вже не націоналізм, це вже екстремізм.

Саме так. Ну, може й не саме так, але потрібно створювати кращі умови для розповсюдження української культури, а також сучасної світової в якісному українському перекладі. Нажаль цього немає.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Якщо хтось з них ХОЧЕ - нехай називає себе українцем такого-то етнічного походження. А хоче - просто громадянином України. Нехай його українська лексика буде дещо обмеженою, вимова - з деякими помилками. Ніхто, навіть галичани, не дорікне людині, яка нехай трохи "через силу", але може спілкуватися українською. Тільки поважатимуть таку людину.

Цікавий факт: на початку роботи Товариства української мови ім. Шевченка, співголовою Товариства була кореянка з Харкова. 100% російський акцент, але фрази без папірця будувала правильно.

• Подобається Подобається x 1
  10. Оля

Оля Старожилка форуму

Степановичу, Ви запитайте Пупера, як він себе називає. ;) Він якраз, здається, з таких. :)

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а давайте краще позбуватися "філій"... :)
    і "фобій"... :)
    будемо українцями...

пс. знаєте як найпростіше визначити чи україна є українською?...
    подивитися якою мовою розмовляють юдеї...
    зараз переважно розмовляють російською, а коли почнуть українською — це означає, що проблем більше немає...

12. duncan

:)
    і нічого не "здається"...

13. Sasha

Sasha Well-Known Member

Может так правильно?:
    Я ненавиджу сало, але буду його їсти, бо це мене відрізнить від москалів!
    Я п"ю фарбу, щоб кров стала не червоною, бо це колір комуняк!
    Я вважаю, що ті хто розмовляє російською - то тупі люди! Вони люблять Москву! 100%! Тільки в моєму селі живуть вірно! Бо ми гарно кривляємось! Я не хочу нічого знати, читати, слухати. Я точно знаю - все що не Львів - то Совєтскій саюз! Я не розумію, що в Україні є крім Львова і сел ще города со своєю культурою! Галичина руліт! Решта - москалі! Адам і Єва розмовляли українською! В Одесі на ідіше, точно знаю! В Луганську на украінській, бо вона рідна! Я вболіваю за Скрипку тіки тому, що він розмовляє українською! Це головне! Культурні тільки україномовні! Решта - це бидло! Я чомусь ненавиджу російську мову! Я не читав про Києвську Русь - це історична помилка! Я автоматично люблю, все що на мові! І буду проти того, що не на мові! На форумі буду радіти коли замочать якогось російськомовного!
    Якщо російську зроблять другою державною - я застрелюсь!
    В мене э эмоцыъ, але нема мозоку!!!!Я НЕНАВИДЖУ СВІЙ НАРОД!!!!!Я НЕ УКРАЇНЕЦЬ!!! Я АНТІМОСКАЛЬ!!!

14. duncan

Может так правильно?:
    Я ненавиджу сало, але буду його їсти, бо це мене відрізнить від москалів!
    Я п"ю фарбу, щоб кров стала не червоною, бо це колір комуняк!
    смішно... :)
    Я вважаю, що ті хто розмовляє російською - то тупі люди! Вони люблять Москву! 100%! Тільки в моєму селі живуть вірно! Бо ми гарно кривляємось! Я не хочу нічого знати, читати, слухати. Я точно знаю - все що не Львів - то Совєтскій саюз! Я не розумію, що в Україні є крім Львова і сел ще города со своєю культурою! Галичина руліт! Решта - москалі!
    не смішно.... :sad:
    Адам і Єва розмовляли українською! В Одесі на ідіше, точно знаю! В Луганську на украінській, бо вона рідна! Я вболіваю за Скрипку тіки тому, що він розмовляє українською! Це головне!
    знову смішно... :)
    Культурні тільки україномовні! Решта - це бидло! Я чомусь ненавиджу російську мову! Я не читав про Києвську Русь - це історична помилка! Я автоматично люблю, все що на мові! І буду проти того, що не на мові! На форумі буду радіти коли замочать якогось російськомовного!
    Якщо російську зроблять другою державною - я застрелюсь!
    знову несімішно.... :sad:
    В мене э эмоцыъ, але нема мозоку!!!!Я НЕНАВИДЖУ СВІЙ НАРОД!!!!!Я НЕ УКРАЇНЕЦЬ!!! Я АНТІМОСКАЛЬ!!!
    фу...
    мені здається, що причина в такому дописі у тому, що ви просто не хочете любити україну...
    для вас це просто місце проживання...
    для мене це батьківщина...

15. Sasha

Sasha Well-Known Member

пупер дА мне все смешно, бо я оптіміст:p
    Вопрос не в дописі.. И тем более не в том, что я (или кто-то) не любит Украину.. Просто первый посто сиеи ветки искоряжили вдоль и поперек! Я, например, считаю Украину своей Родиной. Я ем сало и не задумываюсь о Родине - просто ем:))) И т.д. Я живу в этой стране, горжусь происхождением, городом, двором.
    Почему человек, говорящий на русском не может быть украинцем???
    Ну пускай себе в Николаеве когда-то говорили на украинском.. До украинского там говорили на древнеславянском.. Давайте найдем самый первый язык и будем на нем разговаривать? Или перестанем искать и ковыряться в прошлом и будем жить настоящим? Посмотрите реально на сегодняшних жителей Украины! Одни гордяться родным для себя украинским, и поверьте, другие не менее гордяться своим родным русским! Не говорите глупостей... Говорить на русском - не значит не любить Украину. А насильственно себя (других) застовлять общаться украинским...дык кривляний будет куда больше))))
    К сожалению, многие украиноговорящие яро и не скрывая ненавидят русскоговорящих... Вопрос только один: ЗА ЧТО???

16. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Кто сказал?

Правда.
    Не правда.

17. Sasha

Sasha Well-Known Member

Например Leopolis, вот
    Или вот, от Войцек
    Да многие форумчане...

Хм..Докажіть, пліз, зворотнє.

18. Войцек

Войцек Well-Known Member

А справа тут не стільки в мові на якій говорить людина, а в повазі, якої українська культура та історія не мають. Ви самі бачите скільки в Одесі папірців, що передруковують один з одного брехню. Наприклад, що української нації, як окремої нації, ніколи не існувало, що українська мова - це є мова "недоразвитая и годится только для колхоза", і взагалі, українську мову придумали бандерівськи націоналісти для пропаганди. А насправді ми всі єдина нація - росіяни, малороси та білоруси.

19. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Ну, Leopolis, наверное, сострить хотел. Сострил.
    Ну, мало ли чего пан Войцек не понимает. Его проблемы.
    Хм... Ну, не знаю как доказать... Очевидные вещи.
    Вот я русскоговорящий. Меня никто из украиноговорящих не ненавидит за то, что я русскоговорящий. :) По крайней мере никто еще не признался. :)

20. Sasha

Sasha Well-Known Member

Mattilainen не говорят - не значит что не ненавидят:sad: Да и признаться в Севастополе (в Одессе, в Луганске) в таком - все равно что в 50-е закричать в микрофон "Сталин дурак":p Никто не расстреляет, но люди обидяться..
    А Вы ветку начните такую:p

Войцек, это кто в Одессе таким занимается?:eek: Мож провокаторы?:rolleyes:

а де твій аватар? :)