Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Повторюю запитання. Як повинні називати себе громадяни України, які не є етнічними, рафінованими, стовідсотковими, єдино правильними і т.д. і т.п. українцями?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Та не треба перебільшувати. Москвофобії та рафінації... Все можна скинути до купи. Я не закликаю носити вишиванку та натерти носа салом, знищити всіх росомовних і настане щасливе майбутнє. Таке ми вже бачили, тільки з іншого боку. Але коли мова йде про українське, про мову, історію, все ти вже є націоналіст, "рафінований москвофоб і галичинофіл". Добре, нехай. То будемо вже хахламі. Галімимі.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" а невже питання стоїть у тому, як себе називати? Адже їм глибоко на все начхати - то най си називають себе як хочуть! є лише одне застереження - знати українську мову на рівні заповнювання офіційних документів, слова гімну своєї держави, і не плюватися від української назви "пошта" - і тоді можуть себе називати навіть українцями *)
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" не плутати з галицькими - здичавілий варіант хахла замість підлабузливо посміхатися - норовить москаля кацапом обізвати....
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Згоден. Але на такій підставі (якщо людина носить вишиванку, натирає салом носа) обзивати когось націоналістом (до речі, це слово, яке по різному трактують, у нас нажаль частіше у негативному значенні) можуть тільки маргінальні елементи. А от ті, хто закликає "знищити всіх росомовних і настане щасливе майбутнє" то це і є маргінали, правда з іншої сторони.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Та не знищити російськомовних, правда я гадаю так. Що на Сході і Півдні і взагалі по всій Україні відкрити центри, де безкоштовно викладали українську мову і літературу для всіх охочих. У мене є знайомі, які вдома спілкуються російської, а при необхідності переходять на українську. Потрібно знищити суржик і обіднілість мови. Двомовність - це коли всі громадяни повині бездогано знати відразу дві мови. Але коли буде друга державна російська, коли на Заході і в Центрі буде проводитися викорінювання російської на захист української, а на Сході і Півдні зворотній процес до цього (про українську навіть не згадають). Це навпаки поділить Україну на два табори і законсервує двомовність.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Згоден. Але це вже не націоналізм, це вже екстремізм. Саме так. Ну, може й не саме так, але потрібно створювати кращі умови для розповсюдження української культури, а також сучасної світової в якісному українському перекладі. Нажаль цього немає.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Якщо хтось з них ХОЧЕ - нехай називає себе українцем такого-то етнічного походження. А хоче - просто громадянином України. Нехай його українська лексика буде дещо обмеженою, вимова - з деякими помилками. Ніхто, навіть галичани, не дорікне людині, яка нехай трохи "через силу", але може спілкуватися українською. Тільки поважатимуть таку людину. Цікавий факт: на початку роботи Товариства української мови ім. Шевченка, співголовою Товариства була кореянка з Харкова. 100% російський акцент, але фрази без папірця будувала правильно.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Степановичу, Ви запитайте Пупера, як він себе називає. Він якраз, здається, з таких.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" а давайте краще позбуватися "філій"... і "фобій"... будемо українцями... пс. знаєте як найпростіше визначити чи україна є українською?... подивитися якою мовою розмовляють юдеї... зараз переважно розмовляють російською, а коли почнуть українською — це означає, що проблем більше немає...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Может так правильно?: Я ненавиджу сало, але буду його їсти, бо це мене відрізнить від москалів! Я п"ю фарбу, щоб кров стала не червоною, бо це колір комуняк! Я вважаю, що ті хто розмовляє російською - то тупі люди! Вони люблять Москву! 100%! Тільки в моєму селі живуть вірно! Бо ми гарно кривляємось! Я не хочу нічого знати, читати, слухати. Я точно знаю - все що не Львів - то Совєтскій саюз! Я не розумію, що в Україні є крім Львова і сел ще города со своєю культурою! Галичина руліт! Решта - москалі! Адам і Єва розмовляли українською! В Одесі на ідіше, точно знаю! В Луганську на украінській, бо вона рідна! Я вболіваю за Скрипку тіки тому, що він розмовляє українською! Це головне! Культурні тільки україномовні! Решта - це бидло! Я чомусь ненавиджу російську мову! Я не читав про Києвську Русь - це історична помилка! Я автоматично люблю, все що на мові! І буду проти того, що не на мові! На форумі буду радіти коли замочать якогось російськомовного! Якщо російську зроблять другою державною - я застрелюсь! В мене э эмоцыъ, але нема мозоку!!!!Я НЕНАВИДЖУ СВІЙ НАРОД!!!!!Я НЕ УКРАЇНЕЦЬ!!! Я АНТІМОСКАЛЬ!!!
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Может так правильно?: Я ненавиджу сало, але буду його їсти, бо це мене відрізнить від москалів! Я п"ю фарбу, щоб кров стала не червоною, бо це колір комуняк! смішно... Я вважаю, що ті хто розмовляє російською - то тупі люди! Вони люблять Москву! 100%! Тільки в моєму селі живуть вірно! Бо ми гарно кривляємось! Я не хочу нічого знати, читати, слухати. Я точно знаю - все що не Львів - то Совєтскій саюз! Я не розумію, що в Україні є крім Львова і сел ще города со своєю культурою! Галичина руліт! Решта - москалі! не смішно.... Адам і Єва розмовляли українською! В Одесі на ідіше, точно знаю! В Луганську на украінській, бо вона рідна! Я вболіваю за Скрипку тіки тому, що він розмовляє українською! Це головне! знову смішно... Культурні тільки україномовні! Решта - це бидло! Я чомусь ненавиджу російську мову! Я не читав про Києвську Русь - це історична помилка! Я автоматично люблю, все що на мові! І буду проти того, що не на мові! На форумі буду радіти коли замочать якогось російськомовного! Якщо російську зроблять другою державною - я застрелюсь! знову несімішно.... В мене э эмоцыъ, але нема мозоку!!!!Я НЕНАВИДЖУ СВІЙ НАРОД!!!!!Я НЕ УКРАЇНЕЦЬ!!! Я АНТІМОСКАЛЬ!!! фу... мені здається, що причина в такому дописі у тому, що ви просто не хочете любити україну... для вас це просто місце проживання... для мене це батьківщина...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" пупер дА мне все смешно, бо я оптіміст:p Вопрос не в дописі.. И тем более не в том, что я (или кто-то) не любит Украину.. Просто первый посто сиеи ветки искоряжили вдоль и поперек! Я, например, считаю Украину своей Родиной. Я ем сало и не задумываюсь о Родине - просто ем И т.д. Я живу в этой стране, горжусь происхождением, городом, двором. Почему человек, говорящий на русском не может быть украинцем??? Ну пускай себе в Николаеве когда-то говорили на украинском.. До украинского там говорили на древнеславянском.. Давайте найдем самый первый язык и будем на нем разговаривать? Или перестанем искать и ковыряться в прошлом и будем жить настоящим? Посмотрите реально на сегодняшних жителей Украины! Одни гордяться родным для себя украинским, и поверьте, другие не менее гордяться своим родным русским! Не говорите глупостей... Говорить на русском - не значит не любить Украину. А насильственно себя (других) застовлять общаться украинским...дык кривляний будет куда больше)))) К сожалению, многие украиноговорящие яро и не скрывая ненавидят русскоговорящих... Вопрос только один: ЗА ЧТО???
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Например Leopolis, вот Или вот, от Войцек Да многие форумчане... Хм..Докажіть, пліз, зворотнє.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" А справа тут не стільки в мові на якій говорить людина, а в повазі, якої українська культура та історія не мають. Ви самі бачите скільки в Одесі папірців, що передруковують один з одного брехню. Наприклад, що української нації, як окремої нації, ніколи не існувало, що українська мова - це є мова "недоразвитая и годится только для колхоза", і взагалі, українську мову придумали бандерівськи націоналісти для пропаганди. А насправді ми всі єдина нація - росіяни, малороси та білоруси.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Ну, Leopolis, наверное, сострить хотел. Сострил. Ну, мало ли чего пан Войцек не понимает. Его проблемы. Хм... Ну, не знаю как доказать... Очевидные вещи. Вот я русскоговорящий. Меня никто из украиноговорящих не ненавидит за то, что я русскоговорящий. По крайней мере никто еще не признался.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Mattilainen не говорят - не значит что не ненавидят Да и признаться в Севастополе (в Одессе, в Луганске) в таком - все равно что в 50-е закричать в микрофон "Сталин дурак":p Никто не расстреляет, но люди обидяться.. А Вы ветку начните такую:p Войцек, это кто в Одессе таким занимается?:eek: Мож провокаторы?:rolleyes: