Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Не пробували "по морді"? Не у прямому розумінні, природньо! І при чому тут гени? Чепуха, і Ви це знаєте! Друга держава - друга мова. А своя? Респект! Вот-вот... От-от... "И все"!
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" уявіть себе в відряджені в МОЗ. У кабінетах, де ви вирішуєте робочі питання подальшого вашого фінансування, наприклад.... -- тобто в особистій розмові з рівним - можна як ви кажете. З продавщицею занюханого ларька, де береш цигарки - теж заводитися безглуздо... Але таки в Київ їдеш не погуляти - а посилають з роботи... і вірять, що ти не пересваришся з усіма через якісь особисті амбіції - а досягнеш наміченого результату... -- Так? -- А стосовно собак - таки повторюю: співвідношення рудих до чорних в нормальних умовах - 1:10. Зате в місті і серед бродячих собак - це відношення зовсім інше, іноді навіть рудих більше... Дослідили, що масть залежить від певного гену.... Так чому рудих собак у містах більше? == Аналогія. В деяких областях в селах переважно українською розмовляють. Наприклад, на Полтавщині. А в містах? А яка різниця? невже міський смог змушує забути рідну українську? чи свіже повітря спонукає до розмови українською?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" ...думаєте важливіше "вхопити кістку", і не важливо в якій формі її подали: чи в фантик загорнули чи на землю кинули?.... ...маю дещо іншу позицію, і за тих же обставин - навіть свого київського шефа таки вимушую говорити українською! Додано через 2 хвилини на це Ваше питання Ви ж самі в тому ж дописі даєте вичерпну відповідь:
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Зенику - з вами марно сперечатися. У вас думка "пряма". У вас немає відтінків сірого - у вас все чорно-біле. І коли ви "завалите" робочий проект, з якого живе кількадесят а то й сот людей, і зупините завод - вам ваш рагулізм можливо навіть і не стане зрозумілий. -- Приклад рагулізму - Івченко: побив рекорди вивчення мови - російську за 3 дні. Вже якщо став на таку позицію - то вже й годі покидати. Якщо ж ти в прохачах - то нічого з себе рагуля й клеїти. == То щоб вам з вашим чорно-білим світоглядом троха сірості додати - в побутовому рівні також бувають такі кризові моменти. І гонор не веде нікуди - ви зі своєю принциповістю у таких ситуаціях викликаєте лише огиду, і потім та огида розповсюджується на інших - на тих, що прийдуть після вас.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" ....даремно Ви мене ображаєте.... ...може вимагати говорити українською від свого шефа я маю можливість в силу своєї професії і важливості моєї роботи....напевно Ваша робота такої можливості не дає....тому дуже сперечатись не буду...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Прекрасный спич!!! А теперь изложим его для более демократичной страны, чем Укрина - для Канады....С точки зрения большинства проживающих там англофоноф - для меньшинства - франкофонов... Или - есть другой вариант - такой, как принят в Канаде - а, Danilo?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" ...слухайте....ну шо Ви з тою Канадою домахались....в Канаді - близько 5-7 млн. українців проживає! нічим не менше ніж в Україні росіян! Але ж українці в Канаді не ставлять питання про впровадження третьої (чи якої там) державної української!!!! ...тим більше - шо в Канаді корінним населенням є тільки народи крайньої півночі (хоч етнограф з мене не сильний, тому можу помилятись), а всі інші ("англофони", "франкофони" і навіть "українофони") - є приїжджими! і нічого з тим не поробиш як не крути!
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" "Домахался" - как Вы любезно выразились - именно потому, что ПРИЕЗЖИЕ решили вопрос к обоюдному согласию.А у нас - КОРЕННЫЕ - и при этом одна часть из кожи лезет с желанием заставить другую часть использовать только державну. Може именно поэтому Вам так ненависен пример Канады - с их демократичным решением языковой проблемы?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" та він не є "нєнавістєн" - просто Канада не може порівнятись з Україною не тільки тому, що корінне населення там не є домінуючим, а навіть тому, що там немає державної мови української, тоді, коли українці в Канаді складають таку ж частину населення, як і росіяни в Україні. Від так називати Канаду - взірцем демократії в поданому Вами визначенні не можна.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Що це Ви, шановний, мені чужі вислови приписуєте? Виправте негайно!!! Ага, у нас завжди так - до іншої держави з повагою, а на свою і плювати не соромно ... Примусили мене замислитися. Через свою українську роботу вже втрачав, не через непорозуміння, а просто комусь вуха різало. Але позитивної реакції на мою українську бачив у двадцятеро більше.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Мы говорми не о происхождении - а о родном языке. Мне не понятно упрямое желание утвердить "противоестественность русскоговорящего украинца"....
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" тоді давайте краще і не будем розмовляти в цьому руслі, щоб воно знову нас не вивело до названого Вами твердження....
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" аналогічно. тим не менше - для Зеника - слід визначати "межі застосовності" - або як у молитві про душевний спокій: Тим не менше - агресивне несприйняття української люмпен-пролетаріатом великих міст Великої України, і подальша русифікація - коли українці з "безперспективних сіл" у пошуках кращого життя за два роки перетворюються на саме вищезазначений агресивно-настроєний люмпен-пролетаріат - це явище. І це явище щороку набуває все більших масштабів. -- Для користі справи - можна і англійською6 і польською - не тільки російською. Це - не втрата гідності, а повага до партнера. а отак-от в побуті - у власній сім'ї рідну мову "викорчовувати"....
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Невже кіллер??! :cowboy: Додано через 3 хвилини Не "кипіть". Це давній глюк форуму (помилка в авторстві цитати). Трудно...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" ...я серйозно....а Ви приколюєтесь... ...а зрештою дійсно: невже треба бути кілером, щоб мати можливість вимагати до себе поваги?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" А шо тут непойнятного? В цьому випадку говорять про росіянина українського походження. Додано через 1 хвилину Читайте "мій" підпис. І... усміхайтесь!
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Мы пререкались о гражданах Украины....Согласитесь - больно странная будет конструкция - гражданин Украины русский украинского происхождения
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Саме ТАК! Бо українець в Україні, що не користується українською культурою/мовою - дуже дивна конструкція. :D
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Если начинать "с чистого листа" - то несомненно Да только припознились мы для такого....Надо учитывать сложившиеся обстоятельства....