"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

бачите - а від киян за якийсь час чуєш - "слушайте, вы бы не могли на человеческом языке говорить?" - як бачите, важка це справа для росіянина - спілкуватися "інтуітівна панятним" тривалий час... тому й доводиться йти назустріч - якщо то по роботі ;)

я не дохтур. Але з собаками - таки приклад цікавий.
    Рудий - рецесивний ген. Причому настільки, що приблизно кожна десята собака є рудою - в природніх умовах.
    Але - що цікаво - руді пси - боягузливі, неагресивні, і гордість у них відсутня... Скорше втече, покинувши кістку - ніж стане ту кістку відстоювати...
    А в містах - більшість бродячих псів - руді...
    --
    Скажімо, на сумщині - в селах говорять українською. В невеличких містечках (як от Недригайлів) - пів/напів. В Сумах, Конотопі - переважна більшість російською...

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Очень любопытное лингво-биологическое исследование....И какой из всего этого вывод? Украинский язык - рецессивен? А русский - доминантнен? И - соответственно - для увеличения рецесивной популяции необходимо подавление носителей доминантного гена?
    Очень, очень любопытно.... :)

3. afterstep

я би висновок не генний робив - а таки говорив про свідомі утиски українців починаючи з Переяславської ради і по сьогодення ;)
    а на генному рівні - ну, так то вже доведено - що для росіянина гулянка, то для європейця - смерть...
    Ще можна також поговорити про те, що скорше узбек/китаєць/індус вивчить українську - ніж росіянин ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. Дальневосточник

Странно от Вас такое слышать...Я - русский, и знаю украинский язык... :)
    Кстати - а что там нового слышно о Переяславской Раде? А то дети школу давно закончили...Уже присвоили статус "москальских запроданцiв" вдохновителям - или еще нет? :)

5. Ома

Ома Дуже важлива персона

Данило, Ви гілку переплутали.

Додано через 1 хвилину
    Знову неправду пишете. Я тільки но з Сум, переважна більшість розмовляє українською.

6. Городецький

Городецький Well-Known Member

Степаныч, ;)

т.е. зовсім не т.е.! Людина вільна не знати державної і цілеспрямовано уникати її вивчення. Я абсолютно не проти! Це просто злегка ускладнить спілкування людини з державою. Я б, живучи, наприклад у Франції, зі шкіри б видерся, але французьку опанував би в тому обсязі, щоб могти самому бодай скласти документи.

До речі, я українську вивчив, і не поламався.

Ще, щодо "нанимателя": Ви не є роботодавцем держави!

7. Дальневосточник

Все верно - с точки зрения эмигранта.Только русскоязычные граждане Украины - не эмигранты. Но с этим не желают считаться... Почему? Бог весть....
    А позвольте узнать - кто же тот "великий и ужасный" - являющийся работодателем государства? Президент? - так его я избрал...ВР? - так и его я избрал (у меня - не мания величия - "я" - как единичный представитель народа Украины... А народ - по определению состоящий из миллионов "я" - и есть носитель власти....) Более того - я - как налогоплательщик еще и содержу это государство....И вправе потребовать отчета о расходовании моих средств...
    Для нас подобное мнение о себе и государстве видимо удивительно...А для европейца\американца - вполне естественно...А мы, как я слышал, и стремимся к Евроатлантическим ценностям...Или нет? Тогда - в Азиатском варианте государства Ваше утверждение полностью справедливо....

8. Городецький

Як на мене, то вірно з точки зору будь якої сумлінної людина. Яка не тільки вимагає від держави, а і сама є частиною тої держави - законослухняною, принаймні.

Нічого дивного! Але (сподіваюся Ви не образитеся), ставлення до держави у Вас є більше споживацько-користувацьким ніж державницько-патріотичним. Десь так (Ви/Держава)>1.

І в цьому нічого дивного! Ми, люди які живуть на цій землі з Совка, стільки разів бачили як нас держава кидає, і гарно це відчули на своїй шкірі - тож, почуття реваншизму для нас є природнім.

9. Дальневосточник

Ну я вроде бы не давал поводов считать меня незаконопослушным.Или желание изменить некоторые законы демократическим путем - преступные намерения? :)
    При чем тут реваншизм? Именно так - человек с его праваим -выше государства с его правами. В противном случае - тоталитаризм, увы...

10. afterstep

знаця - щось змінилося на краще? - це добре! Хоч один позитив після зняття Щербаня ;)
    Бо щось таки частіше було - російською говорили ;) з точністю до на вокзалі "кава без цукру" загнало буфетчицю в глухий ступор... Поки співвідношення "цукор - сахар" не встановили ;)
    --
    Правда, жіночка була доброзичлива - то малий її десь з півгодини ужитковій українській вчив ;)

11. Городецький

Що ви, Що Ви! Цур мене, я й не мав на увазі!

Значить Ви, на відміну від мене, його не маєте ...
    Щодо другого Вашого речення, я не згоден. Не зважаючи на мій реваншизм ...

12. Дальневосточник

Государство - это некий функционал.Как, к примеру - банк.Собрал у 1000 человек по гривне и дал эту 1000 в кредит...Не бегать же человеку по 1000 людей? Но ведь при этом никто не пытаеться признать за банком каких-то божественных проявлений, не доступных непосвященным... :)
    И с правами все понятно - не хочу ложить денег на депозит - или брать кредит - и никто не под каким предлогом это сделать меня не заставит...Дал деньги или взял - появились правовые взаимоотношения...
    В принципе - это и есть в первом приближении пример взаимоотношений государства и человека.

13. Городецький

Ви між словами "приближении" і "пример" забули вставити займенник "мій" :)

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ні. Там йшлося про українців на заробітках. Не знаю чому пан Левандівка переніс? Але я не заперечую.
    Далекосхіднику. Ви пишете що Ви найняли депутатів ВР, президента. Це так. Але не можна ж вимагати від держави вчити Ваших дітей на НЕдержавній мові. Це суперечить принципам державотворення. Ви кажете нотар у Вас український. А яким він повинен бути? Раптом виникнуть проблеми, наприклад з нерухомістю, позив до суду, де мова державна. Як тоді розглядати справу, доведеться витрачати кошти Вам позивачу на прекладача. Воно Вам треба?:) В результаті справу Ви можете програти, через ускладнення або вона затягнеться. Ви хочете ускладнень? Навіщо ускладнювати життя собі та своїм дітям? Може Вам і суди на недержавній? Може тоді дісно простіше валіза...

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

а в Україні законодавчо закріплено визначення поняття "емігрант"?

п.с. в наведеному Вами контексті правильніше було б казати - імігрант

16. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Степаныч,
    термин "титульная нация", действительно, юридически не определён ни в одном законодательстве ни одной страны... кроме, собственно, Российской Федерации. :) Там он определён. В Федеральном Законе "О государственной политике Российской Федерации в отношении соотечественников за рубежом" от 24.05.1999 № 99-ФЗ, статья 2.
    Написано:
    Т.е., ничего предрассудительного в данном термине нет.
    Сравните: Титульный лист - страница в книге, на которой напечатано её название.
    И всё. :)

17. Дальневосточник

Главное просто - и доходчиво :)
    Для Израиля, или ,например, Канады :)

18. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Угу. Поэтому там и в ряде других государств титульной нации нет и быть не может. Априори. :)

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

....та вони (росія) зі своєю "простотою" вже давно нас достали....

...вже б дійсно всі в космос полетіли....

Додано через 1 хвилину
    в Канаді і немає "титульної нації", як і в США....а от Ізраїль і насправді не підходить під це визначення...

20. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Держава -- суверенна політико-територіальна організація суспільства, що володіє владою, яка здійснюється державним апаратом на основі юридичних норм, що забезпечують захист і узгодження суспільних, групових, індивідуальних інтересів зі спиранням, у разі потреби, на легальний примус.

А принцип "Государство это я!" как мне кажеться с времен Людовика ХIV

а де твій аватар? :)