Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" бачите - а від киян за якийсь час чуєш - "слушайте, вы бы не могли на человеческом языке говорить?" - як бачите, важка це справа для росіянина - спілкуватися "інтуітівна панятним" тривалий час... тому й доводиться йти назустріч - якщо то по роботі я не дохтур. Але з собаками - таки приклад цікавий. Рудий - рецесивний ген. Причому настільки, що приблизно кожна десята собака є рудою - в природніх умовах. Але - що цікаво - руді пси - боягузливі, неагресивні, і гордість у них відсутня... Скорше втече, покинувши кістку - ніж стане ту кістку відстоювати... А в містах - більшість бродячих псів - руді... -- Скажімо, на сумщині - в селах говорять українською. В невеличких містечках (як от Недригайлів) - пів/напів. В Сумах, Конотопі - переважна більшість російською...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Очень любопытное лингво-биологическое исследование....И какой из всего этого вывод? Украинский язык - рецессивен? А русский - доминантнен? И - соответственно - для увеличения рецесивной популяции необходимо подавление носителей доминантного гена? Очень, очень любопытно....
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" я би висновок не генний робив - а таки говорив про свідомі утиски українців починаючи з Переяславської ради і по сьогодення а на генному рівні - ну, так то вже доведено - що для росіянина гулянка, то для європейця - смерть... Ще можна також поговорити про те, що скорше узбек/китаєць/індус вивчить українську - ніж росіянин
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Странно от Вас такое слышать...Я - русский, и знаю украинский язык... Кстати - а что там нового слышно о Переяславской Раде? А то дети школу давно закончили...Уже присвоили статус "москальских запроданцiв" вдохновителям - или еще нет?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Данило, Ви гілку переплутали. Додано через 1 хвилину Знову неправду пишете. Я тільки но з Сум, переважна більшість розмовляє українською.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Степаныч, т.е. зовсім не т.е.! Людина вільна не знати державної і цілеспрямовано уникати її вивчення. Я абсолютно не проти! Це просто злегка ускладнить спілкування людини з державою. Я б, живучи, наприклад у Франції, зі шкіри б видерся, але французьку опанував би в тому обсязі, щоб могти самому бодай скласти документи. До речі, я українську вивчив, і не поламався. Ще, щодо "нанимателя": Ви не є роботодавцем держави!
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Все верно - с точки зрения эмигранта.Только русскоязычные граждане Украины - не эмигранты. Но с этим не желают считаться... Почему? Бог весть.... А позвольте узнать - кто же тот "великий и ужасный" - являющийся работодателем государства? Президент? - так его я избрал...ВР? - так и его я избрал (у меня - не мания величия - "я" - как единичный представитель народа Украины... А народ - по определению состоящий из миллионов "я" - и есть носитель власти....) Более того - я - как налогоплательщик еще и содержу это государство....И вправе потребовать отчета о расходовании моих средств... Для нас подобное мнение о себе и государстве видимо удивительно...А для европейца\американца - вполне естественно...А мы, как я слышал, и стремимся к Евроатлантическим ценностям...Или нет? Тогда - в Азиатском варианте государства Ваше утверждение полностью справедливо....
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Як на мене, то вірно з точки зору будь якої сумлінної людина. Яка не тільки вимагає від держави, а і сама є частиною тої держави - законослухняною, принаймні. Нічого дивного! Але (сподіваюся Ви не образитеся), ставлення до держави у Вас є більше споживацько-користувацьким ніж державницько-патріотичним. Десь так (Ви/Держава)>1. І в цьому нічого дивного! Ми, люди які живуть на цій землі з Совка, стільки разів бачили як нас держава кидає, і гарно це відчули на своїй шкірі - тож, почуття реваншизму для нас є природнім.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Ну я вроде бы не давал поводов считать меня незаконопослушным.Или желание изменить некоторые законы демократическим путем - преступные намерения? При чем тут реваншизм? Именно так - человек с его праваим -выше государства с его правами. В противном случае - тоталитаризм, увы...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" знаця - щось змінилося на краще? - це добре! Хоч один позитив після зняття Щербаня Бо щось таки частіше було - російською говорили з точністю до на вокзалі "кава без цукру" загнало буфетчицю в глухий ступор... Поки співвідношення "цукор - сахар" не встановили -- Правда, жіночка була доброзичлива - то малий її десь з півгодини ужитковій українській вчив
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Що ви, Що Ви! Цур мене, я й не мав на увазі! Значить Ви, на відміну від мене, його не маєте ... Щодо другого Вашого речення, я не згоден. Не зважаючи на мій реваншизм ...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Государство - это некий функционал.Как, к примеру - банк.Собрал у 1000 человек по гривне и дал эту 1000 в кредит...Не бегать же человеку по 1000 людей? Но ведь при этом никто не пытаеться признать за банком каких-то божественных проявлений, не доступных непосвященным... И с правами все понятно - не хочу ложить денег на депозит - или брать кредит - и никто не под каким предлогом это сделать меня не заставит...Дал деньги или взял - появились правовые взаимоотношения... В принципе - это и есть в первом приближении пример взаимоотношений государства и человека.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Ні. Там йшлося про українців на заробітках. Не знаю чому пан Левандівка переніс? Але я не заперечую. Далекосхіднику. Ви пишете що Ви найняли депутатів ВР, президента. Це так. Але не можна ж вимагати від держави вчити Ваших дітей на НЕдержавній мові. Це суперечить принципам державотворення. Ви кажете нотар у Вас український. А яким він повинен бути? Раптом виникнуть проблеми, наприклад з нерухомістю, позив до суду, де мова державна. Як тоді розглядати справу, доведеться витрачати кошти Вам позивачу на прекладача. Воно Вам треба? В результаті справу Ви можете програти, через ускладнення або вона затягнеться. Ви хочете ускладнень? Навіщо ускладнювати життя собі та своїм дітям? Може Вам і суди на недержавній? Може тоді дісно простіше валіза...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" а в Україні законодавчо закріплено визначення поняття "емігрант"? п.с. в наведеному Вами контексті правильніше було б казати - імігрант
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Степаныч, термин "титульная нация", действительно, юридически не определён ни в одном законодательстве ни одной страны... кроме, собственно, Российской Федерации. Там он определён. В Федеральном Законе "О государственной политике Российской Федерации в отношении соотечественников за рубежом" от 24.05.1999 № 99-ФЗ, статья 2. Написано: Т.е., ничего предрассудительного в данном термине нет. Сравните: Титульный лист - страница в книге, на которой напечатано её название. И всё.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Угу. Поэтому там и в ряде других государств титульной нации нет и быть не может. Априори.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" ....та вони (росія) зі своєю "простотою" вже давно нас достали.... ...вже б дійсно всі в космос полетіли.... Додано через 1 хвилину в Канаді і немає "титульної нації", як і в США....а от Ізраїль і насправді не підходить під це визначення...
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Держава -- суверенна політико-територіальна організація суспільства, що володіє владою, яка здійснюється державним апаратом на основі юридичних норм, що забезпечують захист і узгодження суспільних, групових, індивідуальних інтересів зі спиранням, у разі потреби, на легальний примус. А принцип "Государство это я!" как мне кажеться с времен Людовика ХIV