"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

Дякую красно за таку лестиву оцінку мого допису! :)
    Як було сказано в КВН(с), на питання "Чому?" має бути відповідь "Тому що ...?". А як на Вашу думку, яке має бути пояснення, чому меншість від більшості не може чогось вимагати?

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я - не тульский коробейник - повторю еще раз - а коренной Луганчанин.
    Я - гражданин Украины - по праву рождения - прошу это учитывать, пан levandivko. И мне, как гражданину своей страны совсем не безразлично, чтобы кто-то в моей стране решал свои проблемы за мой счет,не считаясь с моим мнением... При этом, заметьте, я предпочитаю демократические процедуры - через политические партии, референдумы, наконец - через Европейские структры...Я - не навязываю свой язык Львову.Но скажите - почему в Луганске нотариус, БТИ, аннотации к лекарствам наконец - не по русски???? Это как - толерантность? Уважение к своим согражданам? Или - месть этим согражданам за Российскую империю и СССР? А как всякая месть - она иррациональна - нет в ней никакой "национальной" идеи...Право - не стоит стоять за нее....Развитие украинского языка совсем не значит, что русский - это иностранный язык.Вот что я хочу Вам доказать.

Додано через 4 хвилини
    Не будем изобретать свой велосипед - народы, прошедшие по пути демократии дальше нас - уже решили эту проблему.Более того - и мы с ними согласились! Ведь Хартия - ратифицирована....Вот Вам ответ - о взаимоотношениях большого народа - с меньшинством...Вам такое - не по душе? Заставить всех ходить строем? Ответьте сами на свой вопрос - "чому?...."

• Подобається Подобається x 1
  3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Брехня!

4. Городецький

Ви, вочевидь, збилися з теми:
    Може знайдете місце в Хартії, де вказано що регіональні мови мусять знати всі громадяни країни?

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Гражданін, Ви не праві, саме так воно і є, принаймні поки що, маю надію і буде. Державна мова визначена. Автоматично ВСІ решта - ІНОЗЕМНІ. Не зважаючи на те що багато людей користується ними. Елементарна річ, як на мене.:) Інша річ що декого це дратує, це зрозуміло.

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не можна бути трохи вагітною. ТАК і росіське в Україні - не може не бути "іно-"!
    Кажу:
    1. Це клопіт Вашої місцевої влади (і місцевого бюджету).
    2. Луганськ - Україна, а не територія посольства Росії.
    -Ні! Статус-кво.
    Дякуєм щиро! :)
    Ну? Вамвідмовляють у реалізації Ваших прав? Хто!? Женіть своїх вибраних депутатів!

7. Дальневосточник

на бис: единственно, что не изменить человеку - Заповеди Господни...А законы мы меняем - на раз... (ЮВТ - то за один вариант закона о кабмине, то за другой... - это так, к примеру - и всего за пол-года!!!) - Поэтому - ничего однозначно и на века определенного - нет...увы...Но я - не покушаюсь на государственный язык - мне вполне достаточно регионального. Но - без наших "особенностей прочтения международных договоров"... А если что меня и раздражает - так это то, что одной рукой - мы подписываем Хартию - другой рукой подписываем позив до суду - с требованием запретить ее использование....
    Пора бы господам определиться - мы в Европу или в Азию... :)

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Дякуйте що не на ідіш.:D

Та все ясно, вся діскусія тільки для цього. ЮЛЯ У ВСЬОМУ ВИННА!:D

9. Дальневосточник

Влада - приняла решение...Против - НУ и БЮТ вместе с Президентом...Гнать Ющенко? Я - его избиратель, заменить его на ЮВТ или проФфесора - не имею желания :)
    Может, он изменит свое мнение к Хартии..Показал же он себя человеком волевым и вменяемым....

Додано через 2 хвилини
    Если бы все так просто... :)
    Она так сладко пела по русски в Крыму..... Не , точно - не ОНА ВИНОВАТА!!!!!

Додано через 4 хвилини

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Тэ-э-экс, и что же мы тут имеем?:
    Ніколи і ні від кого не чув такої фрази. Це не означає, що так не кажуть, але я особисто не чув. На мою думку так можуть казати тільки м"яко кажучи недалекі люди, дУрні одним словом. А тому зважати на них немоє ніякого сенсу.

А може, то українці мовно пасивні? Чому українець, розмовляючи з росіянином переходить на російську? Хто заставляє? Якщо вихованість - то навіщо звинувачувати росіянина?

Більшість людей іде найлегшою дорогою. Якщо їм вистачає однієї мови, навіщо вчити іншу?

Сульфозину, а не аміназіну (більше відомий в народі як "сєра")!

Яка?

Во-первых - а почему вдруг? Во-вторых - утопия.

Не влаштовує. Тому що не знаю, що Ви маєте на увазі під "ТИТУЛЬНА НАЦІЯ".

11. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Ёрничать правилами не запрещено. :)

Любопытные водочно-балалаечные аналогии. Настораживают. :)

12. Степаныч

Хто таке стверджує? На те вона і регіональна, а не державна, що її не повинні знати всі громадяни країни.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

"Буду краток (с) ВВП"
    Це з мого особистого досвіду спілкування у Києві, Сумах, Славуті, Шепетівці (ці два міста - з офіцерами РА) - і кілька подібних прецедентів у Львові.
    Відразу зауважу - в Києві таке собі не тільки маргінали дозволяють ;)

теж можна логічно пояснити - двомовне спілкування - важка справа. Тобто - потребує додаткових зусиль. Для "користі справи" - той, хто має змогу і знання - адаптується до того, хто не в змозі оволодіти ще якоюсь мовою, крім рідної.

ні, Степаничу - це вже з іншої гілки ;) "людина стільки разів людина, скільки мов знає" ;) Тут не про вчити мову - тут вам, як дохтору - простий тест.
    --
    Переважна більшість бродячих собак в місті - рижої масті. Чи можна зробити з цього висновок, що рудий колір для пса - домінантний ген?

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

Хартія ратифікована депутатами ВР?
    Конституція України - теж прийнята тим же органом: народними депутатами ВР!

Чому ж Ви хочете протиставити Хартію Конституцієї, викрутивши її зміст на зразок того, як це зробили усілякі " сепаратисти" в 2004-2006 рр.?
    Чому вважаєте за можливе невиконувати Конституцію, і разом з тим вимагаєте виконувати (якось по своєму, якось так на свій манер) Хартію?

15. Степаныч

Усе життя спілкуюся, нічого важкого.

Як дохтур дохтуру:;) "бытие определяет сознание"!

16. Городецький

Гадаю те саме що й Ви, пишучи:
    А взагалі, користуюсь таким визначенням.

Тільки скажіть, до чого тут вимоги нацменшин щодо обов'язкового зняння своє мови?

Додано через 3 хвилини
    То що, виходячи з цього, росіяни мають вимагати знання їхньої мови від українців?

17. Дальневосточник

Я боюсь ошибиться, но кажется это Вы приводили целые куски из Конституции - о защите языков....Скажите - каким таким местом Хартия противоречит Конституции? Неужели - как у дедушки Крылова - "..ты виноват лишь тем, что хочется мне кушать..." ? (имеется в виду - тому що росiйска мова.....)

18. Степаныч

:D ПАдлАвілі!

Ну, по-перше, те визначення є винаходом саме Радянського Союзу. Наскільки я знаю, в інших країнах такого поняття немає. В усякому разі український тлумачний словник не дає визначення цього терміну. По-друге, це поняття вводилося тільки для того, щоб "обізвати" союзну республіку і не несло якихось інших наслідків.

Та хто вимагає???

Додано через 1 хвилину
    Та не вимагають вони! Вони хочуть щоб там, деїх більшість, регіональною була російська! Галичини це питання взагалі не стосується! Тому ж і дивно - чому такий спротив?

19. Дальневосточник

т.е. для Вас это вполне естественно - "требовать от Граждан Украины русского происхождения" обязательного знания украинского языка? С какго такого переляку государство что-то от меня - его нанимателя - может требовать? Это я от него потребую общаться с гражданами страны на тех языках, которые им удобны. Почему тут так горой стоят за банду ожиревших чиновников и продажных политиков, устраивающих " лоховские разводы" свему народу, стравливая одних с другими - вместо решения, устраивающего всех....

20. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

а де твій аватар? :)