Відповідь: Націоналізм Повезло, я изучал. Мой дед спасаясь от голода в середине 30-х пешком далеко на Восток ушел.
Відповідь: Націоналізм Ще про мову... Рідні східняки, кримчани, діти та онуки тих, кого на прикінці 40-х початку 50-х "вербували" з західної України на Донбас в Крим в Миколаївську, Херсонську обл. Невже ви "діти роду свого не пам'ятаючі..." Згадайте хто ваші батьки-діди-прадіди! я родився в Миколаєві живу в Рівному, і ніколи цього не забуду де б я не був і дітям передам! Додано через 5 хвилин Я с Вами полностью согласен! Если вы патриот Украины например меня интересует какой язык у вас родной. я хочу что-бы Вы свободно могли общаться на нем и не чувствовали себя изгоем у себя в стране. Но согласитесь, если Вы патриот, вы выучите и государственный язык!
Відповідь: Націоналізм Ну вот, и Вы туда же...Если дети и внуки переселенцев говорят по русски - это видимо - плохо? И надо их вернуть в лоно родной речи? А как быть с теми, кто переселился из России?Украининзировать? А может не надо принуждать людей, а дать им свободу в выборе?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" ????? Я не вірно висловив думку...я й нині її вчу. Вона мені РІДНА. Я знаю її скільки пам'ятаю себе! Це я мав на увазі!
Відповідь: Націоналізм Та ні, не обов'язково. Най пишаються тим, що є українцями і живучи в Україні, не знають рідної-державної. Є привід до самоповаги.
Відповідь: Націоналізм Хмельницкая область, Староконстантиновский район, Гнатки. Все мы помним. В середине 80-х вообще каждый год ездил. Но время процесс необратимый. Что бы себя считать, настоящим украинцем, мало себя бить в грудь используя в общении украинский. Может пора спросить каждому у себя: "А какая конкретно польза от меня стране Украина"?
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Ви, панове, нарешті здійснили найбільшу мрію генетиків - генетичне наслідування знання. Наступний крок - об'єм шкільних предметів, а вже потім вища математика і ТММ ...
Відповідь: Націоналізм Кажу Вам - немає некорисних громадян України. Деякі з них можуть немалу користь принести просто з України виїхавши. Так би мовити потенційна користь!
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" Давайте подивимось слідуюче: якщо порівняти українця, росіянина, єврея і москаля. Хто з них буде виглюдати самим тупим і впертим...? Троє перших, де б вони не жили, будуть вивчали культуру і мову тієї країни, а москаль, він і в Африці москаль, думає що на тій мові, на якій розмовляє він повинен розмовляти весь світ... . Наскільки потрібно бути самодуром, щоб себе так дурити...? І наскільки тупим, щоб не бути здатним за 20 років вивчити мову того народу, на території якого народився і живе... . Тому і Україна так деградує з кожним роком, дибіл на дибілі і дибілами керує... .
Відповідь: Націоналізм Да не туда же! Ну почему я общаюсь на русском языке и не считаю для себя это зазорным? Неужели тяжело выучить украинский? Или ві считаете єто ниже вашего достоинства? Не является ли это дискриминацией украинского языка?
Відповідь: Націоналізм Не тяжело. I те, що в спiлкуваннi з Вами нам толмач не потрiбен - доказ. Но все товары, должны иметь русский перевод.
Відповідь: Націоналізм Це Вашу умова, чи як? Добре, з 90% вітчизняних товарів мають допис російською на упакуванні. Чи вивчили українську 90% росіян в Україні? А чому "ні"?
Відповідь: Націоналізм Well why? And english too! И русский тоже! А почему не украинский? А про пользу не мне судить...
Відповідь: Націоналізм Доречі, може й не на тій гілці. Є в нас у Харкові передача така (ведучій Войцеховський майже кожну передачу закінчує так - "...поки не закрили" ) - "Трибуна ТВ". Сьогодні був повтор від 10.07.07, де перед журналістами сидів Юрій Ганущак. Він казав на українській з сильним галицьким акцентом, казав сильно жестикулюючи та з переходами з тиши на галас. Ну галичанин і все тут Але! Була жива бесіда, бесіда своїх. І мови з акцентом було не чути, бо були чутні думки, і те спільне що в нас є (нажаль поки що тільки проблеми ). Оце, на мою думку, і є приклад розмови громадян однієї країни, і взагалі освічених людей.
Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!" І тому державною повинна бути українська мова! А закон про регіональні мови ніхто не відміняв!