"Я УКРАИНЕЦ!"

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Fanny, 30 кві 2007.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: "Я УКРАИНЕЦ!"

Додав карму. Лише одне непокоїть, Ви ж тоді як приїдете, то й дружину привезете з тої Московії.:D Тіж граблі?:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Ага. І двох дітей. І що тепер ?

• Подобається Подобається x 2
  3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Та це я напевно незвично для Вас пожартував, тим більше я мало знаю Вас та Ваших. Гадаю що все у Вас буде гаразд. А не так як я чув учора в автобусі, екзальтована особа зневажливо про хохлів відізвалася, та все свій омріяний Саратов згадувала.
    :D

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

довго ржав ;)
    для Danilo - жінки зазвичай розумні істоти - на відміну від політиків ;)
    --
    Офтоп - оголошення: міняю дружину одну по 40 на дві по 20

5. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Українець? - Я нічого не крав!
    Я - русин!:bazar:

Додано через 20 хвилин
    О, так і знав, що ця фраза викличе негативну реакцію. А чому власне кажучи? Русини це ж наша історична назва. Хіба українці звучить краще?

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

стосовно "іздаля" - зайве - тим паче, що у львівських каварнях таки на такі дрібниці, як міжнаціональна ворожнеча - увагу не звертали нігди ;) = тобто ворожнеча не сприймалася/не заохочувалася/не допускалася: виправлення для аж надто логічних та прискіпливих відвідувачів, що шукають бодай дрібну, але міжнаціональну ворожнечу у Львові ;)

7. сотник

сотник Well-Known Member

Через улицу напротив нашей хаты жил мальчик Вася, мой ровесник.
    Тогда уже шла война и на мой вопрос: что это такое, знал ответ, естественно неполный.
    Однажды я увидел, что его отец (звали Самсон) приехал на тракторе с прицепленной бричкой. Его встретил Вася. Я тоже подошел и Вася ответил, что они уезжают. Я пытался его отговорить, просил не уезжать. Он сказал, что это невозможно. На мои уговоры вернуться, Вася неуверенно пообещал.
    Придя к себе в хату, я спросил у матери: "Почему они уезжают?" Она кратко оветила: "Они евреи". На мой вопрос: "уедем ли и мы?", получил ответ: "Нет". На вопрос: "Почему?", был ответ: "Мы не евреи".
    Тогда я спросил: "кто мы?". Мать ответила: "Мы- украинцы".

Через два с половиной года я увидел как во двор той хаты вбежал (в ней жили уже другие) и остановился, как вкопанный, мальчик. В нем я почти сразу узнал Васю, он сильно вырос. Мы были рады его возвращению. Оба вновь обрели друга.
    Где он сейчас, я не знаю.

Вася еврей, на для меня он и украинец. Потом из материалов по истории я узнал, что он носит фамилию известного всей Украине козацкого полковника. Может быть тот его предок.
    Я не скрываю свои националистические убеждения. Но мой национализм против тех, кто недруг Украины, кто угнетает других.

Относительно Fanny.

"А был ли мальчик?"
    Полагаю, что в реалиях такого не было. Но это неважно.
    Это тест.
    Уверен, когда "абстрактный" молодой человек повзрослеет, когда у него родится сын и он проникнется ответственностью за него, он полюбит Украину, возьмет на себя толику ее страданий. Полюбит ее Гимн и Флаг. Будет знать украинский язык.
    Его генетическая память многое ему напомнит. Ведь помнит же он свою украинскую колыбельную.

Додано через 53 хвилини

Украинизация сейчас- это восстановление украинским народом того, что принадлежало ему по праву. Что истребляли, чтобы его- украинского народа не было, но к нашему счастью до конца не смогли, российская и большевистская империи. Это- украинский язык, культура и история.
    Русскому языку в Украине ничто не угрожает. Он как у себя дома, в России. Украинцы знают в нем толк.
    Для украинского языка угроза остается.
    Хотелось бы, чтобы это было не так.

Образованный , культурный человек - не варвар. Он естественно, как воздух, впитывает в себя культуру другого народа, в среде которого живет.
    Иные культура, язык не могут быть чужими, они просто- другие. И усвоив их, гражданин глубже и лучше познает, почувствует свое - родное.

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Утверждение явно страдает внутренним противоречием. Ибо если "восстановление принадлежащего по праву", то почему тогда имеет место быть сопротивление? Ибо если нет сопротивления, то не может быть и украинизации.

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

....якби Ви бачили, який опір чинила сусідка бабці моєї дружини, коли вона намагалась відновити межі свого городу відповідно до документів.....і ніякі доводи бабці про правові підстави на встановлені межі - на сусідку ніяким чином не впливали.....вона теж кричала, що так роками було і повинно бути!

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Зеник,межа - то святе.За межу наші селяни заб"ють.
    з анекдоту
    - А там я ще бурячки посаджу!

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Ромку, треба, як я зі своєю сусідкою Людою.:) Вони згадали через 35 років, що ми в їхній город залізли. А я її питаю:"Люда, а де тобі і скільки відступити?" А стоїть вже мурований пліт. Вона тоді:"Та я нічо. Та я так просто згадала. " :)

12. Romko

То добре,що така лояльна сусідка...
    А могла і з вилами кинутись![​IMG]

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

чому ж тільки наші селяни?
    це загально-людське і вічне питання!
    Ось, до прикладу: подивіться, що зараз робиться між Ізраїлем і Палестиною за межу!
    хоч ту межу назви кордоном, хоч етнічною територією, а суть від того не змінюється....і вона повинна бути встановлена/відновлена по справедливості...

...щоправда я проти воєнних методів відновлення, але в 99% випадків опонент по оспорюванню межі інших аргументів не розуміє....

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Не в лояльності її справа. Ми нікуди не залазили. Вона то добре знала. Але як я так сказала, замість сваритися, то вона заспокоїлася. Взагалі, завжди уступаю в грошових, майнових суперечках. Залишаюся потерпілою, але завжди Бог мені воздає вдесятеро. То факт. Не самохвальство. Просто проголошую цим Божу обітницю.

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

...а я навіть спочатку здивувався і вже думав написати "не може такого бути"...а то ось в чому справа...

16. Romko

Завжди задумувався над тим питанням,чому ми такі?
    Молитва "Боже,нам єдність подай" була для нас актуальна у всі часи.І,йдеться не лише про керівництво держави,а й про простих українців.В армії,памятаю,хоч в частині було багато українців,але кожен за себе,тоді,як вірмени,чечени і т.д.,незалежно,знайомі,чи незнайомі кидались на захист земляка.

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

....думаю, що це наслідки планомірного тотального впливу совєтів на українців. Так як будь-який прояв організованості українців, відстоювання своїх інтересів - завжди викликав в совєтів агресивну реакцію з відповідними карально-пропагандиськими закликами...

...це яскраво видно і дотепер. Адже дотепер кожна організація українців, яка має на меті захистити себе - в тому числі УПА, ВО Свобода, Народна самооборона, ініціатива вступу України до НАТО і т.д. - наражається на образи та активні протидії, прирівняння до нацистів і фашистів....
    ...і як це не сумно - українці досі не навчились боротись з такою протидією...єдиним способом захисту - є заклик до самих же українців бути терпимими...це звичайно дуже по-християнськи: підставити праву щоку, коли тебе вдарили по лівій, але чи дасть така позиція змогу побудувати Незалежну Україну?

Додано через 20 хвилин
    уточніть: Вам не сподобалась бабця моєї дружини чи її сусідка, бо щось я не розумію обурення щодо наведеного прикладу з життя, який не має жодного стосунку ні до Вас особисто ні до будь-кого іншого крім дійових осіб

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Схоже він Вас зненавидів, ось і віднімає карму, а то б задушив як міг:D:D:D

Додано через 4 хвилини
    Певно татарської крові малувато в українця, на відміну від іншіх націй;), а козацьку кров винищили москалі за 350 років, не без допомоги янучарів. Нє, ну є ще в нас люди з веслами, теж в обиду не дадуть.:)

19. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Татари,що повернулися до Криму,бажають отримати свою землю і свої домівки.Є великий супротив місцевого населення.Отже,їх бажання не справедливе?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я це відчув, будучи у Криму. І що цікаво, сАме рускоязичне населення проти татар найбільше виступає.

а де твій аватар? :)