Я - русский, но для меня моя национальность это не право, а обязанность

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем bayard, 4 чер 2011.

1. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Рекомендую не вживати російське слово "родіна". Його значення сплюндровано у російській мові за радянських часів. Його корінь - "род", тобто люди одного роду, тобто "етнос", але сьогодні можна сказати ширше - "нація". Саме слово "нація" позначає людей, саме те, що мало позначати слово "родіна"(рос.). А в російській мові "родіна" стала позначати територію + державу. А що таке територія без людей ? Ніщо.

2. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Олег, не вздумайте отвечать на подобное.

3. Luna

Ай да зая)) ну карашо, твоя нация - Украина. Для меня она Родина.

4. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

ППКС.

5. Mr. Blick

Ми ще не вирішили питання, яке відношення ти маєш до української нації, і чи маєш взагалі, тож не поспішай розпинатися у любові.

6. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

[OFFTOP]На себя думаю можешь ту любовь не распостранять! ;))))[/OFFTOP]

7. Luna

А може ти, зая, зробиш мені велику послугу та винесеш рішення десь там, де йому саме місце? Наприклад, у власному будуарі?))
    А щодо мого до цієї нації відношення - то я громадянка України, цього тобі має бути достатньо, бо за дискримінацію судитись не буду, але дивись..чуба повисмикую))

І де це ти бачив мої визнання у любові до НАЦІЇ? Знайди, мені цікаво:p

8. Luna

[OFFTOP]И ещё долго суфились фьюг с фьюгом, кто меня больше люфит (с)))))[/OFFTOP]

9. Mr. Blick

Дуже гарно. Думаю, цей пост якось треба виділити, бо він дуже важливий. Луна робить щиру заяву, що вона не може визнати свою приналежність до української нації (мабуть, не хоче).

10. Luna

:)) Зайчуня моя кумедна, та я всі заяви роблю щиро - я не належу до української нації за етнічним походженням, бо маю забагато інших домішок у крові. І мені взагалі байдужа національність оточуючих мене людей, важливо, що вони - мої співгромадяни. Тому мають абсолютно рівні зі мною права та громадянські обов"язки.
    Але якщо громадянин іншої держави звернеться до мене за консультацією, я надам йому її. І скоріше відкушу собі язика, ніж відповім "у нас ВСІЛЯКИМ квитки не продають", натякаючи на походження людини.
    Ти якийсь...дикий, чи що..До людей горнися якось, бо як биздилиннячко безпритульне - там гавкнеш, там огризнешся...

11. olegp

olegp миється в бані

я так не думаю,
    наоборот, считаю, что именно для Вашего погибшего деда Родиной была Украина,
    просто судя по взглядам внучки

12. Mr. Blick

Що написане пером, то, як кажуть, не викреслиш навіть якими варварськими методами. Написала, що не належиш до української нації - написала. Можна ставити крапку на тобі. І треба було стільки часу біситись, і щось заперечувати ? А громадянство своє можеш собі запхати не скажу куди. Біда України як держави, що у 91-му величезна кількість людей отримали автоматично громадянство України - держави української нації, хоч не мають до цієї нації відношення.

13. olegp

olegp миється в бані

ну,это лишь мое мнение, я не претендую на истину,
    кто учился в школе при совке, помнит заезженный штамп-САВЕЦКАЯ РОДИНА,
    А Я ТАК И говорил на уроках типа обществоведения или на классном политуроке- я не считаю своей родиной СССР, страной рождения-да, но не родиной,
    так, уж извините, школьные годы вспомнились

14. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

а причем тут мои взгляды?

Мой дед погиб в 1943 году.:pardon: на меня никак не мог влиять:))

15. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

судя по вашему местопроживанию, ваш дед был канадец.
    примерно такая ваша логика.

16. Norton

Norton камышовый кот

сколько можно жевать одно и то же...:sad:

17. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

[OFFTOP]Сохрани себе сцылко обязательно! :rolleyes:[/OFFTOP]

18. Norton

Norton камышовый кот

:rolleyes:

19. ostrov_Norman

ostrov_Norman Well-Known Member

А как же самоидентификация? Или у тебя с этим напряженка?))

20. olegp

olegp миється в бані

ну, дед же воспитывал Вашего родителя, а тот -Вас,

а де твій аватар? :)