Я його самого-то, звісно, не читав. Тож цитити під рукою не маю, але в усяких ФАКах, енциклопедіях та популярних книжках по філософії про це завжди йдеться. Потім ця доктрина протестантами відроджена.
Щиро дякую. Дуже цікаво. Ще б непогано було про відсутність свободи волі щось почитати, тільки вже не Рассела, а самого бл. Августина. Саме про неї ми говорили. Чи не так? ))
Забавно, но Остап Ибрагимович таки был прав. Способность (стремление) к вере в высшую силу (силы) действительно лежит в "медицинской" плоскости, что было не очень давно доказано эволюционными психологами. На самом деле стремление верить в нечто высшее, "несказуемое" это нечто вроде психологического атавизма, побочный продукт эволюции. И все)))
Самого ? На мові оригіналу по фотокопіям середньовічних пергаментів ? Ні, я, мабуть, обмежусь інтерпретаціями.
От ледащий чоловік!) Я давно вже прочитав "Сповідь"... Вам розповісти про що там? В Вас не вистачить коштів, щоб розрахуватись за таку послугу...
Все мені не треба розповідати, якщо є що сказати у контексті Блаженого Августіна і ось цього то, будь ласка.
Та ні, не вийде.... Ви вже дорослий... Своїми ногами ходіть... Чомусь раптом я спіймав себе на думці, що будь-які розмови про релігію на форумі мені вже не цікаві. Відсутність у багатьох учасників розмови мінімального рівня обізнанності по обговорюванним питанням, і, як наслідок, відсутність змістовності у дискусіях на цю тему, перетворення їх на банальний обмін шпильками не надихає на продовження діалогу. Вибачайте, але вже просто НЕ ЦІКАВО! Це стосується не персонально Вас, шановний! Я узагальнено... Мабуть ресурс аргументів вичерпано обома сторонами. Тому я припиняю будь-які обговорювання питань релігії будь з ким.