Я (-не) верю в Бога потому что...***

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kertis, 8 лют 2009.

1. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

А кто у нас забаненый пользоватеель?

Предупреждение. Цитирование модераторского тега.

2. Аятолла

Аятолла Касым

[OFFTOP]А щас появится...тот, кто цитирует модераторский тег...:)):))
    P.S. Э...тока ж не баньте Тихона Петровича...я ж шучу...[/OFFTOP]

3. Forpost

Forpost Стоїк

уничтожали неверньіх,а потом их ...в потопе. ничего не напоминает?

4. Тихон Петрович

не-а. А должно?

5. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Есть тема "Болото", там никто ничего не скрывает:)

6. Forpost

Forpost Стоїк

проклятьіе коммуняки очень умело воспользовались примером,но Ветхий Завет до конца не дочитали

7. Тихон Петрович

Та ладно Вам. Среди коммуняк были вполне образованные люди, которые многое читали, в т.ч. и еврейскую мифологию.

8. D.M.

D.M. Well-Known Member

Важливі не цитати, які я знаходив, а сотні інтерпретацій християнства, які виникали у світі.

Ні. Нема в мене такої тези.

9. mavka

mavka Well-Known Member

тобто, Ви хотіли сказати, що ми стали на слизький лід й вже так однозначно Ваше "смерть є злом" не може бути ?
    бо тут це - жертва, викуп. був планований наперід ? може тоді це провоковане самогубство ?
    ну коли танкіст прикриває собою амбразуру ?

я не можу зрозуміти, як християни - традиційні - можуть собі пояснити, а головно, - логічно й розумно, - пояснити цей "акт искупления и соединения падшей природы человека с божественным". Бог приніс сам себе в жертву собі заради мене, Вас, Торро, Аятолли, Мінні, Тихона Петровича ?[OFFTOP] (ой, - на згадку буряків !.. щойно закінчились роздачі Золотого Глобуса буквально словами ведучого-коміка :"Дякую за увагу. І дякую тобі, Боже, що зробив мене атеїстом!" :) )[/OFFTOP]

він пояснюється , - на мою думку, ясно ж, - тільки тоді, коли Хрестос розуміється як Его і розпинається в себе в душі самим адептом.
    Его приноситься в жертву.

кому, чому і навіщо - можна домислити дивлячись на суть з точки зору гуманіста.

10. bars

bars Well-Known Member

Я так думаю, що на початку цієї п'єси, коли Петро і Павло придумали пояснення усунення конкурента, ця версія спрацьовувала. І багато разів по тому, коли було необхідно придумати для пояснень народу причину свого простого пробивання до влади. Навіть в 1991 році в Форосі чуть не спрацювала:))
    [OFFTOP]
    Его це Эго, может кто-то не понял...:pardon:[/OFFTOP]

11. Forpost

Forpost Стоїк

падаете в глазах...К моменту призвания Савла распятие уже совершилось.

12. Forpost

Forpost Стоїк

ряд має якусь внутрішню логіку? хоча якщо розглядати з точки зору гріха, то я нічим не кращий фарисея,ну я якби визнаю свою грішність,щодо приписування мені висловлювань,
    що Месія то Бог,то такого я ніколи не говорив

13. Forpost

Forpost Стоїк

співзвучно з моїми думками,поєліку Бог всезнаючий.Єдиний, може найсильніший момент у всьому Новому Заповіті,"Отче пронеси мимо мене чашу сію ..але нехай буде воля Твоя"(по памяті)

14. ull9

ull9 Дуже важлива персона

ничего алогичного и скользкого я здесь не вижу.
    смерть любая есть трагедия,
    смерть насильственная - есть к тому же и зло, грех.

15. Добряк

Добряк Well-Known Member

таки в мировоззрении всех людей?

16. ull9

собственно не совсем понял ваш вопрос?
    да Бог принес себя в жертву и распялся ради вас, меня, Торро. ради всех всех.

17. ull9

я никогда не говорил и не буду говорить за ВСЕХ.
    я еще с ума не сошел.

18. Добряк

Добряк Well-Known Member

даже, по-моему, про большинство можно поспорить. ну, что для большинства смерть - это плохо.

19. bars

bars Well-Known Member

Хорошо, Павел не придумывал. Он её отрицал?

20. Forpost

Forpost Стоїк

искупительная жертва Исуса(Мессии) Сьіна Бога краеугольньій камень христианства,а следовательно мировозрения всего прогрессивного человеческого общества последних 2000 лет

а де твій аватар? :)