Я (-не) верю в Бога потому что...***

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kertis, 8 лют 2009.

1. ull9

ull9 Дуже важлива персона

один сумсшедший француз Шарль Фурье, сказал, что надо уйти в разрыв, в подвес. и тогда становится многое понятным.
    у Декарта была замечательная мысль. "Бог не творит в мире никаких чудес". и эта мысль меня пронзила. и я понял.
    это и есть свобода. это и есть место человека. и ответ на вопрос о смерти.

2. Forpost

Forpost Стоїк

Тихон Петрович
    берегитесь фарисейской закваски

3. ull9

ой как берегитесь Тихон Петрович.
    лучше вообще ничего не спрашивайте...

хех

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"не сотвори собі подоби з того, що в небі"
    першим ділом, що зробили новоявлені хрестияни -- зліпили подобу, знайшли співзвучність абревіатури і предмета
    так Ви у християн питайте, або ж просто Біблію читайте та розмірковуйте

5. Добряк

Добряк Well-Known Member

сама по-себе церковь, и концепция христианства имеет в своем составе массу язычества... от символики...дооо..... того.... а является ли христианство монотеистическим*?

6. mavka

mavka Well-Known Member

В русском литературном языке второй половиныXIX и начала XX века продолжают обостряться и определяются эти же значения и оттенки слова пошлый. В словаре Д. Н. Ушакова слово пошлый толкуется так: `Заурядный, низкопробный в духовном, нравственном отношении, чуждый высших интересов и запросов'.П. человек. Пошлая среда. Пошлые вкусы. // `Безвкусно-грубый, избитый, тривиальный.' П. комплимент. П. анекдот. Пошлая песенка. П. роман. (Ушаков, 3, с. 685).

серйозно ? ..."опошлила" ?
    :)

не думаю, що Ваша оцінка коректна.

але думаю, що християнство в тому обрубаному, перекособоченому й 15 разів вивернутому неправдивому вигляді - тривіальне. навмисно тривіальне.

неправдивому, бо якось читала висловлювання покійного Папи Павла-Івана про те, що цілі фрагменти Біблії були вилучені, інші - редаговані, ще інші мали включення, яких там оригінально ніколи не було.
    тривіальне, бо , приміром, Каббала, Зороастризм, Індуізм, Буддизм, Герметизм, Ведизм, Конфуціанство зачіпають значно глибші моральні проблеми, аніж "люби батька й матір свою" та "не кради".

А таким азам, як останнє, напевно треба навчати в якомусь абсолютно гнилому суспільстві - відтак на думку приходить Арійський Індуїзм з його четвертою епохою Калі-юга, " яка щедра на суперечки, невігластво, безбожність і гріх. У ній практично відсутні справжні чесноти. Людською поведінкою керують злість, заздрість, честолюбство. І коли навіть страх не здатний стримувати злі інстинкти, Калі-юзі настає кінець."

Тим й цікава для мене особисто Біблія, що вона
    розрахована ,
    писана
    свідомо
    таким чином
    предалеко
    недурними
    людьми,
    що
    передбачає
    чотири рівні (4)
    ПРОЧИТАННЯ.
    в тому її МАГІЯ, якщо хочете.

(другий раз про це пишу тут. яка жалість, що це мало кого цікавить :rose:)

[Pshat] - - BREADTH буквальність простота - ширина (тривіальність)
    [Remez] - - LENGTH
    паралелі, алегорії - довжина (що б Ви тут написали, любитель глибого аналізу ?)
    [Derasha] - - DEPTH вдивлення, пошук - глибина (а тут ?)
    [Sod] - - HEIGHT
    внутрішність, містичність - висота
    (а сюди Ви піднімалися ?)

отже дике плем"я - Мауглі - можна спробувати окультурювати, навчити мити руки й тд, згодом його можна вчити азбуки. пізніше - арифметики й бального танцю, а тоді тільки перетворювати воду у вино й заспокоювати шторм.

й - ні, я не казала, що символ - основа рілігії. буквально ось що писала : "що в основі релігій є символи та персонажі - суть енергії. кожна має свої характеристики. вони є єдині для всього світу, в кожній частині якого піпли могли надавати їм різні імена."
    так, я писала про Зодіаки. можу й про Каббалу. можу про Язичництво.
    але
    ні, це не "гачок без душі", - на моє глибоке переконання люди недалекі можуть принизливо писати про ці речі, - речі, в яких нічорта не розуміють.
    було б доброю порадою приділити вільний суботній вечір детальному вивченню хоч одного з останніх, але поради давати не в моїх традиціях.

хотіла закінчити.....
    але продовжу.

7. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

А я агностик, т.е. Wszystko możliwie.

8. mavka

mavka Well-Known Member

значить так.
    маю 15 хв - поки супутник надімною пролітає і йде сигнал. і поки я не заховалася в тінь.

третій рівень - складний.
    (для тих, хто читає тільки Новий Заповіт, є натяк в посл. св. Павла до ефесян 3:18-19)

на третьому рівні недостатньо вишколені люди починають нервуватися. там вже не шукають алегорій, порівнянь, а тим більше не сприймають буквальностей.
    там шукають ідеї.
    як, наприклад, такі, що літери єврейської альфабетки не просто зображення, а живі, креативні сили. і цифри - також.

на цьому рівні юдейський містицизм відкриває двері іншим текстам, технікам та дисциплінам. це свобода, яка приходить зі зрілістю.
    вважається, що на це дає право пассаж з Римлян 1:20 ( в різних виданнях він може мати різне тлумачення. подаю ось як :

20 For since the creation of the world God’s invisible qualities—his eternal power and divine nature—have been clearly seen, being understood from what has been made, so that people are without excuse.

про останній рівень не писатиму нічого.

9. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Именно так всегда и происходит.

10. ull9

ничего нет у христианства от язычества, об этом еще Энгельс писал, а он был умница поболее тебя и меня.

11. ull9

"в основе религии - символ" и "символ - основа религии" не одно и то же?

можете проиллюстрировать свою мысль, на примере герметизма?
    было бы любопытно,
    и кстати, "люби батька й матір свою" та "не кради". - это не христианство. это иудаизм. у вас были плохие учителя.
    вот христианство Мф 10 37: Кто любит отца или мать более, нежели Меня, не достоин Меня; и кто любит сына или дочь более, нежели Меня, не достоин Меня;
    герметизм поднимает "значно глибші моральні проблеми"?
    напишите про герметизм и мы увидим,
    тут уже толпа зрителей собралась.

только постарайтесь без обширных цитат,
    когда я вижу обильные цитаты, у меня складывается впечатление что я разговриваю не с человеком а с пустышкой, как говорил Салтыков-Щедрин с "органчиком". и я боже упаси не имею в виду Эстер.

12. Forpost

Forpost Стоїк

ну видите, вьі уже повелись на фуфел

13. Forpost

Forpost Стоїк

[/B]
    і на підставі чотирьох слів робляться висновки про рівні розуміння [OFFTOP]люміній єсть люміній[/OFFTOP] виривання з контекту характерна риса богоборців,та по барабану ваші скриті знання читайте далі

14. Forpost

Forpost Стоїк

у них три бога папа син і дух

15. Forpost

Forpost Стоїк

не ви часом ?виокремлено червоним

16. Forpost

Forpost Стоїк

невже пап"єж плював в свою ж криницю, щось не віриться

17. Forpost

Forpost Стоїк

упс обмовочка шо по Фрейду, [OFFTOP]складні відносини з батьком[/OFFTOP]нема такої заповіді є "шануй батька"

18. Добряк

Добряк Well-Known Member

и еще 100500 святых на иконах

19. Добряк

Добряк Well-Known Member

ничто иное, как культ Солнца.
    только имя поменяли.

20. ull9

скока скока? три бога? а почему не тридцать три? хех и сто тыщ святых?
    <смеется>
    один путает христианство и иудаизм, другой вообще без понятия догматики.

цирк. умора

а де твій аватар? :)