Я (-не) верю в Бога потому что...***

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kertis, 8 лют 2009.

1. ull9

ull9 Дуже важлива персона

нет, мы говорим об одном и том же.
    ваши высказыванияпро символы - есть язычество.
    предание некоего астрального смысла символам - есть плоскостное понимание. есть унижение человека как такового.

2. ull9

забавно, продолжайте в том же духе.

3. mavka

mavka Well-Known Member

Ви самі розумієте, що Ви хотіли сказати ? бо я - ні.. :rose:
    світоуявлення в кожного своє. і якщо у Вас бувають моменти, що Ви можете крутити світом, вони справжні. в Улла свої світоуявлення. в Торро - свої. раз вони є, - вони стосуються персональної реальності.

демагогія. одні називають Єгошую Богом, інші - сином Бога, в ще інших є цілком об"єктивні підстави вважати, що він дожив до глибокої старості й ніколи не був розп"ятий й не воскрешав, а був персоніфіковий в Митраїзм свідомо. це сходи вперід. на якій сходинці Ви зупинились ? :) й як можна розуміти фразу виділену італіком ? якийсь проміжний ступінь святості ?

:) про які дані ми будемо говорити ? я вже Вам якось відповіла, що в Біблії нема нічого оригінального. все вже десь було. з іншою тональністю, часом. розглядайте її як підручник по Магії для початкової школи . людські стосунки - це ж теж магія. а правити світом без магії хіба можна ? а виправити злочинця ? душа проходить магічні перетворення - якщо хоче виправитися. в Біблії є про магію повно-повнісінько: проблеми фараона створені магом Моїсеєм; запалений кущ; море, що розсунулося; три Маги, що прийшли до Ісуса; вода перетворена у вино; і тд...і т.д. і т.д.

про заповіді будемо говорити ? про Адама? про "те, що наверху, те й внизу " ? все це було, і Ви знаєте, якщо пам"ятаєте мої давніі дописи.

з чого Вам прийшла думка про приниження ? навпаки ! пробую легенько зауважити , що хитромудре сплетіння старогебрейської в тисячних біблійних перекладах втрачає важливу інформацію, залишаючи гоям "плоскостное понимание".
    це проблема книжки, а не читачів, в яких і негебрейською є свої тексти, а , головно, неписані таємниці.

й Вам ніколи не приходило в голову, що якби не було Біблії, було б менше в світі проблем ?

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

даруйте мені, але хіба світоуявлення не залежать від виховання?
    тобто релігійної освіти? :rose:
    :scratch_one-s_head: гм, а хіба в Біблії не написано чітко, що Ісуса розп’яли?
    чи Ви користаєте якимись іньшими літературними даними?
    можливо я склерозний, але не пригадую, що Ви казали про якусь книжку, звідки можна черпати дані :)
    мене не дивує, що син Бога міг зробили з якоїсь хімічної речовини -- іньшу, чи Ви натякаєье на щось іньше? :scratch_one-s_head:

5. mavka

mavka Well-Known Member

світобудова залежить від пояснення мудрого.
    здавалося б, в різних кінцях світу є різні мудрі. відтак, різні світобудови, одначе пояснення їхні надзвичайно співпадають. напевно, адептові корисно пропустити чуже знання через свій досвід та своє світоуявлення, щоб мати свої переконання щодо світобудови.
    це ж не процес одного року.
    на додатокй для допомоги є дихальні практики, фізичні вправи, культура харчування, тренування чакр, аналіз й контроль власної сили волі й розвиток власної влади, є й інше !...

так, дійсно це написано в Біблії. чи ж це було насправді ?
    якщо насправді виходу Моїсея з рабства не було ....

хвилинку, які дані ?
    чому б Вам не спробувати стати сином Бога - може років через 20 й Ви такі фокуси зможете демонструвати...

6. ull9

символизм есть упрощение, перелёадывание ответственности с личности, с человека на символ.
    роль человека при этом унижается и принижается. это и есть унижение.

вы несколько постов назад высказали мысль что символ - ОСНОВА религии. говоря так, вы унижаете человека как личность как сгусток воли. ставите его ЗА символом, и НИЖЕ символа.

7. Forpost

Forpost Стоїк

йшли але до Ірода не вернулись

8. Forpost

Forpost Стоїк

мілєнько! сдєсь вєрім ,а сдєсь мьі рьібу заворачивали...

9. Парусник

Парусник Скиталец

:pardon: Анекдот в тему:

В оружейном магазине священник выбирает себе пистолет. Продавец:
    - Батюшка, зачем это вам?
    - Сын мой, некоторые люди не верят в Бога, но очень хотят Его увидеть..!

10. mavka

mavka Well-Known Member

давайте, розберемось з нашими точками зору.
    я не вважаю, що кожна людина - високоморальна розвитута особистість зі згустком волі. більшість - ментально ліниві. погодитесь ? багато людей Ви знаєте, які задумуються над тим, що означає
    "Я Є" ?
    - над божественним всередині себе.
    звідти й починається шлях, але більшість туди й не доходить. не в піку буде сказано тій абстрактній більшості й без грама зверхності.

психічна сила того божественного "Я" не використовується, більшість її підсвідомо відчуває, або бачить в дії в момент випадкового психічного потрясіння.
    нашим організмом в більшості випадків керує маленьке "я". воно дуже цікаве . не треба соромитись вивчати своє маленьке "я". адже 12 біблійних апостолів = 12 знаків зодіаку. [OFFTOP](про тринадцятий не буду відволікатись - пост буде довгий)[/OFFTOP]12 синів Якова теж започаткували 12 колін = 12 знаків зодіаку. іт.д. шкода, ніяк не знайду, щоб показати вам предавню золоту ванну Папи Римського з 12-тьма знаками зодіаку по периметру. чим більше Ви вивчатимете цей предмет , тим більше будете вражені взаємозвязком юдаїзму, християнства, ніндуїзму, мусульманства з планетами та зірками. вже й не будемо торкатись щойно минулих Сатурналій, правда ?

й воно не дивно.

як сказано Трисмегістром, "що наверху, те й внизу". а наверху - закони фізики й механіки, як я розумію.
    й ті закони фізики й механіки є у Вашому тілі, й у моєму.
    є дуальність, електричні заряди, притягування-відштовхування, ми збудовані так само, як всесвіт - чотирма елементами. вони є в символі хреста.

[​IMG].
    кожен з символів -

має своє значення й в нехристиянських релігіях й в Алхімії (окрема гілка розмови. адже знаємо, мова йде про Алхімію (людської душі), - науку з наук, якою займалися секретно великі уми протягом тисяч років)
    такий ось символ сонця з чоловічою силою - крапкою всередині - вживався у вавілонян, єгиптян (жреців, які займалися алхімією, й одним з яких був міфічний Моїсей, який й намагався вивести народ з "рабства" того маленького "я", він же й підняв змія в пустелі - символ змії кундаліні, можна зауважити. може в "пустелі" людина повинна займатися духовними практиками, тренувати тіло й волю ? згадаймо як там було :
    І сказав Господь до Мойсея: Зроби собі сарафа,і вистав його на жердині. І станеться, кожен покусаний, як погляне на нього, то буде жити . І зробив Мойсей мідяного змія, і виставив його на жердині. І сталося, якщо змій покусав кого, то той дивився на мідяного змія - і жив! чи ж не йде тут мова про непізнану людську психіку, про взаємодію психічного й фізичного ? не Богу молитися, а дивитися на якийсь (будь-який предмет) й щиро вірити, що він допоможе. "по вірі вашій дано вам буде". не має значення, у що, й про що, але віра (не сподівання) має бути сильною.
    й ось Вам паралель.
    «ІІ, як Мойсей підніс змія в пустині, так мусить піднесений бути й Син Людський, щоб кожен, хто вірує в Нього, мав вічне життя» (Ів.3:14-15).

тобто має бути візуальний образ, картинка, яка викликатиме емоції.

я вже не раз писала, що невипадково життя Ісуса повністю повторює життя Митри - міфічного. нема нігде ніяких фактів, що існував справжній Ісус, і що, тим більше, був розп"ятий.

так , існувало в Ессеїв якесь вчення, був лідер.
    мав улюблену ученицю жіночого роду.
    її вчив індивідуально, їй довіряв найбільше.
    мав близько 70 послідовників, імена 17 згадуються в Біблії.
    тому й недаремно існує в релігійному світі сильна думка, аргументована й об"єстивна, що християнство - штучний продукт "Павла й Петра". бо там долучитися не тільки вони.
    )

оці слова Ви, шановний Юлл, мені згадуєте.
    я мала на увазі не вивчену нами взаємодію психічного й фізичного світів.

Ви можете відповісти, чому так багато в християнстві зображень шишкоподібної залози ? що це за символ ? (прогуглите "pineal gland vatican")

з того всього де Ви бачите, що я принижую людину, чи ставлю її вище символів ?

може навпаки, шукаю підтвердження того, що Вищий Розум, Абсолют, не такий вже й далекий від нас, а тут, поруч, ми тільки мусим навчитись до нього під"єднуватись ? а також знати Закон Причини й Наслідку.

ух, накатала... аж довелось пропустити вправи з гантельками....:scratch_one-s_head:

11. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Вот примерно так и обстоят дела на планете Земля.

12. ull9

последнего про гантельки не понял.

прочел внимательно. вы углубляете и развиваете тему, тема о символах в религии вообще и в христианстве в частности.
    да, символы в христианстве имеют место. имеют место не более того, важное место., самый известный символ христианства пожалуй это рыбки. но имеют место не более того. и ваши иллюстрации и цитаты всего лишь указывают на это, а кто спорит? я нет.

вы же нару постов назад Вы высказались в том смысле что символы - ОСНОВА религии. это принципиально другое. поставив символы в основы. вы превратили христианство в некий символизм. сделав символ - основой христианства - вы подменили Христа символом.
    вы выхолостили и кастрировали идею христоцентризма. все. христианства больше нет - а есть? а есть символ.

символ - это идол. знак зодиака, или каббала. или еще что. это идол. крючок без души. это ЯЗЫЧЕСТВО.
    отсюда и мой вывод, назвав символ ОСНОВОЙ, вы опошлили христианство и унизили человека.

13. Forpost

Forpost Стоїк

святая правда! Торквемаду нада срочно воскрешать и палить! палить!

14. Добряк

Добряк Well-Known Member

а православие сможет ли существовать без символов? я очень-очень сомневаюсь.

15. Forpost

Forpost Стоїк

поєтому поклоняются идолам: иконам ,мощам,кресту

16. ull9

может. и оно и обходилось без них. христианство первых веков обходилось вообще без символов.
    сводить христианство к символам, или говорить как Эстер, что символы ОСНОВА религии. это выхолащивание идеи христианства.

17. Добряк

Добряк Well-Known Member

так вот именно... нужно разделять подход к Богу в изначальном христианстве, и в современном церковно-иерархическом.

18. ull9

поклон кресту или иконе, без понимания сути, без внутренней молитвы, без внутреннего труда - есть язычество, под прикрытием православия.

19. ull9

нынешняя церковь не исключает правильного понимания символов.
    современное неоязычество - трагедия и конец христианства как такового.

человечество отворачивается от христианства от Христа, окончательно и безповоротно.

20. Добряк

Добряк Well-Known Member

сами символы христианской церкви имеют языческое прошлое.
    все без исключения.

а де твій аватар? :)