Я (-не) верю в Бога потому что...***

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kertis, 8 лют 2009.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

правильно, в Біблії про це написано
    оскільки в Біблії все логічно, взаємопов’язано, но навіть просте припущення, що це "просто люде" писали -- нісенітниця
    чомусь все іньше, що люде пробували написати -- одразу було видно, що підробка ;)
    плюс речі та правила, які описані в Біблії, у часи написання не знав ніхто окрім юдеїв

2. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

А кто?

3. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

А тут всё безупречно?

4. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Пупер, при всём уважении... попробуйте прочитать свой текст раза три... Вас ничего не смущает?
    Меня смущает. Из него ничего непонятно.
    Что вы имели ввиду?
    Почему, когда не самые глупые люди начинают защищать Библию, они сразу становятся неадекватными интеллектуально?
    Прошу понять правильно - я не против Библии, я против попыток её интерпретации и "типо защиты"...

5. Forpost

Forpost Стоїк

о римский(папа) отозвался

6. duncan

Біблію писали очевидці подій, всі решта священних книг -- лише через сотню-другу-третю згодом, це стосується і Корану, і Талмуда, і різного роду індуїських книг, та навіть українська Велесова Книга була написана тільки згодом

наприклад
    гігєна, правила якої були чітко названі -- написано лаконічно і зрозуміло, що необхідно робити і за яких обставин
    структура світу -- коли вся решта світу вірили в пляцок, який стоїть на слоні; чи появі з мулу якихось богів; чи космічне світило (зірка) трансформувалася у щось
    то у Біблії сказано однозначно: що "Земля висить ні у чому" (планета в невагомості), чітко описані ступені створення та розвитку світу тощо

дві простих причини на це -- емоції та намагання пояснити чітки Божі правила за допомогою філософії
    я сам філософ хоч куди, але все, що стосуєтся Біблії та того, що там написано, не можна у жодному випадку трактувати з філософських позицій

7. mavka

mavka Well-Known Member

Ви , напевно, жартували ?...
    дуже провокаційний жартик, аж захотілось відписатись. та цур мене, пек !...

нє, ну язик чухається....
    "я сам філософ хоч куди, але все, що стосуєтся Біблії та того, що там написано, не можна у жодному випадку трактувати з філософських позицій"

наприклад, що таке філософські позиції ? які є інші позиції ?

8. duncan

Ви маєте якісь іньші дані? ;)
    а Ви зайдіть у церкву і задайте попові складне питання щодо "трійці", все що він придумає -- це і є філософський підхід :)

9. mavka

mavka Well-Known Member

цілий світ має інЬЬЬші дані ! більше того, тими даними користується.
    щодо філософського - зрозуміло. а які пропонуєте Ви ? :)

10. duncan

і цей абстрактний "цілий світ" почерпнув ці дані з якоїсь священної книги? ;)
    от Ви дані про Мокошу звідки почерпнули?
    пані Естер, Ви ж прекрасно знаєте, що я пропоную :rose:

11. mavka

mavka Well-Known Member

знаю - анархію :)) хіба щось інше ?

а Мокоша є всюди. в неї інші імена просто.
    і стосовно (священних) книг, то ось що можна сказати.
    не маю права нікого ні в чому переконувати.
    ми самі визначати повинні, що для нас священне.
    для цього в нас повинен бути вибір, бажання, наставники й сумлінність та життєвий досвід.
    істина - навіть не сумнівайтеся в тому, що справжнє знанна про Щось передавалося усно в процесі роботи над шліфуванням учня. в Біблії про це дуже багато говориться. воно з принципу ніколи не записувалося. а якщо хтось й мав намір відкрити профанам якісь крихти , то йшов на свідомий конфлікт зі своїми ж .
    це мало й має великий зміст.

для психіки середньостатистичного обивателя деякі речі є хворими фантазіями й хай такими залишаються. ось виїмок з тексту, подаю, бо є відкрито російською. ніхто не ховає. але порівняно з айсбергом це не вершок, а маленька крижинка, яка тріснула під лапкою пінгвіна. все решта - це невидимий світ, який існує паралельно. він - головна реальність. тому й говориться стільки про наш матеріальний світ, що він - ілюзія. так і є.

"На Франца Бардона нацисты обратили внимания из-за небрежности его ученика и друга, Вильгельма Квинчера (Рах Омир Квинчер). Квинчер не уничтожил свою переписку с Бардоном, хоть последний его об этом и просил; в результате о нём узнали национал-социалисты.
    Когда их пытали, Квинчер потерял самообладание. Он произнёс каббалистическую формулу, после которой мучителей мгновенно парализовало. Позже, он нейтрализовал действие формулы, и был застрелен в ответ."

12. Forpost

Forpost Стоїк

бред сивої кобили(с)

13. Forpost

Forpost Стоїк

да уж.... далеко Ви від нас пішли....,а файна дівка була!(нічого особистого)

14. Forpost

Forpost Стоїк

... з каббали аднако. І туть євреї... ну тоді від каббали плавно переходим до Нового Заповіту

15. duncan

я знаю, що є, але не всюди, а тільки в індії, в язичницьких віруваннях
    а "наскавник" - -це як вчитель в школі, ти повинен вірити у першу чергу, розуміти -- в другу ;)
    іньшими словами: якщо наствник католик -- станете католиком, синтоїст -- синтоїстом, атеїст -- будете заперечувати існування Бога, навіть якщо на власні очі побачите Ісуса
    ага, а ще в празі юдеї створили голема, тільки крім юдеїв його ніхто ніде не бачив :rolleyes:

16. Forpost

Forpost Стоїк

куме та то шо горохом об стінку
    будуть всяку францу вишукувати Індію кабалу етсетера

17. mavka

mavka Well-Known Member

ок, напевно не потрібно лишній раз зауважувати, що в основі релігій є символи та персонажі - суть енергії. кожна має свої характеристики. вони є єдині для всього світу, в кожній частині якого піпли могли надавати їм різні імена. для простих людей, як Торро, наприклад, навіть легенди Древньої Греції всього навсього - вЕршики. і якщо я скажу йому, що подвиги Геракла це насправді (для просунутих) - шлях виправлення людської душі, поділеної в знаках зодіака (тільців - впокорення крітського бика), він буде шкодувати, що я зійшла з розуму.
    :)
    про наставника у вас думка невірна. навіть слово "гуру" вживається нами неправильно. гуру це не вчитель. гуру - це той, який пішов шляхом пошуку шукаючи в собі гуру. а вчитель - це досвіченіший товариш на такому самому шляху. він може розповісти про свій досвід, але шлях в кожного свій персональний. досвід персональний. розуміння персональне. так, є головні точки відправлення, про які знають всі, якими користуються. комбінації яких вивчають пропускаючи чеоез себе. чотири сили-стихії й п"ятий елемент, який їх об"єднує й є ефіром.
    тому й ім"я Бога (Богині) неправильно казати Егова, чи Ягве - це профанація ідеї, але це вкорінилось, тому що (інша гілка розмови ...)
    правильна вимова українською має бути "чотирилітерне слово" . такий переклад. що означають чотири літери, я вже писала, то й зараз зрозуміти неважко.
    а обмежувати себе рамками однієї релігії це як взяти обітницю їсти тільки страви фламандської кухні.
    в основі релігій лежить одне спільне - цим треба цікавитись, на мою думку людям думаючим. а бездумним напевно достатньо готового продукту, який покладуть на тарілку.
    :rose:навіщо Вам Бог та релігія, Торро , Ви й без них цілком впевнені, сильні, знайшли себе та гарно виглядаєте. :p

18. ull9

ull9 Дуже важлива персона

только по этой фразе делаю вывод, у вас плоскостное представление о религии, языческое.
    символы - это неотьемлемая часть религии, но не основы.
    называя символ основой - вы переворачиваете с ног на голову и опошляете идею Бога.

19. mavka

mavka Well-Known Member

пс. чому відразу юдеї ? розумію, про що Ви. а у воскресіння Лазаря вірите ? отож. думаю, й зараз можна людей-нелюдей "воскресати". кажуть, що вони все рівно потім довго не живуть. пару годин.
    я часом заходжу на англомовні форуми, де піпли діляться досвідом безтілесного переміщення світом. вони постійно наголошують на тому, як важливо не відірвати астральне тіло. в спеціальній літературі, можемо її назвати "священні книги" теж про це йдеться й вчиться.
    тому констатуючи факт існування непізнаного цікаво говорити про це з тим, хто має досвід й орієнтується в сабжі. як правило, такі люди, які багато знають і вміють, а ще більше хочуть вміти, дуже закриті й недовірливі. й напевно є такі, хто вміє тимчасово астральне тіло приєднати назад. або зробити щось інше, але подібне.
    говорячи абстрактно, всі інші критикани, які часто ще й зверхні та самовпевнені, застрягли на певному рівні, не можу назвати його низьким, - можливо їхня свідомість й так тяжко трудилася, щоб навіть туди зайти. оскільки зверхність та самовпевненість говорять про неполомані комплекси, а значить недороблену роботу. не маю на увазі Вас, нікого не маю.
    але маю на увазі те, що смішно обговорювати щось, про що нема зеленого поняття.

впевнена, ми про різні речі говоримо. я - про символи-енергії-стихії землі, повітря, вогню та води та ефір(це умовні речі, але вони мають неумовні властивості)[OFFTOP](так само, як чакри та їх кольори, їх є більше, ніж сім, але відділити головні треба було якось)[/OFFTOP]. а Ви про що ? :) про християнський символ віри ? о, бой...
    і як можна опошлити ідею Бога ? спочатку, мабуть, що таке "ідея Бога " ?

20. duncan

я перепрошую, але коли людину воскрешує син Бога або наближені до нього -- то оце одне, а коли людиська самі починають розповідати, що можуть прирівняти себе до бога -- то є іньше :pardon:
    атсрал -- це тільки світоуявлення людини
    я коли горівки вип’ю -- то мені видається, що можу крутити світом, як циган сонцем
    але чи це справді так? ;)
    пані Естер, а давайте повернемося то священних книг
    яка з існуючих книг має подібні дані до Біблії?

а де твій аватар? :)