Нет не правдивиши... Мне самому пропаганда РФ не нравится... Её отбеливание белого движения, царя и церкви... А шо им ещё остаётся? Историю СССР обгадели до неузнаваемости. К примеру кричат шо Ленин был Германским шпионом и бабки получал от евреев США... Профессор МГУ и работник архивов недавно по ентому поводу оветели шо не существует документов и свидетельств об этом, енто усё вымысел и домыслы. А деньги по документам он получил от своих соратников по интернационалу от швейцарских социалистов. Так шо... Да и не верте википедии... Это пополняемая пользователями ,такими же как и я и Вы ,энциклопедия. Я лично доверяю БСЭ. И вам рекомендую. Достаточно корректное изложение всех понятий.
посмотрите не российские, в чем проблема. Возьмите данные, информацию в 5-ти крупнейших библиотеках мира: http://www.rate1.com.ua/obshchestvo/obrazovanie/456/ а теперь вы оба задайтесь вопросом: почему одесситы поставили памятник Екатерине. Не просто же так. А уж потом поговорим.
проблема двомовності дуже натягнута тема... наю грають на важілях перед виборами, а потім все одно ніхто нічого не робить, тому що то нікому не треба. люди сруться на форумах, зляться безсило, дерьмовою обзивають-мені смішно, Їй-Богу-толку то? я також думаю, які процеси можуть початись внаслідок прийняття російської... майбутне видаеться дуже непевним і якимось смутним... Вам то ясно, смішно, СФО, Ви і далі грітимете свою...ммм... сідниці в креслі... а я-чесно скажу-я хочу прокинувшись поцілувати та обійняти кохану...а не прокинутись і почати чистити "калашнік"... я цого НЕ ХОЧУ! а Ви-певно, хочете тому то я і проти двомовності
так и не надо, вы что? разве ж мы за это? какой калашник, что за разговоры? это вы с ним на кого пойдете, на брата? совсем уже, что-ли... я спросила, чтобы вы задались вопросом и поузнавали, почитали, выяснили. Вот и прочти, що саме вона зробыла. И вообще кто она, что и зачем. Что касаемо Одессы, про Запорожскую Сечь снова мне не надо песню, ок
рыбка, ну вот объясни логично, чего ты плюс ставишь териблу? за то, что он против двомовности. Читай, это против тебя же. Твой родной - русский, так почему ты не защищаешь свой РОДНОЙ (я подчеркиваю) язык? я понимаю, патриотизм, желание угодить и все такое. Сидеть, переводить там в голове сначала...
на чийого брата?... здуріли саме ті, хто не розуміє, чим ситуація може закінчитись... PS а чому це мені з Рибкою воювати??? Ви що???
Зато теперь ,Вы, лучше понимаете тех, кто по вашему говорит на "неправильном" украинском , если хотите суржике, а он родной язык для многих в Украине.
так нафига её доводить? и почему вообще нужно возникать такой ситуации у нас в стране? живете себе, так живите, говорите на мове, кто запрещает. Каккие автоматы калашникова, что за бред
Как я понимаю, шо мосты сосжены. Как так?.. москали аккупанты и угнетатели украинства... Это знают со времён начальной школы даже дети, а тут признавать язык аккупантов... Где-то так. Размывается почва под фундаментом на котором стоит Украина.
Чесно, мені на Фінляндію та на інші європейські країни начхати, я живу в Україні, як і на Росію. Русин-українець, руський - український, Ви цього не знали... Читайте мої пости, я їх цитувати не буду... Мені весело з Вами, Ви можете так викорінити російську в Україні, як шведську в Фінляндії, тоді буде 2 російська. Які європейські країни, конфедерація Швейцарія, яку ви згадуєте. Ми маємо досвід, коли гетьман Скоропадський увів в Україні другу державну російську і чим це закінчилося... Щось я не бачу святкування української незалежності під гаслом: "Україна святкую 90-річчя незалежності". І яке Вам діло до цього. Згадуєте - Латвію, то заходьте до них на форуму і доводьте свою думку. Я Вам не співрозмовник з середньої полоси Росії.
А мене ніхто й не притісняє, я говорю російською, читаю на ній книги, пресу, дивлюся передачі, то чому я маю так непокоїтися через те, що моя мова не є державною? Я усім задоволена. Я російськомовна і виступаю проти другої державної. Чи, по-вашому, це неприпустимо?
Опаньки, я уже братик...... И давно? Убогий? ну вы же не так давно писали: кнопочка "Рос" делает скинчик форума реально русскоязычным и значительно более читаемым!! Это приятно. Только, что было приятно, и уже вдруг "убого". Вы уж определитесь. А то, по молодости лет у вас настроение как погода осенью - семь раз на дню меняется "Кричать восклицательными знаками тоже не нужно, хотя силу возраста и бьющие ключом эмоции прощаю А почему вы так не любите свой город? Если так переезжайте в Харьков - я подыщу жилье Им, это кому? Стоп! Куда? Я только начал знакомится..... Вот видите, украинцы вовсе не такие уж и страшные, какими их стараются нарисовать ваши СМИ. Просто для того чтобы ощутить в полной мере, что и каким образом для нас требуется, нужно здесь пожить хотя бы пару лет. Издалека невозможно обьянсить многие вещи словами. Это нужно ощутить на себе. Поэтому вероятно и вы и мы многого не поняли в этой дискуссии, и не достигли консенсуса А еще данную тему можно запостить на Севастопольском форуме, там будет все намного хуже то прєвєта йому передайте. він за сумісниництвом ще і радник в Держдумі а вона і повинна змінюватися. Тому що, українська має безліч прислів"їв, котрі виникли в різні часи панування на нашої території іноземних народів, і виж зі мною погодитесь, що якось це все тре привести до єдиного знаменника, та ще і врахувати сучасні технології? Це дуже складна задача, і не завжди вона по силах нашим лингвістам. А мова Куліша що тоді? Т.е. вы признаете что украинцы, на самом деле, могут разговаривать не на разных языках, а просто с использованием некоторых наречий?
Муравьед, я нигде ничего не говорила про неправильный украинский. Это вы меня путаете с кем-то. Суржик - это отдельный вопрос. Шкода, що тут такий вокзал-базар почався... Степаничу, так я ж і кажу, може, варто до емоцій інформації додади? Ну, оскільки, то Вас так бентежить . От Вам ще для роздумів. Дивилась я словнички української мови старенькі: 30-х, 50-х, 60-х років. І з подивом виявила, що написання деяких слів у них було різне. То, виходить і тоді мову змінювали. Так де ж та "мова коцюбинського"?! І чому Ви не припускаєте, що якраз за радянських часів ту природню мову змінили, а тепер назад вертають? Допускаєте?
"Мова Кюцюбинського"... Пане Степаничу, хоч би не посоромилися. Який "києво-полтавський діалект", він писав на подільському діалекті (говорі), тобто на моєму рідному. Він входить до південно-західного наріччя (деякі віділяють волинське-подільське наріччя) української мови. Він народився на Вінничині і писав східною подільською говіркою. І я Вам скажу: "Це не ваше рідне мовне середовище, а моє". Подільський говір не лежить в основі літературної мови.
Беда даже не в том, что он говорит, а как раз в том, что по этому илиоту люди делают вывод о донетчанах. Ведь даже по-русски двух слов связать не может, не говоря о том, что не отличает инфляцию от стагфляции. (в догонку)...Тормоза, айайай, тормоза не забудьте.... Риторика обнадеживает Александр Сергеевич в гробу уже перевернулся...... Отлично! После "базаров" и "устаканенной терминологии", конечно же АБСОЛЮТНО ВСЕ читающие данную тему будут вас считать компетентной, и что самое главное - грамотной Представьте, что всего того, что написано ниже, ну просто НИКТО не знал..... Суть в том, что вы обманываете: Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И Р І Ш Е Н Н Я КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ м. Київ, 14 грудня 1999 року Справа N 1-6/99 N 10-рп/99 vd991214 vn10-рп/99 Під державною (офіційною) мовою розуміється мова, якій державою надано правовий статус обов'язкового засобу спілкування у публічних сферах суспільного життя. Конституцією України статус державної мови надано українській мові (частина перша статті 10). Це повністю відповідає державотворчій ролі української нації, що зазначено у преамбулі Конституції України, нації, яка історично проживає на території України, складає абсолютну більшість її населення і дала офіційну назву державі. Поэтому дальнейшее пояснение ваших "сутей" просто бессмысленно. ДудаевЫМ, обозвали не знаю почему. Быть может переборщили. Вообще-то теоретиком был Донцов