"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Однако...:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 5
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Та,бачу деякі донецькі дівчата можуть вразити....
    Аж якось дивно в такому товаристві розмову продовжувати....

Степаничу, то ви про щось таке, що мене не стосується ;). Я той вислів додала не для того, щоб на Вас проекцію зробити. То лишень констатація - я не філолог і фахово не можу говорити на філологічні теми.

Жодного утиску у виборі мови я ніколи не відчувала.
    Хтілось би ширше. Коли почали зазіхати на мову Коцюбинського? Чому ви для себе персонально обрали саме мову коцюбинського, як "природнью"?

• Подобається Подобається x 2
  3. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

SFO, ну як вам новенькі захисники російської мови -- мої землячки:cry:? У вас ще є якісь питання:blush:? Я згодна вивчити ще декілька мов, аніж спілкуватися такою чистою, як вважають Змейка та Дева, російською. Оце і є те, що деякі "східняки" вважають російською культурою, виникає бажання якось її підправити. Так палко захищаючи російськомовних на сході, такі як вони зменшують їх кількість.

Що стосується культури Львова : я прийшла на ЛФ тому, що мені обридла культура спілкуваня, в якій, щоб скласти просте речення треба викинути 2/3 сліво_О. Щодо Пушкина : треба роздивитися спочатку в своїй хаті. Так, в моєму місті ще стоїть бюст Олександру Сергійовичу, але в якому стані:crazy:.

І ось ще що. Все пізнається в порівнянні, мабуть прийшла пора вас реабілітувати. А, щоб не псувати собі та чоловіку, який вже встиг захопитися нашою дискусією, настрій, ваше місце не пустуватиме, хто перший опинеться з дівчат в ігнорі ще подумаю.
    Так, що вітаю SFO:give_rose:!
    Девочки, вам есть к чему стремиться.:tongue:

• Подобається Подобається x 4
  4. SFO

SFO Well-Known Member

Да....
    Я пригласил сюда людей с другого форума, но видимо, не с того, или не тех.

ДЕВА - вас тут в ближайший же визит модератора забанят. И я буду только рад.

Змейка, не уподобляйтесь Деве. Тут не нужно флуда, это дискуссия, а не шапкозакидательство.

• Подобається Подобається x 6
  5. terrible

terrible Well-Known Member

SFO, це не важко здогадатись було, що Ви їх запросили... але... я гадаю, це було лишнім.
    вперше не знаю, що сказати:dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  6. SFO

SFO Well-Known Member

Вообще, респект Львовскому форуму, вот что.
    Я просто раньше даже не был на каких-либо других.

Вот дискуссия на эту же тему на другом форуме
    http://forum.dkr.com.ua/showthread.php?p=118563#post118563

БРР!

7. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

"Полную гарантию может дать только страховой полис..." /О. Бендер/
    Останні 5 років не зустричав людину, яка б не знала англ. мови. З цього можна робити висновок, що її всі знають? ;)
    Знаю. Вона є. Їй спілкуються люди.
    Говорять, що він викладає в МГІМО - хочу сходити, побачити вашого ворога на власні очи.

8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Мой хороший знакомый начинал с ним в бытность его сотрудничества с Лимоновым.Вовремя разобрался и отвалил в сторону

• Подобається Подобається x 1
  9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ната,
    або я "невнятно изгалаю" (скоріш за все), або Ви неуважно читаєте. У даному випадку я ж не кажу про утиски у виборі мови. Я кажу про те, що орфографія і фонетика української якогось дива змінюється. А це вже зміна ПРАВИЛ, які потрібно вчити.
    "Зазіхати" почали років 5-7 тому. Мова Коцюбинського - це києво-полтавський діалект, який вважається літературною українською. Що стосується персонально мене, то це моє рідне мовне середовище. Але я теж не філолог, тому у цих питаннях у мене більше емоційного.

• Подобається Подобається x 3
  10. Степаныч

Не то чтобы не верю, но хотелось бы ссылочку.

11. Степаныч

Їх досить багато. Але ми вже десь це обговорювали, не хочу повторюватись.
    Звісно що так. Але це до чого?

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вам хтось забороняє розмовляти в Донецьку російською?Мову Вам не нав"язують,Ви як громадянин України зобов"язані знати державну мову,хоча б в необхідних межах.

13. Зі Львова, а не зо Львіва, якщо ви так добре володієте українською. До речі, а що за Ізольда?

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та ще й свого:haha::haha::haha:

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

А в цього як мені здається взагалі діагноз який лічить Степанич.Акромегалія +дибілізм.Кравчук його взув як останнього дітвака,на останньому Шустер лів.Мізки вправляв.:good:

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Самі звичайні провокатори і ніхто інший. Так що не потрібно шукати те, що не потрібно і намагатись бачите те, чого немає. Якщо я почну перераховувати всі пам"ятники, які пов"язані з українською культурою і кимось були знищені, то Вам взагалі сумно стане.:)
    А чому б і ні? Краще такий бомж, ніж москаль-шовініст.:)

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви з таким самим успіхом могли і Гітлеру поставити. І той Україну руйнував.

18. Jazz Bass

Jazz Bass Well-Known Member

"Я не понимаю украинского языка"-Так може(в Україні) втулити тільки повний йолоп,або ж цілковитий ворог всього українського.

19. Мало йому було кефіру, ой мало...

Ви жили сто років тому і бачили, кого принижували? о_О

20. Дева

Дева миється в бані

Итак, поехали. Дабы вернуть дисскуссию со стадии гнилых базаров к радикальному обуждению исходной проблемы - необходимо устаканить вводную терминологию.
    Всё дело в том, что у нас весьма часто с умной видой изрекают вещи люди край некомпетентные, а порой и малограмотные.
    К сожалению, мне скоро на работу, посему буду малость краткой, и прошу равным способом извинить за некую сумбурность.
    Отсутствие базовых знаний у нашего друга из Ульяновска простительно, ибо страшно далёк вин вид нэньки и реалии местные ему неведомы совершенно.

Пэршэ.
    Государственным языком государства именуется тот, что таковым поименован в основном законе (напрыклад, констытуции). Есть государства, в конституции которых нет упоминания про гос. язык. Есть образования, что невзирая на весь комплект символики, до уровня государственности не поднялись.
    Резюме. Означает ли это, что в оных случаях государственный язык отсутствует? Или есмь иное мнение?
    Я не встретила разумных концепций этого очевидного факта. Уважая оппонентов, полагаю, что это никоим образом не связано с желанием собравшихся форумян остаться на определённом уроне некомпетентности, просто об этом никто не задумывался.

КСТ, любезнейше прошу почтеннейших оппонентов излагать свои сентенции, направленные мне, по-русски или украински, ибо драйвер клятой малайзийской УМВ-шки категорически не воспринимает в русском режиме сообщения. написанные не кириллицей. А дешифровка, что "имел в виду драйвер" крайне затруднительна и требует неймоверного интеллектуального напряжения. А куда мне ;)

Отредактируем, а то запятые не все. Это не есть хОрошо.

а де твій аватар? :)