Помилка, вірно писати: в Україні. Коли не хочете є два варіанти: "На території України і в державі Україні".
Та звісно вони не причетні, але дайте хоч відновити нашу мову після стількох років утисків. Я вже казала про її становище зараз. В Білорусі російська мова державна. А білоруська... самі знаєте. Я не хочу допустити такої самої ситуації в Україні.
Простите великодушно...Это параметры для приема со спутника... Про-российский - это действительно для меня - неподъемно... Я - про-свой. Но при этом - я никогда не путаю - свою Родину - Украину - и украинский язык. Звучит одинаково - но означает разное... Это - как коса - одно дело когда у Юлии Владимировны на голове - и другое дело - когда в руках....
Это я знаю, Но ведь никто не запрещает тем 65% ваших граждан, что указали в переписи язык украинский - его учить и на нем разговаривать, даже если вторым госом будет русский? + Если вы считаете, что украинскому просто нужно время, почему не проголосовали в опросе за 3-й пункт? Вы вроде нормальный человек на этом форуме, а вот эти ваши высказывания, вы сами просто того не замечаете, на счёт того, чтобы не разрешать такой большому количеству людей в своей стране иметь официальный статус своего языка - ну просто не знаю, они реально вас портят. Я читаю ваши другие посты - абсолютно нормальный человек. Но то, что здесь - это при том, что я же вижу, что в душе вы никакая не националистка! Хорошо, что вы стали общаться на языке своих предков, так и надо поступать. А не ограничивать права других людей.
Ні це Ви правильно зрозуміли те що я Вам сказав.Тільки про повинні і можуть.Мене ніхто не питав,хочу я чи ні вчити в Україні медицину російською,я повинен був це робити.Під час навчання я міг дома говорити українською,але в інституті я повинен був розмовляти,вчити і відповідати російською.Мене хтось питав? Але найабсурдніше є те,що вже в незалежній Україні на 14 році незалежності мій син міг би виходячи з здорового глузду вчитися українською медицині, але на жаль він повинен був вчити її російською,бо викладачі які привикли все життя вчити російською небажають переходити на державну мову.Коли його на уроці хімії запитали,що таке "удельный вес",а він не знав,бо він знав що таке питома вага,то викладач зі злобою в очах сказав:"Юноша учите великий русский язык".Мені в 1976 році викладач кафедри марксизму-ленінізму сказав приблизно так само:-"Я вас от этого идиотского языка отучу". От чого ми розуміємо, що таким викладачам на руку буде введення другої державної мови .І не тільки викладачам.Та ніколи навчання в ВУЗах України не перейде на українську.Ніколи судочинство в державі не перейде повністю на українську.І так можна про кожну галузь говорити.Тому я ніколи не погоджусь на введення другої державної,хоча я абсолютно не проти,щоб російськомовні в моїй державі мали право говорити,спілкуватись, рідною мовою.Але всі громадяни ,якщо вони громадяни мають знати державну мову хоча б в об"ємі необхідному для спілкування з державними органами.Це світова практика. P.S.Якщо я чую німецьку мову то кажу що говорить німець.якщо чую французську то кажу -француз,якщо розмовляють російською,то кажу росіяни.Ну такий в мене проикол. Не лукавте у всіх дописах Ви нав"язливо переконуєте нас про необхідність введення другої державної. Ми не руських нелюбимо.Ми дуже любимо тих руських котрі живуть в Росії,і не мішають нам жити.Не учать нас, що нам треба робити.Ми не любимо тих росіян(німців,американців,французів,японців і т.д.) які начинають нас повчати і заставляють розмовляти своєю мовою.Я хочу вчити ту мову яку я захочу і не треба мене заставляти вчитися в моїй державі чужою мовою.Я як захочу то піду в той вуз де вчать російською,англійською і т.д. але як я захочу,а як не захочу то держава повинна мене вчити державною мовою і все. Давайте я вгадаю,Ви підписались теж SFO.Бо інакше Ви б з нами не спілкувались.Чогось всі політики їдуть їз Росії на наші ток-шоу бо кажуть,що в Росії шоу онлайн немає. Та нє звиняйте,мені неапевно всі Ваші пости привиділися,Вас тут і не було.
Йоу, SMEET! Y) Подписался я - Сергей Владимирович Фомин, г. Ульяновск. Шоу онлайн мае, только не дюже и бiльшость - погана. Да я ваш язык сейчас выучу) Убеждаю в необходимости? Да. Заставляю? Нет. Вы разговаривали в своей жизни с грузином? А с Белоруссом? А с Узбеком, А с Казахом? А с Молдованином? На каком языке? Господи, Smeet, со всеми вашими рассуждениями о европейскости, ну в чем тут смысл? Есть язык, он распространен, это не РОССИЙСКИЙ язык, а РУССКИЙ! Так почему у вас преподаватель - русскоязычный? Я не пойму, что нет украиноязычных? Это, конечно, вопрос-провокация. Есть у вас украиноязычные преподаватели? Есть? Почему тогда они не преподают в ваших ВУЗАХ? Я просто все больше и больше убеждаюсь, что у западников этот вопрос - о языке, он на подкорку зашит, потому что аргументы все какие-то все ИРРАЦИОНАЛЬНЫЕ. ++++ Последним предложением никого не хочу обидеть, просто РАЦИОНАЛЬНЫХ аргументов мне ещё никто не привел. ++++ Про того преподавателя, что нахамил вашему сыну - вы можете, по-моему, спокойно подавать на него в суд.
та не в ірраціональності відповідей проблема - ви просто не розумієте горбатості ваших запитань == до речі - спробуйте задати ваші запитання меру Києва? = у вас приблизно однаовий спосіб побудови фраз/запитань
Агатоне! А чому у Польщі нема другої державної мови - ідиш ? Дискримінація за мовною чи релігійною ознакою ? А можна я залізу на польський форум із цим запитанням - тільки буду писати російською. Як колишній представник колишньої мегакраїни-окупанта - маю право ! I якщо я залізу під ніком CZMO - це звукосполучення у польській щось означає ? Довго я на тому форумі проісную ? ===================== Відчуваю, що треба запросити сюди колишнього психіатра, а нині бізнесмена з Росії. Він патологічно ненавидить нинішній режим у своїй країні і дуже симпатизує Україні, Грузії, країнам Балтії. Він пояснить, у кого що зашито у підкорку і скільки вольт треба подати для добрячого електрошоку деяким його землякам.
не допоможе. Манкурти - це назавжди Чингіз Айтматов - в якійсь мірі навіть класик радянської доби http://uk.wikipedia.org/wiki/Манкурт
Небуло,тому що забороняла влада в СРСР викладати в ВУЗах українською.Сидять професори ще ті,і дуже важко молоді пробитися в викладачі.В принципі останніми роками на Заході України розпочали викладати українською,але і то чисто на голій ініціативі.В міністерствах освіти і по галузях сидять ті ж російськомовні котрих і атомною бомбою не заставиш, щоб вони впроваджували державну мову в ВУЗах,бо вони самі вчилися в російськомовних школах і тепер просто лінуються переучуватись. СФО при СРСР була створена система повної русифікації,яка діяла на підсвідомість.Додумались до того,що розмовляти українською було признаком дурного тону,про людей котрі розмовляли українською мовою говорили,що вони селюки,черти и т.д.А це все діяло на мізки особливо молодого покоління,і вони хотіли чи нехотіли,вимушені були переходити на російську мову,щоб з них не "измывались" російськомовні. Як Ви собі таке уявляєте.Це б закінчилося виключенням сина з ВУЗу.Викладач завжди правий.Не він так його товариш обов"язково б йому відомстив.
Подивилась я на тижні фільм Єжи Гофмана "Становлення нації" (власне української нації). Не знаю чи вже доступний до загального перегляду. Я під великим враженням від нього, бо багато речей в українській історії прояснила для себе і раджу всім подивитись, може тоді наші російськомовні співрозмовники щось для себе зрозуміють в становленні і історії української нації! А щодо російськомовного населення, то це в більшості росіяни і їх нащадки, яких переселили на терени центрально-східної і південної Ураїни на зміну замордованим і вивезеним українцям! І треба ж було так затуркати тих східняків, щоб вони соромились української мови, вважаючи її сільською! Дуже зручно говорити про російську як провідну, винищивши свого часу ввесь цвіт нації і примусово змусивши ВСІХ спілкуватись не рідною мовою. А переселені росіяни пустили тут коріння і качають права! то за що ж їх любити?
Кстати о суржике, тут меня осенило... Хе-хе! Раз в современном украинском языке 2000-и заимствований из польского языка, то УКРАИНСКИЙ-ТАКОЙ*ЖЕ*ПОЛЬСКИЙ*СУРЖИК как и для "истенных" украинцев суржик к примеру на Днепропетровщине...
і мені дивно А ще і нема німецької - хоча пів країни колишний Рейх (Ген.Губерня не рахується). І нема української хоча кажуть - десь 20% то етнічні україньськи землі. І нема білоруської - ну, скажимо - якесь 10%. Ані литовської. Ну, правда - нам десь залишається ще 10-15% території - так біля залізнічної траси Краків - Варшава. тоді вас - ІМХО - зігнорують - не виключаючи деяких дописів відносно вашого права (трохи злежить від цього, як сильно захочете його артикулювати). Czechowickie Zakłady Materiałów Opatrunkowych (нині банкрут ) Centrala Zaopatrzenia Milicji Obywatelskiej... мабуть ще щось
Ну ведь в принципе, ваше государство все сделало для того, чтобы появились украиноязычные преподаватели. Вообще, я понял, что вы хотите "подтянуть" свой язык. Ну это правильно. Русский в образовании у вас будет "перевешивать", мне кажется, пока люди вообще знают этот язык. Просто "рационально" - книгу легче найти, наверное, на русском, в интернете что-то - тоже на русском. Ну вот, просто по закону сохранения энергии человек не будет делать лишней работы, я так думаю, будь он даже сто раз украинец. Но тогда у вас вообще только один вариант - запретить людям знать русский. Тогда они не смогут на нём ни книги читать, ни в интернете что-то искать. Тогда они начнут делать только это на украинском. Вариант нереальный, по-моему. У вас люди, наверное, русский язык учат все равно (из тв, интернета, газет), он же просто похож на украинский. Я прав тут? Вариант - делать свой язык вообще не похожим на русский, чтобы будущие поколения русский учить не смогли. То же нереальный вариант. А просто оставлять один гос - украинский - не поможет, я думаю. Мне кажется, оставление одного украинского в качестве госа тут не поможет. Проблему нужно как-то по-другому решать. ++++ SMEET, ответьте на этот пост. По мне даже современная политика в отношении языка выглядит как тупиковая, если думать, что она может поднять значение украинского.
Спасибо за чесность... Тут вот у чому справа. Есть такое понятие как естественное развитие языка... Если хотите эволюция языка. ЗУкраинский развивался под влиянием польши, а в центральной и дальше на восток территории бывшей Киевской Руси (малой родины всех ,и русских , и украинцев и белорусов) под влиянием многих соседних и не очень соседних народов... Люди будут говорить на языке на котором говорят родители и это естественный процесс, внедрение языка в административном порядке и выдумывание новых украинских слов в замен общепринятых русских слов енто не естественное развитие языка- это издевательство и извращенние над языком и над людьми и их предками.
Називається міркування людини, яке має відношення до України та української мови, як я до Китаю. Треба якось зменшувати народжувальність Китая. Вони все рівно будуть розмножуватися, є тільки один варіант пів-Китая каструвати, виходу немає. Все заходжу нак китайський форум зі своїми міркуваннями.
Есть знание, как абсолют. Движение к нему, знанию может быть через различные языки. "Свидомый " украинец пойдет только через украниский даже если нет учебников, отставая от всего мира. Через русский ? Даже не откроют..........Хотя и понимают. Английский еще учат, но все еще не выучили, таккак он не государственный, и учебников нет. Знание - абсолют, язык средство его передачи и постижения. На хрена знание, если есть тысячилетняя истории и генекологические каналы, с генетикой разрушенной гнобленияем, но "точно" передающей историческую память исключительно о глоблении но ни хрена знаний ? История свидчит, что нельзя за уши людей тянуть к знаниям. Уши оторвутся.......
Ніхто. Окрім Вас і інших шанувальників української мови. Богуне, дякую!!! Кілька днів назад доводив своїм українцям, що є таке українське слово "ринва"! Завдяки Вам виграв ящик пива! Не зовсім так. Я "на ній" виріс. Як і на російській. Для мене не знати ці дві мови все рівно, що невміти, наприклад, ходити. ЗІ: Понаставляв SFO карми! Затюкали хлопця!