"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вибачте, це не я обрав Кучму, я не голосував за тодішні парламенти. Тодішнє покоління творило тоді (тобто ваше). Колишні комуністи та партійна верхівка, які вивчили українську і вбралися у вишиванки та стали псевдопатріотами.

Мені однаково огидно, коли Ющенко і Янукович одягають вишиванку і брешуть народові.
    Або інші, які спекулюють на мовному питанні і у вас і у нас, а нічого не роблять для країни....

Знаєте, я Bogun і пан Дальневосточник поспілкувалися і в країні економічний зріст?

Ви гадаєте, що вони патріоти і їх турбує майбутнє України. Вони запроданці.

І саме ви відповідаєте за наше покоління, яке на вашому прикладі вчиться...

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Пребрались на луганщину - если пишете:
    ;)
    Простите - а какое это имеет отношение к разговору о языках?!?
    У нас ситуация интереснее, чем в Канаде - языковый раздел проходит не по происхождению... Из-за этого даже на этом форуме есть люди, считающие Гоголя русским...И все потому, что писал он по-русски!!!! Це - жах! :crazy:
    Виноват...Я - избирал. И его, и Ющенка. И - виноват в том, что сейчас твориться в моей стране... :cry:

• Подобається Подобається x 3
  3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я теж за Ющенко не голосував, тобто взагалі не голосував )))). Так, Ви допустили це, навіть коли не голосували, Ви виборець мали щось робити ))))).

• Подобається Подобається x 1
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Что теперь делать? Только - не допустить больше прихода к власти юлии андреевны янукович... :)
    Не плачься, милый, за вином
    на мерзость, подлость и предательство;
    связав судьбу свою с говном,
    терпи его к себе касательство.

И.Губерман

5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Соррі, Богун, але коли ви взагалі не голосуєте і одночасну не сидите у лісі чи у йншого підпілля бороючи за волю, тоді ви формально і фактично погоджуєтесь з кожним результатом :pardon:

Еххх, це саме маємо в нас :sad:

6. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Цікава річ - це наша мова,
    Дивують слух її слова,
    Її ми кличем - калинова,
    Та не говоримо "моя"

Чому не мовимо ми знову,
    Своєю мовою? Ти ба -
    Використовуємо знову
    Чужі думки, чужі слова...

Ми маєм тисячі відмовок,
    Вживаєм мови не свої -
    Ми не повернемося знову
    Ми вже не ті - ми не свої

• Подобається Подобається x 5
  7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я був неповнолітнім, як я мав голосувати чи йти у місцеві органи влади чи просуватися по драбині.

У мене питання, немовлята теж погоджуються за Ющенко, Тимошенко та Януковича...

У мене інші справи були в підлітковому віці, а не політика.

• Подобається Подобається x 6
  8. Agaton

Agaton Well-Known Member

Вибачте! не помитив! :pardon:

Моя куліжанка, котра навчає у ліцеї теж таке мава колись.
    В 90-тих після виборів, у которих багато люді у тому місту (Легниця) голосовало на коммунистів, запитала хлопців "а ви що - де ви тоді були і шо робили, коли коммунисти "стан военний" оголосили, а?".

Встав один і сказав,
    "ну, я прошу пані якраз у цьому дню родился"... во таке...

Останнє редагування: 27 бер 2009
    • Подобається Подобається x 4
  9. Я вибачаюся, а хіба російськомовні у нас зазнають якихось утисків? Питаю як російськомовна людина, сама такого ніколи не бачила.

• Подобається Подобається x 6
  10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

бував там - тому й пишу :)
    незабутні враження, повірте!
    і найсмішніше полягає в тому, що коли я говорив українською - луганчани переходили на українську :)
    і просили говорити українською - не тому, що в мене погана російська - а тому, що їм подобалося, і наступний такий шанс - паслухати українську - видавався їм примарним :)
    ==
    Тільки от не в самому Луганську - тут ви праві :)

ви собі не уявляєте, наскільки ви близько до істини стоїте :)
    ті самі люди, до речі, вважають українську "малороссійскім нарєчієм" :)
    ==
    давайте і ми надалі вживатимемо термін - "кацапська говірка"?
    саме пряме відношення :)
    це основна аргументація росфйськомовномастурбованих - "давайте налагодимо економіку та забезпечимо пристойне життя - а потім поговоримо про національну ідентифікацію"
    Саме на цьому й тримався совок - нова "спільна" національність - "савєцкій". Зі всіма наслідками.
    ==
    Насправді - я згоден і з економічними тезами, і рагулізм мене ковбасить більше навіть, ніж вас, і того самого Ющенка (звернув на це увагу) - тут кленуть "поміцніше" ніж на російськомовних форумах - але....
    Ви заперечуєте моє право - українця - говорити українською в Україні? чи - інакше поставимо запитання - ви вимагаєте повернення "совєцького" періоду "тотального інтернаціолізму" з "общєпанятним"?

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

SFO Ви як мені здається росіянин а не єврей.А завернули так,що єврею було б тяжко придумати.Те що 30% росіян лінь вивчити українську ви мовчите.Легше зробити дурними і лінивими українців, ніж своїх "саплеменников".Такі ви завжди,а ще дивуєтесь,що вас не люблять.За що вас любити?За брехню,за зраду,за підлість.За Сибір,за прозстріли в застінках КГБ,за те що в душу лізете своїми грязними руками.І при цьому я не звинувачую російський народ,я був в Росії.розмовляв з простими росіянами,їм глубоко наплювати,що робиться в Україні,у них самих купа проблем,з котрими вони безуспішно борються.Але є між вами такі котрим до всього є діло,ну не сидиться їм на задниці в своїй державі.Їм постійно мало,вони б всюди пхали свого носа,вони б встановлювали російську другою державною у всіх країнах світу.якби це їм дозволили,вони б ніфіга самі не робили,а хочуть,щоб за них робили дурні,отож вони повсюду цих дурнів шукають.Вони цілі народи виселяли в Сибір,чи в Поволжя,а своїх співгромадян заселяли тисячами на місце виселених,надаючи при тому їм бесплатно житло яке насильно забрали у виселеного народу.Чи може це тільки совіти так робили?Катерина була нічим не ліпша.І другі ваші царі,прем"єри,генсеки теж були такі самі.Чому я говорю це Вам ,та тому що Ви такий самий,Ви зі своїм уставом,лізете в чужий монастир,і хочете вставляти нам мізки і вчити,скільки нам в нашій державі мов державних робити.Я Вам дам слово,що як тільки українська мова в Росії стане другою державною(з обов"язковою вимогою вивчення всіма громадянами Росії),в Україні вона стане другою державною на другий день.
    Дайте зсилку на газету,де Ви відкрито виступили з критикою таких роликів,і критикою телепередач які зараз як гриби ростуть на російському ТБ.Тоді повірю,що Ви дійсно переймаєтесь проблемами україно російської дружби.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Некрасиво как-то.
    Нет?

13. Полковник

Полковник миється в бані

У меня возникли непонятки.
    Всё-равно, если я напишу:"Спрашиваю, как украиноговорящий человек."
    Или и так катит?

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Могли б і НТВ транслювати українською по сателіту.:good:

Я хорошому розумінні.Всі знають анекдот,коли єврея питають:" Скільки буде два на два?-"А скільки потрібно?"-питає єврей.Так само і СФО так закрутив,що сам себе перехитрив.

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Питання в тому, що я особисто не "зачарований на Схід". Думаю і мої однодумці також. Ми реалісти, які хочемо добра не державі, не країні, а своїм потомкам. Це дуже просто. Потрібно тільки зрозуміти.
    Ні, вона займає цю площу за правом сильного. А за правилами формальної логіки вона досить маленька.
    І я згоден. Тільки ОДНІЄЮ з державних мов.
    Згоден повністю! Тільки давайте уточнимо. Держава і її народ - речі різні.

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Полковник,а Ви були коли небудь на Україні?За роки радянської влади мову гнобили як могли.Полковник ,повірте,якщо Ви не знаєте це було.Можу Вам розказати.Наприклад.Моя теща була вчителька російської мови і літератури,в неї в класі(це в середній школі)було 15 чоловік.В класі де вивчали українську 30 чоловік.Зарплату моя теща діставала більшу ніж вчитель української мови і літератури.Полковник,я в центрі України,учився 5 років в медвузі.Учився тільки російською мовою.Про українську і мови не було.Мій син,вже тепер закінчив той же самий ВУЗ теж російською мовою-а деякі російськомовні кажуть про якусь дискримінацію.Полковник,якби Ваш син в Москві поступив в ВУЗ,а його заставили вчитися татарською,або бурятською,чи говорили б Ви про дискримінацію татарської чи бурятської мови?Полковник,в парламенті незалежної держави Україна більш ніж половина депутатів говорять і виступають мовою сусідньої держави-про яку дискримінацію російської може йти мова.Полковник,чи чули Ви коли небудь засідання державної думи Росії,коли б говорили неросійською мовою?

17. Полковник

Полковник миється в бані

Ага.
    Вот, и Рыбке понравилось.
    Т.Е. обидеть человека по национальному признаку - дело обычное...

18. Полковник

Полковник миється в бані

:haha::haha::haha::good:

• Подобається Подобається x 1
  19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

В корні неправильно! Росіянам в Україні не потрібно зберігати свою культуру і мову. Є Росія, яка це зробить. Росіяни хочуть мізера - щоб їм було комфортно у своїй державі. Все інше - від лукавого.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Это ЯЗЫК не соседней державы.
    Это Русский Язык!

а де твій аватар? :)