Вибачте, це не я обрав Кучму, я не голосував за тодішні парламенти. Тодішнє покоління творило тоді (тобто ваше). Колишні комуністи та партійна верхівка, які вивчили українську і вбралися у вишиванки та стали псевдопатріотами. Мені однаково огидно, коли Ющенко і Янукович одягають вишиванку і брешуть народові. Або інші, які спекулюють на мовному питанні і у вас і у нас, а нічого не роблять для країни.... Знаєте, я Bogun і пан Дальневосточник поспілкувалися і в країні економічний зріст? Ви гадаєте, що вони патріоти і їх турбує майбутнє України. Вони запроданці. І саме ви відповідаєте за наше покоління, яке на вашому прикладі вчиться...
Пребрались на луганщину - если пишете: Простите - а какое это имеет отношение к разговору о языках?!? У нас ситуация интереснее, чем в Канаде - языковый раздел проходит не по происхождению... Из-за этого даже на этом форуме есть люди, считающие Гоголя русским...И все потому, что писал он по-русски!!!! Це - жах! Виноват...Я - избирал. И его, и Ющенка. И - виноват в том, что сейчас твориться в моей стране...
Я теж за Ющенко не голосував, тобто взагалі не голосував )))). Так, Ви допустили це, навіть коли не голосували, Ви виборець мали щось робити ))))).
Что теперь делать? Только - не допустить больше прихода к власти юлии андреевны янукович... Не плачься, милый, за вином на мерзость, подлость и предательство; связав судьбу свою с говном, терпи его к себе касательство. И.Губерман
Соррі, Богун, але коли ви взагалі не голосуєте і одночасну не сидите у лісі чи у йншого підпілля бороючи за волю, тоді ви формально і фактично погоджуєтесь з кожним результатом Еххх, це саме маємо в нас
Цікава річ - це наша мова, Дивують слух її слова, Її ми кличем - калинова, Та не говоримо "моя" Чому не мовимо ми знову, Своєю мовою? Ти ба - Використовуємо знову Чужі думки, чужі слова... Ми маєм тисячі відмовок, Вживаєм мови не свої - Ми не повернемося знову Ми вже не ті - ми не свої
Я був неповнолітнім, як я мав голосувати чи йти у місцеві органи влади чи просуватися по драбині. У мене питання, немовлята теж погоджуються за Ющенко, Тимошенко та Януковича... У мене інші справи були в підлітковому віці, а не політика.
Вибачте! не помитив! Моя куліжанка, котра навчає у ліцеї теж таке мава колись. В 90-тих після виборів, у которих багато люді у тому місту (Легниця) голосовало на коммунистів, запитала хлопців "а ви що - де ви тоді були і шо робили, коли коммунисти "стан военний" оголосили, а?". Встав один і сказав, "ну, я прошу пані якраз у цьому дню родился"... во таке...
Я вибачаюся, а хіба російськомовні у нас зазнають якихось утисків? Питаю як російськомовна людина, сама такого ніколи не бачила.
бував там - тому й пишу незабутні враження, повірте! і найсмішніше полягає в тому, що коли я говорив українською - луганчани переходили на українську і просили говорити українською - не тому, що в мене погана російська - а тому, що їм подобалося, і наступний такий шанс - паслухати українську - видавався їм примарним == Тільки от не в самому Луганську - тут ви праві ви собі не уявляєте, наскільки ви близько до істини стоїте ті самі люди, до речі, вважають українську "малороссійскім нарєчієм" == давайте і ми надалі вживатимемо термін - "кацапська говірка"? саме пряме відношення це основна аргументація росфйськомовномастурбованих - "давайте налагодимо економіку та забезпечимо пристойне життя - а потім поговоримо про національну ідентифікацію" Саме на цьому й тримався совок - нова "спільна" національність - "савєцкій". Зі всіма наслідками. == Насправді - я згоден і з економічними тезами, і рагулізм мене ковбасить більше навіть, ніж вас, і того самого Ющенка (звернув на це увагу) - тут кленуть "поміцніше" ніж на російськомовних форумах - але.... Ви заперечуєте моє право - українця - говорити українською в Україні? чи - інакше поставимо запитання - ви вимагаєте повернення "совєцького" періоду "тотального інтернаціолізму" з "общєпанятним"?
SFO Ви як мені здається росіянин а не єврей.А завернули так,що єврею було б тяжко придумати.Те що 30% росіян лінь вивчити українську ви мовчите.Легше зробити дурними і лінивими українців, ніж своїх "саплеменников".Такі ви завжди,а ще дивуєтесь,що вас не люблять.За що вас любити?За брехню,за зраду,за підлість.За Сибір,за прозстріли в застінках КГБ,за те що в душу лізете своїми грязними руками.І при цьому я не звинувачую російський народ,я був в Росії.розмовляв з простими росіянами,їм глубоко наплювати,що робиться в Україні,у них самих купа проблем,з котрими вони безуспішно борються.Але є між вами такі котрим до всього є діло,ну не сидиться їм на задниці в своїй державі.Їм постійно мало,вони б всюди пхали свого носа,вони б встановлювали російську другою державною у всіх країнах світу.якби це їм дозволили,вони б ніфіга самі не робили,а хочуть,щоб за них робили дурні,отож вони повсюду цих дурнів шукають.Вони цілі народи виселяли в Сибір,чи в Поволжя,а своїх співгромадян заселяли тисячами на місце виселених,надаючи при тому їм бесплатно житло яке насильно забрали у виселеного народу.Чи може це тільки совіти так робили?Катерина була нічим не ліпша.І другі ваші царі,прем"єри,генсеки теж були такі самі.Чому я говорю це Вам ,та тому що Ви такий самий,Ви зі своїм уставом,лізете в чужий монастир,і хочете вставляти нам мізки і вчити,скільки нам в нашій державі мов державних робити.Я Вам дам слово,що як тільки українська мова в Росії стане другою державною(з обов"язковою вимогою вивчення всіма громадянами Росії),в Україні вона стане другою державною на другий день. Дайте зсилку на газету,де Ви відкрито виступили з критикою таких роликів,і критикою телепередач які зараз як гриби ростуть на російському ТБ.Тоді повірю,що Ви дійсно переймаєтесь проблемами україно російської дружби.
У меня возникли непонятки. Всё-равно, если я напишу:"Спрашиваю, как украиноговорящий человек." Или и так катит?
Могли б і НТВ транслювати українською по сателіту. Я хорошому розумінні.Всі знають анекдот,коли єврея питають:" Скільки буде два на два?-"А скільки потрібно?"-питає єврей.Так само і СФО так закрутив,що сам себе перехитрив.
Питання в тому, що я особисто не "зачарований на Схід". Думаю і мої однодумці також. Ми реалісти, які хочемо добра не державі, не країні, а своїм потомкам. Це дуже просто. Потрібно тільки зрозуміти. Ні, вона займає цю площу за правом сильного. А за правилами формальної логіки вона досить маленька. І я згоден. Тільки ОДНІЄЮ з державних мов. Згоден повністю! Тільки давайте уточнимо. Держава і її народ - речі різні.
Полковник,а Ви були коли небудь на Україні?За роки радянської влади мову гнобили як могли.Полковник ,повірте,якщо Ви не знаєте це було.Можу Вам розказати.Наприклад.Моя теща була вчителька російської мови і літератури,в неї в класі(це в середній школі)було 15 чоловік.В класі де вивчали українську 30 чоловік.Зарплату моя теща діставала більшу ніж вчитель української мови і літератури.Полковник,я в центрі України,учився 5 років в медвузі.Учився тільки російською мовою.Про українську і мови не було.Мій син,вже тепер закінчив той же самий ВУЗ теж російською мовою-а деякі російськомовні кажуть про якусь дискримінацію.Полковник,якби Ваш син в Москві поступив в ВУЗ,а його заставили вчитися татарською,або бурятською,чи говорили б Ви про дискримінацію татарської чи бурятської мови?Полковник,в парламенті незалежної держави Україна більш ніж половина депутатів говорять і виступають мовою сусідньої держави-про яку дискримінацію російської може йти мова.Полковник,чи чули Ви коли небудь засідання державної думи Росії,коли б говорили неросійською мовою?
В корні неправильно! Росіянам в Україні не потрібно зберігати свою культуру і мову. Є Росія, яка це зробить. Росіяни хочуть мізера - щоб їм було комфортно у своїй державі. Все інше - від лукавого.