"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Кацап з тюрського різник корів :), це не полське слово. Або від старовірських борід, які нагадували бороду цапа. Ви щось маєте проти борід.

Ви неправильно написало "бандерівець", а "бендерівець" - це нащадки Остапа Бендера чи Бендера з "Футурами". Для Західної України навпаки у слові "бандерівець" немає негативу, а скоріше навпаки

• Подобається Подобається x 2
  2. SFO

SFO Well-Known Member

А мне - ничего.
    Я только "за" то, что вы отъединились.
    А против чего я - вы и сами знаете.

----------->

3. Bogun

Bogun Well-Known Member

А ви не гадаєте, що ми українця маємо це вирішувати. Я вам гарантую, російська мова ніколи не буде 2 державною лише з тієї причини, що нікому з наших політиків це не вигідно. Треба було на початку незалежності робити, російськомовні свій шанс проґавили.

• Подобається Подобається x 3
  4. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Але корінь слова не міняється. Бо тоді вже непорозуміння чи Степан Бандера чи Остап Бендер, далі не путайте

5. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Не поверите, но для очень многих россиян слово "хохол" не несёт негативного оттенка. "Это как называть бурята бурятом, что в этом такого?"-такова позиция, и искренне удивляются обиде украинца.Это во-первых. А во-вторых, один знакомый со Львова мне рассказывал, что в принципе
    Однако большинство украинцев считат обидным. Что-то наподобие "москаля". Главное, каков смысл вкладывается в это слово произносяим. А "кацап" изначально уничижительное.

6. Bogun

Bogun Well-Known Member

Добре, я буду повсюди росіян називати кацапами, буду схожий на росіян, які нічого поганого не бачать, щоб називати "хохлами". Буду посилатися на цю думку.

"Подобие" москаля - малорос.

Кацап, Кацапстан... Я буду щиро дивуватися образі росіян. Кацан, походить він слово Ка - душа у єгиптян, ца - рух з арійського до па - до батька (вселенського творця). Ви пишатися маєте.

• Подобається Подобається x 6
  7. SFO

SFO Well-Known Member

Так я у меня вопрос-то не в том, что там думают политики и кто что проиграл. А в том, что справедливо.
    Я знаю, что вопрос безполезный, но последним постом вы заставили меня надеятся на какую-то искреннесть с вашей стороны:
    Как вы на самом деле в душе считаете, справедливо ли (без мыслей о том, что выгодно политикам и вопросов о том, кто выиграл, кто проиграл), что язык, на котором разговаривает и думает огромное количество людей в вашей стране, не признают государственным?
    Сделайте акцент на слове справедливо.

• Подобається Подобається x 1
  8. Максим Великий

Якийсь немудрий чоловік, обзиває хохлами ВЕЛИКИЙ НАРОД УКРАЇНИ _ УКРАЇНЦІВ і переконує що тут нічого образливого немає, де логіка?
    Жарт: "Шановний та ви дебіл, але не ображайтеся я нічого поганого проти вас не маю просто слово подобається"

9. SFO

SFO Well-Known Member

Малорос - обидное. Потому что "младший брат".
    Я думаю, вы и сами чувствуете, что "Кацап" - звучит уничижительно. Просто некоторые звукосочетания в некоторых языках используются только в одной группе слов - мат. Вот "кцп" - это оттуда.
    И я не поверю, что у вас ощущения от этого слова разнятся от моих, так как ваш язык также как и мой, относится к группе славянских языков, причем во-первых, оба языка достаточно близки друг другу, во-вторых, вы знаете контекст употребления, так как долгое время мы жили вообще на территории одного государства.
    Когда приезжаешь в Польшу, без переводчика сразу понятно, что "Курва" - это не очень хорошее слово.

10. Bogun

Bogun Well-Known Member

Останній пост, логіка ваших з Karbofoss постів, просто я переклав це українською мовою з нашими аналогами.

Вибачте, а буде справедливо країна, де більшість скаладають українці і для більшості населення українська рідна робити державною російську мову.

Росія розвиває російську, випускає фільми, продукцію, творить російськомовний простір.

А назвіть мені хоча б одну країну, де єдиною державною буде українська і в ній буде вільно розвиватися ця українська мова?

Для російської назву - Росія, Білорусь, Казахстан.

Що робить держава Ізраїль в Україні. Фінансує недільні школи, відкриває філіали університетів, безкоштовні курси. Дні культури, мистецькі заходи, а не російська попса.

Я сам з задоволенням пішов на курси російської мови для покращення своїх мовних навичок.

То що, ми українці, не даємо цього робити. У нас в Хмельницькому на центр російської культури не виділяється жодного рубля.

11. SFO

SFO Well-Known Member

Ладно, я просто ещё раз попрошу у вас ответа:
    Как вы на самом деле в душе считаете, справедливо ли (без мыслей о том, что выгодно политикам и вопросов о том, кто выиграл, кто проиграл), что язык, на котором разговаривает и думает огромное количество людей в вашей стране, не признают государственным?
    Сделайте акцент на слове справедливо.

В душе (а не в мозге) - справедливо или не справедливо?

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Як математик відповім: рівносильно, тобто еквівалентно.

13. Максим Великий

СПРАВЕДЛИВО . Це лише їх мова спілкування, а державна в нас є - УКРАЇНСЬКА

• Подобається Подобається x 4
  14. SFO

SFO Well-Known Member

Не, математикой душу не измеришь.
    Просто я хочу понять, вы в душе-то как чувствуете?

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Справедливо. Як люблять казати: "Так історічєскі сложилось".

Теж питання. Мова, на якій розмовляє і думає величезна кількість людей у моїй країні, не буде плювком у душу визнання 2 російської?

Я душею визнаю одне: "Мовне питання у нас, як на терезах, хитання в один чи інший бік - це буде досить погано для країни". Ці терези треба поступово зважувати.

• Подобається Подобається x 5
  16. terrible

terrible Well-Known Member

:good: ось відповіді на це запитання чекаю вже хто зна скільки... з 51 сторінки теми:)))

17. sem41

sem41 Well-Known Member

Нічого особистого.Тільки факти:
    http://www.ozon.ru/context/detail/id/4300250/

http://blogs.korrespondent.net/users/print/faithfull/a8443

18. Максим Великий

Це буде надзвичайний плювок більшості населення нашої держави. Всіх борців які довго боролися за життя української мови, багато й життя віддали і кар"єру.
    Це буде на руку тим борцям які минуле століття русифікували українців довгі роки.
    Фактично друга державна дасть змогу російськомовним повністю начхати на українську. І коли я прийду до державного органу і мені почнуть говорити чужою мені мовою мене бісити дуже почне, адже я в себе вдома в своїй країні.

19. SFO

SFO Well-Known Member

Да, так любят говорить. Только часто при этом все равно что-то чувствуют, но молчат.
    Правильно ли понял: Язык, на котором разговаривает большая часть людей в моей стране, не будет плевком в душу признания 2-го русского госудраственным?
    Нет, не будет.
    Вы говорите, что люди с востока Украины не желают говорить на украинском.
    Вы это тут имеете в виду?
    Ну и пусть говорят себе только на русском, а вы, если хотите, говорите только на своем.
    Пусть только каждый чиновник знает и может ответить на обоих языках, пусть любой человек может получить образование на одном из государственных языков, пусть каждый человек может ходить в кинотеатры и смотреть фильмы, дублированные на своем родном языке.
    И каждый при может гордится, что он - Украинец.

ПС.
    Вы меня понимаете?

• Подобається Подобається x 1
  20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Це Ви мені україномовному українцю кажете: "Не буде плювком". Я про Схід не кажу, може Ви взагалі ще за нас україномовних рішення приймати, ми за вас не приймаємо.

Можете скажете, що нам робити.

В Україні хитка рівновага. Розповісти сценарій подій про 2 державну.

На Заході і в Центрі заборонять російську, а Південь і Схід заборонить українську.

Тому казки та міфи про донецьких і львівських вже не будуть казками. Тоді почнеться така УКРАЇНІЗАЦІЯ Заходу і Центру і РУСИФІКАЦІЯ Півдня і Сходу, ви навіть не уявляєте...

А Ви на це будете дивитися зі своїх випусків новин...

Навіть є така приказка: "Одна державна - українізація, дві державні - українізація і русифікація в одному флаконі".

Останнє редагування: 27 бер 2009
    • Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)