Кацап з тюрського різник корів , це не полське слово. Або від старовірських борід, які нагадували бороду цапа. Ви щось маєте проти борід. Ви неправильно написало "бандерівець", а "бендерівець" - це нащадки Остапа Бендера чи Бендера з "Футурами". Для Західної України навпаки у слові "бандерівець" немає негативу, а скоріше навпаки
А мне - ничего. Я только "за" то, что вы отъединились. А против чего я - вы и сами знаете. ----------->
А ви не гадаєте, що ми українця маємо це вирішувати. Я вам гарантую, російська мова ніколи не буде 2 державною лише з тієї причини, що нікому з наших політиків це не вигідно. Треба було на початку незалежності робити, російськомовні свій шанс проґавили.
Але корінь слова не міняється. Бо тоді вже непорозуміння чи Степан Бандера чи Остап Бендер, далі не путайте
Не поверите, но для очень многих россиян слово "хохол" не несёт негативного оттенка. "Это как называть бурята бурятом, что в этом такого?"-такова позиция, и искренне удивляются обиде украинца.Это во-первых. А во-вторых, один знакомый со Львова мне рассказывал, что в принципе Однако большинство украинцев считат обидным. Что-то наподобие "москаля". Главное, каков смысл вкладывается в это слово произносяим. А "кацап" изначально уничижительное.
Добре, я буду повсюди росіян називати кацапами, буду схожий на росіян, які нічого поганого не бачать, щоб називати "хохлами". Буду посилатися на цю думку. "Подобие" москаля - малорос. Кацап, Кацапстан... Я буду щиро дивуватися образі росіян. Кацан, походить він слово Ка - душа у єгиптян, ца - рух з арійського до па - до батька (вселенського творця). Ви пишатися маєте.
Так я у меня вопрос-то не в том, что там думают политики и кто что проиграл. А в том, что справедливо. Я знаю, что вопрос безполезный, но последним постом вы заставили меня надеятся на какую-то искреннесть с вашей стороны: Как вы на самом деле в душе считаете, справедливо ли (без мыслей о том, что выгодно политикам и вопросов о том, кто выиграл, кто проиграл), что язык, на котором разговаривает и думает огромное количество людей в вашей стране, не признают государственным? Сделайте акцент на слове справедливо.
Якийсь немудрий чоловік, обзиває хохлами ВЕЛИКИЙ НАРОД УКРАЇНИ _ УКРАЇНЦІВ і переконує що тут нічого образливого немає, де логіка? Жарт: "Шановний та ви дебіл, але не ображайтеся я нічого поганого проти вас не маю просто слово подобається"
Малорос - обидное. Потому что "младший брат". Я думаю, вы и сами чувствуете, что "Кацап" - звучит уничижительно. Просто некоторые звукосочетания в некоторых языках используются только в одной группе слов - мат. Вот "кцп" - это оттуда. И я не поверю, что у вас ощущения от этого слова разнятся от моих, так как ваш язык также как и мой, относится к группе славянских языков, причем во-первых, оба языка достаточно близки друг другу, во-вторых, вы знаете контекст употребления, так как долгое время мы жили вообще на территории одного государства. Когда приезжаешь в Польшу, без переводчика сразу понятно, что "Курва" - это не очень хорошее слово.
Останній пост, логіка ваших з Karbofoss постів, просто я переклав це українською мовою з нашими аналогами. Вибачте, а буде справедливо країна, де більшість скаладають українці і для більшості населення українська рідна робити державною російську мову. Росія розвиває російську, випускає фільми, продукцію, творить російськомовний простір. А назвіть мені хоча б одну країну, де єдиною державною буде українська і в ній буде вільно розвиватися ця українська мова? Для російської назву - Росія, Білорусь, Казахстан. Що робить держава Ізраїль в Україні. Фінансує недільні школи, відкриває філіали університетів, безкоштовні курси. Дні культури, мистецькі заходи, а не російська попса. Я сам з задоволенням пішов на курси російської мови для покращення своїх мовних навичок. То що, ми українці, не даємо цього робити. У нас в Хмельницькому на центр російської культури не виділяється жодного рубля.
Ладно, я просто ещё раз попрошу у вас ответа: Как вы на самом деле в душе считаете, справедливо ли (без мыслей о том, что выгодно политикам и вопросов о том, кто выиграл, кто проиграл), что язык, на котором разговаривает и думает огромное количество людей в вашей стране, не признают государственным? Сделайте акцент на слове справедливо. В душе (а не в мозге) - справедливо или не справедливо?
Справедливо. Як люблять казати: "Так історічєскі сложилось". Теж питання. Мова, на якій розмовляє і думає величезна кількість людей у моїй країні, не буде плювком у душу визнання 2 російської? Я душею визнаю одне: "Мовне питання у нас, як на терезах, хитання в один чи інший бік - це буде досить погано для країни". Ці терези треба поступово зважувати.
Нічого особистого.Тільки факти: http://www.ozon.ru/context/detail/id/4300250/ http://blogs.korrespondent.net/users/print/faithfull/a8443
Це буде надзвичайний плювок більшості населення нашої держави. Всіх борців які довго боролися за життя української мови, багато й життя віддали і кар"єру. Це буде на руку тим борцям які минуле століття русифікували українців довгі роки. Фактично друга державна дасть змогу російськомовним повністю начхати на українську. І коли я прийду до державного органу і мені почнуть говорити чужою мені мовою мене бісити дуже почне, адже я в себе вдома в своїй країні.
Да, так любят говорить. Только часто при этом все равно что-то чувствуют, но молчат. Правильно ли понял: Язык, на котором разговаривает большая часть людей в моей стране, не будет плевком в душу признания 2-го русского госудраственным? Нет, не будет. Вы говорите, что люди с востока Украины не желают говорить на украинском. Вы это тут имеете в виду? Ну и пусть говорят себе только на русском, а вы, если хотите, говорите только на своем. Пусть только каждый чиновник знает и может ответить на обоих языках, пусть любой человек может получить образование на одном из государственных языков, пусть каждый человек может ходить в кинотеатры и смотреть фильмы, дублированные на своем родном языке. И каждый при может гордится, что он - Украинец. ПС. Вы меня понимаете?
Це Ви мені україномовному українцю кажете: "Не буде плювком". Я про Схід не кажу, може Ви взагалі ще за нас україномовних рішення приймати, ми за вас не приймаємо. Можете скажете, що нам робити. В Україні хитка рівновага. Розповісти сценарій подій про 2 державну. На Заході і в Центрі заборонять російську, а Південь і Схід заборонить українську. Тому казки та міфи про донецьких і львівських вже не будуть казками. Тоді почнеться така УКРАЇНІЗАЦІЯ Заходу і Центру і РУСИФІКАЦІЯ Півдня і Сходу, ви навіть не уявляєте... А Ви на це будете дивитися зі своїх випусків новин... Навіть є така приказка: "Одна державна - українізація, дві державні - українізація і русифікація в одному флаконі".