"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. smeet

smeet просто спілкуюсь

ні з російською,ні з українською,ні з англійською-проблеми всетаки є.

• Подобається Подобається x 2
  2. SFO

SFO Well-Known Member

Smeet, вы меня все больше и больше разочаровываете.
    Сначала вы говорите о том, что ваш народ более демократичен, чем русский.
    Теперь - смотри выше.
    Вы, кстати, мне в личке написали, что наш народ ничего не может, боится власти, и т.д. Я вам задал вопрос - а ваш? Если вы имеете в виду Оранжевую революцию, то у нас тоже был 93-й год в Москве, там люди под танки лезли, чтобы коммунизм не вернулся. У нас был Марш Несогласных, которых разогнали Омоновцы Путина. А то, что вы не боитесь такой власти, как у вас сейчас - по-моему вас "смелее" не делает.
    Я вам ещё раз повторяю, вы видимо не прочитали мой пост про ваши сравнения деревень: я никого не хочу ничего заставить делать. Делайте в своей стране, что хотите, как я могу на это повлиять.
    ИНТЕРЕСНО ДРУГОЕ.
    Вначале ветки я один писал какие-то посты, а все вокруг убеждали меня в том, что такой проблемы, как статус русского языка в украине нет. Потом самый главный "украинофил" Terrible (не хочу вас обидеть, Terrible) признался, что половина этнических украинцев за 2 державных, а теперь в этой ветке вообще гораздо больше постов от граждан украины, защищающих свое право на признание своего языка, чем моих постов.

Смотрим с открытым ртом и ждём новых серий!:)
    А в перерывах :rus: :rus: :rus:

Из всего, что я прочитал от аргументов защитников "одной державной", я, пока что понял одно (по-моему, тот же аргумент приводил и ваш президент по этому вопросу):
    Нужна только одна державна, иначе Украинска будет в "занепади".

• Подобається Подобається x 1
  3. terrible

terrible Well-Known Member

Ви тихіше на поворотах...;) де я таке говорив?
    я сказав всього навсього, що так-Південь і Схід переважно російськомовні в побуті, але проблеми в цьому як такої-нагальної-немає.
    і я запитував зрештою, ось що-чому Ви нехтуете думкою людей, які спілкуються українською? всього навсього. все інше-Ваші фантазії:)

4. SFO

SFO Well-Known Member

Terrible, все ходы записаны:)

5. terrible

;) а звучало це так:
    тож пояснюю.
    3-е запитання-в Україні фактична двомонвість в побуті-тут ховати нічого-чому?
    4-а запитання-чому Вам начхати на думку людей, які спілкуються українською?

PS а таки запитання № 2 дуже вірне:)))

6. Bogun

Bogun Well-Known Member

85 % українців вважає рідною українською, а 15 % російську, тобто для 85 % українців має бути повністю україномовний простір все.

У 22 областях (проти 2 (+ Крим)) українська рідна для більшості населення. У всіх областях українці складають більшість, крім Автономної Республіки Крим.

І що тут сперечатися....

• Подобається Подобається x 3
  7. terrible

безперечно. я тільки про те, що на вулицях Донецька чи Запоріжжя лунає найчастіше російська:sad:

8. SFO

SFO Well-Known Member

В чем это выражается?

9. terrible

почитайте самі себе...може щось побачите...

10. Bogun

Bogun Well-Known Member

На вулицях, я часто зустрічався з такими людьми. Вони вдома українською чи українським суржиком балакають, а виходять на двір між собою тільки російською.

Навіть жарт ходить: "Сваряться в сім*ї лише українською". Я бува запитував, чому ви не перейдете, а вони: "Що сусіди подумають", я таке не тільки на Сході чи Півдні зустрічав, а навіть у Вінниці.

Мені батько розповідав, що таке в Хмельницькому було в СССР. Вдома всі україномовні, йдуть на роботу, школу чи університет - російська. А зараз, місто вже стало україномовним з присмаком суржику, а далі ще більше українізується.

Як казав мій викладач фізики: "Рабська психологія".

• Подобається Подобається x 4
  11. terrible

отож :sad: коли вже так вважати перестанемо?..

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

В Хмельницькому - це стало само собою, природно. А там, суржик чи українська лише для дому чи села.

Просто одного разу у мене жарт стався. Я поїхав в Донецьк. А я зі своїми приятелями російськомовними один на один російською спілкуюся, в компанії чи з незнайомими людьми не перейду.

Уявіть в черзі в Донецьку стою спілкуюся чистою російською з московською вимовою і до продавця: "Дайте, будьте ласкаві, йогурт, а також домашньої випічки". Вона була в шоці... А як ще сказав: "У мене дріб*язок є", а до приятеля: "Я мелочь ищу", то взагалі вона на мене квадратними очима дивилася.

Для мене природно. Спілкуватися до продавця, контролера, викладача, вчителя та просто до незнайомої людини українською, а у них якийсь заслін.

Останнє редагування: 26 бер 2009
    • Подобається Подобається x 5
  13. terrible

але...хотілося б дізнатись-чому так?;) як це зрозуміти?

14. SFO

SFO Well-Known Member

Terrible, на вопросы станете отвечать, поговорим.

15. terrible

Ви так сильно образились? :sad:

зрештою...Ви запитали, я-відповів-проаналізуйте свої дописи. якщо зможете. не розумію претензій:dntknw:

16. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Не совсем. Ругают неких абстрактных украинцев, на которых проецируется отношение к украинской власти. К реальному же украинцу будет отношение изначально дружеское, а в дальнейшем всё зависит от самого человека.

17. SFO

SFO Well-Known Member

Ну да, сгустил краски.
    "Хохлы поганые" - это обычно, когда телевизор смотрят и вслух обсуждают. + Есть категория людей, которым вообще все поганые и "ч...ки".
    Я вообще долгое время украинцев воспринимал как "наших", только живущих на Украине, поэтому у меня к ним вообще не было какого-то особого отношения. У большей части населения отношение - нейтральное.

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

У вас нейтральне? А "Хохлы поганые" - звичайно. Це так звучить, назвати росіяна кацапом - український шовініст, а українця хохлом - нормальна російська людина.

• Подобається Подобається x 3
  19. SFO

SFO Well-Known Member

У меня было нейтральное - теперь дружественное.
    Если не поняли почему, почитайте ветку повнимательнее.
    Я не называю украинцев хохлами.
    У одних и тех же слов есть различные эмоциональные оттенки в разных языках.
    Для русских "хохол" - это просто человек с Украины. У нас нет в этом слове никакого негативного значения. У вас, вероятно, есть поэтому я не употребляю это слово. Вот "бендеровец" - это уже кое-что. Заметьте, русские очень не часто употребляют это слово.
    Ваш "кацап" - (только он не ваш, по-моему, а польский) и звучит грубо, и обозначает непонятно что. "Хохол" по-крайней мере, понятно, от чего происходит, ничего не цензурного в прическе нет.

20. terrible

звичайно... знаете... колись шукав різні матеріали по Першій світовій-по західним союзникам. і знайшов цікаве свідчення одного британського офіцера-інструктора, що у Франції готував американських солдатів у 1918. він писав у спогадах-"ми не розуміли тих людей... ми не дуже любили американців, оскільки вони мали дурість відєднатись від Британії... навіщо? ким вони тепер стали?"...
    щось це мені нагадує...

а де твій аватар? :)