Smeet, вы меня все больше и больше разочаровываете. Сначала вы говорите о том, что ваш народ более демократичен, чем русский. Теперь - смотри выше. Вы, кстати, мне в личке написали, что наш народ ничего не может, боится власти, и т.д. Я вам задал вопрос - а ваш? Если вы имеете в виду Оранжевую революцию, то у нас тоже был 93-й год в Москве, там люди под танки лезли, чтобы коммунизм не вернулся. У нас был Марш Несогласных, которых разогнали Омоновцы Путина. А то, что вы не боитесь такой власти, как у вас сейчас - по-моему вас "смелее" не делает. Я вам ещё раз повторяю, вы видимо не прочитали мой пост про ваши сравнения деревень: я никого не хочу ничего заставить делать. Делайте в своей стране, что хотите, как я могу на это повлиять. ИНТЕРЕСНО ДРУГОЕ. Вначале ветки я один писал какие-то посты, а все вокруг убеждали меня в том, что такой проблемы, как статус русского языка в украине нет. Потом самый главный "украинофил" Terrible (не хочу вас обидеть, Terrible) признался, что половина этнических украинцев за 2 державных, а теперь в этой ветке вообще гораздо больше постов от граждан украины, защищающих свое право на признание своего языка, чем моих постов. Смотрим с открытым ртом и ждём новых серий! А в перерывах :rus: :rus: :rus: Из всего, что я прочитал от аргументов защитников "одной державной", я, пока что понял одно (по-моему, тот же аргумент приводил и ваш президент по этому вопросу): Нужна только одна державна, иначе Украинска будет в "занепади".
Ви тихіше на поворотах... де я таке говорив? я сказав всього навсього, що так-Південь і Схід переважно російськомовні в побуті, але проблеми в цьому як такої-нагальної-немає. і я запитував зрештою, ось що-чому Ви нехтуете думкою людей, які спілкуються українською? всього навсього. все інше-Ваші фантазії
а звучало це так: тож пояснюю. 3-е запитання-в Україні фактична двомонвість в побуті-тут ховати нічого-чому? 4-а запитання-чому Вам начхати на думку людей, які спілкуються українською? PS а таки запитання № 2 дуже вірне
85 % українців вважає рідною українською, а 15 % російську, тобто для 85 % українців має бути повністю україномовний простір все. У 22 областях (проти 2 (+ Крим)) українська рідна для більшості населення. У всіх областях українці складають більшість, крім Автономної Республіки Крим. І що тут сперечатися....
На вулицях, я часто зустрічався з такими людьми. Вони вдома українською чи українським суржиком балакають, а виходять на двір між собою тільки російською. Навіть жарт ходить: "Сваряться в сім*ї лише українською". Я бува запитував, чому ви не перейдете, а вони: "Що сусіди подумають", я таке не тільки на Сході чи Півдні зустрічав, а навіть у Вінниці. Мені батько розповідав, що таке в Хмельницькому було в СССР. Вдома всі україномовні, йдуть на роботу, школу чи університет - російська. А зараз, місто вже стало україномовним з присмаком суржику, а далі ще більше українізується. Як казав мій викладач фізики: "Рабська психологія".
В Хмельницькому - це стало само собою, природно. А там, суржик чи українська лише для дому чи села. Просто одного разу у мене жарт стався. Я поїхав в Донецьк. А я зі своїми приятелями російськомовними один на один російською спілкуюся, в компанії чи з незнайомими людьми не перейду. Уявіть в черзі в Донецьку стою спілкуюся чистою російською з московською вимовою і до продавця: "Дайте, будьте ласкаві, йогурт, а також домашньої випічки". Вона була в шоці... А як ще сказав: "У мене дріб*язок є", а до приятеля: "Я мелочь ищу", то взагалі вона на мене квадратними очима дивилася. Для мене природно. Спілкуватися до продавця, контролера, викладача, вчителя та просто до незнайомої людини українською, а у них якийсь заслін.
Ви так сильно образились? зрештою...Ви запитали, я-відповів-проаналізуйте свої дописи. якщо зможете. не розумію претензій
Не совсем. Ругают неких абстрактных украинцев, на которых проецируется отношение к украинской власти. К реальному же украинцу будет отношение изначально дружеское, а в дальнейшем всё зависит от самого человека.
Ну да, сгустил краски. "Хохлы поганые" - это обычно, когда телевизор смотрят и вслух обсуждают. + Есть категория людей, которым вообще все поганые и "ч...ки". Я вообще долгое время украинцев воспринимал как "наших", только живущих на Украине, поэтому у меня к ним вообще не было какого-то особого отношения. У большей части населения отношение - нейтральное.
У вас нейтральне? А "Хохлы поганые" - звичайно. Це так звучить, назвати росіяна кацапом - український шовініст, а українця хохлом - нормальна російська людина.
У меня было нейтральное - теперь дружественное. Если не поняли почему, почитайте ветку повнимательнее. Я не называю украинцев хохлами. У одних и тех же слов есть различные эмоциональные оттенки в разных языках. Для русских "хохол" - это просто человек с Украины. У нас нет в этом слове никакого негативного значения. У вас, вероятно, есть поэтому я не употребляю это слово. Вот "бендеровец" - это уже кое-что. Заметьте, русские очень не часто употребляют это слово. Ваш "кацап" - (только он не ваш, по-моему, а польский) и звучит грубо, и обозначает непонятно что. "Хохол" по-крайней мере, понятно, от чего происходит, ничего не цензурного в прическе нет.
звичайно... знаете... колись шукав різні матеріали по Першій світовій-по західним союзникам. і знайшов цікаве свідчення одного британського офіцера-інструктора, що у Франції готував американських солдатів у 1918. він писав у спогадах-"ми не розуміли тих людей... ми не дуже любили американців, оскільки вони мали дурість відєднатись від Британії... навіщо? ким вони тепер стали?"... щось це мені нагадує...