"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Так говоріть собі російською якщо вона вам зручніша, а я до вас в Луганськ на форум не ліз і не писав там, що ви маєте українською писати. Це особистий вибір.
    В моєму розумінні, держава Україна, державна українська. Велика частина населення російськомовна і говорить думає російською. Ми ж можем мирно співіснувати з різними мовами, хіба є велика проблема в розумінні? - нема.
    Хіба є проблема щоб російськомовні отримали доступ до російськомовних книжок, новин, телебачення - ніби нема. В чому причина? Невже на Сході так прижимають чимось російську? На Заході я утисків чомусь не помічаю.
    І на кінець приклад утиску української: В мене сестра навчається в Одеській юридичній академії і там навчання ведеться російською, а вона україномовна і російська їй не подобається, тим паче в школі її навіть не вивчала. От її права я думаю в даному випадку утискають. А окрім того спілкується принципово українською і через це там в Одесі має постійно якісь проблеми як на вулиці так і в академії.

• Подобається Подобається x 5
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:)))Угу. Анекдот №123... А якщо серйозно, то хотілося б знати: чим Конституція відрізняється від Біблії?

• Подобається Подобається x 3
  3. Максим Великий

Якщо серйозно то:
    Конституція
    Біблія

• Подобається Подобається x 7
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

В этом - и есть проблема...Мы зачастую отсаиваем какие-то "принципы" вопреки здравому смыслу (я сейчас обо всех - ведь немало и тех, кто "принципиально" общается только на русском)... Нам надо - вернее - мы обязаны жить вместе, и жить ТАК, чтобы никто не чувствовал в нашей стране ущемленным...Согласитесь - это не просто, но - возможно. Главное - постараться обойтись без дурных "принципов". :)
    Вносите предложение - изменить правила форума - и вычистить всех, кто не из Львова... :)

• Подобається Подобається x 7
  5. Максим Великий

В десятку.:good:

Малось на увазі не повчав нікого на Луганському форумі чи в Луганську якою мовою там говорити

6. Степаныч

:)))+5....

• Подобається Подобається x 1
  7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это - к чему? Недавно таксист "подрехтовал" на моей машине заднее левое крыло...:cry: Когда стали писать объяснения в ГАИ - спросил - на каком языке надо? Мне показали напечатанную строчку - со статьей 10 Конституции и решением конституционного суда .... ознакомлен. После чего - пиши на каком хочешь. То-же самое произошло, когда проверял УБЭП (смотрели - нет ли где винды нелицензионной...)
    :dntknw:
    Тогда - это не ко мне...Никогда не позволяю себе учить - на каком языке НАДО говорить.. :)
    Просто уж слишком общее было высказано мнение (все русскоговорящие) - к коим отношусь и я... :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Степаныч

Вже быльше 2-х рокыв на ЛФ. Не зустрічав, щоб хтось когось "повчав якою мовою говорити". Щось пропустив?:dntknw:

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

біблійним текстам вірять.
    І - біблію можна (хоча б є сенс) вивчати.
    ==
    ну і подібність цих двох (або чим вони відрізняються від мату) - хоч переважна більшість їх не вивчала/не знає - але при кожній нагоді цитує.
    так - кількадесят дописів. Можливо, ви просто російськомовні дописи ігноруєте?

10. Степаныч

Скоріше, то на тих гілках, де я не буваю. Хоча, можливо, дійсно на щось не звернув уваги.

11. Максим Великий

Може я щось пропустив, оскільки нема часу перечитати всю гілку. Але по тих переглянутих дописах прослідковується теза, що ніби на Східній Україні утискаються права людини користуватися рідною(російською) мовою. І на Заході дуже всі нав"язують свою думку, що на Сході тре говорити українською і т.д. І власне Ви тут стверджуєте що маєте право на свою мову, добре майте, ніхто ж не відбере від вас права говорити і думати вашою рідною.
    Проблема в тому, напевно, що як завжди винні політики і підняли питання про необхідність другої державної. Навіщо друга державна? І особисто я проти другої державної. Але ж проблеми по суті нема з розумінням, майже всі володіють двома мовами.
    Хто не розуміє української???? АУ!!!
    А хто не розуміє російської? Є такі?

Суть гілки в "Я не понимаю украинского языка" і тому що хтось не розуміє тре зробити другу державну російську? Правильно я зрозумів?

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ні - почніть таки спочатку :)

13. Степаныч

Раніше Преміум викладав ось це відео:http://video.i.ua/user/844124/19602/93712/
    Рекомендую подивитись, цікаво.

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Щоб підповісти на це питання необхадно діяти за алгоритмом:
    1. Потрібно прочитати назву гілки! ""Я не понимаю украинского языка" з SFO"
    2. Задуматись, що значить SFO!
    3. Завітати на сторінку з профілем SFO.
    4 Прочитати першу сторінку постів.
    5 рочитати дописи від SFO.
    6 Прочитати відповіді опонентів SFO.
    7 Зробити висновок про гілку.
    8 Видалити пост #1216.
    9. При бажанні приєднатись до обговорення теми "Я не понимаю украинского языка" з SFO"

• Подобається Подобається x 3
  15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, дійсно, Вам як психіатру то може й цікаво.
    Я прослухав 1 хвилину і подумав - ми щось винні тій державі під назвою "Палата №6" ?

• Подобається Подобається x 4
  16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Гм...:scratch_one-s_head:
    Нагадує...UFO...:cowboy:

17. Та вони завжди не пропустять моменту, щоб Україну обгадити. Почитайте коментарі в ютубі до роликів стосовно мови, ВО "Свободи" і т.д. Там одні мати і обзивання типу "хохли", "бандерлоги"... :wacko:
    А від цього ролика я взагалі ржала довго. І це не якась там попсова передачка, а новини! Так і формуються погляди росіян на Україну. На жаль.

18. Максим Великий

Таке можуть зняти лише дебіли, брехуни і шовіністи

19. Перше пасує найбільше! :)))

А це взагалі... На таких роликах і виховуються їхні "СФО"...

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Fata morgana.Шановний постарайтесь на форум заходити тверезим.
    Fata morgana.Він з друзями говорить про свої діла,і фігню не поре,як вибачайте Ви.

а де твій аватар? :)