Так говоріть собі російською якщо вона вам зручніша, а я до вас в Луганськ на форум не ліз і не писав там, що ви маєте українською писати. Це особистий вибір. В моєму розумінні, держава Україна, державна українська. Велика частина населення російськомовна і говорить думає російською. Ми ж можем мирно співіснувати з різними мовами, хіба є велика проблема в розумінні? - нема. Хіба є проблема щоб російськомовні отримали доступ до російськомовних книжок, новин, телебачення - ніби нема. В чому причина? Невже на Сході так прижимають чимось російську? На Заході я утисків чомусь не помічаю. І на кінець приклад утиску української: В мене сестра навчається в Одеській юридичній академії і там навчання ведеться російською, а вона україномовна і російська їй не подобається, тим паче в школі її навіть не вивчала. От її права я думаю в даному випадку утискають. А окрім того спілкується принципово українською і через це там в Одесі має постійно якісь проблеми як на вулиці так і в академії.
В этом - и есть проблема...Мы зачастую отсаиваем какие-то "принципы" вопреки здравому смыслу (я сейчас обо всех - ведь немало и тех, кто "принципиально" общается только на русском)... Нам надо - вернее - мы обязаны жить вместе, и жить ТАК, чтобы никто не чувствовал в нашей стране ущемленным...Согласитесь - это не просто, но - возможно. Главное - постараться обойтись без дурных "принципов". Вносите предложение - изменить правила форума - и вычистить всех, кто не из Львова...
В десятку. Малось на увазі не повчав нікого на Луганському форумі чи в Луганську якою мовою там говорити
Это - к чему? Недавно таксист "подрехтовал" на моей машине заднее левое крыло... Когда стали писать объяснения в ГАИ - спросил - на каком языке надо? Мне показали напечатанную строчку - со статьей 10 Конституции и решением конституционного суда .... ознакомлен. После чего - пиши на каком хочешь. То-же самое произошло, когда проверял УБЭП (смотрели - нет ли где винды нелицензионной...) Тогда - это не ко мне...Никогда не позволяю себе учить - на каком языке НАДО говорить.. Просто уж слишком общее было высказано мнение (все русскоговорящие) - к коим отношусь и я...
Вже быльше 2-х рокыв на ЛФ. Не зустрічав, щоб хтось когось "повчав якою мовою говорити". Щось пропустив?
біблійним текстам вірять. І - біблію можна (хоча б є сенс) вивчати. == ну і подібність цих двох (або чим вони відрізняються від мату) - хоч переважна більшість їх не вивчала/не знає - але при кожній нагоді цитує. так - кількадесят дописів. Можливо, ви просто російськомовні дописи ігноруєте?
Може я щось пропустив, оскільки нема часу перечитати всю гілку. Але по тих переглянутих дописах прослідковується теза, що ніби на Східній Україні утискаються права людини користуватися рідною(російською) мовою. І на Заході дуже всі нав"язують свою думку, що на Сході тре говорити українською і т.д. І власне Ви тут стверджуєте що маєте право на свою мову, добре майте, ніхто ж не відбере від вас права говорити і думати вашою рідною. Проблема в тому, напевно, що як завжди винні політики і підняли питання про необхідність другої державної. Навіщо друга державна? І особисто я проти другої державної. Але ж проблеми по суті нема з розумінням, майже всі володіють двома мовами. Хто не розуміє української???? АУ!!! А хто не розуміє російської? Є такі? Суть гілки в "Я не понимаю украинского языка" і тому що хтось не розуміє тре зробити другу державну російську? Правильно я зрозумів?
Раніше Преміум викладав ось це відео:http://video.i.ua/user/844124/19602/93712/ Рекомендую подивитись, цікаво.
Щоб підповісти на це питання необхадно діяти за алгоритмом: 1. Потрібно прочитати назву гілки! ""Я не понимаю украинского языка" з SFO" 2. Задуматись, що значить SFO! 3. Завітати на сторінку з профілем SFO. 4 Прочитати першу сторінку постів. 5 рочитати дописи від SFO. 6 Прочитати відповіді опонентів SFO. 7 Зробити висновок про гілку. 8 Видалити пост #1216. 9. При бажанні приєднатись до обговорення теми "Я не понимаю украинского языка" з SFO"
Степаничу, дійсно, Вам як психіатру то може й цікаво. Я прослухав 1 хвилину і подумав - ми щось винні тій державі під назвою "Палата №6" ?
Та вони завжди не пропустять моменту, щоб Україну обгадити. Почитайте коментарі в ютубі до роликів стосовно мови, ВО "Свободи" і т.д. Там одні мати і обзивання типу "хохли", "бандерлоги"... А від цього ролика я взагалі ржала довго. І це не якась там попсова передачка, а новини! Так і формуються погляди росіян на Україну. На жаль.
Fata morgana.Шановний постарайтесь на форум заходити тверезим. Fata morgana.Він з друзями говорить про свої діла,і фігню не поре,як вибачайте Ви.