"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я правильно розумію, що держава Україна захищає цінності не усього народу, а лише української нації? Якщо так, то робить вона це вкрай невміло, незграбно. Не можна захищати інтереси однієї національності країни, навіть якщо вона представляє більшість, навіть якщо називає себе титульною і господарем в країні, за рахунок нехтування інтересами іншої державоутворюючої національності. Це політика нерозумна. Невже не можна по-іншому? У даному випадку дозволити другу російську (грубо кажучи щоб російськомовні заткнулися) і в умовах спокою в суспільстві надавати перевагу українській? Для цього потрібна мудрість. Але результат того вартий.

• Подобається Подобається x 3
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ніби нє..:dntknw:
    В Польщі перевіряли...у Варшаві...як малу возили...ніяких страшних хвороб не виявили...:nea:

• Подобається Подобається x 12
  3. Степаныч

:haha::good: +12!!!

• Подобається Подобається x 7
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ніхто там москалів не сварить.Їм нІколи,вони працюють,роблять своє житло комфортним роблять красу навколо свого житла.Стоять чепурні гарні будиночки,прибрані чисті вулиці.
    Тепер на рахунок мого сина.Син говорить українською,думає українською,але з друзями зі східної України говорить російською,тому що він дістав європейське виховання а не зросійщене.Він завжди поважає співбесідників і не лізе на російські форуми щоб вимагати другої державної в Росії.

• Подобається Подобається x 5
  5. SFO

SFO Well-Known Member

Smeet, вы говорите, с одной стороны, наверное, правильно.
    Я не был в ЗУ деревнях, но читал статьи о быте, в журнале "Вокруг света". Можете смеяться, но по-моему, издание очень хорошее. Пишут, что чисто, красиво, люди не пьют. Я не знаю, это была образцово-показательная деревня или все там такие.
    Стоит ли мне из этого делать вывод, что половина русскоязычного населения вашей страны по этому не должна иметь свой язык в качестве государственного? Т.е. иметь возможности писать, читать на нём законы, пользоваться им, а не украинским везде, где им захочется?
    Т.е., чем быстрее они "дерусифицируются", "оукраинятся", тем быстрее они пойдут в европейское светлое будущее?

Вы пишете,
    - а я требую или "вымагаю"? Требовать могут только ваши же граждане, посмотрите, я даже в опросе не участвую.

++++
    Smeet, только не приводите примеры, "а во Франции, а в Прибалтике" - я же знаю, что вы очень разумный человек.

6. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Застосування визначеється законом.

7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да, правильно - но использование гарантируется Конституцией. А поскольку Конституция - выше любого Закона - то не удастся запретить законом использование...Все - просто! :)

8. Степаныч

, якого немає.

• Подобається Подобається x 1
  9. І.Павлович

Гугл,гугл,гугл...Я вже неможу більше цитувати:ireful1: "Ищущий да обрящет.."

• Подобається Подобається x 4
  10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Навіщо ж гуглити? :mocking::mocking::mocking:

• Подобається Подобається x 8
  11. І.Павлович

Стрічка Мьобіуса...о_О

12. Дальневосточник

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
    до проекту Закону
    «Про державну мову України»
    ....................................................
    4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання
    Проект Закону «Про державну мову України» базується на Конституції України, Законі України «Про мови в Українській РСР», Рішенні Конституційного Суду України у справі N 1-6/99 про офіційне тлумачення положень статті 10 Конституції України щодо застосування державної мови органами державної влади, органами місцевого самоврядування та використання її у навчальному процесі в навчальних закладах України (справа про застосування української мови) від 14 грудня 1999 року.
    :good:
    Из действующего Закона

• Подобається Подобається x 2
  13. Степаныч

Та навіть КС не посилається на формально діючий закон "Про мови в Українській РСР". А законопроекти законопроектами і є.
    Де Ви пропадали?:ireful1: Я вже дорогу на море забув, панимаш! І чому чорт-ті якийсь плакат? Де з жінкою?

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ого, есть и хорошие москали ? Или временно прикидываются, а только ждут как сорваться, пьянствовать, хулиганить.... Ну вобщем все что им присуще.

Имеется виду, что он через слово не вспоминает "их фашисткую державу", при беседе с соотечественниками и согражданами ?

Имеется видимо в виду, что есть такие, что лезут на украинские форумы, даже если граждане ? Типа, как я ? Тут просто, попросите модератора поставить заборчик на форуме, с калиткой. Стучишь при входе, открывается маленькое окошко, ну и там аусвайс спрашивают, фейс-контроль, проверка..... Ну как в этом, кафе во Львове, забыл название.

Там просто для привлечения посетителей, торговый знак такой, а у вас видимо серьезно.......

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Кокі питання - ТАКа й відповідь... :mocking: (старе-старе).

16. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Не розумію людей(російськомовних) які сидять в цій гілці і пишуть дописи різного характеру. Чого ви добиваєтесь? В мене є своя мова і держава і культура і історія і ... Чого ви повчаєте нас? Не розумієте української - ваша проблема. Дбайте за свою(читай російську) в себе вдома. Не лізьте сюди і не створюйте тим самим конфлікт. Для народу його мова є великою цінністю, за яку треба дбати і гордитися, а ви тут балаган робите і нав"язуєте нам чужоземну. Ітак зрусифікована велика частина населення. Та проблем з розумінням не виникає в жодної сторони. А конфлікт починається тоді коли починаються такі розмови, які йдуть в даній гілці.

17. Дальневосточник

ТАК я только "ЗА"! Только вот разве с Востока Украины лезут на Запад Украины с поучениями, создают конфликт? Или - все наоборот? :pardon:
    Чтобы мы сами решали - на каком языке в Луганске говорить, учить детей, смотреть фильмы, читать газеты, слушать радио. И не собираемся двигать свое видение во Львов. Чего и от Вас желаем. :)

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А кто куда лезет к вам в дом, если вы дома ?
    И держава не только ваша если вы гражданин Украины, но и всех тех, кто являются ее гражданами с уважением их прав и свобод, которые ничем по закону не отличаются от ваших прав и свобод.

Просто ведь, чего вам непонятно ?

• Подобається Подобається x 5
  19. І.Павлович

Конституція України, розділ 1. Стаття 10. Речення 1. Рішення конституційного суду № 10-рп/99 (v010p710=99)

Останнє редагування: 26 бер 2009
  20. Степаныч

Що ж тут незрозумілого? От Ви пишете:
    І живете Ви комфортно у своїй державі, і ніхто не заважає, не зазіхає на Вашу мову. А от вони у своїй державі такої змоги не мають. Невідомо чому не мають. Вірніше, відомо: тому що Ви і Ваші однодумці проти. Хоча яке Ваше діло? Вони ж Вам не вказують як жити! А що чують? А от що:
    А вони й дивуються. Вони ж Вам НЕ НАВ"ЯЗУЮТЬ НІЧОГО, вони лише ПРОСЯТЬ ДЛЯ СЕБЕ! То хто ж створює проблему?

а де твій аватар? :)