"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Русини - це українці, то чого їх іншою національністю називати, якщо знаєте. Ви ще не чули, як старі люди у нас на Поділлі балакають. Може ми окрема нація - подоляни :).

• Подобається Подобається x 3
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

І я нехочу бо посваримося,а ми все таки колеги, отож нехочу сваритися,хоча допис мені страшно не сподобався.Степанич Ви росіянин за національністю?

• Подобається Подобається x 1
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Тееекс, прогуглив. І шо?

"Русини - єст така нация у Закарпатью!

Подкарпатски Русини – то потомки прадавних жительох южних падинох Карпатох. Подкарпатски Русини – то стари конар Славянох, хтори припада етничней ґрупи Русох, Билорусох и Українцох, як и друхих славянских народох - Македонцох, Сербох, Горватох. Понеже зме у сушедстве зоз Словацку, Румунию, Мадярску и, прейґ вельких и високих горох, з Галичину, та природне же, по закону дифузиї, ту исную взаємни пренїканя у язику. Ми маме русински, мадярски, словацки, українски, росийски слова итд., алє 98% то нашо ориґинални, нєповторююци, виразни стари славянски слова.

Ми барз подобни Словаком, та прето Русинох хтори жию у Словацкей часто мишаю зоз Словаками, а Русинох хтори ше од 1944. року процивно своєй дзеки нашли у СССР, наволали Українцами и тераз то пробую “науково” доказац. Громадка подкупеней русинскей интелиґенциї медзи Мадярами на початку 20. вику твердзела же Русини – то греко-католїцки Мадяре; под Чехословацку “почехизовани” гуторели же Русини – конар Чехох, под час тоталитарного режима у СССР и нєшка у нєзависней України нас, Русинох тримају за Українцох, або лєм за "конар" (!?) українского народу.

..."

Якщо це українська мова, то я марсіянин!:)

Ну да. Якщо подоляни вважають себе окремою нацією, то так тому і бути. Ну а якщо нє, то нє. Хто може заборонити?:dntknw:

4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ні ми не будемо,але і ваша мрія про російську як світову не здійсниться.:)

5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Второй заход. :) Особенно про меня и мою полицейскую державу.

Скажите мне что у вас за проблемы с языком, истреблением интелленции, с неуверенностью в собственной полноценности из-за подрыва генофонда ? Ничего, кроме нежелания собраться и учить и получать знания. Да еще и поколение такое подросло.
    И после этого еще и советуете (все мы из страны Советов) кто должен чего и на каком языке учиться ? Пропагандируете особую «национальную» неграмотность, хотя у нас у всех было примерно одно образование в силу его стандартизации, начиная со школы ? За 18 уже почти лет спустили все полезное в унитаз, оставили только национальную исключительность, как оправдание отсутствия знаний
    ?
    ЗНАНИЯ, а не язык главное. Хоть на суахили, лишь бы знание важное и нужное было. А уж потом я его объясню на своем родном.

Ну что ж. Попробую объяснить личным примером. Меньше недели тому сдал экзамен. Книга, около 500 страниц, плюс еще дополнительный материал. Все это относится к ISO90001. Выбор, сдавать на русском или английском, книги есть на русском и английском, при чем выбранный язык на статус сертификации не влияет. Выбрал на английском. По простой причине, хотя и русский мой родной и легче читать и запоминать, русская терминология тут отстала в принципе по объективным причинам. (У меня нет тут иллюзий, русский в этой области отстал от английского). У меня всегда было такое же ощущение при изучении программирования, особенно системного. Если на английском четкий термин в котором понятен смысл, то на русском очень коряво.
    И тут также, на английском терминология четкая, глубокая, смысловая, как ставишь из русского, получается нечто корявое и размытое.

После этого на два месяца сократил телевизор, форум, личные дела в выходные, выучил и сдал. И никакие долгие годы царской России, а потом советской власти по выращиванию рабов и уничтожению цветов нации, русскификация финно-угров Киевской Русью мне не мешали, и также борьба с УПА или УПА с москалями, . Был я и книги. ВСЕ! Видимо это и делает меня колонизатором и космополитом.

И ничего не надо особенного для образования. Надо хороших преподавателей по тому что нужно в стране, их авторитет, и уважение к знаниям и его носителям. История ни при чем.

Хотя :)...... психосоматически, конечно, те кто верят подрыв и уничтожения генофонда, действительно неспособны. Даже, если у них лично никто не пострадал. Это как при борьбе алкоголизмом по Горбачевски, "каждый шестой рождается дебилом" и все сразу смотрят по сторонам, может сосед дебил или не дай бог я, но то что каждый шестой среди нас это точно......... Про себя я знаю точно. :)

6. Степаныч

Та ні в жисть не посваримось! :drinks: Перечитайте подальшу дискусію, а не тільки цей допис, і порозуміємося. Щодо моєї національності, то я класичний, чистокровний суржик.:hi:

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Все правильно,так і має бути.:good:

8. Чернобылец

Чуть добавлю про русинов. Они признаны ООН, а по недавнему списку ЮНЕСКО, я может найду ссылку, русинский язык в списке исчезающих языков мира.

И опять как бы кто чего не доказывал, если человек считает себя русином, то он русин. И не лезьте к нему со своим пониманием, как большевики. Это его самоидентификация, как у вас украинец.

Вы ЧЕЛОВЕК Степаныч ! А это самое важное. Хотя у многих, не будем показывать пальцами нарушено понимание человечности и общечеловеческих ценностей в силу принадлежности к какой-то особой страдающей общности, совсем иногда недоказанной через анализ ДНК.

Останнє редагування модератором: 25 бер 2009
  9. Степаныч

А Ви кажете, посваримось! Як посваримось, коли у нас одні і ті ж базові уявлення?

• Подобається Подобається x 2
  10. Bogun

Bogun Well-Known Member

Добре, я представник окремої нації з Черновецьким - марсіани.

Це з якого регіону текст Бачвансько-Русинська з Хорватії чи Словаччини. Дотепно. Ви тільки довели те, що вмієте користуватися Гуглом.

А коли б ви ліпше подивилися, то це мікромова української мови, навіть українські лінгвісти визнають це. А тут підмініють поняття.

Ви що не зрозуміли назва русин означає українець. Я не збираюся комусь віддавати свою назву, бо я русин-українець. І індефікую себе саме українцем-русином, який проживає в Україні-Руси і який спілкується українською (русинською чи руською мовою).

Як писав західноукраїнський письменник Маркіян Шашкевич з "Руської трійці".
    РУСЬКА МОВА

Руська мати нас родила,
    Руська мати нас повила,
    Руська мати нас любила:
    Чому ж мова єй немила?
    Чом ся нев встидати маєм?
    Чом чужую полюбляєм?..

Ми є справжніми українцями-русинами, а білоруси-литвинами, то хай росіяни собі вертають стару назву москвини чи українізовану форму москаль.

Останнє редагування: 25 бер 2009
    • Подобається Подобається x 4
  11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Набридло вже... Все заважає, всюди хтось винен. Вже нове покоління народилося, яке виросло в незалежній державі. Чи їх теж селекціонувала та виховувала Росія?

До речі, якщо (за вашими словами) в Україні селекціонували безхребетних людей з рабською психологією, то до яких ви себе можете віднести? :)

з.і. рівень самокритики деяких людей мене іноді вражає, особливо коли розумію заради чого це.:)

• Подобається Подобається x 2
  12. Степаныч

Нє, ну це вже перебор. Немає ж нації "землянин".
    Упссс! Посилання забув дати! Ось:http://www.rusnak.info/jest-taka-nacija.htm

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

В русинському діалекті є три літературні форми, але це якийсь мікс зі всіх трьох.
    До речі, те що всевдорусини не люблять говорити:

Бачвансько-русинська мова (югославорусинська) — русини Воєводини і Хорватії; хоча генетично належить до словацького мовного масива, піддалася значному субстратному й адстратному впливу східнослов’янських русинських говірок. За сукупністю критеріїв ця мова обіймає проміжне місце між мікромовами й основними слов’янськими мовами.

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То Вам здається!..:)))

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Так пам"ять людська існує,і нікуди не зникає.Я не казав ,що пересічні російськомовні громадяни повинні опікуватися збереженням української мови,це повинна робити держава,що в принципі вона і робить,інколи незграбно,але робить і протидія зі сторони російськомовного населення є в цьому випадку саботажем.А далі думайте як хочете.Всі держави в світі з такими речами боряться.Це проба характеру.Наскільки вміло держава захищає свої національні цінності-видно з стану цих цінностей в цій державі.

Ви що претендуєте на геніальність космополітів?Чи Ви робили наукові дослідження хто більш вчений космополіти чи етнічні українці?А Ви далеко не ходіть,а візьміть середньостатистичне село в Україні і в Росії,і проведіть тест на колективний інтелект-більше говорити не будете,бо стане все ясно.Або- візьміть середньостатистичне село скажімо в Харківській чи Дніпропетровській області і село в Львівській чи Закарпатській області проїдьте по ньому і подивіться на культуру проживання(я маю на увазі коплекс показників-вид вулиць,вид будинків,порядок біля них,освітній рівень населення і т.д.)і тоді побачимо вплив якої системи цінностей кращий вплив Росії(на сході України чи в Росії) чи вплив Європи.Мені здається,що показник буде не на користь Росії.
    Напевне що не до них інакше до цих пір я б "разговаривал" на "абщепонятном".

Останнє редагування модератором: 26 бер 2009
    • Подобається Подобається x 4
  16. Елементарно, Ватсон! :pardon: Вони її не знають!

17. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Щодо мовного питання:
    Я вважаю, що українська мова має бути оьов'язковою для вивчення в школах та ВУЗах і бути державною (або однією з них), але вибір, якою мовою розмовляти має робити людина. А формувати ставлення до співрозмовника лише по мові, яку той використовує - просто ганебно.
    До того ж в ЗУ в багатьох районах та областях мова теж далека від української(літературної). Там і польська, і молдовська, і руминська і т.д. Чому ж про це ніхто не говорить????????

• Подобається Подобається x 9
  18. Та невже? Посоромилися б таке казати, ображати людей, які нічим не гірші за вас. До речі, а Північ і Центр чим займаються, забули розказати.

• Подобається Подобається x 8
  19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Навіяло...
    цитую
    Євген ДУДАР

• Подобається Подобається x 9
  20. Чернобылец

Вы про меня или про кого-то еще ? Я исключительно про себя написал. За все Одессу или там всех этничных украинцев не скажу. А что такое этничный украинец ? ДНК может показать, что вы или Ромко скажем, хазар, татарин, или скажем ....ужас-то какой ... москаль !....Вот будет трагедия.

Да нет никакой системы ценности кроме ругани москалей и страдания о прошлом. Все кто-то виноват. Сына бы хотя бы отучили на русском говорить. А то и тут вам все не так. Голову в руки и за работу, и остальных личным примером.

Ну до чего я вас читать люблю. А вдруг вы по ДНК москаль ?

а де твій аватар? :)