"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я вас про що спитав? Хіба про те, скільки їх у Криму чи Донецьку? ;)
    Гараз, якщо вони її знають, але хочуть спілкуватись своєю рідною? Вони знов вас мусять спитати?
    +1000

2. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

borkhes!!!! Отвечаю только для вас…и только сегодня!!! :)
    Чурки (ары), которые заполонили МСК, они спрашивают в вас на каком языке им говорить?
    Они выходят с поезда уже с паспортом гражданина РФ…и говорят на понятном для вас языке , а не на своем «родном».
    Речь идет о тех людях, которые живут на Украине уже много лет и не знают языка…Прошу прощения, если кого-то обидела

Останнє редагування: 25 бер 2009
    • Подобається Подобається x 6
  3. borkhes

Они приезжие, + они действительно часто говорят "на своём". И не так часто имеют паспорт гражданина РФ. Для жизни в Москве паспорт гражданина РФ не обязателен.

4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Чому дивні? Адже ви їх ще раз підтверджуєте.
    І один і другий наведений вами приклад - це різні обличчя подібного явіща, котре існує об*єктивно і всюди.
    Хто цей факт ігнорує, може сподиватися гірких розчарувань і недорозумінь

Навіть якщо декому це здається нераціональним, невдячним ітд.
    Досвідчили цього і американьци, і росіяни, і поляки, мабуть це чекає у майбутньому і українців - ось, меандри правління над іншими національностями... :scratch_one-s_head:

А ще на рахунок цей тупої(?) гордости – останні британський чи американьський бомж ставав гордо і майже з "руками по швам" коли бачив Юньон джек чи відповідно стріпс-енд-старс. І це було дуже важливим моральним капиталом держави. (Там теж зміняэться...:dntknw:)

• Подобається Подобається x 5
  5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Много вы тут написали, опять все в кучу и главное тпро глобление. И идет подмена понятий знания и языка. Язык - средство выражения знаний, а не только ругань москалей, и рассказов про вечное глобление и Голодомор. А в это и превратили в последнее время мову. Все стонут, жалуются, а делать ничего не могут.

Понятно - учиться - это дело космополитов. А страдать - это народное патриотическое дело свидомых украинцев.

6. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Приезжие…точно, приезжают один раз и на всегда!!! :)
    Часто говорят на своем…да говорят, НО на работе (в маршрутке, на рынке) они говорят на русском, а не на своем!!!
    Паспорт гражданина РФ не обязателен…может и нет, паспорт обязателен!!!:)

• Подобається Подобається x 1
  7. SFO

SFO Well-Known Member

По-моему, люди, выросшие в Америке гордятся именно тем, что они Американцы, а уж во вторую очередь тем, что они евреи, ирландцы, поляки, итальянцы, русские и т.п. и т.д. А вы - наоборот.

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Мабуть я не здатен дохідливо пояснити свою думку.:sad:Попробую на конкретному прикладі. Ми з Вами народилися чоловіками, а не жінками. Це привід для гордості? Зріст, колір волосся, очей, кінець-кінцем розмір ноги - усе це приводи для гордості??? Нісенітниця, погодьтеся. Адже це від нас не залежить. Як не залежить від нас і національність. А те, що Ви пишете:
    ніякого відношення до нашої розмови не має. Це цілком природня гордість за досягнення "своєї спільноти". І той же "останні британський чи американьський бомж ставав гордо і майже з "руками по швам" незалежно від його національності.

• Подобається Подобається x 2
  9. Марусино

Марусино Well-Known Member

Степаныч, что вы несете) какие зрист та колир волосся) вы шо уже на пальцах обязались объяснять? как вы до сих пор не поняли, что объяснять е нужно, они все сами знают, просто каждый защищает то, что ему ближе. Они нас понимают, только вот признать не могут наши взгляды, точку зрения, отношение. А пон6имать - преееееекрасно понимают! Я уверена!

10. Степаныч

А я не уверен. Мне кажется, что люди просто мыслят абстракциями, штампами. Но ведь нельзя же гордиться абстакцией или штампом, или их любить. Вот и говорим на разных языках. "Мы еще не понимаем их, а они уже не понимают нас"(М.Жванецкий).:)

11. Agaton

Agaton Well-Known Member

Але ж я вас цілий час прекрасно розумію.
    Тільки просто не згіден, а це не точно це само :pardon:

Мені здається, що ви ігноруєте факт, що спільнота даної національности має риси не тільки спільноти природної, але і цивілизацийної, скажимо точніше - вона етно-цивілізаційна.

Це правда - але і я цей аргумент навів проті вашого ствердження про тупої гордости мужиків.

12. borkhes

Кто из нас в Москве живёт? ;)
    Судя по всему, вам из Киева лучше видно и слышно гражданство и говор азеров прибывающих из солнечного Азербайджана? :)
    Вам не кажется, что некорректно сравнивать коренных жителей и гастарбайтеров?

13. Степаныч

Гора з плеч!;)
    Погоджуюсь. Але чи є в наш час моноетнічні цивілізаційні спільноти? Якщо термін "нація"=терміну "народ", то "національність" не="нація". Нації багатонаціональні. Наприклад, серед моїх друзів та близьких знайомих я нарахував мінімум представників 8 національностей: українці, росіяни, грузинка, молдавани, білоруси, євреї, армяни, поляк. Це тільки ті, з ким спілкуюся майже щоденно. Кожен ідентифікує себе саме з названою національністю. Але усі ми живемо в Україні. Хтось - завжди жив, де-хто приїхав у зрілому віці. Але нікому в голову не приходить гордитися тим, що він якоїсь національності.
    ЗІ: забув, ще є й 9-та - русин.:)

14. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ясне - у часі масової миграції багато змінилось. Але тут трохи втікаємо від першої думки, котра була причиною цілої дискусії.
    А їй суть стосується радше до спільнот будучих традицийним населенням деякої території від довгого часу - як українці і (колись) поляки у Галичині - і цім самим, залишаючих наступним поколінням свою (тобто етнічну... так,так) цивілізаційну спадщину.

дякую - слід мені виключатися :hi:

• Подобається Подобається x 3
  15. Степаныч

Навряд чи це можна екстаполювати на ВСЮ Україну.
    Приємно було поспілкуватися! До зустрічі.

16. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Цитата из одного фильма вспомнилась :)))
    "Москаль мені не брат" (с) :)

17. Марусино

Марусино Well-Known Member

вот-вот. А теперь возьмем ситуацию с другой стороны, пусть какой-нить русский скажет нечто похожее про украинца - так мы ж обозлимся! а так - ниче, говорить можно. Цитирвать этот фильм - не лучший способ. Давайте его оставим, так итак достаточно фигни.

18. borkhes

Марусино, так есть такой фильм... Брат-2 зовётся. Да и ещё куча фильмов.

19. Bogun

Bogun Well-Known Member

Русин - це назва українського народа, а русинська мова - це українська мова.

Українцями лише називали люд Центральної України, згодом починаючи з Козацьких часів, назва русин почала витіснятися словом "українець".

У Польщі в XX столітті, навіть забороняли саме слово "українець", а українців іменували русинами.

Найдовше назва русин збереглася в Західній Україні (Руська Рада, Руська Трійця) та на Закарпатті.

Українські приказки. Ліпший Русин, як Мазур. Посунься Ляше, най Русин сяде. Упертий, як Русин. Твердий Русин.

Тому називати русин - націоналіністю, це те саме, що говорити: "Масло - масляне".

Я русин-українець, як і всі тут українці.

• Подобається Подобається x 4
  20. Степаныч

У мене є товариш, який сам себе називає русином. Навіщо Ви мені тут лікбез влаштовуєте? До речі, він з села під Львовом. Розповідав, що коли після закінчення інституту його призвали служити в Карелію, то перейшов на російську мову значно легше, ніж потім на українську таку, як розмовляють у нас (Центр України).

а де твій аватар? :)