Зрештою і носити вишиванку не є ганебно... Це теж частина нашої культури.Так званої гуманітарної аури нації. А щодо гніту... хм Степаничу,та відкрийте очі на очевидне Гуманітарна Аура Нації - Ліна Костенко І ще...
Агов люди..вас якось вже не в ту сторону понесло, я розумію, наступила на улюблений мозоль , таке враження, що коли на гілку заходить незнайома для вас людина, її потрібно "затоптати"!!!! Кожен з нас має власну думку, і кожен має право висловити її, а чи слухати вам її...тільки вам вирішувати!!! Я особисто нічого проти немаю якщо людина говориь на "рідній" для неї мові, навіть якщо це китайська...о про них...коли студент іноземець їде в іншу країну для навчання, він вивчає державну мову!!! на рахунок того, чи Україна звалилась в 1991 році з неба??? Ні не звалилсь...тому і обідно, коли тетка якій 50 років не розуміє, що таке...пеня (це я так як приклад) на укр. мові!!! Я не проти другої державної мови...а навіть за, і за подвійне громадянство!!!:ninja:
От епть! Тільки нецензурні слова згадуються! ДЕ Я НАПИСАВ, ЩО ЦЕ ГАНЕБНО??? Навіть не хочу дискутувати. Людей, які носяться із своєю національністю як дурень з торбою, ніщо переконати не може. Пишайтесь українством, якщо більше нічим.
От це честі вам не робить. Так. Я горджусь тим що я українець. Я горджусь своїм родом. Я горджусь своїми предками які віддали життя,щоб була Україна. Вільна.Незалежна. Вірю,що оця мерзота.яка називає себе українчькою владою спливе,як шумовиння туди,де їй місце - в каналізацію. вірю,що вже нарешті зникне оця рабська залежність від чужої мови,чужої держави... І знов процитую. І,щось таке в мені велить збіліти в гнів до сотого коліна! І,щось таке в мені болить. Що це і є,напевно,Україна.
З приводу робить честі чи ні... На моє глибоке переконання людина може гордитися лише і виключно тим, чого вона досягла САМА у цьому житті, гордитися своїми шляхетними якостями (якщо вони звісно є), гордитися своїми дітьми, яких вона народила і виховала. Інша гордість - це гордість за своїх предків, якщо вони були людьми достойними. Але гордитися національністю? Повторю, гордіться, якщо більше нічим. Але зауважу, що хочете Ви цього чи ні, але цією ВОЙОВНИЧОЮ гордістю Ви ображаєте мільони людей.
Кумедні Ви. В Україні є подільська легенда про Панька. Який був найбагатшою людиною на селі, у нього було багато золота, який він кожен день перераховував. Він всім хвалився, я найбагатший, найзаможніший, це село і цих людей я можу купити. Знаєте, він жив бідно, недоїдав, ходив у лахмітті, але всім говорив: "Я найбагатший, Ви всі мені вині", а помер він голодною смертю на тому золоті. І ніхто жодної монети не взяв, бо воно було прокляте. Як там у Пушкіна: В Криму свій парламент вибраний кримським народом, якщо вони не хочуть офіційну російську мову, то їхне право. У всіх областях українці БІЛЬШІСТЬ населення, крім республіки Крим. В Криму українці складають 25 %.
Скажіть, а якщо людина українець, але рідною мовою вважає російську? Вона залишається українцем чи перетворюється на росіянина? +1000
Більшість населення (в тому числі більшістьу українців) вважає рідною українську, крім Донецької, Луганської і Криму, подивіться у перепис... За переписом населення 85,2 % українців назвало українську мову рідною, тобто лише 14,8 % вважають російську рідною, тобто ми маємо для 85,2 % формувати україномовний простір. Було б 50 % на 50 %, тоді про щось можна було говорити.
А почему на поклон? Вроде уже на рыночные цены перешли по газу.Формулы там всякие,привязки.Или это ровным счётом ничего не значит?
Ну да. Украина на днях подписала с ЕС декларацию, где несмотря на наличие договоров с Россией и объемы поставок согласовала, и цену за транзит. Что нам те договора, когда пошла такая пьянка?
Почав читати тему і просто очі на лоба полізли! Люди, що ви говорите?!! Схаменіться! Східні - Західні, Українці - Росіяни, Москалі - Хохли!! Та ми ж всі слов'яни, ми люди кінець то кінців! Чи нема в вас родичів в Росії або східній Україні??? Чи ви тих родичів теж ненавидите?! Дай вам зброю і ви знов брат на брата???? Мабуть це і вигідно людям, які це розбурхують, розкладають нас зсередини. Таж росіяни всі чудові люди так само як і українці. І все добре між ними, і розуміють чудово один одного, розмовляючи різними мовами, доки річ не заходить про політику і держави. Та це ж все умовності!!
Та так В іншій площині звичайно. То називається вс..мся не подамся. А хто забрав право в російськомовних спілкуватися рідної їм мовою? Може наша держава? Напевно, бо ж друкованої продукції українською збільшила десь з 10 до 20 відсотків (зразу кажу цифри взяв з повітря,хоча думаю вони недалекі від справжніх), чим "вопиюще" порушила права російськомовних.Озирніться навкруги:книги,преса,телебачення,інтернет ресурси.Співвідношення укр/рос явно не на користь української.Так хто посягає на чиїсь права.А як вже десь раз в рік,тим людям "дорослим в віці" потрібно бланк заповнити українською,то все гвалт.Принизили їх і розтоптали
Это наш славянская национальная забава такая, не переживайте! Ну кто еще мог придумать такую поговорку: "Бьёт - значит любит".
Підписала Україна договір з ЄС на модернізацію ГТС. І що? Згоден з Вами,те що збільшиться пропускна здатність, ще ні про що не говорить, бо цей газ потрібно десь взяти. Росія як сильний гравець на газовому ринку просто б посміхнулася і сказала:"Ви там хлопці підписуйте,модернізуйте але пам*ятайте що потім прийдеться з нами переговори вести про ці додаткові об*єми, так давайти може зараз поговоримо про все в комплексі". А то істерики якісь,демарші. Несолідно як для солідної країни. А загалом,то так якби для порівняння,має скажемо транзитна країна автобан.І хоче добудувати ще дві полоси,щоб збільшити пропускну здатність. А сусід їй: не будуй,бо я назло і тобі і собі не буду тут їздити.Поїду в об*їзд,потрачу втроє більше,але і тобі заробити не дам.Так що анекдот про "не з*їм,так понадкусую" мабуть не тільки про українців.
Суть цей гілкі мене аж так не цікавила – поки не прочитав вашого допису. Не довіряю... Якщо дійсно так вважаєте, просто заперечуєте основи суспільної психології. Тоді ціла сфера явіщ зв’язяних з національною свідомостью ( в Україні, Росії, США, Німеццині, Польщі), це не тільки патологія, та ще і непоясняльна ...
А кто сказал что не хотят? Хотеть-то может они и хотят, да только кто им позволит? Конституция Крыма подлежит обязательному утверждению Верховной Радой Украины. http://www.ps.crimea.edu/rus/publish/konst.htm Да, ТАК мысль оформлена корректно.
як на мене то річ іде не про це, хто якої національності, а про те, що люди росіяни, не жителі РФ, а України, повинні знати державну мову, а ким вони себе будуть рахувати українцем чи росіянином ваше особисте
Мабуть, Вам цього не зрозуміти, якщо так пишете. Ви кажете: "вс..мся, але заставимо", і чуєте у відповідь: "вс..мся не піддамося". Що Вас тут дивує? Що перед Вами не починають на цирлах ходити? Мова не про це! Мова зовсім про інше. Та вона так і робить. Де Ви бачили істерику і демарші? Невдале порівняння. Хоча гарне. По-перше, ГТС користуються тільки 2 користувача: Росія і Україна. По-друге, ГТС України з ГТС Росії по суті є єдиною системою, а не автономним об"єктом. По-третє, виконання Росією зобов"язань перед ЕС повністю залежить від примх України, а не від технічного стану української частини ГТС. Висновок: питання якщо по-уму потрібно вирішувати спільно. Але це по-уму. Але ж є велике бажання показати усьому світу, які ми вже дорослі, незалежні і самостійні. Ця інфантильність шкодить справі.
Дивні висновки з мого допису. На мою думку Ви змішуєте поняття "Я гордий з того, що я українець (німець, поляк, росіянин, тьмутараканець)" з відчуттям приналежності до певної національності (народу, соціальної групи) і природнім прагненням відстоювати права цієї своєї спільноти. Якщо росіянин, наприклад, "рвет рубаху на груди и с криком "За Русь святую" идет на смертный бой" - це одне, достойне поваги і цим можна гордитися. А якщо росіянин, ні на що не здатний, тупо твердить: "Я русский, я этим горжусь, требую меня уважать" - це зооооовсім інше і викликає лише огиду.