не, з Вами і безсонням почнеш страждати Ужгород-угорський. Львів-полський (чи австрійський?). Київ-російський. Севастополь-взагалі, город русской слави ... що ще скажете, шановний? СФО, признайтесь, що про Ужгород в "Пригодах Швейка" вичитали... Ви ж історію громадянської війни в Росії вивчили по "Тихому Дону"
Опять вопрос: а кто мешает точно так же украинцам разговаривать на украинском? Да я уверен, что эти венгры отлично говорят и на русском, и украинском, и венгерском. Просто "жисть заставила" - они национальное меньшинство, им нужно было приспосабливаться. А зачем вы теперь хотите точно также приспосабливаться русскоязычное большинство востока и юга? Разницы не видите? Почему большинство-то должно приспосабливаться на своей же земле? Опять же вам вопрос, на который вы не ответили, Un. known, почему жители 90% русскоязычного Донецка и других крупных городов вашей страны ДОЛЖНЫ ходить в кинотеатры на фильмы с украинским дубляжом? Ой, угадали Из швейка помню, что он был в Пшемышле, про Ужгород ничего там не помню, может было. А то что Львов - польский, я своими глазами увидел. Я же сначала раз 5 в Польше побывал, только потом приехал во Львов. Ну что-то не вяжутся у меня все ваши костелы и ратуши с украинской культурой. Может я конечно чего не знаю, но то, что у вас расположено в парке, где стоят деревянные дома со всей Украины, не помню как он называется - действительно украинское. А Весь Центр Львова напоминает Краков и Прагу гораздо сильнее, чем Древний Киев, например. Как-то странно, что украинцы, сначала построив Киев, вдруг изменили свой вкус, и начали строить костелы и ратуши.
Він був під Австро-Угорщиною (у складі королівства Угорщини), у складі Угорщини, Чехо-Словаччини. Нормальне українське місто, завжди проживали більшість українців разом з угорцями, німцями, чехами та румунами. Українці у всіх областях України складають більшість населення, крім Криму, а в Закарпатті і Чернівецькій області - частка румун і угорців, тому частка українців трохи менша, ніж інших Західних областях. Крим - це автономна республіка, де три офіційні мови: кримсько-татарська, російська та українська і проживають три народи: українці, росіяни і кримськ-татари. За мовним поділом, українська рідна у більшості регіонів. Крім Криму, Донецької області і Луганської. В Одеській області 46 % рідна українська, 41 % російська. У Чернівецькій і Закарпатський трохи менший відсоток на відміну від Західних регіонів також пояснюється: румунами і угорцями. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Ukraine_cencus_2001_Ukrainian.svg У Криму: три офіційні мови. Отже, Україна однонаціональна одномовна країна, де для більшості населення українська рідна і народ є українцями.
Ужгород українське місто з значною кількістю угорського населення.Ужгород-обласний центр області з найрізноманітнішою гамою національностей.Є райони українські,є угорські,є румунські,є словацькі є німецькі,є село навіть з французами етнічними.Є і росіяни,в основному приїжджі.І повірте ніяких проблем з мовами немає.Всі розмовляють вдома своєю мовою і в школах навчаються своєю мовою,але знають при цьому і українську.Якщо хотіти і бути толерантним то все нормально.
кому Ви що пояснюєте? зараз СФО знов таку дурницю ляпне, що залишки сну вивітряться в мене мені цікаве інше. чи скоро і чим все -закінчиться? невже Ви не бачите, що СФО водить всіх по колу і сидить вдома на своєму "пятом чувстве" і посміюється? він же за 45 сторінок тупенької темки не зробив жодного кроку, а продовжує стирчати на тому, на чому і почав. і марш славянкі не діє... з іншого боку, без таких чудаків і жити смутно а так після важкого дня начитаешся цієї теми-і настрій покращуеться надобраніч всім. цього разу-насправді PS ну я ж кажу...цей дятлик... таки ляпнув... і залишки сну як рукою зняло. а Ви на власні очі бачили Древній Київ????
В мене є російські, а у Вас нема? Но венгры на Закарпатье почему-то ходят же? )))) Я вижу. Нет никакого большинства. Большинство - это украинцы. Русские, как и венгры - меньшинство, по отношению к ним. Умереть-не встать... Мне никто, поэтому я этого вопроса не поднимаю. А вообще - мы обсуждаем что? Украинский как второй государственный в Украине? )))))) И у моих русскоязычных друзей, которые на Украине - тоже нет такой проблемы. Все разговаривают на языке, на каком хотят. Я наполовину украинка, на четверть - полька, на четверть - донская казачка. С родственниками из Ростова общаюсь на русском, с русскоязычными дядей и теткой с Ровно - на украинском, они со мной - на русском. Ни у кого никаких проблем. Брешу... У кого-то есть, или искусственно ее создают... Для Марусино (не хочу ритись у пошуках коментаря) На рахунок форумів і ідіотів у них. Ідіоти є всюди. У ідіотизму немає національності.
Так і я про те.Чого українська більшість повинна пристосовуватись до росіян на своїй українській землі.
Да не вторым государственым, а одним из двух. Ладно, как про кинотеатры в Донецке с дубляжом на украинском? Да потому что у вас огромное число украинцев говорят на русском, как на родном И дома и везде.
мда. правий Задорнов. "если человек... то ето навсегда... " SFO, у Вас є вказівний пальчик на правй руці? а коліщатко на мишці?
Все лягаю спатоньки. На останок, я вам навів статистику по регіонам, дивіться... Боже, мені пригадується твір Івана Франка "Лис Микита", ви мені нагадуєте одне дотепне звірятко...
Так це якраз велика історична несправедливість зроблена пардон вашими соплеменниками,яку потрібно виправити.От коли всі українці заговорять на рідній мові,а всі росіяни з-за поваги до держави в якій проживають вивчать українську мову в межах необхідних для спілкування з автохтонами тоді можна буде поговорити про другу державну.
що, SFO, мовчимо? та є, я думаю...здогадались куди я Вас хочу послати? а втім...я збержу Ваш пальчік... ось лінк. там все написано http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=44782 шукайте. і обрящете добрий десяток відповідей на свої запитання. аби Ви ще зрозуміти їх могли... ... але то вже інша історія.
А они этого хотят? Smeet, кстати, это для меня есть квинтэссенция всей этой одногосударственноязыковой политики. Переучить, заставить выучить - а потом у нас и будет настоящая демократия. Вот выучишь - а потом поговорим... Очевидного не замечаете? Это мне со стороны лучше, что-ли видно?
а Ви їх адвокат, шановний? Ви здаеться, постраждали від націоналістичних татар...гади, правда? а не здаеться Вам аналогічною проблемою-татарська та російська мови? це мені збоку краще видно, чи що? PS ну-давайте! спец для Вас! Ваш улуюблений коник...я зручно ваштувався-і весь перетворився на УВАГУ! я готовий слухати проповідь про щасливих зросійщених татар... щось підзабув я про неї вже... єєєх...СФО, СФО...ніби і 25 років Вам...а мислите як... дитя може досить прикидатись?
Такое ощущение, что вы описываете приграничный район Венгрии. Разумеется, их всё устраивает. Да и попробуй, прижми, все соглашения об ассоциации с ЕС и прочие "стимулы" исчезнут в одночасье, а граждане из широких штанин вытащат свои венгерские паспорта. А с русскоязычными украинцами можно делать что хочешь, так даже удобнее, можно рассказывать о "кровожадном медведе" в брюссельских кабинетах. Хмм.. А вы знаете, румынскому президенту этих "считаных" процентов достаточно, чтобы "положить глаз" на украинскую территорию. Поищите высказывания Басеску на эту тему. Получается, что господин Затуллин (при половине страны русскоязычных), всего лишь депутат, по сравнению с ним - сущий ангел. Но с Румынией спорить как то некрасиво, поэтому проще сильнее поразмахивать изрядно пронафталиненой "рукой Москвы" Разумеется, у Вас они есть. Тополанек своеобразный политик, но не параноик. Эх, вспомнилось — Ти що робиш? — Я грібочкі сабіраю. — А ти що, їх тут садив?
SFO, мені Ваша карма до пятої точки. Ви б краще на запитання відповіли. 1. Вас найняли в адвокати оті 50% російськомовних? 2. Вам не здаеться, що Ви в розмові водитесь по колу і постійно лаштуєте перекручування, підлоги, і інші звичні, певно, для Вас речі? може досить? 3. чому склалась така ситуація в Україні-фактична двомовність? чому-саме Ваша думка цікавить. 4. а вони цього хочуть?-та половина україномовних, щоб вводили двомоність. Вам-з вискої башти на їх бажання-чому? 5. хто Ви такий і нашо воно Вам треба-будь ласка, внятну відповідь. все. прошу пана.
На "внятные" вопросы, пожалуй, отвечу. Сложилась и сложилась, не нам решать, факт тот что, как вы сами пишете: А "кто я такой и почему мне это интересно и почему я так долго веду эту дискусию": а вы? ПС. Я не шпион. +++ Кстати, у меня к вам вопрос: почему вы любому моему посту, даже тому, где я пишу исключительно хорошее и о Украине, и о Украинцах, и о всем на свете, вы ставите жирный "-"?
Пошла вторая тысяча, если еще неделю тема будет открытой, рекорд ветки "Справжнє обличчя Росії" будет побит.
а де Ви тут бачите відповідь? Ви мені таку gefallen зробили...дякую тільки можна знов не перекручувати, не видирати шматки цитат? чи не можете без цього? PS Ви не шпійон. я знаю, хто Ви. але промовчу-моветон
ЗНАЙ НАШИХ!!! :moskali::moskali::moskali: Ну и специально для Terrible, Испанка, Оля и Boris_Kiev (никого не забыл???!!!) :rus: !