любимая, дорогая! неужели вы еще не поняли и не прониклись этой мыслью, что вопросы такие задаете - навіщо захищати...да потому что РОДНАЯ она, эта мова. Ну чего непонятного-то что не так, что невнятно?
Наша Рибка , як прийшла на ЛФ такіж самі слова казала, а тепер її не впізнати. Велика дяка за це всім, хто вважає українську другосортною.
будьте добри помедленней...я записую... а взагалі мінус я Вам заслужено вліпив, розумнику... і ще вліплю, не переймайтесь... я так здогадуюсь-:cesored: Монархіст, для якого не існує взагалі України як такої-ось приклад справжнього українця для Росії... правда?
Дорогесенька (як ласково звучить, нє?), та з нашою історією така складна штука виходить: РІДНИМИ нам є аж дві мови українська та російська, а декому, мабуть, ще татаро-монгольска або єврейська.::girl_wink:
Karbofoss Ви що не читали ленінських праць?"Разделяй и властвуй".Вам не здається,що нам з вами, і не тільки, спеціально підкидують темки для сварок а самі бабло крадуть від Вас і від мене?Поки ми тут і на вулицях гавкаємо одне на одного вони бухають в Швейцарії і на Багамах. Karbofoss Ви живете в Москвы, я живу Закарпатті,що мені з Вами ділити.Нічого абсолютно.Я більш ніж впевнений ,що якби ми з Вами зустрілися в поїзді,ми б випили по 150грам доброї горілки і обійнявшись співали як про Стеньку Разина так і про"Маруся раз два три калина", і прекрасно б порозумілися.Я після 200гр горілочки прекрасно і без перекладача розумівся з чехом котрий ніколи на Україні не був.Я розумівся з турками,греками і югославами.І повірте мені нікому не хотілося бити морду.Нізащо було.Якби Ви набили своїм політикам,а ми своїм політикам,то ми б говорили російською а ви б говорили українською і ніхто б через те не зійшов з розуму,а тільки розуму б прибавилось. Скажіть що я правий.
До речі, Закарпаття... В Берегово вивіски на магазинах, назви вулиць - двома мовами. На магазинах до того ж робоча доба - за українським та угорським часом. Половина телеканалів - далеко не українських. На міськраді - два прапори, і враження, що всі навкруги розмовляють угорською. При звертанні відповідають українською, звичайно, не літературною, але українською. Не дивляться косо. Покоївка в готелі, котра української зовсім (!) не розуміла, прислала замість себе колегу-розуміючу. І ніяких мовних конфліктів! І ніхто не вимагає ввести "регіональну державну"!
як це? угорською? у меня в стране? понятия, если честно, не имела) вот теперь знаю, спасибо уж. Ну...нехай собі розмовляють, коли так воно є.
Всім форумлянам -- украіномовним і російськомовним -- надобраніч. Гарних багатомовних (тільки без руганини ) снів.
У мене знайомі україномовні поляки та україномовні польські села навколо мого міста (тільки старі люди ще спілкуються). До речі, в моїх області проживають 2 за кількістю (Житомирщина на першому) польська меншина. Вони тільки молитви знають польською та розмовну польську. У мене викладач, український націоналіст за національністю угорець з Закарпаття. В Чернівецькій області величезна румунська та молдавська меншина. Проблем ніяких.... Всі спілкуються українською. Ну, добре всім надобраніч, гарних снів.
А при чем тут проценты? Перечитайте еще раз мой пост - живут себе венгры, без проблем разговаривают по-украински с украиноязычными, смотрят фильмы на венгерском, между собой разговаривают по-венгерски... и не говорят, что кто-то лишает их права на нем разговаривать. Кто мешает русскоязычным точно так же разговаривать на русском?
Не понял Я реально это знал, мне про это и во Львове рассказывали, и я потом об этом читал: Ужгород, это же венгерский город.